Gå til innhold

Jon Are

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av Jon Are

  1. Quote:


    Menne når jeg spiller spill som CS, så er bildet urolig, kommer sånne "hakK", lagger ike men kommer "hakk" inni bildet som er der 2 hundredeler .. disse synes ikke i 3dmark2001 ..


     

    For min del oppførte CS seg litt fønky uten v-sync. Ting hadde en tendens til å "henge" igjen. Kjører OpenGL, anisotropic filtering 8 samples for dybdeskarphet, men ikke antialising. Bruker Powerstrip til oppsett.

     

    -Jon Are

  2. Kjøpte Daytona GeForce3 Ti200-kortet på tilbud. Fikk postoppkravet en uke etter. -Ikke dårlig i juletida. Sendte også et spørsmål pr. mail og fikk raskt svar per telefon.

     

    Kjører forøvrig Detonator 23.11 i kombinasjon med VIA KT266A (EPoX EP-8KHA+) under W2K uten problemer.

     

    -Jon Are

  3. Quote:


    så nå selger de billige grafikkort og kaller det juletibud slik att de får masse fornøyde kunder som de håper skal sette bedre karakterer på dem på brukerenes erfaringer.


    Vil de lykkes ?

    Må alle oss som fikk svi PGA grusom sercice se på att dere andre lar dere "kjøpe" av ett firma som egentlig ikke fortjener og eksistere :sad: :sad: :sad:


     

    Dagens næringsliv. -Les. Hysj. Takk.

     

    -Jon Are

     

    [ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-18 19:59 ]

  4. Quote:


    Hovedkortene jeg har testet har Via kt266 og Via kt266a chipsett........

    Du må laaaaaaaaaangt ned på Nvidia driverserien for att det ikke skal fryse i spill.............

    Venter på att noen luringer skal løse problemet...


     

    Via prøver å løse problemene i alle fall. Det kom en ny versjon av 4in1-driverne i går, 15. desember. Diskuteres på Via arena forums.

     

    wuw: Daytonakortet kostet forøvrig 1690,-

     

    -Jon Are

  5. Tidligere opptakskrav til siv.ing. finner man på NTNUs opptakssider (mer generellt her: Søker med utdanningsbakgrunn fra videregående skole).

     

    Om IKT-fagene på VK1 er noe å samle på har jeg egentlig ikke noe bakgrunn for å si noe om. Dette var ikke noe tilbud der jeg gikk videregående, men jeg kan i alle fall si at jeg hadde styr klart unna det om det hadde vært det. En annen ting jeg regner for sikkert er at du langt fra vil få en så solid grunnutdannelse som en allmenfagelig utdannelse på vgs+mer spesifisert på høyskole eller universitet vil gi. Dermed vil du stå svakere med tanke på endringer i arbeidsoppgaver og etterutdanning. -Fundamentet blir svakere, og dette er avgjørende siden man innen IKT må regne med en konstant etterutdanning hele karrieren. Man bør ikke tro man er ferdig utlært i det man går ut av skolen.

     

    Det er også verdt å ta med i beregningen at man må regne med at arbeidsmarkedet vil svinge, også for IKT-bransjen. Det har bare gått oppover de siste årene, men det kommer til å svinge som alt annet. -Desto større kompetanse du har desto sikrere vil du stå.

     

    Ellers så handler det for meg om noe mer enn å "få en jobb". Jeg vil ha en jobb der leke meg med (og helst utvikle) neste generasjons IT-dingser. Hva kan være bedre enn det når man i tillegg får generøs lønn? :wink:

     

    -Jon Are - som nå må lese til kretsteknikkeksamen neste uke :/

     

    [ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-14 08:59 ]

  6. 3FY er å anbefale hvis du har tenkt det til NTNU. Det er ikke noe krav, men jeg vil tro det kommer godt med i et fysikkfag som dukker opp i andreklasse. Dessuten er det jo litt spennende da. Relativitetsteoriene og kvantefysikk bl.a. :smile:. Dessuten er matta i fysikkfagene (og kjemi for den saks skyld) enkel på videregående. Man holder seg gjerne til å gange og dele, noe som passet meg utmerket.

     

    -Jon Are - som bruker å forklare hvorfor han til stadighet kommer for sent med Heisenbergs uskarphetsprinsipp :wink:

     

    [ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-13 17:44 ]

     

    [ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-13 17:46 ]

  7. En puddel? Hm... Vel, siv.ing. og svjv også ing.-utannelsen innen data krever mattekunnskaper. Jeg er ikke sikker på om man krever 2MX/3MX for å komme inn, men du må være et aldri så lite vidunderbarn for å komme gjennom f. eks Matte 1 uten 2/3MX. Dette er et obligatorisk fag for alle siv.ing.-linjene ved NTNU.

     

    Man bør selvsagt ikke velge fag man hater med hele sitt lille mørke hjerte, men ting er ofte ikke så ille som de skal være :smile: Det er dumt å velge vekk muligheten for å velge matte i 2. klasse på videregående i alle fall. Den andre mattevarianten i grunnkurset er vel mer å regne for en livbøyle for alle de vordene sosialviterne og historikerne som har veldig lite lyst/veldig dårlig grep på matta. Jeg foreslår at du velger den mattetypen som ikke diskvalifiserer deg for å velge matte i 2. og 3. årskurs, og så ser du hva du synes. Det er ikke værre enn det. Det er dessuten enklere å hoppe av enn å hoppe på et fag.

     

    -Jon Are

     

    [ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-13 16:50 ]

  8. IT på VGS:

     

    Det var ikke noe å satse på der jeg gikk i alle fall. Man kan vel kanskje stille spørsmålet: -Tror du at du vil lære noe der du ikke like gjerne kunne ha gjort hjemme? Eller tror du at du vil lære noe du ikke kan fra før? Hvis ikke blir det bare dumt å kaste vekk tid på det. Får man forsatt ekstrapoeng for realfag, forresten? I så fall er jo det et argument for å bruke tiden på noe i den retningen i stedetfor. Kommer kanskje litt an på hvor man har tenkt seg etter vgs. Igjen vil jeg anbefale å holde valgmulighetene åpne. Fint å kunne ombestemme seg.

     

    -Jon Are

  9. Jeg går nå førsteåret kommunikasjonsteknologi ved NTNU. Dette er et sivilingeniørstudium, og vi har ikke mindre enn 3 forskjellige mattefag det føste året alene. Matte er altså et viktig element her, og dette gjelder også de andre siv.ing-retningene (inkl datateknikk). Mitt råd er å velge den "vanskeligste" varianten (så vidt jeg husker var det ikke rare forskjellene uansett). Slik unngår du å brenne bruene dine. -Siden mange studieretninger innen teknikk krever en viss bakgrunnskompetanse på matte (og fysikk) er det lurt å holde disse valgmulighetene åpne.

     

    mvh.

    Jon Are

×
×
  • Opprett ny...