Gå til innhold

krible

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krible

  1. Jeg er så hinsides glad for at den kommentaren kom! Blir gal av alle konservative viktigperer som slenger ut "kommunisme!" hvor enn de går.

     

    Skulle tro vi levde i USA.

     

    Kan Telenor forandre kontrakten drastisk uten videre? I og med at de har lovt ubegrenset nedlastning.

    8275456[/snapback]

     

     

    Jeg mener telenor må passe seg nå, all den stund de tar seg (tildels grovt) betalt for båndbredden. Småforbrukere kjøper liten båndbredde og kunder som vet at de benytter nettet mye, kjøper større båndbredde. Stor båndbredde er dyrere enn liten båndbredde. Husk på at når kundene kjøper en båndbredde, f.eks 2000 / 384, så må kundene også kunne få lov til å utnytte denne båndbredden fullt ut - uten - å få slengt karakteristikkene "snyltere" eller "storforbrukere" etter seg. Eller innbiller Telenor seg at de skal ha rett til å selge et produkt som ikke holder hva det lover? Det er svært arrogant og grovt når Telenor snakker om hvor mye "gratiskulturen" koster! For det første er det ingenting i Telenor som er gratis. For det andre er det først og fremst Telenors kunder som merker kostnadene på pungen. Fasttelefonen for eksempel, koster mer enn 2500 kroner per år - og det FØR kunden i det hele tatt får løftet av røret for å ringe et eneste nummer. Telenors overskudd bør gi en pekepinn om hvem som bærer kostandene. Jeg blir mektig provosert over utspillene og sytingen fra Telenor.

     

    Lang quote kappet kort av moderator

  2. Jeg har uforvarende slått på en pussig innstilling i Word 2003 som jeg ikke greier å finne ut av...

    Skrivemerket flytter seg ikke når jeg skriver, slik at alle bokstavene bare stabler seg oppå hverandre på samme sted. Er det noen har opplevd det samme og funnet en løsning? Det skjedde mens jeg formatterte noen bilder i en tekst jeg driver å redigerer på. Etter det er kul umulig å få Word til å oppføre seg normalt igjen! Jeg regner med at jeg uforvarende har kommet til å trykke en tastekombinasjon som slår effekten på. Er det noen måte å "nullstille" Word på for å slå av alle egne brukersettinger?

  3. Egoisme er ikke drivkraften til alle mennesker, deriblant meg. Nei, ville syntes det var svært kunstig om jeg skulle leve på en annen persons arbeid. F.eks. om jeg var barnebarn til Elvis Presley.

     

    En moralsk måte å tjene penger på må ha som minstekrav at man utfører en from for jobb og får betalt for den i rimelig tid. Ikke 75 år etter for en jobb man ikke har utført selv.

     

    Jeg merker meg at du svartmaler forslaget ved å koble det til tvilsomme regimer. Kan du utdype det?

     

     

     

    Jeg tror deg på ditt ord. Hvis du hadde vært barnebarnet til Elvis ville du selvsagt nektet å ta i mot arven fordi du mente det var "kunstig"? :innocent: *Host Host*

     

     

    Nei, jeg svartmaler ikke forslaget ditt. Jeg bare påpeker at rettighetene er et grunnprinsipp i vårt sivilierte samfunn. Det har noe med rettssikkerhet, forutsigbarhet og beskyttelse mot vilkårlighet å gjøre. Altså i bunn og grunn ganske grunnleggende menneskerettigheter. Ved å gå inn for å oppheve rettigheter du ikke liker, for eksempel eiendomsretten til egne oppfinnelser, tegnes konturene av et samfunn som folk flest neppe vil trives i. Vanskelig? Nei, jeg tror ikke det når vi får tenkt oss litt om. Jeg syns det er mer betenkelig at enkelte mener det er greit å bruke resultatet av andres kunnskaper og ferdigheter uten å gjøre opp for seg.

     

     

     

    Kan du forklare hvilken verdiskapning rettsaken som trolig har kostet flerfoldige titalls millioner dollar har skapt for folk flest? Gjerne konkretiser verdiene du mener de har skapt. Hvis du hadde vært butikkinnehaver hadde du syntes det var helt greit med litt svinn fordi det ikke er så mye i den store sammenhengen?

