Gå til innhold

patro

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av patro

  1. Og jeg er veldig glad for at du tok deg bryet med å svare!

     

    Har tenkt på det at man kunne skrive ut med større skalering, prøvde på 102% tror jeg det var, men problemet var jo at begge akser ble utvidet. Så det gav jeg opp å prøve å få til.

     

    Men av en eller annen merkelig grunn (som jeg ikke forstår) blir A-A' fortsatt 140 mm selv om skaleringen er 100,25%, mens B-B' blir 200 mm. Så det funker! Fantastisk!

     

    Tusen takk for hjelpen! Jeg skal passe på å nevne det i vinyltråder når problemet melder seg for andre. Hva Canon tenker om dette hadde det vært interessant å vite ...

    • Liker 1
  2. Hei,

     

    jeg har de siste dagene forsøkt å printe ut PDFdokumentet som ligger ved. Avstandene i det originale dokumentet er altså eksakt A-A' = 140 mm og B-B' = 200 mm. Dette er bekreftet mange ganger på foumet dokumentet kommer fra. Det er veldig viktig at disse avstandene er helt riktige, arket skal brukes for å stille inn en platespillernål, og der er en halv millimeter mye ...

     

    Mitt problem er at jeg uansett innstillinger i skriververktøyet til min Canon skriver får A-A' = 140 mm, men B-B' = 199,5 mm. Denne halve millimeteren gjør at jeg ikke kan bruke utskriften.

     

    Dette har jeg forsøkt:

     

    Skalering 100% (A4 med marger)

    Tilpass til side - skriv ut hele bildet (A4 med marger)

    Borderless (skalering 100% og Tilpass til side - skriv ut hele bildet samt "Amount of extension" minimum)

    Variert med marger på A4 (egne innstillinger)

     

    og alle har samme resultat: B-B' = 199,5.

     

    Som sagt: dokumentet er korrekt, det er utskriften som er feil.

     

    Noen som kan hjelpe meg? Det hadde vært utrolig hyggelig ...

     

    Edit: det er ikke jeg som "vet" at dokumentet er rett, det er det personen som har laget dukomentet som vet. Han har kommentert på Vinyltråden jeg har hentet det fra, at det er flere som har hatt problemer med utskrift (samme problem som jeg har), og at han har sjekket - størrelsen er rett på dokumentet. Ved å måle dokumentet på skjermen er det korrekt. Men: hvis noen her finner ut at han tar feil ...

     

    THE REGA BAERWALD ARC PROTRACTOR .pdf

  3. Da bestiller jeg Nikon D90 i løpet av neste uke slik at det er framme til den 12. April (Lønning, wohoo!).

     

    Så blir det mer glass når sommeren nærmer seg.

     

    Har vært i akkurat samme situasjon som deg; hadde D50, vurderte D90 og D7000, og landet på D90. Og jeg tror absolutt at også du vil bli fornøyd; ISOkvaliteten i dårlig lys er faktisk et gigantisk steg fra D50/D40, fokuseringen er rask og bra, videofunksjonen kommer jeg sannsynligvis ikke til å bruke, og billedkvaliteten er mye bedre. Mye bedre!!

     

    Men, se deg om etter et brukt hus med kitlinse, du kan være heldig å finne et pent brukt til 3500/4000, da blir det glass (f.eks 35mm 1,8) allerede før sommeren ...

  4. Gratulerer med nytt utstyr...

     

    Ser det påstås her at D7000 er merkbart bedre på høy ISO enn D90. Etter en veldig seriøs test jeg leste (som jeg ikke finner igjen) ser jeg at dette er feil.

     

    Likevel hadde en merkbart bedre ISO-ytelse i tillegg til nesten 50% større oppløsning på like stor brikke ikke vært langt fra ett under.

     

    Nikon er god de men de kan ikke trylle heller.

     

    Er uansett MEGET fornøyd med min D7000!

