Gå til innhold

godspeed

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av godspeed

  1. Hvis huset inkludert plassering av trapper er bygget i samsvar med tegningene dere så før dere kjøpte kan dere vanskelig påstå at planløsningen er feil og at huset ikke er korrekt oppført. Dere har selv en plikt til å undersøke hva dere kjøper og dere har fått riktige opplysninger.

     

    Er ikke vårt hus det er snakk om, er nabohuset sine tegninger det er "problemer" med.

     

    Hvis også huset er bygget i samsvar med forskrifter og støymålinger er innenfor grenseverdier, kan jeg ikke se at dere har noe rettmessig krav mot utbygger. Dere blir nødt til å godta at dere kan høre at naboen er i live, eller for egen regning gjøre forbedring på veggene mot naboleilighet i deres egen leilighet. Eller flytte til enebolig med stor avstand til nabohuset. :)

     

    Vi har fått uttalelser fra Sintef og folk som jobber med støymåling og her er det enstemmig oppfattelse for at arkitekt har gått på en smell. Dessverre er det ingen lover og forskrifter som sier "slik skal det være!" men heller normer som er utformet for å unngå den type problemer. Så mest sannsynlig har ikke arkitekt hatt kjennskap til hvilke støyproblemer det er forbunnet med vegghengt trapp vegg-i-vegg med soverom.

     

    Heller ikke glem at her er det et profesjonelt arkitektfirma som har tatt godt betalt for å tegne rekkehusene og da er det lov å stille krav til utførelsen. Har ikke funnet en eneste god grunn til at speilvendt prinsippet ikke er brukt her så hva utfallet blir er vanskelig å si.

     

    Har uansett henvendt meg til prosjektleder og arkitektfirma for å få en uttalelse før vi evt oppretter en sak hos boligtvistnemda. Ønsket å lufte saken her i tilfelle andre har vært borti noe lignende evt har kjennskap til rettigheter boligkjøpere har ved slike type feil.

  2. Har dere sett tegninger av rekkehusets planløsning før dere kjøpte, og er huset bygd i samsvar med de tegningene?

     

    Ja, vi hadde tilgang til tegningene fra dag 1 men vi er vanlige mennesker uten erfaring i fra byggebransjen så noe slik slo oss dessverre ikke. Prosjektet er tegnet av arkitektfirma så vi regnte med at alt skulle være i kjønneste orden da vi flyttet inn.

  3. Hei.

     

    Vi kjøpte et enderekkehus under oppføring og overtok dette januar 2012. Etter overtakelse viste det seg at naborekkehuset sin utforming ikke var speilvendt, noe vi er fortalt er en normal praksis i alle boligkompleks, rekkehus, blokker osv for å unngå unødvendig støy mellom boligene.

    Dette vil si soverom vegg-i-vegg med nabo soverom og oppholdsrom vegg-i-vegg med nabo oppholdsrom så langt det er praktisk mulig. Så i vårt tilfelle skal rekkehusa være identisk utformet bare speilvendte.

     

    Det rare er at rekkehusa i midten (vi er 6 i rekka) er speilvendt og korrekt oppført mens enderekkehusa av en eller annen grunn ikke er. Det store problemet for oss er at vi har nabotrappa og stue i 1. og 2. etg montert vegg-i-vegg med alle våre 3 soverom noe som gjenspeiles av mye gå støy. Både opp og ned i trappene men og frem og tilbake i gulv i stue 2. etg.

    Resten av feltet har soverommene vegg-i-vegg og dermed null støyproblemer med trapp og stue.

     

    Se tegning over rekkehusfeltet og legg merke til hvordan de 4 rekkehusa i midten er speilvendt mens enderekkehusa har trapp vegg-i-vegg med soverom til nabo:

     

    2v7uk3q.jpg

     

     

    Så da er det store spørsmålet hvilke rettigheter har vi for utbedring av dette problemet? Og hvilke lover og regler er det arkitekt skal følge under tegning av slike prosjekt?

     

    Har vært i kontakt med Sintef og de forslo å ta en lydmålingtest men dette hjalp lite da det kun er luft og trinnlyd som måles, ikke strukturlyd som er det vi sliter med fra nabotrapp og gå'ing. Dermed ble målingene bra.

    Ellers kunne trapp monteres på støtter og ikke i skilleveggen slik det er nå for å minke problemet men tviler på utbygger ønsker å ta denne kosten da di allerede har sagt alt er levert ihh til regler og forskrifter.

