Gå til innhold

Welozi

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Welozi

  1. Er det slik at man må ha en snittkarakter på 5 for å komme inn på politihøgskolen? Har lest flere steder at man bør ha 50 poeng - noe som tilsvarer karakteren 5 i snitt.

     

    Vil det da være vanskelig for en med 4 i snitt å komme inn?

     

    50 studiepoeng var grensa for å bli tatt inn på politihøgskolen i Oslo i år. Ved Kongsvinger var det 46,6 poeng, og ved Bodø var det 45.

     

    Du behøver ikke nødvendigvis ha 5 i snitt for å få 50 studiepoeng når du søker, du kan få to typer tilleggspoeng. Førstegangstjeneste i militæret, ett år på folkehøgskole eller studie ved høgskole gir deg 2 tilleggspoeng. Du får også 2 alderspoeng hvert år fra og med du fyller 20, og til du har totalt 8 alderspoeng. Er du feks 20 år og har gått folkehøgskole etter du fullførte videregående har du 4 poeng i tillegg til poengene fra karaktersnittet. Du kan lese mer på http://www.samordnaopptak.no/info/poengberegning/

  2. Litt kjedelige de poengreglene der. Jeg planla å ta et eller annet nå for å safe litt med poeng til neste år, men ser jo at det er liten vits i det. Har allerede førstegangstjeneste og folkehøgskole. Det eneste som kan gjøres er vel å ta opp igjen fag, og det er mye jobb for lite poeng hvis jeg har forstått det riktig. Har heller ingen fag der karakteren er helt på trynet.

  3. Jeg kom inn på PHS i Bodø og står som 12(stod opprinnelig på 13) på ventelisten til Kongsvinger. Jeg ser det er 42 færre på ventelisten til Oslo sammenlignet med i går. Er det ikke logisk at jeg hadde rykket opp flere plasser på ventelisten til Kongsvinger også? Regner med at mange på østlandet har prioritert som meg (Oslo-Kongsvinger-Bodø). Dermed burde jo folk som allerede har kommet inn i Kongsvinger og som stod høyt på ventelisten i Oslo fått plass i Oslo og ikke tatt plassen i Kongsvinger. Hvilket ville resultert i at jeg hoppet mer enn èn plass på ventelisten?!

     

    Jeg sto på plass 57 i Oslo til å begynne med, nå er jeg på plass 50. Noe som tyder på at de fleste som forsvinner fra lista ligger enda lenger bak, da er det ikke sikkert de har fått plass i Kongsvinger heller? Jeg har poeng nok til Kongsvinger, men var dum nok til ikke å søke der. Hvor kan du forresten se hvor mange som er på ventelista?

  4. Grattis til alle som kom inn! For min del ble det skuffelse. Står på plass 54 på ventelista i Oslo. Da er det vel null sjans? Fælt til snitt det skulle bli i år! Eneste håpet jeg har er at mange forsvinner fra lista hvis de takker ja til plass i Bodø/Kongsvinger, som de har hatt som andrevalg. Selv søkte jeg kun Oslo. Prøvde å endre på dette i ettertid, men det var ikke mulig. Ser jo at jeg hadde kommet inn begge de andre stedene. Men da blir det ihvertfall neste år. Var 1,4 studiepoeng unna, og ble jo skikket.

  5. Fritak fra militærtjeneste gjelder kun for ferdigutdannende politifolk som har jobb i politiet. Dvs at du ikke får noe automatisk fritak mens du er student ved politihøgskolen. Jeg har selv fått innkalling til rep., men har fått utsettelse siden jeg skal ha praksis til høsten.

     

    Jeg vil dermed tro at du fint kan delta på rep og i innsatsstyrken i løpet av tiden du er student, så lenge det ikke kolliderer med obligatorisk undervisning. Husk at det meste av praksisåret er obligatorisk!

     

    For å være helt sikker ville jeg sendt en mail til skolenr.

     

    Den er grei, takker! Under praksisåret kan det sikkert bli vanskelig ja, men det ordner seg sikkert hvis det blir noe av.

     

    Hvordan var alderssammensetningen hos dere? Er det mange unge som kommer inn eller er de fleste 22-23+?

  6. Da var intervjuet overstått for min del. Jeg sitter igjen med en god følelse. Kan gi eksempler på noen spørsmål som kom hvis det fortsatt er folk som ikke har vært inne:

     

    - Fortell om deg selv.

    - Tror du politiet ser mange døde folk? Hvordan takle dette?

    - Har du temperament?

    - Tror du det er noen ulemper ved å jobbe som politi på et lite sted kontra et større?

    - Hvilke egenskaper mener du en politimann bør ha?

    - Ditt forhold til alkohol?

    - Egne sterke/svake sider?

    - Politiets oppgaver.

    - Hva er ditt forhold til internett og nedlasting av sanger osv?

     

    Var hyggelige folk på intervjuet, og en som var steinansikt. Sikkert for å gjøre deg litt usikker eller noe. Men det er bare å stirre tilbake ;) Da er det bare å vente på 20.!

  7. Da var intervjuet mitt over! Følte dt gikk relativt greit, svarte på alle spm så godt jg kunne og fikk en bra tone md alle som satt rundt bordet. Fremprovoserte litt latter og smil med jevne mellomrom, samtidig som vi holdt en lett seriøs tale alle sammen.