     

     

    Nei, det vil jeg ikke - for det har jeg heller aldri hevdet. Jeg sa at Alcatel og Microsoft begge er økonomiske lokomotiver som bidrar til verdiskapning og tusenvis av arbeidsplasser verden over. Advokatene betales naturligvis av selskapene selv med mindre du påviser at de har "fri rettshjelp"? :) Rettsbygningen står der, dommerne og rettsbetjentene lønnes av det offentlige nettopp med det mål for øye å yte rettstjenester til hele samfunnet, også til næringslivet. Mener du at domstolene bare skulle stå i statens tjeneste, eller mener du at private selskaper ikke har rett til slike tjenester? Sammenligningen din med svinn i butikk er grei den. Svinn kan være resultat av tyveri, og da er naturligvis også en sak for domstolene hvis de skyldige blir tatt. Tyveriet i denne sammenheng er å ta i bruk annen manns eiendom uten å gjøre opp for seg. Til forveksling lik et annet og beslektet problemområde for øvrig.

     

     

     

    Jeg tror over hodet ikke at microsoft ser fordeler med åpne standarder. Jeg tror de ser på det som et nødvendig onde i kampen om å gjøre alt proprietært over tid.

     

     

    En utvikling er en utvikling uansett hvordan den kommer i stand, ikke sant? En trend i markedet går nå i retning av å kreve åpne dokumentstandarder på enkelte områder, og da vil Microsoft naturligvis imøtekomme disse endringene i markedet, noe annet ville være helt idiotisk. Eller er det også galt nå? :) Jeg imøteser for øvrig gjerne litt harme over at ikke pdf er et åpent format.

     

     

     

    Se på MS sitt forsøk på å gjøre HTML proprietært. Web'en lider fortsatt av forsøket deres. Microsoft ønsker ikke kompatibilitet. De har 95% av markedet og ønsker at alle andre skal produsere skruer og muttere som passer deres, på lisens, og over tid legge kjepper i hjulene for at andre skal bruke deres de facto standard slik at de får monopol. Det såkalte "åpne" dokumentformatet i Office 2007 er ikke åpent. Det er under microsofts egne lisenser med "open" i navnet selv om det står at de kan endre lisensen når de ønsker. De kan altså trekke åpenheten om de føler sterk konkurranse.

     

     

     

    Hvilket forsøk? I motsetning til deg ser jeg ikke noe som tyder på at weben "lider" i dag. Mangfoldigheten er større enn noensinne. Weben er i dynamisk utvikling og nye funksjoner og tjenester er lagt til i stort tempo. Weben i dag og weben for 10-12 år siden kan knapt sammenlignes. Hvor stor andel av disse tjenestene og funksjonene har hatt en definitiv "standard" i utgangspunktet? Det som var standard for 10 år siden er kanskje ikke fullt på høyden i dag? Jeg tror de fleste produsenter av websoftvare på et eller annet tidspunkt i årenes løp har tilføyd egne særegenheter i programmene sine for å få til funksjonalitet som ikke var der i utgangspunktet. Standarder må naturligvis også være dynamiske og tilpasses teknologien og markedet for øvrig. Ingen er vel i utgangspunktet diskvalifisert fra å påvirke denne utviklingen, eller hur? Selv ikke Microsoft?

     

    Som en stor aktør i markedet er det naturlig at Microsoft er en pådriver i utviklingen, og av den grunn får de mye oppmerksomhet og pepper rettet mot seg og produktene sine. Men å tillegge Microsoft alle de negative motivene du gjør i ditt innlegg trekker ned inntrykket. "Microsoft bashing" kalles sånt. Det er kanskje populært i visse kretser, men særlig lurt er det vel ikke?