     

    Skal sende inn skriftlig klage til utbygger og arkitekt og be om dokumentasjon på hvorfor boligen er utformet slik det er og evt ta det videre med Boligtvistnemnda for å høre hva de har å si. Men før jeg gjør dette hadde det vært fint om noen her inn har vært borti lignende problemer eller har noen peiling på hvilke rettigheter vi har og hva som er normal praksis for å utbedre problemet.

     

    Takker for alle svar !

     

     

    Mvh

    Kenneth

  4. Heisann. :thumbup:

     

    Må få meg et nytt kabinett da det gamle er halveis ødelagt og nå røk også strømforsyningen.

    Har dere noen anbefalinger på et billig men bra kabinett inkl psu som skal drifte følgende system:

     

    core 2 duo 8400

    ati 4850

    2 disker-wlan-dvd og div småræl

     

    Funka fint med 350W psu tidligere, men føler dette er i minste laget. Mulig derfor den jeg hadde tok kvelden. :dontgetit:

     

    Pris tenkte jeg rundt 500-1000 kr, etter hva jeg får for pengene. ;)

  5. Heisann.

     

    Har fått meg et nytt ATI HD4850 kort og skiftet ut kjøleribba med et zalman sett jeg kjøpte for et par år siden. Med dette settet fulgte det med 8 mindre kjøleribber til ram brikkene på kortet. Disse blir festet vha lim under kjøleribbene og ser ut som følger:

     

    memsinks.jpg

     

    Problemet nå er at limet begynner å bli dårlig. 4 av brikkene ble brukt på mitt gamle kort og når jeg "brakk" dem av mitt gamle skjermkort så hang litt av limet igjen og dermed så er det så vidt ribbene henger fast på mitt nye skjermkort. Ser for meg at de vil falle av når jeg snur kabinettet rett vei og kortet peker nedover.

     

    Så spørsmålet mitt er da, er det mulig å få tak i et slags lim som kan brukes til å feste disse kjøleribbene på nytt? Kan jeg bruke vanlig superlim f.eks. eller vil dette løsne ved de temperaturene kortet kjører på? Og bruker jeg superlim så er vell ribbene permanent festet med de ulemper dette medfører.

  6. det er nok desverre litt lite.

     

    men du trenger vell ikke bytte kabinett for å kjøpe ny psu?

    Problemet med Arctic cooling T1 kabinettet er måten det er bygget for å få til luftgjennomstrømning. Det er laget en spesial tilpasset psu nede i fronten på kabinettet og kabinett vifter ut der psu normalt er plassert:

    10.jpg

     

    Dermed er det litt vanskelig å få inn ny psu... :thumbdown:

     

    Men lurer meg på om jeg bare skal teste ut systemet mitt når det er på plass og se hva som skjer. Fant litt reviews av psuen og den skal være blant de "bedre" mtp reell effekt i forhold til oppgitt så mulig det faktisk virker tilfredstillende.

     

    Takk for tilbakemeldinger uansett!

  7. det følger med en molex->pcie kontakt med skjermkortet.

    det som er interisangt å vite om din psu før noen kan svare på ditt spørsmål er, hva den kan levere på 12v linja. er det 16a så kan du egentlig se langt etter å få det til å funke under 3d last.

    Ifølge dette bildet ser det ut til at 12v leverer 17A:

    3.jpg

     

    Og specsa på Arctic cooling sine sider er:

    Power Supply: Seasonic/ARCTIC, active PFC

    3.3V: 28A, 5V: 30A, 12V:17A

    -5V: 0.5A, -12V: 0.8A, 5Vs: 2A

    450 Watt max. / 350 Watt continuous Power

  8. Helluen.

     

    Har bestilt inn et oppgraderingssett bestående av følgende deler:

     

    - Intel E8500

    - Ati HD4850

    - P35 HK

    - 4GB 800mhz ddr2 ram

     

    Ellers har jeg 2 sata disker, 2 cd/dvd rom, et par vifter og 1 trådløst nic. Psu calc regnet dette ut til 279W.

     

    Så spørsmålet er da, vil min 350 Watt Seasonic/ARCTIC på mitt Arctic Cooling T1 kabinett være nok til å kjøre dette oppsettet? Eller er det stor fare for ustabil pc med alt for varm psu som slår seg av under belastning?