     

    Toralf Sandåker har et innlegg i denne tråden på foto.no (med tittel Direkte feil) hvor han viser til tekniske sammenlikninger på D90 og D7000. At D7000 er et glimrende kamera er det ingen tvil om, det er vel mer myten om voldsomme kvalitetshopp mellom overtagende modeller han vil til livs ...

  5. Men akkurat D90 skal være mulig å finne til 3000,- og da kan man lett bruke det ett år og forhåpentligvis selge til samme pris :blush:

     

    Foreløpig er bruktmarkedet for D90 selgers marked, det flommer ikke over av hus, og de går for rundt 4000 og oppover. Du kan være heldig å finne et under 4K, men da fordi selger vil bli kvitt det hurtig. Mulig det forandrer seg de kommende uker, men for min del er et nytt D90hus med garanti/linserabatt ikke å kaste penger ut av vinduet.

  6.  

    Etter en tur ned i byen ble jeg enda litt klokere, og innser at jeg har vært litt lite spesifikk når jeg skrev hvilke linser jeg har: både 50mm og 28mm er D-typer, det vil i følge selgeren på fotobutikken si at linsene kunne brukes på alle Nikonkamera, også D3100 og D5000. Regner med at dette stemmer?

     

    Stikker ned igjen på mandag med linse og minnekort, det var helt i orden å prøve ut de forskjellige kameraene der. Er forresten dette med fokusmotor i kameraet en stor fordel for nøyaktigheten i fokuseringen?

     

    Den selgeren har ikke helt gjort hjemmeleksa. Det vil si, du kan bruke objektivene på alle kameraene, men D40, D60, D3000, D3100 og D5000 gir deg ikke autofokus på D-objektiver. Og manuelt er vrient.

     

    Takk! Leste litt om Nikon 28 mm D-utgaven etter at jeg posta det forrige innlegget, og innså at det ville være manuell fokus. Manuell fokus er uaktuelt, så da er vi tilbake til D90/D7000/D300(s) og oppover. Godt vi fikk en oppklaring ...

  7. Takk for kjapt svar!!

     

    Optikk: 50mm 1,8, 28mm 2,8 og et Sigma 18-200mm, 3,5-6,3

     

    Det er vel disse fire du nevner jeg har sett på og de ligger vel alle på omtrent samme pris, bortsatt fra D7000 som er noen tusen dyrere. Hvis det i forhold til mitt behov det samme hvilken jeg velger, er det kanskje greiest å gå for det D3100, som har bra ISO-område, men som samtidig er fire-fem tusen billigere enn D7000 ... ?

     

    Appapp! D3100 (og D5000) gir deg ikke autofokus på i hvert fall de to første objektivene. Og begge to er ålreite saker. Jeg ville punget ut for mellomlegget på et D7000 for å få den funksjonen. Men du får sikkert også solgt optikken, om du ikke ber om for mye.

     

    Etter en tur ned i byen ble jeg enda litt klokere, og innser at jeg har vært litt lite spesifikk når jeg skrev hvilke linser jeg har: både 50mm og 28mm er D-typer, det vil i følge selgeren på fotobutikken si at linsene kunne brukes på alle Nikonkamera, også D3100 og D5000. Regner med at dette stemmer?

     

    Stikker ned igjen på mandag med linse og minnekort, det var helt i orden å prøve ut de forskjellige kameraene der. Er forresten dette med fokusmotor i kameraet en stor fordel for nøyaktigheten i fokuseringen?

  8. Takk for annonse og flere tips.

     

    Har vært i butikken og håndtert både D7000, D90 og D300s, og med hensyn til størrelse går det helt greit for meg med både D7000 og D90, derimot synes jeg D300 blir litt for stort for mitt bruk (mye reising, lange turer på fjellet og ikke primært for å fotografere), så da er det veldig bra at det finnes kvalitetsmessig seriøse alternativer av de litt mindre typene!