  4. En norsk 17-åring er dømt for å ha stått bak et fildelingsnettverk som på det meste hadde 2500 brukere.

     

    Les mer

    8013117[/snapback]

     

     

     

    Siden brukerne av datamaskiner og nettverk i praksis viser seg å være "litt slepphendte" med å respektere rettighetene til åndsverk mener jeg det er et stort fremskritt at samfunnet og indistrien bygger opp et datasystem hvor respekten for slike rettigheter er en innebygd egenskap ved systemt. Kall det gjerne "automatisk rettighetskontroll" eller "digital rights management". Systemet vil da automatisk garantere for at ingen (uskyldige?) brukere eller intetanende foreldre havner i saksa (vi skal vel alle bli foreldre engang?) Finnes det andre realistiske løsninger på dette?

  5. moral er selektivt, har en masse penger, så er det ofte tenkt mer moralskt at den med masse penger gir penger til den med lite penger enn omvendt...

    8023273[/snapback]

     

     

    Det er solid tradisjon i den vestlige kulturen for gi pengegaver til beste for andre mennesker, det ligger i vår kultur. Kall det gjerne for vår moralske arv. Det finnes mange eksempler på enkeltmennesker som gir bort store beløp på denne måten.

  6. Angående standard så er nok mp3 en de facto standard. Det burde opprettes helt åpne SI-standarder for lyd for å unngå bråk og proprietarisering. Patenter og andre rettigheter er ment å beksytte oppfinnere slik at man ikke mister incentivet til å forske, men verden utvikler seg så raskt at rettighetenes varighet har blitt urimelig lange i alt for mange tilfeller. De er faktisk til hinder for en rekke vidreutviklere fordi de tvinges til å ta dårligere omveier for å komme rundt patentene og rettighetene. Alt for langvarige rettigheter har faktisk blitt et samfunnsproblem. Rettighetene til f.eks mp3 burde utløpt etter maksimalt 5 år. Varer de lengre så blir det bare utpressing, proprietarisering, utviklingshemmende og meningsløse rettsaker som dette.

     

    Anders Jensen: Helt enig. Rettigheter som utløper etter f.eks 5 år ville trolig løst mange patentproblemer samtidig som rettighetshaveren får et økonomisk incentiv til å forske og tjene inn kostnaden. Kanskje patenter burde fått varigheten satt av et internasjonalt organ?

     

    Forsåvidt gjelder det samme for musikk og filmbransjen. Å tjene på den jobben bestefaren gjorde for 75 år siden ser jeg ikke på som en moralsk riktig måte å tjene penger på.

    8021588[/snapback]

     

     

    Ville du forfektet det samme standpunktet hvis det gjalt din egen bestefar, og pengene plutselig sluttet å renne inn på bankkontoen din? Av en eller annen grunn har jeg vondt for helt å tro på deg. :)

     

    Hva er en "moralsk" måte å tjene penger på? Jeg ville tro at tyveri, veskenapping og ran må regnes i den kategorien. Prostitusjon er i grenseland. Skatteetaten mener derimot i følge uttalelse fra Finansdepartementet datert 12. april 1996 at det er helt greit å beskatte prostituerte dersom de oppdager pengene:

    «Departementet antar at inntekt vunnet ved prostitusjon ikke prinsipielt kan anses utelukket fra skatteplikt etter alminnelige regler i skattelovens prgf.42 første ledd. Det kan således ikke legges til grunn at en inntekt fra prostitusjonsvirksomhet er skattefri fordi om skattyter oppgir å ha ervervet inntekten fra prostitusjonsvirksomhet, forutsatt at de øvrige vilkår for skattlegging er tilstede.»

     

     

     

    Å tjene penger på intellektuelle retiigheter derimot mener jeg må være helt greit. På samme måte som det å arve en bondegård, eller en bygård for den saks skyld, en fabrikk, eller en hytte på Sørlandet. Og det selv om det nå skulle være bestefaren din som i sin tid finansierte det hele og bygget opp hærligheten. Det er selve fundamentet i rettsstaten det er snakk om. Når noen snakker om bortfall av rettigheter som et gode, går tankene til helt andre statsformer som jeg tror de fleste ville betakke seg for å leve i - og under.

