Gå til innhold

kulepennen

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kulepennen

  1. Jeg tror Microsoft forsøker å lede interessen i en smart retning. Følg pengene og prøv å forstå... ;-)

     

    At MS oppgur Linux som en betydelig konkurrent til Windows på desktop får fokuset bort fra den reelle konkurrenten som er Apple. Det er MS og Apple som tjener penger på desktop OS, og MS vil ikke gi konkurrenten oppmerksomhet. Det MS kanskje håper at skjer, er at noen tester ut Linux på desktop, og mange av disse vil blir skuffet og "gå tilbake til Windows". Hvis for mange tester ut Apples systemer vil de jo oppdage at det ikke bare er MS som kan lage bra OS for desktop.

     

    Omtrent det samme gjelder for Opera. Opera er ikke i nevneverdig grad en konkurrent til MS slik som Google Chrome er. MS og Google er jo store konkurrenter, og MS vil ikke gi fokus på Googles produkter. Chrome vil jo trekke folk mer mot Google, mens Opera er noe mer uavhengig og ikke en tilsvarende trussel.

     

    Ganske enkelt. Skal jeg drive butikk har jeg svært liten interesse av å fortelle en kunde om en konkurrerende butikk lenger borte i gata som selger så og si det samme som meg. Men er jeg litt kynisk, så tipser jeg kanskje kunden om en butikk som leverer noe som ligner men som kunden raskt vil få et dårlig intrykk av. Da kommer nok kunden tilbake til meg og handler.

  2. Vil 9-cellers batteri på 1520 stikke ut bak?

    8957795[/snapback]

    Har spurt Dell-support om dette, og de sa at det ikke stikker ut på maskinen.

    8957889[/snapback]

     

     

    Jeg antar dette er samme maskin; På bildene stikker batteriet ut:

    http://www.hardware.no/nyheter/baerbar_pc/..._lanseres/40804

    8963289[/snapback]

     

    Jeg chattet med dell og spurte om 9-cellers-batteriet stikker ut bak. De sa først at det ikke gjorde. Så viste jeg dem bildet i artikkelen på HW.no og da tror jeg de måtte ta en liten prat sammen. Etter en stund var svaret at det stikker ut bak.

     

    Når det gjelder valg av CPU kan kanskje denne siden hjelpe:

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Proces...ist.2436.0.html

    Jeg mener intel er å foretrekke.

     

    Skjermkort kan en sammenligne her:

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphi...List.844.0.html

  3. Kan noen si noe om viftestöy fra xi1546 og "whisper modus". Jeg har en FS på jobb som bråker mye, og problemet er ikke jevn höy stöy, men variasjon i viftehastighet der den akselererer opp og bremser ned til stadighet. Veldig irriterende. Ville väre fint å höre noens erfaring på det.

  4. Tja, du får jo opptil 30% høyere 3D-ytelse med inspiron noe som har litt å si for spillinga, mens amilon vil være ørlite raskere på videoredigering grunnet raskere cpu. Begge er vell gode kjøp, spørsmålet er vell om du mener litt bedre spillytelse og bedre batteri (med 9-cellers) er verdt litt over 1000 ekstra.

    8120118[/snapback]

     

    Skulle gjerne sett dokumentasjonen på at man får opptil 30% bedre 3D-ytelse med Inspirion. Ref. denne siden ligger X1800 og 9700GS svært likt.

    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568

     

    Kan noen si noe om støy fra FS Amilo Xi1546. Har selv FS Lifebook S-Series på jobben og den støyer mer en akseptabelt. Vurderer å kjøpe en gamer-PC og det står mellom disse to akkurat nå og da er jo FS klart å foretrekke prismessig.

  5. Takk for svaret!

     

    Er det noen som har tips om rutere som kan utføre båndbreddestyring. Litt usikker på hva jeg skal se etter, ettersom jeg sjelden finner begrepet QoS brukt?

     

    Ellers så lurer jeg på hvilken effekt QoS på Telios eget utstyr skulle ha? Mulig jeg har misforstått, men jeg trodde det viktige var at nettverket man koblet telios utsyr til kunne prioritere IP-telefonitrafikken. At det er QoS på Telios eget utstyr har vel ikke så mye betydning før dette utstyret også overfører annen type trafikk? Telios "utstyr" består i så måte kun av et adapter som "oversetter telefonsignalet ditt til data" (Under "krav til utstyr") så jeg skulle gjerne vite hva QoS har å si i dette tilfellet...

  6. Hei!

     

    Vurderer å skaffe meg ADSL fra Nextgentel(NGT) og kombinere med Telio. Har bekjente med nok så ulike erfaringer med samtalekvalitet hos Telio, men tipper det kan ha med lite kunnskaper om nettverk og lignende. Følgende tråd om QoS var i så måte interessant siden jeg også er relativt fersk på området.

    - De av dere som allerede har ADSL fra NGT; har ruterene som da leies fra NGT QoS-funksjon?

    - Er det mulig å "seriekoble" rutere hvis ADSL-leverandøren bare tillater en type rutere i kontakt med sentralen?

    - Er det andre måter å regulere evt. gi ulike typer trafikk prioritet i nettverket (foruten å benytte software på Pc'en)?

     

    Hilsen Kulepennen

×
×
  • Opprett ny...