     

    Nå er vel denne tråden ikke bare for min del lengre, det er sikkert mange som balanserer mellom D7000, D90 og D300s nå om dagen, så jeg kan jo gi et bidrag på lik linje med dere andre:

     

    D7000 er vel mer enn en oppgradering av D90? Det virker som et hopp opp på ganske mange parametere, eksempelvis detaljgjengivelse og billedstøy (test hos akam), er det en formidabel forskjell. Ikke dermed sagt at man av den grunn må velge D7000, som mange har sagt tidligere: D90 vil sannsynligvis være mer enn bra nok for de fleste.

     

    Så dette med bruktmarked for D90: det er mange hus til salgs, og annonseprisene ligger ofte mellom 4000 og 5000 kroner. Det er sikkert mulig å få prutet ned 500 kroner på de fleste, men når man får kjøpt et nytt hus med garanti for rundt 5500, blir det nesten litt dumt å kjøpe et to år gammelt hus brukt. Så foreløpig er ikke bruktprisene attraktive, prisforskjellen på D90 og D7000 er fortsatt ca 3000 kroner.

     

    Når det gjelder D300 har jeg ikke kikket så nøye, men tror Francis har rett i at det er her bruktkuppet kan gjøres!!

     

    Som med så mange innkjøp av tekniske ting skulle jeg ønske man kunne teste ut på eget utstyr, i dette tilfellet ta med et minnekort og linse til butikken, ta bilder med forskjellige hus, gå hjem til datamaskinen og se forskjellene med "egne øyne". Det er ikke umulig jeg forsøker meg på det denne gang ...

     

    TS Per

  9. Veldig glad for alle tilbakemeldinger, her har jeg unngått mange feller, både mht innebygd fokusmotor (vil absolutt beholde objektivene mine) og at det ikke bare er "tallene" som bestemmer ISO-egenskapene. Samt at jeg heller ikke skulle få utnyttet Sigmaobjektivet hvis jeg skulle gå for enkelte av husene. Tar turen ned til sentrum for å sjekke ut D90 og D300(s) - det står foreløpig mellom disse to. Om jeg skulle gå opp i pris og gå for D7000 må det enda flere gode argumenter til, kjenner jeg.

     

    Igjen - takk for svar! Kommer sikkert tilbake med flere spørsmål ...

  10. Takk for kjapt svar!!

     

    Optikk: 50mm 1,8, 28mm 2,8 og et Sigma 18-200mm, 3,5-6,3

     

    Det er vel disse fire du nevner jeg har sett på og de ligger vel alle på omtrent samme pris, bortsatt fra D7000 som er noen tusen dyrere. Hvis det i forhold til mitt behov det samme hvilken jeg velger, er det kanskje greiest å gå for det D3100, som har bra ISO-område, men som samtidig er fire-fem tusen billigere enn D7000 ... ?

  11. Pønsker altså på nytt hus og før jeg gjør innkjøp hadde det vært bra med tips fra noen med erfaring ...

     

    Det jeg savner med D50 er å kunne ta skarpe bilder i sparsommelig lys. Jeg bruker veldig sjeldent blits, og kommer heller ikke til å begynne med det. Regner jo med at det er kommet mange forbedringer med bildebrikke og andre komponenter slik at kvaliteten uansett blir bedre i forhold til mitt gamle hus, men i utgangspunktet er jeg nokså fornøyd med kvaliteten på bildene med D50. Bortsett fra dette med sparsommelig lys! Det er sikkert andre ting ved hus enn ISO som hjelper på dette (objektiver selvsagt, men nå var det altså huset som skulle forbedres), men har ikke stor teknisk kjennskap på dette områdene.

     

    Budsjettet er ikke all verden, jeg er både interessert i nytt og brukt, men holder det hele litt åpent. Typisk spørsmål jeg gjerne skulle hatt svar på: Er kvaliteten på D90 og D7000 så stor som man kan få inntrykk av i forum/pressen?