     

     

    Alcatel vs. Microsoft i rettssalen? Si meg, hva er problemet? Det er snakk om to industrielle giganter som begge har sine egne store juridiske avdelinger til å håndtere rettslige tvister. Ingen av dem "ligger samfunnet til last" som det antydes i noen andre innlegg i denne tråden. Tvert imot! Både Alcatel og Microsoft er økonomiske lokomotiver som holder tusenvis av ansatte med lønnsinntekter og bidrer til sine respektive samfunn med verdiskapning, skatteinntekter og arbeidsplasser. Hva betyr da lønnen til en dommerfullmektig og noen rettsbetjenter i denne sammenhengen?

     

     

    Microsoft har i følge artikkelen allerede betalt for å bruke mp3 i henhold til en avtale med Fraunhofer lab. Noen mener kanskje at Microsoft betalte for lite, og ønsker en omkamp i rettsvesnet? Vi vet selvsagt ingenting om deltaljene i denne saken, heldigvis vil jeg si, jeg tror ikke jeg hadde orket å lese gjennom lisensvilkårene engang :-) Men jeg ser ingen grunn til å synes det ublue pengekravet fra Alcatel er det spor mer "moralsk" enn bruksavtalen mellom Fraunhofer lab og Microsoft som allerede ligger der.

     

    I en større sammenheng tror jeg at Microsoft også ser fordelene med å bli enige om åpne standarder, på samme måten som vi forventer at skruer og muttere passer sammen selv om de ikke er laget på samme fabrikk. Initiativet som et tatt gjennom støtte til å åpne dokumentformatet i Office 2007 peker i den retningen.

     

    Som en liten kontrast kan vi jo tenke på Adobe og deres håndtering av pdf-formatet. Alle andre, Openoffice etc etc - får lov til å benytte seg av pdf gratis og franko, unntatt Microsoft. Var det så noen som snakket om moral? Eller fordelene ved en "åpen standard"? Den moralske pekefingeren er kanskje litt selektiv når alt kommer til alt? :)

  7. ...

     

    Få heller advokater over i produktivt arbeide sånn at de bidrar med noe positivt i verden.

    8020153[/snapback]

     

     

    Proletarisering av advokatyrket? Rettighetsproblematikken er kanskje ikke riktig enkel. Advokater har (dessverre vil mange si) sin plass og sin nisje i økosystemet som andre "papirflyttere" forøvrig. Selv i det norske trygdevesnet må det ofte både advokater, aviser og fjernsyn til for at enkeltmennesket skal få det de skal ha i henhold til rettighetene sine. Vi kan ikke ta lett på det.

     

    Det er også en historisk bakgrunn for at vi er der vi er idag. På dan tiden da mp3-formatet ble utviklet av Fraunhofer lab, fantes det ikke ogg eller flac, det var upløyd mark. Husk på, det er jo mp3 og slett ikke ogg eller flac som er blitt "standarden" alle bruker. Burde alle bytte standard? Eller skal alle bytte standard? Det spørsmålet tror jeg faktisk vi skal overlate til brukerne og valgfriheten i det frie til markedet til å avgjøre.

     

    Microsoft gjorde tidlig en avtale med Fraunhofer lab om rettighetene til å bruke mp3 i mediaplayer. Jeg skulle tro at denne rettighetsavtalen ligger der og skulle være gjeldende selv om det har skjedd oppkjøp i mellomtiden. Derfor mener jeg at denne dommen må være feil. Det er nærliggende å tro at dommen nærmest er et utslag av det man kan kalle "Microsoft-bashing" i alle sammenhenger. Som det også antydes i denne tråden, at "Microsoft har råd til å betale" og dermed kan bare smøre på. Det er jo ikke småpenger det er snakk om heller. Det er nok heller grådige folk som forfølger en mulighet til å melke Microsoft litt til. Min sympati går faktisk til Microsoft i denne saken. Jeg tror ikke vi har hørt siste ord ennå.

  8. Jeg har ikke noe "CardSpace privat skrivebord", og har heller aldri hørt om noe slikt før...?? Sommertiden har vel heller ikke endret seg så mye her til lands. Greit nok at de har noen nye regler i Australia, men det trengte vel ikke blitt rangert som kritisk oppdatering?

