Gå til innhold

eibon666

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eibon666

  1. Bruker Win 10 på flesteparten av mine PC'er og ellers Linux og Win 7 på andre men har ikke lagt merke til "GUI'er" som blir liggende over hverandre.

     

    Det som jeg der i mot har lagt merke til, det er at Win 10 ikke ser ut til å være ett operativsystem, men der i mot en serie med nye operativsystem som hele tiden blir installert på nytt.

     

    Jeg kjøpe en ny PC i sommer, som var merket at den hadde blitt produsert for ca 2 mnd side. Da den ganske automatisk satte i gang med å oppgradere til en "ny og siste utgave av Windows 10", så forsvant det 30 Gb av HD plass, etter at en ny versjon av Windows 10 var lagt inn.

     

    Ved bruk av Windows 10 så har man liten eller ingen kontroll over PC, hvilket operativsystem som er i bruk og hvilke data som går inn og ut av maskinen. Det er nok mange gode grunner til å bli ved med å bruke Windows 7. 

     

    Hvis du er på mobilt nett med datakvote kan du sette nettverkskoblingen til "metered connection", så vil Win 10 utsette oppdateringer. Windows finner vanligvis ut av dette på egenhånd.

     

    Det er forøvrig forskjell på Home og Pro/Enterprise med oppdateringer. Microsoft ser på Home-brukere som ikke-kompetente og sier at alle oppdateringer skal kjøres automatisk på grunn av sikkerhet. Med Pro/Enterprise kan brukere utsette og styre dette selv.

     

    Apropos 30gb tapt etter oppdatering: det siste året (eller mer?) får du en notification som spør om du vil slette forrige installasjon som fortsatt ligger på disk i tilfelle den nye skulle feile etter oppgradering.

     

    Du kan styre ganske mye av hvilke data som "går inn og ut". Det gjøres ved installasjon, men kan endres i settings.

  2. Måtte nylig ta i bruk system image i Win 10, da BIOS rapporterte at SSD-en fra 2008 var i ferd med å feile. Jeg kjøpte en ny og større disk, lagret image på ekstern disk, og prøvde å reinstallere. Det var to feil:

    1. Noe med volume shadow copy. Måtte fjerne dette fra den eksterne disken av alle ting med vssadmin i cmd/powershell.

    2. Boot image jeg fikk fra denne prosessen (brent DVD) funket ikke, selv med flere forsøk. Jeg mistenker at brenneren min snart tar/har tatt kvelden. Løsning: last ned siste Win 10 USB image, og kjør restore via den i stedet.

     

    Foruten dårlig UX med volume shadow copy (det skjer ikke nødvendigvis med alle), så må jeg si meg mektig imponert over hvor smooth det hele var. Ble nesten litt overrasket når desktopen kom opp etter endt prosess. *thumbs up*

  3. Leverer de noe _nytt_* hver måned eller er dette bare en avbetalingsordning med udefinert avbetalingstid? I så fall er det jo lett å spå strategien fremover... lauvbær osv.

     

    * Kontraktsfestet og definert omfang og kvalitet

     

    Akkurat nå, i "fast ring" som insider, kommer det noe nytt flere ganger i måneden. Jeg tenker de må fortsette med dette for å ikke miste enda flere markedsandeler.

  4.  

     

     

    Eller du kan bare trykke printscreen, åpne paint, lime inn og beskjære.

    Jaja vis du gidd å bruke 5-10min extra så skal du bare gjøre det :)

     

    post-69468-0-91970500-1428657724_thumb.png

    Tok meg vel femten sekunder, og da fortet jeg meg ikke. Kan umulig se for meg at et tillegg kan gjøre det så mye fortere, og uansett er det verdt den ekstra tiden å holde det enkelt.

    Ok smarten... gi meg et bilde av HELE denne nettsiden:

     

    https://tools.ietf.org/html/rfc2822

     

    ..med kun paint og klipp og lim. Good luck.

     

    Poenget er at et slikt verktøy lager et bilde av absolutt hele siden (inkludert det du ikke ser på skjermen).

  5. Og som vanlig leverer den ikke råmaterialet til brukeren, men benytter gjennomsnittet til å finne ut mest mulig korrekt lys og farge til å lage et lavere oppløst bilde. Dette fungerer på sett og vis, men er fortsatt søppel i forhold til et godt kamera, med større piksler, som ikke driter på draget hele tiden. Denne "flertallet driter sikkert ikke på draget" tankegangen holder ikke mål.

     

    Man kan igrunn se for seg et rom fylt med litt svaksynte kinesere, som alle forsøker å se i mørket. I taket er det malt et bilde. Om man grupperer sammen alle disse kineserne og ber hver gruppe om å beskrive en liten del av bildet, vil de nok gjøre en bedre jobb enn om det var færre svaksynte kinesere i rommet, men likevel en langt dårligere jobb enn om det var ugler som skulle beskrive det de såg (sett at de kunne kommunisere så vi forstod de).

     

    Hvis det er RAW-support du sikter til, så er dette støttet på 1020, 930 og 1520, samt nye modeller. Hvis du mener noe mer utover det, så har jeg ikke peiling ;)

     

    Quote: "..uncompressed Digital Negative (DNG) files".

  6.  

    Hva skal man egentlig med Shazam på WP? Jeg brukte programmet på iPhone, men opplever at WP sin innebygde musikkgjenkjenner er like god og direkte knyttet til musikksjappen til Microsoft.

     

    Er enig, men det er noen små forskjeller. Shazam er litt raskere til å få match enn Cortana, men til gjengjeld har Cortana oftere match enn Shazam.

    Det har også mye om å gjøre på støytypen og netthastigheten.

    Cortana lytter også lenger enn Shazam, så det gjør jobben ofte litt lettere hvis det er intervallstøy i rommet ;)

  7. Jeg er ikke usikker i det hele tatt, selv om jeg var en "early adopter" som måtte bytte tlf. MS har sagt flere ganger at dette var siste gang en måtte kjøpe ny hardware pga stor software-omskriving. Jeg har hatt 920 (som fortsatt får oppdateringer), men har nå kjøpt den nydelige 930. Når etterfølgeren til 1020 kommer, skal jeg lett ha den (selv om det kanskje ikke er så lenge til) :)

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...