    Har kjøpt inn delene på budsjett og ønsker gjerne å få tatt i bruk mitt gamle kabinett. Dersom dette ikke funker må jeg kjøpe inn både nytt kabinett og psu og dette koster som kjent litt penger... :hrm:

     

    Og så spørsmål nr 2. Strømforsyninga har ikke den berømte 6-pins pcie strømpluggen eller hva det heter som nyere skjermkort krever i dag. Er det mulig å kjøpe en overgang fra vanlige 4-pins plugger til en 6-pins pcie plugg, eller er dette noe som strømforsyinga må ha selv?

     

    Takk for alle svar! :cool:

  9. Heisann.

     

    Skal oppgradere hjemmepcen og har allerede bestemt meg for en C2D E8400 prosessor og HD4850 skjermkort. Det jeg sliter med er å velge hvilket hovedkort og RAM jeg skal ha. Dette er en budsjett pc og jo billigere jo bedre. Men vil selfølgelig ha en stabil og god pc som har muligheter for litt klokkings når ny cpu kjøler er på plass.

     

    Ser for meg prisnivå på rundt 5-600 kr på både hk og 4GB RAM, kanskje mer dersom det er gode argumenter for å putte inn litt ekstra peng eller mindre om det er noen nice tilbud.

     

    Noen anbefalinger eller erfaringer? Kjøper mest sannsynlig på amentio.no og venter til etter 20. juli (intel priskutt) før jeg bestiller delene.

  10. Hmmm.. blir ikke mye klokere av å lese denne tråden. :ermm:

     

    Er på jakt etter en billig, pen og ikke minst brukbar tv på soverommet. Skal brukes til digital tv (lyse alt-i-box m/hdmi), filmer via pc og mulig xbox/ps osv men klarer ikke helt bestemme meg for om dette er tv'en for meg. Blir jo beskrevet som både himmel og helvete.

     

    Lurer på om jeg bare må bestille en og teste selv. Er ikke så opphengt i å ha super duper bildekvalitet men skal selfølgelig ikke være helt håpløst. Har en 50" 720p Sony Bravia bakprojeksjonstv (KDF-50E2010) i stua nå som jeg er meget fornøyd med bildekvaliteten på og vil helst unngå å gå fra en bra tv i stua til en dårlig tv på soverommet. :dontgetit:

  11. Noen med "treig" maskin som har testet Radeon HD 2400?

    Skulle vært kult å få det bekreftet at det går, før jeg bestiller den.

    9346310[/snapback]

    Fant denne på en anandtech.com test:

     

    15167.png

     

    Grafene viser CPU bruk'en på en "gammel" Intel Pentium 4 560 (3.6GHz) når de kjører en H.264 film kodet i 1080i med 25 Mbps bitrate, og de konkluderer følgende:

    "All we can say for sure is that, once again, GPU accelerated bitstream decoding is necessary to watch H.264 content on older/slower hardware."

     

    Gjelder dog 2600XT og ikke 2400 pluss prosessoren er den del kraftigere enn hva du (og jeg) har, så vil fremdeles vært greit å høre i fra en som faktisk har testet dette med dårligere CPU.

  12. Når det gjlder systemkrav til HD avspilling, så sakset jeg anbefalte systemkrav til QuickTime og Windows Media Player for HD avspilling i 1080p

    Dualcore er ikke nødvendig, men ble anbefalt.

    9547018[/snapback]

    Ja, fant følgende på anandtech.com sin HD Video Decode Quality and Performance test:

    "....only CPUs faster than an E6600 can guarantee smooth decoding in the absence of GPU acceleration."

     

    Så må nok opp en del i CPU-kraft for å kjøre HD filmer uten decoding på skjermkort.

  13. jeg kommer ikke så langt som til partisjonene.. den stopper etter at jeg har valgt å innstallere windows. da kommer feilmeldingen opp

    9544710[/snapback]

    Hvor langt får du bootet med Windows CD-en? Stopper den opp rett etter du har valgt å boote fra CD-en eller stopper den opp etter installasjonsprogrammet er startet?

     

    Sjekk http://web.mit.edu/ist/products/winxp/adva...all-format.html og se om du finner ut hvor du får feilmeldingen din.