     

     

     

    Det er neppe noe problem for hobbyfolket. Men jeg ser ikke bort fra at slike ting som datoer kan være av stor betydning for banker, business og meglere som opererer i markedet world wide på tvers av landegrenser og tidssoner. Man må kanskje prøve å se litt lengere enn seg selv og sine egne umiddelbare behov?

  9. Jeg skal prøve å blåse nytt liv i en litt aldrende Dell GX260-maskin. Den er utstyrt med 1,8GHz prosessorer og 1 GB ram, men mangler skjermkort, det vil si - den bruker det integrerte skjermkortet (Intel). Hovedkortet har plass for ekstra AGP-skjermkort.

     

    Det jeg lurer litt på er om dette skjermkortet, "ASUS N6200/TD/128M - grafikkadapter - GF 6200 - 128 MB" vil føre til såpass mye bedre grafikkytelse på maskinen at det kan forsvare en utgift på 371 kr? Maskinen brukes til stort sett til jobbing i Adobe CS2. Tilleggsspørsmål: Vil kortet fungere sammen med Adobe premiere 2 til enkel videoredigering? Er det noen som har erfaringer med kortet eventuelt med Dellmaskiner?

     

    Skjermkortet har varenummer, Vårt varenr.: 229013 hos PC-Utstyr,

    Link: http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=info&P...36X195159195250

  10. Jeg regner med at du har en antivirus som ikke er gått ut på dato?

     

    Jeg ville kanskje aller først lagt inn alle sikkerhetsoppdateringene fra Windows update. Deretter ville jeg lagt inn Windows Defender.

     

    Så ville jeg prøvd enten adAware eller "Spybot Search & destroy" og latt de programmene søke gjennom maskinen for å komme på sporet av hva det er som er i veien.

     

    Du har også nettbaserte tjenester som for eksempel "Housecall" fra Trend, og Windows Live tilbyr også en "Tune up" hvis du tør la Microsoft slippe til på maskinen din :-) Tror både Norton og McAffe har lignende tilbud.

  11. Har begynt å få utrolig mye søppel mail i det siste, bruker så utrolig mye tid på å slette dette. Ligger kanskje på ca ett hundre om dagen.

     

    Benytter meg av Outlook Express 6

     

    Hadde tidligere Microsoft Outlook 2003, (som jeg ikke har tilgjengelig lenger) da hadde jeg ikke dette problemet. Den søppel mail jeg fikk, ble automatisk slettet...

     

    Hjelp!!

    7293084[/snapback]

     

     

    Generelt:

    Ikke få panikk! Din epostadresse har trolig tilfeldigvis havnet på en spamliste (for eksempel ved at noen venner har sent ut "morsomme vitser" til samtlige ved å kopiere hele adresselisten sin inn i "Til"-feltet.)

     

    Du bør unngå å ta meldingene inn i en gammel og usikker epostklient som automatisk åpner innholdet i meldingene. Spam-posten er full av web-bugs og andre knep som automatisk sjekker om posten blir åpnet. Epost-adresser som responderer på denne måten får mer spam.

     

    Bruk heller en tjeneste som f.eks Yahoo-mail for en periode. Hent inn eposten din i nettleseren på Yahoo, og slett unna spammen. Etter et par uker bør du kunne se en betydelig nedgang i spammen og du vil etterhvert trolig kunne ta ibruk din gamle og innarbeidede epostadresse igjen, hvis du vil.

  12. Interessant det de skriver på Kaspersky sitt forum. Jeg lastet ned en "frisk" K-Lite Codec pakke herfra:

     

    http://home.hccnet.nl/h.edskes/mirror.htm

     

    Og ganske riktig, Norman ga øyeblikkelig alarm på samme troyaner ved installering. Jeg lastet også ned Mediaplayer Classic fra Sourceforge, slik som den tyske siden anbefalte. Det gikk helt fint, Norman hadde ingenting imot den originale utgaven av spilleren.

     

    OBS OBS!

    Jeg tror det er stor sannsynlighet for at det er noe phishy med K-Lite Codek-pakkene for tiden. Jeg våger ihvertfall ikke ha noe sånt inne på maskinen min inntil videre.

