Gå til innhold

Sneiper

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sneiper

  1. Se på denne

    post-217476-0-74365400-1320157846_thumb.jpg

    Har en lignende selv og den går svært stille. Kansje for liten?

    Den har integrert skjermkort og 7.1 lyd.

    Med en BD-spiller og SSDene du så på blir det nok en fin mediaPC til film og musikk.

    Hvis man skal bruke mer grafikk som spill så lønner det seg nok med et skjermkort , men da blir det støy.

     

    Edit .:

    Ser du har et GPU som vil støye så mye at diskene spiller mindre rolle . velg heller en disk med 7200rpm enn 2 på 5400 som du kansje har tengt å kjøre i RAID 0 ??

     

    Et tips er å kjøre 2 stk SSD i RAID 0 med OSet på og så ha en ekstern USB3 eller ESATA til lagring.

     

     

    Tanken var å kjøre de to HDD'ene i RAID 0 ja, men du mener det er like greit å kjøre en stk 7200RPM isteden? Heller jazze opp størrelsen på den litt da. Tror nok jeg like godt kan se på løsningen du har satt opp, men hvordan er det med plass til å sette inn ett ekstra skjermkort i den dersom det skulle vise seg nødvendig? Blir det trangt med plass inni stakkaren?

     

    Og er det virkelig noen stor ytelsesøkning å hente på 2stk SSD i RAID 0 ? Blir ikke det som å skyte spurv med kanon?

  2. Hei

     

    Som emnet sier forsøker jeg å hjelpe min onkel å sette i hop en liten mediacenter/bruks pc.

    Det som er viktig for han er at den er relativt stillegående (da den skal stå i tv-benken), at den har god lyd ut (surround anlegg), og at den duger til daglige gjøremål.

     

    På bakgrunn i dette har jeg valgt en ssd som main drive, 2 stk sata II disker 1.5tb som raid lagring. Tok ett hovedkort jeg syns så høvelig ut, og en i5 2500 quad prosessor.

     

    Skjermkort er jeg veldig usikker på da jeg vet det finnes mange Silent utgaver av forskjellige kort, men jeg vet lite om den faktiske forskjellen er spesielt stor når det kommer til HD fremvisning (som vil bli primærbruk). Har foreløpig gått for ett 550ti, vurderte ett 440 silent kort, men leste reviews av dette at det var lite bang for buck, og at performance var generelt heller dårlig.

     

    Legger ved handlelisten i jpeg format (screenshot), da netshop ikke hadde link til handleliste funksjon.

     

     

    Any thoughts/corrections? Alle forslag mottas med takk. Hadde satt pris på om maskinen ikke ble dyrere, heller billigere (hvis mulig) :)

    post-66144-0-89480100-1320156508_thumb.jpg

  3. Hei

     

    Kjedelig å høre at du har store problemer med operativsystemene dine. Det jeg kan gjøre for deg er å prøve å simplifisere enkelte av de tingene som har blitt sagt her tidligere (korriger meg gjerne om jeg sier noe feil, ikke linux ekspert, men har brukt det litt).

     

    Det de fleste sier her er at du bør sette inn linux installasjonsdisken i maskinen din. Når du starter opp maskinen din vil du få opp en meny under oppstart der du kan velge noe som heter LiveCD.. Det LiveCD gjør er å starte opp ett linux OS direkte fra disken. Det vil med andre ord si at du vil komme inn i operativsystemet uavhengig av om det som ligger lagret på harddisken din ikke virker. Når du kommer inn i LiveCD OS'et kan du gå inn og bla i alle filene som ligger inne på harddisken din. Er du heldig kan du finne tilbake til filene du trenger for å levere eksamen, og kopiere disse over på en minnepenn/ekstern harddisk.

     

    Når du har fått kjørt backup av filene dine, kommer den virkelige jobben, og det er å gjenopprette MBR evt linux sitt oppstartsregister. Dette er jeg ikke noen ekspert på, så jeg skal overlate til noen andre å forklare dette.

     

    Håper du finner tilbake til filene dine, og lykke til med eksamen!

     

    PS: til videre skoleprosjekter vil jeg ALLTID anbefale å lagre minimum 3 kopier av alle dokumenter på forskjellige plasser. Alt for å forsikre deg om at ting ikke blir borte dersom 1 eller fler steder krasjer.

     

    Have a nice day :)

  4. Skal innstallere COMODO når jeg kommer meg hjem fra jobb jeg.. Sjekke hva den sier.. Men det skal igrunn ikke være noe som helst galt med hverken ene eller andre ledningen. Alt er koblet med ledning, men har samme problem dersom jeg kobler til med laptopen og trådløst.

     

    Har ingen spesifikke agendaer annet enn vanlig internett bruk og evt litt gaming.

     

    Men jeg skal også forsøke å ringe ISP, for å høre med de, om de kan sjekke at alt er i orden med linja og.. Men kan liksom ikke helt se for meg at det som står i loggen skulle kunne komme av en feil fra ISP sin side...?

     

    Takk for hjelpen så langt hvertfall :)

  5. kjørte den scannen der igår ja.. så det er godt mulig det er en stor prosjon av den loggen der som er relatert til den... men det skal legges til at jeg har tømt den loggen der mange ganger, grunnet at den var lang som bare fy... eneste hodet mitt tenkte da var at det i seg selv sikkert også kan få ting til å gå saktere, siden routeren trolig ikke har rare minnet å gå på..

     

    og det jeg har sletta, er av den typen som jeg ikke har noe med.. jeg veit jeg ikke har gjort noe for å få side opp og side ned med icmp blocked.. jeg kan ihvertfall ikke se for meg at jeg skal ha noe med det å gjøre..

     

    noen andre som har noen forslag?

     

    legger ved en kopi av sånn loggen ser ut idag.. og idag har jeg ikke gjort NOE som helst annet enn å surfe helt normale sider, som vg etc.. og spilt wow..

    ruter.txt

  6. Hei hei... er ikke spesielt flink med router logs osv osv. Har søkt litt på nett, men fant ikke ut så fryktelig mye nyttig..

     

    Problemet mitt dukket opp for bare noen få dager siden, satt å spilte WoW, og plutselig ble jeg disconnecta. logga inn igjen.. tok ikke lang tid, så var jeg ute igjen.. og det samme gang etter gang.. rekker å spille noen minutter.. så ut av gamet..

     

    bare ved å titte litt rundt i ruteren, tenkte kanskje det var noe problem der, så kom jeg over ruter loggen, er halvveis data flink, og veit at evig mange ICMP connections kan bety at noen kanskje prober meg, evt utfører DoS angrep??

     

    Legger ved en tekstfil, med innholdet i loggen.. kan noen titte og fortelle meg hva i h.... som foregår?? :)

     

    Mvh, Espen

     

    PS: dato/tids forandringen i loggen der kommer av at jeg endret systemtid i ruteren, samtidig som jeg sjekket feilen..

    Router_log.txt

×
×
  • Opprett ny...