Gå til innhold

Egle

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Egle

  1. Tipper at det blir 10 gull slik det ble i fjor i de tre store VMene. I fjor ble det i hvert fall:

    Alpint-VM: 1 gull, 0 sølv, 1 bronse.

    Ski-VM: 5 gull, 4 sølv, 3 bronse.

    Skiskytings-VM: 4 gull, 1 sølv, 3 bronse.

     

    I OL har man jo også i tillegg gullsjanser med Helene Olafsen i Snowboard Cross, men tipper det blir 10 gull. Antall medaljer tipper jeg 30. Man har veldig gode medalje-muligheter i skøyter med Bøkko og herrelandslaget i Curling kan klare medalje.

  2. Min oppfatning av folkene som bestemmer dette på IME-fakultetet er at de ikke er spesielt villige til å gjøre endringer i studieplanen din.

    Ja, jeg kunne for eksempel ikke bytte ut TDT4100 med TDT4102 i utdanningsplanen. Og synes nå det var ekstremt merkelig. Greit nok at TDT4100 er det obligatoriske faget, men fagene er jo generelt dønn like, bare forskjellig programmeringsspråk.

  3. Personlig er jeg en av mange som synes kommentarene til Tryggve var ganske gode. Jeg lo flere ganger, og synes det er meget bra at Spillverket også ser på E3-messen på en litt mer humoristisk, sarkastisk måte. Greien er nemlig det at "alle" andre sider enn de norske har en MYE bedre E3-dekning. De store sidene streamer jo pressekonferansene live, og da er man ikke interessert i å lese en standard, såkalt objektiv dekning 1-3 dager etter man har sett livesendingen. Det er for så vidt greit at det skrives om det også, men det er ikke noe jeg gidder å lese når jeg har sett det live og fått fullt av objektive features og analyser flere timer/dager før de norske sidene skriver om det.

     

    Så derfor er det viktig for Spillverket og andre norske spillsider å skille seg litt ut. Og det er disse kommentarene gode eksempler på. Men hovedproblemet med kommentarene slik jeg ser det, er at Tryggve ikke er konsekvent nok. Han burde etter min mening heller hatt et sarkastisk syn på alt som var på E3-messen, og ikke bare harselert med alt som ikke er Mario, Crackdown og The Last Guardian. I tillegg burde han vært mer seriøs i innleggene her på forumet. Da hadde man kunne unngått veldig mye av denne støyen, og jeg tror de fleste hadde synes det var morsomt. Eller om ikke morsomt så hadde man i hvert fall ikke nerd raget slik som nå.

  4. Jeg bestilte MadWorld den 7. mai. Fortsatt ikke fått det. Mens et annet spill jeg bestilte samtidig, altså den 7. mai, dukket opp for en uke siden. Så det er litt merkelig at det skal være sånn forskjell da de ble bestilt samme dag. Men det er vel bare å smørre seg med tålmodighet.

     

    Har også bestilt noe den 12. og 19. mai fra TheHut som jeg enda ikke har mottatt.

  5. Jeg skal trekke to visdomstenner på fredag. Den ene koster 850 kroner som er en såkalt ukomplisert ekstraksjon. Den andre koster 2500 kroner og er en liten operasjon. Men NAV vil dekke cirka 1000 kroner av operasjonen. I tillegg kommer bedøvelse som koster 100 kroner, så jeg vil sånn cirka betale 2500 kroner for det. Dette var da hos Dine tenner, så det er mulig det blir dyrere/billigere andre steder.

  6. Er det noen her som har erfaringer med begrunnelses- og klagefrister ved IME-fakultetet? Det gjelder en begrunnelsessak i et emne som hadde sensurfrist den 23. desember, og den samme dagen ble resultatet lagt ut på studweb.ntnu.no. Det står både på NTNUs klageside og IMEs egen klageside at vi har tre uker begrunnelses- og klagefrist. Men da jeg i dag opprettet begrunnelsessak på emnet på klagesiden til IME-fakultetet, så står det plutselig at fristen gikk ut på fredag den 9. januar 2009. Med andre ord etter 2 uker og 3 dager, så jeg kan ikke skjønne noe annet enn at den datoen må være feil?

     

    Har for øvrig sendt dem en epost og kommer nok sikkert til å svippe innom på mandag også for å høre, men kanskje noen her har vært borti noe lignende?