  13. Hei, ville bare gjøre forumet oppmerksom på følgende melding som dukket opp hjemme hos meg i går kveld.

     

     

    Utklipp fra loggen til Norman:

    ------------------------------

    Trojaner W32/Delf.TTO

    Påloggingsinfo: bruker 'xxxxxxxx', vert 'xxxxxxxx' .

    Infisert fil C:\Programfiler\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc.exe

    Fjernet Trojaner W32/Delf.TTO

     

     

     

    Trojaner W32/Delf.TTO

    Påloggingsinfo: bruker 'xxxxxxxx', vert 'xxxxxxxx' .

    Infisert fil C:\System Volume Information\_restore{31xxEED3-0xxB-4xxE-9xxE-8AAxxx749889}\RP129\A0004461.exe

    Fjernet Trojaner W32/Delf.TTO

    -------------------------------

     

     

    Jeg kan ikke finne noe informasjon på Google om denne troyaneren. Den har infisert / skjult seg inne i Mediaplayer Classic, mediaplayeren som følger med K-Lite Codec Pack. Dere som har denne bør kanskje være ekstra på vakt.

     

    Maskinen min har til tider virket litt treg i reaksjonen (AMD3000+ m / 2GB ram). Det har tatt litt tid fra jeg har klikket på iconer til ting har skjedd. Det har vært litt irriterende, men ikke nok til at jeg har blitt alarmert. Ikke før nå, da Norman plutselig slo alarm.

     

    Jeg har selvfølgelig avinstallert alt som heter K-Lite Codec fra maskinen min og slettet downloadkatalogen, men er det mulig å finne eventuelle drop-filer fra troyaneren, eller er clean install beste / eneste kuren?

  14. Bruker også et TopCom-modem som jeg tidligere har fått fra Catch.

     

    Det har alltid fungert, og jeg reduserte pingen med 2-3 ms i forhold til SpeedTouchen, 546i.

    7120891[/snapback]

     

     

    Interesssant det der med ping, jeg har ikke sjekket her hos meg. Det kan kanskje skyldes hvor mye prosessering pakkene utsettes for i ruteren? Speedtouch 546'en har bl.a. innebygget "stateful" firewall. Det gjør kanskje at det blir litt "latency" eller forsinkelse på trafikken? Topcom i bridgemodus lar trafikken passere uten prosessering. Det burde gå raskere?

     

     

    Et lite PS på tampen:

    Er forøvrig enig i den røde tag-linjen din. Jeg betalte i et par år en dyr pris for en 4 megabit-linje. I mellomtiden sank markedsprisen for 4 megabit til omtrent det halve, men hos Bluecom skjedde det ingenting. Det vil si, de dynget bare på med flere abonnenter uten å oppgradere, og da jeg til slutt ble lei og startet med kontrollmålinger, viste det seg at hastigheten sjelden kom over 2,3 megabit - på en 4 megabitlinje!

  15. Jeg kjøpte t.o.m et program som heter PFConfig (fra portforward.com) som skulle gjøre det enkelt å sette opp porter, men den greier heller ikke å logge seg inn på ADSL-modemet med det passordet jeg fikk fra start-pass kontoen. (Joda, jeg har  meldt saken inn til start-support, men det ser ut til at det drøyer før de reagerer der)

     

     

     

    Løsningen ble å bytte modem. Jeg hadde heldigvis et Topcom Explorer liggende fra min forrige leverandør. Det var satt opp i bridge-modus og sammen med min D-link router fungerte det helt fint. Programmet PFConfig er slett ikke dumt. Det er bare å velge hviklet program du vil bruke fra en lang liste, og PFConfig programmerer routeren og setter portene opp automatisk. Livet er herlig!

    :-)

  16. Er det ikke noen reset knapp på baksiden?

     

    Et lite tips før du evt. resetter, dersom du logger inn på din startpass-konto kan du hente ut ditt passord som du logger på hos Start med.

    7117549[/snapback]

     

     

    Ja, det er der jeg har hentet passordet. Men passordet virker bare på telnet, dvs jeg kan skrive "telnet 192.168.1.1" og så får jeg opp en tekstbasert meny hvor det ganske sikkert er mulig å skrive inn masse smarte kommandoer, men som er helt uforståelig for meg.

