Gå til innhold

Steinbiten

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Steinbiten

  1. Gå inn til Nidaros data i Trondheim og snakk med Rolf. Han er den mest kunnskapsrike på hardware i Trondheim :)

     

    Han fikser det du trenger :)

    Takk for tips, mulig jeg tar meg en tur innom Nidaros data :)

     

    Ser at 2990WX ikke skinner ved alle typer oppgaver man måtte kaste på den Går ut fra at du har funnet at de oppgavene du skal bruke den til er der hvor den gjør det best?

     

    Kilde: Test av 2990WX og 2950X Hos Anandtech.

     

    Samme konklusjon hos Toms Hardware.

     

    Har du/firmaet ditt vurdert om det finnes en skytjeneste som passer formålet? Dvs. kjøre utregningene i skyen.

     

    Leasing av ferdigbygget (type HP, Dell, Lenovo etc.)?

     

    Vi jobber ofte med analyse/prosessering av data som er i størrelsesorden opp mot 100gb, så vi trenger en dedikert arbeidsstasjon som takler denne mengden data. Når vi skal trene opp endelig ML modell vil det trolig gå fortere å kjøre dette eksternt hos amazon eller tilsvarende ja, men vi ønsker å ha mulighet til å teste/optimalisere mange ML modeller "offline" på en effektiv måte, det er litt av grunnen til at vi ønsker å investere i en såpass kraftig pc. Vi ønsker å eie PC selv pga det er konfidensielle data vi behandler, så å lease er ikke aktuelt. Det gjør ting enklere når vi eier selv  :) 

     

     

    Hvis du skal ha 4x 2080ti en gang og 32 core, så ville jeg valgt 2x psu. Selv har jeg 2x psu i både serveren og hovedpc. Kjørte 3x titan overklokket og cpu overklokket. Da er det kjekt å ha nok strøm, ikkje minst å ha så mye overhead, at psu ikkje bråker. 2x 1300w  i den ene og 2x 1200w i den andre.

     

     

    Ikke for å virke noe Intel fanboy, men jeg tror du vil få bedre generell ytelse med 7980xe i forhold til 32core AMD. MYE høyere ytelse per kjerne og mye raskere minne, kan ha en del å si i krevende programmer. Skal gjerne like å vite hvilket program som kjører bedre på 32 core AMD VS 7980xe med f.eks 4000mhz minne.

     

    Kan jo fortelle at jeg selv har 16core threadripper i serveren, og ytelsen er ikkje dårlig. Det kommer liksom ann på hva man skal bruke det til.

     

     

    Takk for tips angående 2x PSU. Enig med deg at dette er nok smartere for å unngå at en PSU blir kjørt på tilnærmet 100% hele tiden. Jeg skal sjekke ut et alternativt build med annen case som støtter 2x PSU. Da kan vi kjøpe 1x PSU nå og hive på en ekstra når vi oppgraderer med flere skjermkort.

    Vi bruker hovedsaklig Python/R/C++ for å prosessere/analysere data, så vi har mulighet til å optimalisere koden opp mot 32 kjerner. Forsåvidt enig med deg at mye software er (foreløpig) optimalisert for intel, men siden vi kan selv styre alt som skjer i bakgrunnen tror jeg 32 kjerner er bedre for det vi skal gjøre. 

     

  2. Takk for tips, men linken du ga er en intel basert arbeidsstasjon, og i9 er vesentlig mindre kraftig enn threadripper2. Jeg så at de hadde AMD baserte arbeidsstasjoner, men det er kun første generasjon threadripper. Ser ut som det ender opp med at jeg bygger den selv.

  3. Er det  ikke bedre å gå for RTX 2080Ti eller RTX 2080 istedet for GTX 1080Ti? De skal være opptil dobbel så rask for neural networks (hvis man skal tro på NVIDIAs markedsføring).

     

    http://timdettmers.com/2018/08/21/which-gpu-for-deep-learning/

     

    Godt poeng, takk! Jeg ser at prisdifferansen er på rundt 3000 kroner, det er innenfor budsjett og gjør det enklere å oppgradere senere. Oppdaterer egen post med nytt kort.

  4. Jobben min skal nå gå til innkjøp av en ny arbeidsstasjon og primære bruksområder er maskinlæring, data analyse og simuleringer som krever svært høy beregningskraft. Budsjett er på ca. 60k, og budsjettet er litt tøyelig dersom det må økes for å unngå potensielle flaskehalser. Maskinen skal ikke overklokkes, og skal være AMD basert pga 32 kjerners Threadripper2 ser meget lekker ut. Den skal også være plassert i et åpent kontorlandskap, så det er litt viktig at den ikke bråker like mye som en jetmotor. Jeg planlegger å bygge den selv (Finnes det selskap i Norge som tilbyr bygging?), og har satt opp et eksempeloppsett:

     

    Specs:

    • Kabinett: Be Quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2
    • Hovedkort: MSI MEG X399 Creation
    • Prosessor: AMD Ryzen Threadripper 2990WX
    • CPU Kjøler: Arctic Freezer 33 TR
    • Skjermkort: MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio HDMI 3xDP 11GB
    • Minne: G.Skill Trident Z Black/White DDR4 3200MHz 8x16GB
    • SSD: Samsung 970 EVO Series MZ-V7E1T0BW 1TB
    • Strømforsyning: EVGA SuperNOVA T2 1600W

    Prisjakt link til komponenter: https://www.prisjakt.no/list.php?l=456959

     

    Kommentarer til oppsett:

    Hovedkort har jeg valgt på bakgrunn av at jeg ønsker å oppgradere med flere GPU'er etterhvert ved behov. Skjermkortet valgte jeg på bakgrunn av at det har 11GB minne. Strømforsyningen har jeg valgt pga den har Titan 80-plus-sertifisering og den gir nok strøm til å støtte opptil 4x 2080TI kort.