  7. Lenge siden jeg har lest en så dårlig artikkel på Gamer. Står jo egentlig bare svada. Jo da, flott at du har hatt et godt møte med Microsofts kundeservice og synes Live er en god tjeneste. Personlig synes jeg det bare skulle mangle at Microsoft gir kundene sine en konsoll som virker etter de selv lanserte en uferdig konsoll, og ja til tross for det bare tok fem dager å få ny og at de nærmest hentet den ødelagte konsollen for deg osv. Og Live er jo bare en standard online-tjeneste som har eksistert på PC i aldri så lang tid. Forskjellen er bare at Microsoft er så frekk og tar betalt for den. Andre steder er det jo gratis.

     

    Det man heller burde ha skrytt om Microsoft i spillverden, som skribenten nesten ikke nevner, er det at de gir god konkurranse til Sony og Nintendo, de har lagt ned store summer i gode spilltitler som Halo-, Gears of Wars-serien, Mistwalker-spill og ikke minst har de lagt penger i ikke-hardcore-spill som Lips, Scene it? og Viva Pinata. Det er dette man burde lagt artikkelen rundt hvis man skal skryte av Microsoft i spillverdenen.

  8. Som sagt, så er vel det eneste spørsmålet man kan stille seg om dette kunne skjedd med en etnisk nordmann eller ikke.

    Det har jo skjedd flere ganger det. Følgende er ett eksempel:

    http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/03/28/530896.html

     

    For øvrig er Ali Farah-saken helt ute av dimensjon. Det spiller da absolutt ingen rolle om Ali Farah-saken var rasistisk motivert eller ikke. Ambulansesjåførene gjorde en grov feil, og det er det man må fokusere på. Om Ali Farah er hvit/svart/gul/lilla/marsboer spiller absolutt ingen rolle. Vi lever tross alt i 2008, og man burde etter hvert klare å slutte å være så sykelig opptatt av hudfarger og raser.

  9. Nettopp. Ingenting henger på greip. Aldri i verden om de har økt 100%. De har vel faktisk ikke økt noe som helst.

    Det stemmer faktisk rimelig godt. Ta for eksempel og sjekk tallene VGChartz opererer med (http://vgchartz.com/hwtable.php):

    PS3 totalt fra uken som slutter 6. januar 2007 til uken som slutter 29. september 2007 - 3,695,469 enheter.

    PS3 totalt fra uken som slutter 5. januar 2008 til uken som slutter 27. september 2008 - 6,724,421 enheter.

    VGChartz er som kjent en god tilnærmelse på salgstall, så det viser nå i hvert fall bilde om at PS3 har økt salgstallene markant på verdensbasis fra samme periode i fjor.

     

    Feil, 360 vant så vidt det var i august, enda de var utsolgt i et par uker og har nå solgt ganske mye bedre hele denne måneden også.

    Det vil jeg gjerne se kilde og konkrete fakta på. VGChartz er i hvert fall litt uenig med deg i august måned, men de er som kjent bare en god tilnærmelse. September måned solgte X360 mer, så den er grei.

     

     

    Og hvis du ikke ser problemet i at VG klistrer en artikkel på forsiden med et innhold som sier at 'Xbox 360 er død sier butikkene' så sier vel det sitt.

    Det var jo bare en provoserende kommentar fra en forumbruker for å skape litt blest og diskusjon. Og man ser jo at det tydeligvis virker.

     

    Skjønner virkelig ikke at man gidder å hisse seg opp over en simpel VG-artikkel, som også faktisk belyser de negative sidene om PS3 (selger med tap, ligger et godt stykke etter Wii og X360 når det kommer til totale salgstall osv.), spesielt ikke når det faktisk stemmer at PS3 har et en markant salgsøkning sammenlignet med fjorårets tall.

  10. For det første er PS3 salget tragisk dårlig over hele verden. 100% opp hvor? I alle fall ikke i Japan hvor de har blitt utsolgt av 360 til og med i 2 måneder nå.

    Hvis du hadde lest artikkelen så hadde du forstått at det er snakk om 100% opp fra fjorårets salgstall på verdensbasis. Dessuten er det de to siste ukene X360 har solgt mer enn PS3 i Japan, ikke de to siste månedene.

     

    Det står også i artikkelen at PS3 henger etter både X360 og Wii, som har solgt i henholdsvis 20 og 30 millioner eksemplarer, samt at Sony taper penger så det synger, så skjønner ikke helt hva du griner sånn etter.

×
×
  • Opprett ny...