     

    Jeg kjøpte t.o.m et program som heter PFConfig (fra portforward.com) som skulle gjøre det enkelt å sette opp porter, men den greier heller ikke å logge seg inn på ADSL-modemet med det passordet jeg fikk fra start-pass kontoen. (Joda, jeg har meldt saken inn til start-support, men det ser ut til at det drøyer før de reagerer der)

  17. Hei,

    er det noe som har greie på ADSL -ruteren ved navn "Speedtouch 546i v6" som kommer med internetten til Start.no?

     

    Problemet er som følger: Jeg har fått passord fra start.no, men passordet virker bare på telnett, men ikke på web-grensesnittet. Jeg skriver inn "http://speedtouch.lan" i IE og da kommer det fram en påloggingsboks, men selv om jeg skriver inn Administrator og <passord> får jeg bare "Access denied".

     

    Noen som vet om en løsning?

  18. Du kan jo prøve Kontrollpanel/Administrative verktøy/Local security policy (veit ikkje kva det heiter på norsk)

    6294355[/snapback]

     

     

     

    OK, der fant jeg følgende innstillinger:

     

     

    Kontopolicy

    - Passordpolicy (passordinnstillinger, lengde, alder ol)

    - Policy for låsing av konto (innstillinger for låsing av konto)

     

    Lokale policyer

    + Overvåkningspolicy (ressurser som skal overvåkes og logges?)

    + Tilordning av brukerrettigheter (En hel haug innstillinger)

    + Sikkerhetsalternativer (Lang liste! Kunne ikke finne noe med windows update her)

     

    Policyer for fellesnøkkel

    - Krypter filsystem (bare en post kalt "administrator")

     

     

    Jeg leste nøye gjennom en lang liste med innstillingsmuligheter, men kunne dessverre ikke finne noe som kunne minne om "Windows update". Hvis det er noe her, er det sannsynligvis kamuflert i form av en kryptisk betegnelse av en som har "oversatt" data-begrepene til norsk :-)

     

    Er det noe som heter "policy editor" for Windows XP? Husker det var noe sånt for Win98 en gang.

  19. Hei,

    jeg har en jobb-PC som jeg bruker hjemmefra i forbindelse med et prosjekt. PCn er satt opp med Windows XP pro.

     

    Problemet er følgende: Jeg får ikke lastet ned oppdateringer fra Windows update fordi det er en "system policy" som nekter slik nedlasting. (!) Jeg ville hatt inn Windows defender + "tirsdagsoppdateringene". Jeg har administratorrettighet på maskinen, men jeg vet ikke hvor jeg skal forandre denne policy'en.

     

    Det ville vært naturlig å ta kontakt med brukerstøtte der jeg jobber (en fylkeskommune), men det er lettere sagt enn gjort, ettersom IT-avdelingen ikke svarer på brukerspørsmål direkte, men kun indirekte gjennom en "superbruker" på min arbeidsplass, og kompetansen i denne brukerstøtten er så lav at jeg anser det som bortkastet å be dem om annet enn å resette passordet (resten av driften er satt bort til et konsulentfirma).

     

    Er det noen som kan hjelpe meg?

  20. Dette vet vi ikke sikkert ennå, men det kan se ut som om Conroe vil yte vesentlig bedre enn X2 (nåværende CPU/0.90nm) og bruke vesentlig mindre strøm/effekt.

    I pris vil det ikke være den store forskjellen mht. "konkurrerende" modeller, men det siste punkt er litt vanskelig da det kan se ut om("preview/uoffisielle" tester) at Conroe er (syntetisk) ganske så overlegen "tilsvarende" A64.

    Som sagt bør man vente ett par måneder før man kommer med en konklusjon, men det ser unektelig lovende ut for Conroe..

    6243980[/snapback]

     

     

    Da ble jeg faktisk i tvil. Selv om ting blir utdatert ganske fort nå om dagen har jeg ikke lyst til å bruke for mye penger på teknologi som allerede i utgangspunktet er "gammel".

×
×
  • Opprett ny...