Gå til innhold

Lubber

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lubber

  1. Gralsfortellingen av Chrétien de Troyes

    Kong Arthur og hans riddere av Thomas Malory

     

    Goooode bøker :thumbup: . Selv om historien om Tristram og Iseult i Kong Arthur blir litt langdryg og usammenhengende.

     

    Liker du dem bør du lese Decameronen og Canterbury Tales.

    Jeg har allerede lest og kost meg meg Dekameronen og tittet litt på Canterybury Tales, så du traff godt med tipsene dine, selv om de ikke var nye for meg. Takk! :)

     

    Og jeg gleder meg til å lese de du kommenterte, ja. Jeg har lest litt av Chrétien de Troyes før samt en moderne rekonstruksjon av historien om Tristan og Isolde, og siden det gav mersmak, gleder jeg meg til å ta fatt på de nyinnkjøpte også.

     

    For å fortsett på middelalderlitteratur har jeg nettopp kjøpt:

     

    Marco Polos bok

    The Travels of Sir John Mandeville - mye samme som Marco Polo, bare mer fantastisk. Begge bøkene inspirerte Christofer Columbus og "Baudolino" av Umberto Eco.

    Beowulf

    Rolandskvadet - eldste franske boken. Handler om masse riddere som slakter sarasenere :D

     

    I samme stil har jeg Inferno av Dante, jeg burde vel lese resten av Den Guddommelige Komedie etter hvert, men det så litt kjedelig ut. Lurer så smått på om jeg skal kjøpe Nibelungenlied.

     

    Bøker fra middelalderen er gøy

  2. Deodorantsticks med noe særlig lukt er noe parfymeindustrien har funnet på for å suge deg for penger. Det er i min mening litt tøvete å bruke penger på en dyr stick, som andre har sagt. Bruk aluminiumklorid fra apoteket mot perspirasjon (selve fukten), evt en parfymefri deodorantstick for å drepe bakterier og hindre lukt, og spar mesteparten av pengene dine til en god parfyme.

  3. Har vurdert enten en skeleton-klokke eller en kinesisk tourbillon.

     

    Skeleton har åpent urverk hvor man kan se tannhjulene snurre, som som her. Denne klokken var ikke så fin, men samme prinsippet.

     

     

    En tourbillon er en helt unødvendig mekanisme som ble oppfunnet for 200 år siden, den holder det meste av den viktigste mekanismen i et snurrende "bur", det var meningen at det skulle holde klokkene mer nøyaktige, men i praksis er det bare et statussymbol. Sveitsiske tourbilloner koster aldri mindre enn noen hundretusener kroner, men kineserne har klart å presse prisen ned i noen få tusenlapper eller mindre. Tourbillon i action:

     

     

    Men lurer på om det blir litt flashy. Meninger?

  4. Gralsfortellingen av Chrétien de Troyes

    Kong Arthur og hans riddere av Thomas Malory

     

    Goooode bøker :thumbup: . Selv om historien om Tristram og Iseult i Kong Arthur blir litt langdryg og usammenhengende.

     

    Liker du dem bør du lese Decameronen og Canterbury Tales.

     

     

    Siste bøkene jeg har kjøpt:

    Howard Pyle - The Merry Adventures of Robin Hood

    Thomas Hughes - Tom Brown's Schooldays

    Frederick Marryat - Mr Midshipman Easy

    Rafael Sabatini – Scaramouche

  5. Jeg har elsket de første 20 lvlene, men nå som jeg har kommet til Cimmeria Crasher spillet hele jævla tida så vet ikke jeg!!

     

    Jeg har samme problem, spillet krasjet kanskje én eller to ganger i timen i Tortage, nå kan jeg ikke spille 30 sekunder engang i Old Tarantia uten en krasj. Jeg har 20 FPS i byen, 50 utenom, PC-en min er ikke super, men den burde klare AoC :(

     

    På det offisielle forumet er det en 20+ sider lang tråd med folk som fryser og krasjer, håper Funcom løser det raskt.

  6. Nå skal jeg flytte ut og må ha en ny PC til spilling, surfing, nedlasting, se på filmer osv. Jeg er ikke spesielt datakyndig (overklokking, hva er det? Statisk elektrisitet farlig?) og kjenner ingen som er det og vil derfor kjøpe en ferdigbygget PC som er grei til spilling. Er ikke hardcore på noen måte og er egentlig fornøyd med å spille på middels til lave settinger spill som WoW, PotBS når det kommer osv. Trenger òg tastatur, mus, skjerm.

     

    Med budsjett på ca. 8000 kr (kan gå litt opp hvis det gir et stort hopp i ytelse) har jeg snust litt på denne, og lurer på om det er et greit kjøp, evnt hvilke komponenter som gir meg best spilling for pengene. Håper noen med litt peil vil hjelpe meg :) Jeg vet jeg kan spare penger på å kjøpe i deler, men jeg er virkelig helt håpløs teknisk.

     

    Beklager på forhånd hvis dette overlapper for mye med andre tråder.

  7. Veldig fint initiativ @kd :thumbup: Det er viktig med riktig staving og god tilbakemelding.

     

    Men hvis du skal være pedantisk bør du være temmelig sikker på hva du snakker om. Angående aksent i imperativ bør du ikke være så bombastisk.

     

    Både Språkrådet og Riksmålsforbundet sier temmelig tydelig at det ikke skal være noen akutt aksent i imperativsformen av verb som slutter med -ere (for ikke å snakke om grav aksent eller apostrof :p ).

     

    Språkrådsnormen er klar på dette punktet: Imperativ av verb som slutter på -ere, skal ikke ha aksent – det heter altså vurder.

     

    Ikke aksent

    Når imperativformen ender på trykksterkt er, som i plasser (av plassere), skal vi ikke bruke aksent ("plassér" er altså ikke riktig).

  8. Er et par gullkorn i San Andreas, spesielt Mike Toreno sier mye lurt :p

     

    Mike Toreno: All right, come on, I can't stay here now, I'm too hip. I gotta go, OK? I'm outta here.

     

    Mike Toreno: You know, after what you've done for me, it's like you're a pro now. I got double agents in Panama who want to put a price on your head. A Russian spy - a little, fat, Boris looking guy - he's asking for clearance to interrogate you, Russian style. Calipers on the genitals. Feels good, you'd like it.

    Carl Johnson: That ain't nothing cool, man! Just leave me alone. You're bad news!

    Mike Toreno: Don't worry about it. The Russians got bigger things to worry about than your genitals, believe me.

     

    Og noen av de motiverende pre-slag talene i Rome: Total War:

     

    "And they may have the Moon People on their side, but we have much fancier hats,

    and these hats will shield us!" :D

  9. Ja, kommer til å savne senatet, da de er en av få gode motstandere i spillet. Som Julii møter du i hvert fall litt for lett motstand i form av barbarene. Er jo bare å forsvare, stelle seg opp på en åstopp og se gallerne/germanerne/britene flykte etter en kort pilum-skur. Ordentlig action ser du ikke før borgerkrigen begynner eller du rekker å angripe greske sivilisasjoner for Brutii.

  10. Er vanskelig å regne nøyaktig på sånne ting, fordi det er så individuelt. Kommer an på når du sist spiste og drakk, hvor mye, hva du veier, kjønn ( :p ), hvor tilvendt du er til alkohol, hvor fort du drikker osv.

     

    Beste du kan gjøre er å drite i ølen og drikke koskenkorvaen i stedet :w00t:

×
×
  • Opprett ny...