Gå til innhold

c2h5oh

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av c2h5oh

  1. Hei,

     

    Vi har et ganske ustabilt trådløstnett på jobb.  Routeren som brukes nå funket bra når vi var 3 stk men nå som vi er 20 personer (alle med en telefon som også kobler seg på nettverket) tror jeg det er på tide med en ny router.  Vi er i hovedsak i en etasje men har noen møterom i etasjen over.

     

    Noen som har en god router de vil anbefale til dette bruket?  Har hørt mye bra om Ubiquity men har egentlig ikke peiling.

     

    c2

  2. Har sett litt på Ryzen 7 og har litt lyst på flere cores.  Er nok kanskje litt overkill mtp hvor mange brukere jeg har men siden jeg har lyst på Ryzen 7 så blir det nok noe lignende det her :)

     

    post-65562-0-38298800-1506027748_thumb.png

     

    Jeg tenkte å OC CPUen men usikker på om jeg trenger den kjøleren eller kan bruke den som kommer med.  Noen tanker om det?

     

    Noen som har noen kommentarer til valg av deler? Noe som jeg bør bytte ut og velge noe annet?

  3. Hei,

     

    Jeg er på utkikk etter en PC som skal kjøre Plex media server og må tåle en del transcoding.  Jeg har en del kompiser som bruker plex og noen av TVene, mobiltelefonene og paddene krever transcoding.  Derfor trenger jeg en PC som har CPU-kraft nok til å tåle 3-4 transcodes samtidig.  Slik jeg har forstått det så krever 1080p transcoding ca. 2000 CPU passmark og jeg vil da trenge en CPU med minst 8000 passmark.

     

    Jeg kommer ikke til å bruke PCen for spilling men jeg er litt usikker på hva som kommer med tanke på hardware transcoding om det er CPU eller GPU som kan gjøre dette for plex.  Så derfor er jeg litt usikker på hva jeg trenger av skjermkort og CPU.

     

    Mtp minne så er jeg heller ikke sikker på hva jeg bør gå for men det er vel vanlig med 8 eller 16GB.

     

    Jeg har over 30 TB med lagring via en Synology NAS så jeg trenger ikke noe særlig med lagringsplass på PCen.  Jeg ønsker selvsagt SSD som lagringsmedia.

     

    Jeg har en Samsung TV med Plex app så jeg trenger ikke koble PCen til TVen og jeg bruker å koble meg til PCen med en laptop via remote desktop så derfor trenger jeg ikke skjerm.  Det fører også til at jeg kan stue bort serveren til et lite brukt rom så størrelse eller støynivå er ikke så veldig kritisk.  Men det hadde sikkert vært en fordel om den ikke var for strømkrevende da den skal stå på 24/7.

     

    Budsjettet er ikke så stramt og jeg ser for meg å bruke opptil ca 10k.

     

    Takk for tilbakemeldinger!

    c2

  4. Hvis du har en svak CPU i serveren så kan Plex by på utfordringer. Det er tre forskjellige "avspillingsmoduser" i Plex: Direct Play, Direct Stream og Transcoding. Ved Direct Play spilles filen av direkte, forutsatt at avspilleren støtter formatet og tilstrekkelig båndbredde er tilgjengelig. Ved Direct Stream endres kontainer/filtype og ved Transcoding bearbeides filen for å tilpasses avspilleren.

     

    Transcoding krever en del ressurser (ca. 2000 i Passmark per 1080p stream), og hvis avspillingsenhetene dine ikke støtter formatene eller har tilstrekkelig båndbredde vil transcoding spise ressurser. Trådløse avspillingsenheter kan kreve transcoding fordi det ikke er tilstrekkelig båndbredde for Direct Play/Stream.

     

    Plex eller Kodi er først og fremst en smaksak. Som sagt, Plex har sine fordeler, men jeg foretrekker absolutt Kodi på grunn av enkel navigering, sortering og mulighet for å ta ned undertekster. Det jeg mener med LibreELEC er å ha en dedikert maskin (som f.eks. Intel NUC) som kjører Kodi ved å installere LibreELEC. Fungerer helt fantastisk.

     

    Chromecast fungerer bra med Plex. Det er jo ikke verre enn å sette det opp og prøve, så ser du hvordan serveren håndterer belastningen.

     

    Edit: Listen er lang på hvorfor jeg foretrekker Kodi, men de nevnte argumentene er mest synlige. Vil råde deg til å prøve begge. Kodi kan enkelt installeres på Windows, Linux og Mac.

     

    Edit 2: I noen tilfeller vil lyden transcodes ved Direct Stream.

    Helt enig i at plex vs kodi er en smaksak men at kodi har en fordel pga muligheten til å ta ned undertekster virker merkelig.  Jeg kjører plex og har ingen problemer med å få undertekster.  Om man vil ha en mest mulig plug-and-play løsning så er plex helt utmerket.  Om man ønske full frihet så bør man velge kodi.  Kjører selv plex men bruker også kodi for det som plex ikke støtter.  Har også noen kompiser som strømmer fra biblioteket mitt og det fungerer smertefritt på alle platformer.

