Gå til innhold

Utsynet

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Utsynet

  1. Fikk tilslutt lagt inn android 4.0.4 på GT-P7510 via Kies i går, men enkelt var det ikke. Slet voldsomt med å få Kies til å fungere, men det viste seg at med factory reset på brettet fikk jeg kontakt. Videre slet jeg med at oppdateringen stoppet på 99%. Det viste seg at ved å krysse av på Kies ikke skulle lagre noe av informasjon til bruk senere osv. var til hjelp.

     

    Hele prosessen fikk som smurt etter at disse tingene var ryddet av veien, og brettet fremstår som nytt. Endelig...

  2. Du må nok kontakte produsent eller importør for hjelp.

     

    Dette sto på hjemmesiden til elprice.no:

    "Elprice Drift AS er konkurs

     

    Dersom du har problemer eller behøver hjelp med et produkt du har kjøpt i en Elprice-butikk må du ta kontakt med produsenten, produsentens servicepartner eller produktets importør. Vi har laget en oversikt over disse som du finner her, samt kontaktinformasjon for bobestyrer.

     

    Vi ønsker med dette å takke alle våre trofaste kunder. Vi beklager de ulemper dette måtte medføre."

     

    Siden inneholder også en link til produsenter og servicepartnere.

     

    Lykke til.

  3. Du kan jo forsøke å finne ut hva feilmeldingen faktisk sier. Ofte kan det ligge noen hint der. Hvis du ikke rekker å se denne feilmeldingen kan du eventuelt sjekke denne

     

    Eventuelt kan du følge denne som er hentet fra hp sine sider.

     

    Hvordan skal jeg slå av automatisk omstart ved blå skjerm?

     

    Du kan skru av automatisk omstart helt.

    Høyreklikk på Min Datamaskin og velg Egenskaper . Da kommer Systemegenskaper opp.Velg fliken merket Avansert .I ruten Oppstart og gjenoppretting , klikk på Innstillinger -knappen.Fjern haken i Start på nytt automatisk og klikk OK .Klikk så OK igjen på Systemegenskaper .

    Neste gang du får en stoppmelding vil den ikke starte på nytt i det heletatt før den får beskjed om det.

     

    Da får du tak i feilmelding og kan søke litt på nettet. Det bør hjelpe deg litt på vei.

  4. Kompetansemålene for norsk som ligger i kunnskapsløftet er førende for hva du faktisk vurderes. Vet at blant annet sjangerlære er med som et mål og derfor skal du vise på hvilket nivå du behersker ulike sjangere. Retningslinjer for skriftlig arbeid er vanlig nå og enkelt å rette seg etter. Liker du det ikke kan du skrive teksten med den størrelsen og skrifttypen du liker. Like før du leverer endrer du bare til det som kreves. :)

     

    Prøvene du har underveis er for å gi deg en oversikt over hvilke kompetansemål du behersker og de du ikke behersker. Alt er trening mot eksamen ettersom du vet at det er aktuelt på studieforberedene.

     

    Du kunne jo bare vinklet oppgaven inn mot mobbing av de som ikke velge skriftype, størrelse og tema for oppgaven selv. ;)

     

    Skjønner frustrasjonen, men oppgaven er ikke løst. En kan ikke bytte ut oppgaver i matematikk bare for at en ikke liker ligninger...

  5. ... Idag fant jeg ut at en Ipod Classic, ikke går under alle hjelpemidler...

    Den digitale kompetansen, som kunnskapløftet snakker varmt om, er ikke helt på topp hos alle lærerne. En dings med skjerm blir fort en telefon blant lærere... :!:

     

    Kan skjønne at enkelte "dingser" ikke er tillatt hvis har todelt prøve, hvor del 1 er uten hjelpemidler. Dette fordi mange dingser kan fungere som kalkulator eller full av jukselapper/lydbok. Under prøver med alle hjelpemidler tillatt kan jeg ikke skjønne at det skal være mot reglene. Noen kan jo ha lastet ned lærebøkene som lydbøker. Enkelte forlag har faktisk lagt dette ut, iallefall for VG1. Og hvorfor ikke høre på en som leser kjedelig faglitteratur i noen timer...

     

    Uansett mener jeg at alle som har lastet ned tidligere gitte oppgaver fra Udir eller forlagenes sider fortjener litt kreditt for dette. De har jo forberedt seg til prøven.. :thumbup:

  6. Det blir bare mer festlig etterhvert. Kan ikke fatte at det er mulig å tolke alle hjelpemidler til alt unntatt en gammel prøve som ligger fritt tilgjengelig på udir.no. Når jeg tenker meg om er jo ikke den digitale kompetanse mye av skryte av hos mine kollegaer. De trodde nok de hadde funnet en side som bare de visste om, og ingen andre i hele verden. I tillegg slapp de å gjøre en masse arbeid. :)

  7. Jeg ler så jeg griner. Er selv lærer på videregåedne og forundrer meg over kompetansen på noen av mine kollegaer. Broren din har gjort alt rett og ingen kan nekte han å med et eldre oppgavesett. Det er jo hele poenget med hjelpemidler...

     

    At elever blir straffet for at late lærere ikke gidder å lage nye oppgaver til en prøve, er jo rett og slett festlig. Her bør nok læreren og skolen slite huet opp fra det mørke hullet å titte litt rundt.

     

    Kjør på med klager, elevene har rett og har vist at han behersker termen "alle hjelpemidler" Læreren vet ikke helt hva han driver med, men det er ikke så uvanlig.

     

    Jeg har gitt mine elever linker til udir for at de skal finne tidligere oppgaver, for hva er poenget her. Det handler om å lære.

     

    Lykke til og hils læreren fra meg.

  8. Har du kjemi 1 etter kunnskapsløftet må du nok ta kjemi 2 etter det samme "løftet". 3KJ, som det het før, er forbeholdt de som er reform 94 elever i videregående. Uansett det beste svaret får du nok hos en eksamensansvarlig/inspektør/rådgiver ved en videregående skole.

  9. Når det gjelder leveringstid, kom Amentio best ut for min del. Fikk en PC i deler derfra og det gikk veldig greit. Multicom måtte derimot purres på for noen stakkars kabler og kortleser. Til Multicoms forsvar ventet de vel at en Cd-spiller for bil skulle komme og da ble pakken holdt igjen. Etter litt purring kom ekstra kabler i egen forsendelse fra Multicom. Så begge butikkene blir nok brukt ved en senere anledning.

  10. Ta en prat med læreren og be om en begrunnelse. Regner med at du har hatt noen prøver som gjør at du føler karakteren skulle vært noe høyere og da bør han/hun ha en begrunnelse i så fall. En karakter skal ikke være en overraskelse og du har et krav på underveisvurdering, disse trenger ikke være karakterer, men skal fortelle litt om veien videre for din del. Likeså finnes det et krav i kunnskapsløftet om at det skal avholdes faglærersamtaler hvor en diskuterer hvor en står og hvordan en skal komme seg videre oppover. Hvis ingenting annet en prøver er tilbakemeldingen bør dette komme frem av en klage.

     

    Videre på vil jeg regne det som veldig usannsynlig at du blir satt ned, om mulig. Har ikke hørt om det når det gjelder standpunkt, men det kan skje på skritlig eksamen. Ved muntlig og praktisk eksamen kan en kun klage på det formelle og ikke på karakter. Du kan derimot be om en begrunnelse for karakter.

×
×
  • Opprett ny...