    Følte av og til jg fomla litt med orda osv, og skalv litt i stemmen, men alt i alt er jg fornøyd md prestasjonen. På slutten rista alle bestemt på hode med ett smil om munnen når dt ble spurt om noen ville stille flere spm:)

     

    Gratulerer, hørtes ut som om det gikk bra! Si noen av spørsmålene du fikk da?

  8. Da var første del av opptaket fullført for min del :) Det gikk over forventning, endte opp med 7 poeng totalt. Intervjuet ble ikke før 24. Juni, så da har jeg litt mer tid til forberedelser der. Dere snakket om det å stryke på noen av testene så jeg. Vi ble informert om at alle oppfordres til å gjennomføre hele dagen selv om man stryker på enkeltøvelser, eller på poengsum, siden nemda kan velge å kalle deg inn til intervju likevel. Så bare stå på uansett, hold humøret oppe og ikke mist motet selv om testene ikke går veien :) Det er heller ingen grunn til å grue seg, stemningen var ihvertfall veldig bra i dag! Alle er i samme situasjon, og man finner fort tonen sammen.

     

    På egenerklæringen lønner det seg nok å ha prøvd å formulere seg litt på forhånd. Her vet dere jo spørsmålene. 2 timer ble ihvertfall lite for min del, skulle gjerne hatt litt mer tid på de to siste spørsmålene. Lykke til videre til dere som ikke har vært inne enda :)

     

    Nå blir det burger og søvn! :dribble:

  9. Da er det på tide med nest siste økt før opptak, 30-40 min moderat jogging. Har selvfølgelig klart å pådra meg en kjip liten strekk i brystet. Opptak på mandag! Merker at eksamenslesing går dårlig. Er spent!

     

    Oslo eller? Tidlig eller sen økt isåfall? Kanskje sees vi. Tenker å gjøre som det står på treningssidene til PHS, og kjøre en hard kondisøkt ca 3-4 dager i forkant av opptaksdagen for så å ta det med ro resten. Det skulle visst gi en formtopp igjen på opptaket.

     

    Edit: Til dere som har vært inne allerede: Hvor kort pause kan du risikere å få mellom styrkeøvelsene?

     

    Oslo, sen økt! Tenkte å gjøre det samme. En hard økt på torsdag eller fredag. Vet ikke hva som er best. Hva tror dere?

     

    Da sees vi! Jeg tror det er lurt. Og deretter ta det rolig, få mye søvn og mat.

  10. Da er det på tide med nest siste økt før opptak, 30-40 min moderat jogging. Har selvfølgelig klart å pådra meg en kjip liten strekk i brystet. Opptak på mandag! Merker at eksamenslesing går dårlig. Er spent!

     

    Oslo eller? Tidlig eller sen økt isåfall? Kanskje sees vi. Tenker å gjøre som det står på treningssidene til PHS, og kjøre en hard kondisøkt ca 3-4 dager i forkant av opptaksdagen for så å ta det med ro resten. Det skulle visst gi en formtopp igjen på opptaket.

     

    Edit: Til dere som har vært inne allerede: Hvor kort pause kan du risikere å få mellom styrkeøvelsene?

  11. Hallois folkens!

     

    Jeg kan vel ikke lenger sitte å bare lese på denne tråden uten å være med selv lenger. Må si det er mye bra som kommer opp her, og dere virker som en ålreit gjeng! Jeg er selv førstegangssøker i år, født i 88. Skal til opptak i Oslo den 8. Juni. Gjelder det flere av dere? Det fysiske har jeg under kontroll, men kommer nok til å være greit nervøs under intervjuet. Usikker på hvordan jeg kommer til å klare meg der, men får satse på at det løsner litt underveis! Studiepoengene mine er forøvrig 48,5 hvis jeg har skjønt dette rett, så jeg ligger vel og vipper på grensa der. Fyller 21 i sommer, har etter videregående gått folkehøgskole og førstegangstjeneste. Er jeg da i den såkalte ordinærkvota hvor jeg får alderspoengene og de fra fhs/mil, altså 6 poeng totalt?

     

    Jeg ser at flere er bekymret for svømminga. Hvis dere har noen som helst mulighet til å ordne en svømmetime med lærer (eller bare noen med peiling) før opptaket, så gjør det! Det er jo en og annen habil svømmer å finne de fleste steder skulle man tro. Bare en økt med noen som kan dette og er god til å lære bort kan gjøre mye etter hva jeg har erfart. Det er utrolig mye å hente på små inngrep i teknikken.

     

    Ellers takk til dere studenter på PHS! Utrolig kult gjort å gidde å bruke tid på oss her når dere selv er ferdig med opptaksslitet :) Og Rune, du må jo inn! Har fått sansen for deg som person, ihvertfall ut i fra hva jeg har lest her :)

  12. Har nettopp kjøpt meg se k700i, og er kjempefornøyd bortsett fra en ting: Telefonen har entry fra Telenor, som da erstatter "mer" knappen på telefonen. Dette er sinnsykt irriterende da jeg for det første aldri bruker entry knappen, og for det andre har bruk for å komme lett til valgene jeg før hadde på mer knappen. Det går jo an med hurtigtaster, men "mer"-knappen var mye bedre.

     

    Kan jeg fjerne entry ved å oppdatere sw eller noe? Har tilgang på dockingstasjon til p900 + bluetooth på pc. Setter pris på hjelp!

×
×
  • Opprett ny...