     

    Par spørsmål rundt oppsett:

    • Er det noen komponenter jeg bør bytte ut? Noe jeg mangler? F.eks CPU paste eller følger dette med CPU kjøler?
    • Jeg beregnet strømforbruk fra https://outervision.com/b/INSlnf Er det nok med rundt 100W buffer på strøm, eller bør jeg kjøpe en større strømforsyning?
    • Minne er jeg litt usikker på. Ønsker 128gb RAM som er max på HK. Vil det være markante ytelsesforbedringer ved å velge f.eks 4x32GB brikker eller kjøpe noen andre med forskjellige frekvens/CAS latency?
  5. Har selv planer om å begynne på samme linje til høsten, så har ingen egne erfaringer. Men utifra det jeg har lest, virker det som et versatilt studie hvor du (basert på hvilken gren du velger senere i studiet) har endel forskjellige jobbmuligheter. Du kan velge om du vil jobbe på land, offshore eller i utlandet., og lønnen er jo selvfølgelig veldig god.

    Her er en annen link fra reddit som kanskje kan være til hjelp.

    link #2

     

    Anyhow, de første 2 årene er ganske lik for alle siving. studenter, med en generell innføring i it og realfag. Så hvis du ikke liker det har jeg hørt at det er ganske lett å hoppe over til en annen siving grad hvis du ønsker det.

  6. Her snakker du om personlig dps ja. Men jeg er av en litt annen oppfatning. Dess mer jeg kaster immolate og corr for eksempel, dess mindre uptime har jeg på improved shadowbolt debuff, da går raid dps ned. Uansett, de spreadsheets jeg har regna på er det minimal forskjell i dps (single target, f.eks bossfight uten adds) på ren shadowbolt nuking og inkludering av immolate/corr. I multimob scenario, spesielt med BT exalted trinket er corruption fin å bruke, men likevel gjør jeg det altså ikke. Med min spec er inkludering av immolation og corruption faktisk en dps nedgang, men som nevnt tidligere kan jeg iofs respecce og inkludere noe mer fire talents pga at vi er forbi ssc/eye.

     

    Rett i det du sier, når du får høyere ilvl items er det bare å ditche corr og immolate og bare spamme sb, spesielt med T6 bonusen, kan slenge inn en chart som viser dpsen på illidari council clicky

     

    Btw, har hørt rykter om at det kommer en ganske najs meta socket som krever gule gems, 3% mer dmg dmg på crits og noe anna(dvs ligner litt på den som allerede fins), noen som har peiling?

  7. Men hvilken fremgangsmåte er best når man har mest shadow dmg? Jeg har 1008 shadow spell dmg, gidder ikke sjekke spell dmg, men regner med at jeg har rundt 750 +/-

    Burde jeg bruke Immolate? Bruker bare CoS og sitter lent tilbake mens jeg spammer 1, 1, 1, 1, 1 nå, men vet ikke hva jeg tjener mest på :p

    (digg å slacke)

    9563908[/snapback]

     

    Det du får mest dps på er å holde oppe immolate + corruption oppe, og spamme shadowbolt mens de ticker. Du kan også slenge på shadowburn på bosser, dette øker dpsen litt. Regner med du er cos\coe hvis ikke er CoD best sålenge dere ikke har sinnsykt mange debuffers.

    Viktigste er uansett å ha 200 hit(202 for å være eksakt), jeg brukte hit gemen fra scryer til jeg fikk skull of gul'dan, spell hit på gloves fremfor 20 spelldmg hjelper endel og.

     

    personlig har jeg 1287 shadow dmg uten fel armor, 29% crit med devastate og 216 hit. med 4set bonus av T6 kicker det ass ;)

     

    edit: leif

  8. Mye gøyalt å enslave ja..

    7927896[/snapback]

     

     

    Han der er ingenting i forhold til makazredon :p

    Han har en debuff som gir +50%(el 60) magic skade, ganske bra å farme med:

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    maka1nd9.jpg

     

    og han gjør ganske heftig melee dmg, sendte han på en hunter hvor han gjorde 3300 + 1100 crits,, han pleier å hitte for 800 med vanlig hit og 1500 med debuffen

  9. Jeg får mitt Sapphire x850xt PE sannsynligvis i morgen, jeg vurderte å kjøpe det HiS kortet, men siden det egentlig bare var kjølingen som var forskjellig (bedre muligheter for å klokke) droppa jeg det. Gleder meg, har fått ganske gode resultater på benchmarks

×
×
  • Opprett ny...