     

    Per

  12. Hei Rivers, har nettopp forsøkt å lagre noen av bildene i den oppløsning du foreslår, men det ingen forskjell på disse og originalene når jeg viser dem gjennom PC'en (S-video) og Windows bilde- og faksbehandling. Oppløsningen fra PC er 1280 X 720 som da skal passe projektoren. Kvaliteten er ikke helt tilfredsstillende, selv om det er bedre enn gjennom DVD-opptageren. Gjør jeg noe feil her?

  13. Kvaliteten på følgende oppsett er etter min mening for dårlig:

     

    Digitale bilder brennes på DVD og "spilles" av gjennom min DVD opptager Samsung HR-737, gjennom komponent til projektor Hitachi TX200. Bildene blir uskarpe og kjedelige, rett og slett dårlig. Dette har sikkert noe med oppløsning på bildene i forhold til DVD-opptageren, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

     

    Derfor: finnes det en bedre metode å se bildene på via projektoren? Er det noe jeg kan gjøre med bildene i PS mht oppløsning som kan gjøre dem mer egnet? Jeg skulle ønske jeg kunne ha bildene på DVD-opptageren, det er jo tom satt av plass på harddisken til fotografier...

     

    Jeg har også bærbar PC med S-video-utgang, jeg har prøvd dette alternativet, men heller ikke her er jeg fornøyd. Dette har kanskje også noe med oppløsning å gjøre?

     

    Takk for tips.

  14. Ønsker å kjøpe en projektor som kan brukes både i stua og i litt større rom, type auditorier etc. Siden den skal brukes i stua er det viktig at den er støysvak. Men samtidig må bildet være såpass godt at det kan vises på ca 4X5 meters lerret og sees greit på 20 meters avstand.

     

    Det kan godt hende denne posten avslører at jeg overhodet ikke har peiling på teknologien - og det har jeg heller ikke. Likevel -

     

    har dette med størrelse på bildet, altså hvor stort det kan "blåses opp", noe med oppløsningen å gjøre?

     

    Eller er kontrastforholdet vel så viktig?

     

    og hva er minste lysstyrke for at den skal kunne brukes i et blendet auditorium?

     

    La oss si at budsjettet er på 12000 kroner. Vil det da la seg gjøre å få en maskin til dette bruket?

     

    Tusen takk for all hjelp!

  15. Skal til å hoppe fra filmbasert speilrefleks til Digitalt SLR og lurer på hvilke objektiver jeg bør kjøpe til kameraet. Har hatt manuell Nikon tidligere, dermed kan ikke mine gamle objektiver brukes (dessuten er de for rimelige for "chip'ing").

     

    Den erfaringen jeg har fra filmbasert SLR er følgende: Jeg har stort sett brukt mitt Nikkor 50mm 1,8 - det har fungert ypperlig i nesten alle sammenhenger. Derfor skulle jeg gjerne gått til anskaffelse av et nytt AF "normalobjektiv".

     

    Jeg har sett anbefalt flere 28 mm til 35 mm som fast normalobjektiv. Disse kan jo klassifiseres som vidvinkler. Vil disse objektivene ha noen som helst slags uønskede vidvinkel-egenskaper? Type "fisheye" kromninger etc? Eller vil de på alle måter tilsvare et 50 mm på et Nikon D50/D70s?

     

    Takk for alle svar.

  16. Det er viktig for meg å finne en støysvak bærbar og i den anledning lurer jeg på følgende angående grafikkort -

     

    Vil man oppleve mer støy med et integrert skjermkort enn med et separat skjermkort - gitt de samme oppgavene?

     

    I denne tråden https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=472860&hl= påstås det at GPU'er i bærbare er vifteløse - stemmer dette?

     

    For å være litt konkret: Vil det være hørbar forskjell på disse to maskinene ved vanlig surfing/tekstbehandling?

     

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...&view=techinfos

     

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...&view=techinfos

×
×
  • Opprett ny...