     

    edit: kjører plex serveren på en intel nuc D54250WYK

  5. i mars kjøpte jeg følgende:

     

    Intel NUC I5 4250U Haswell

    8 GB DDR3 RAM

    240 GB mSATA SSD

    Kabinett: Akasa Tesla H

    Win 8.1

    Plex media center

     

    Er det noen som har prøvd win10 med nuc? Noen grunn til å ikke oppgradere?

     

    Jeg lurer også på å kjøpe meg en 4k tv men har lest noen artikler om at nuc ikke kan sende 4k til tv. Noen som har erfaring med dette?

  6. og etter å ha testa litt til så ser det ut som å legge til både MCE Keyboard og Microsoft Windows Media Center SE funker best, da har jeg tilgang til mange tastekombinasjoner som Win+6, alt+f4, play, pause, osv og alle enkelttastene fra et keyboard. Med mindre det går an å gjøre det samme med en av de ser det ut som kobinasjonen av disse to kan bli knall

  7. Jeg har satt det opp slik at når jeg trykker på "Plex" på fjernkontrollen så slår soundbar og TV seg på og får de rette inngangene valgt Jeg har også lagt til at Plex skal starte opp når jeg jeg trykker på "Plex"-knappen. NUCen står på hele tiden så det eneste som må gjøres for den er å starte eller aktivere Plex. Dette gjøres ved at jeg har valgt Microsoft Windows Media Center SE instillinger for NUCen. Da har jeg et lass av mulig tastaturkombinasjoner tilgjengelig. F.eks Win + 6 som for meg vil starte Plex.

     

    Er også noen som velger å sette opp Plex som et keybaord og vil da få tilgang til alle tastaturkobinasjonene som man tidligere har brukt for å styre plex. Mer om det her:

     

    https://forums.plex.tv/index.php/topic/33586-harmony-remote-setup/

     

    Når jeg først har starta plex så funker både opp/ned/høyre/venstre som på keyboardet og play/pause/spole/skip/stop funker også som forventet. Har lagt inn en egen action for å skifte subtitles slik at jeg bare trenger å trykke på en knapp på fjernkontrollen for å få opp listen over tilgjengelige undertekster.

    Jeg har ennå ikke fått den til å funke mot Spotify men lydplanken har blåtann så da kan jeg likegodt kjøre musikken min gjennom iphone eller ipad.

     

    Er sikkert også andre ting som kan legges til og jeg regner med jeg vil finne ut av det etter hvert :)

     

    Edit: Jeg har bare prøvd dette sålangt i Plex da det er kune her jeg spiller av filmer og serier.

  8. takk for svar!

     

    Vet ikke hva jeg holdt med på i går kveld men etter et par trykk i dag så funkter det. Fantastsk å kunne legge bort de andre kontrollene og ikke minst bare bruke keyboardet når jeg absolutt må surfte via NUCen. Nå må jeg bare finne de beste actions å mappe mot knappene for Plex så blir dette her knall.

     

    Fikk forresten skryt av samboeren for å ha kjøpt Logitech Harmony Ultimate. Det er ikke ofte jeg får når jeg kjøper meg "ting" :)

  9. Hei,

     

    Jeg har en intel NUC D54250WYK og har gått til innkjøp av en Logitech Harmony Ultimate fjernkontroll. Jeg har laget actions osv for å se på TV, MediaSenteret, osv. Men uansett hva jeg har prøvd så virker ikke fjernkontrollen mot NUCen.

     

    Jeg har prøvd Windows Media Center SE og intel NUC som device men ingenting skjer. Jeg har også latet ned og kjørt den siste driver bundelen fra intel for denne NUCen.

     

    Noen som har noen tips mtp hva jeg gjør feil?

     

    Anders

  10. har jo play/pause-knapp på keyboardet som fungerer når spotify ikke er aktivt så skulle tro at fjernkontollen skulle kunne programeres til å gjøre dette også. Hvilke fjernkontroller det du har kjøpt mongojarle?

     

    Jeg har sett litt på Logitech harmony ultimate men lurer på om det er litt overkill da jeg bare skal styre TV, dekoder og HTPC (plex).

  11. jeg gikk til innkjøp av en NUC i5 og har installert Win 8.1. Har ikke hatt noen problemer med dette utenom at det tok bitte litt tid å blir vant med forskjellene fra Win7. Har også investert i et vifteløst oppsett og er meget fornøyd. Temperaturen holder seg lav og ikke noe lyd selv om boksen står på 24/7.

     

    kjører selv Plex, netflix, viaplay, sumo og spotify. Har også testa ut XBMC men har ikke hatt tid til å sette meg inn i det nok til at jeg har starta å bruke det enda. Er overhode ikke noe problem å kjøre noen av de streamingtjenestene. Meget fornøyd med Plex da det har alt jeg trenger.

     

    Har ikke noe erfaring med Linux så vet ikke om hvilke begresninger/fordeler det har.

×
×
  • Opprett ny...