  14. Hei.

     

    Har en ca 3 år gammel PC som er blitt litt for glad i skjermkort. Første skjermkortet varte nesten 3 år før det tok kvelden for et par mnd siden. Skiftet det ut med et gammelt skjermkort som varte et par uker. Hadde tilfeldigvis et annet gammelt skjermkort men heller ikke dette varte mange ukene. Som et siste forsøk kjøpte jeg et splitter nytt billig skjermkort som selfølgelig ble ødelagt etter 2 hele uker. :mad:

     

    Feilmeldingen er ingen bilde. Verken på TV eller pc skjerm. PC-en starter som normalt og kommer inn i Windows (hører vista lyder når den er startet), men får absolutt ingen bilder ut til skjerm. Er helt svart.

     

    Noen som har vært borti noe lignende? Eneste feilårsak som hører logisk ut for meg må være noe spenning feil enten på HK eller PSU mot AGP slot'en. Kjedelig sak :thumbdown:

  15. Hei og takk for svar!

     

    Anbefalt systemkrav for HD avspilling er:

    1280x720 (720p)

    2.8 GHz Prosessor (Helst Dualcore)

    1920x1080 (1080p)

    3.0 Ghz Dualcore Prosessor

    9490339[/snapback]

    Men er ikke dette litt vel drøyt? Må man oppgradere til dagens beste prosessorer for å kunne kjøre HD film?

    Har en AMD Athlon 64 939 @ 2,4 Ghz på spill PC-en og har aldri hatt problemer med å kjøre HD filmer på denne. Vurderer å oppgradere spill PC-en for så å flytte over HW'en til stue PC-en. Men dersom det kreves 3 Ghz dualcore prosessor for 1080p filmer så vil jo ikke dette være godt nok. :no:

     

    Når det gjelder spørsmål2, så definitivt klart JA.

    9490339[/snapback]

    Spørsmålet er mer om det er godt nok. Greit at ATI HD 2400/2600 skjermkort hjelper med decodinga, men vil det hjelpe nok til at alt av filmer kjører glatt på eldre PC-er med for lite cpu kraft til å kunne takle filmene alene. Og takler skjermkorta alle HD format (HDDVD, Blu-ray, s.2xxx?, divx osv osv) ?

  16. Heisann.

     

    Sitter på en stue pc som inneholder en AMD XP2800+ 2,083 GHz (gamle typen) og ser ut som om denne er en skikkelig flaskehals når det er snakk om å spille av HD materiale. CPU'en går på 100% og HD filmene hakker skikkelig.

    Usikker på hvilket format HD filmene er i, men er 720p tester hentet ned på nettet. Alt annet av divx, dvd osv osv virker uten problem. Er koblet til TV via DVI (HDMI) med 720p oppløsning.

     

    Spørsmål 1: Er det et minstekrav til CPU hastighet for å kunne kjøre HD materiale uten å hakke?

     

    Spørsmål 2: Vil de nye ATI HD 2400/2600 skjermkorta med innebygget HD decoder hjelpe til å kjøre HD filmer uten hakking?

  17. Noen kjølepastaer kan kortslutte deler av prosessoren om det flyter utover andre plasser enn selve prosessorkjernen. Ellers skal det et tynt lag av pasta på overflaten til kjernen. Pastaens oppgave er jo bare å tette mikroskopiske "lufthull" mellom kjerne og kjøleribba og da sier det seg selv at det ikke trengs for mye pasta.

     

    Men hva med å prøve hans prosessor på din pc? evt. din på hans. Finner fort ut hva som er gale da... Hadde like symptoner på min pc da den gamle 1,2 ghz t-bird'en tok kvelden for et par år siden.

  18. Hei. Jeg holder på med å oppgradere min pc.

    Pc'n blir brukt til tunge programmer og spill.

    Lurer på om det er verd de extra kronene det koster for en AMD Athlon 64 3500+ ''Winchester'', eller om jeg like godt kunne kjøpt en 3200+ ?

    Usikker på hvordan utnyttelsen av minne er i de to CPU'ene.

     

    Noen som har noen tips/råd/kommentarer?

    Kan glatt anbefale en 3200+ prosessor. Mer enn nok kraft og har stort klokkingspotensial om du er ute etter dette. Min 3200+ var oppe i 2,65 ghz med standard kjøling.

    Utnyttelsen av minne er jeg ikke helt sikker på men tror de yter tilnærmet likt.

     

    Ok. Vurderer nå å gå for en 3200+ istedet.

    Sparer ca 600,- på det.

    Kjører på 2,4 ghz (3800+) med 5/6 divider. Sparte jeg 2000 kr på :D

×
×
  • Opprett ny...