Gå til innhold

Suram

Medlemmer
  • Innlegg

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Suram

  1. Det folk her ikke synes å ta høyde for (som er naturlig for de som ikke er i spillindustrien) er at med mer maskinkraft kan man bruke mye mindre tid på å tyne kraft ut av hardware, og mer tid på å lage morsomt gameplay. En av grunnene til at vi ser mange mange korridorskytere er fordi de beste verktøyene i bransjen er laget spesefikt for dette. Ny hardware vil gi nye muligheter. De som påstår noe annet vil jeg gå så langt som å påstå at ikke vet hva de prater om / har en annen agenda.

    • Liker 1
  2. Vet ikke helt om dette er stedet å slenge opp denne, men lurte på om noen har forslag til steder man kan sitte og kode på kafeer. Sier seg selv at man trenger strøm til laptoppen og gratis trådløst. Sitte på kafe og kode er veldig kjekt spesielt nå med det fine været :) Noen som har forslag?

     

    Tenkte jeg kunne lage en liste etterhvert som jeg har vært rundt og testet litt selv!

  3. Om vi skal tru Henson er det berre programvara som står i vegen for at dette blir ein realitet, og det er godt mogleg han har rett.

     

    Måtte rett og slett logge inn og kommentere på dette. Altså.. virkelig? det er bare programvaren som står i veien? Tuller du med meg?

    Selvsagt er det programvaren som står i veien, hva annet skulle det være? Mikrofonen?

    Give me a break, natural language processing har vært et software problem hele veien, spørsmålet er hvordan man skal kunne tolke samtaler på en god måte, og da er det jo bare snakk om å finne riktig måte å representere data og algoritmer.. altså software. Uff, dette synes jeg var tåpelig sagt.

  4. Jeg syntes dette så litt spennende ut. Det er jo helt tydelig at disse folka nå holder på med noe de er litt mer komfortable med (FPS kloner) enn det de foregående spillene har vært (forsøk på å finne på noe nytt). Er klar over at jeg gir inntrykk av å være sarkastisk nå, og vet ikke helt om jeg er det eller ikke, men poenget mitt er at dette ser ut som det kan bli litt kult, selv om det er, som andre alt har kommentert, ganske typisk moderne action spill.

  5. Riktignok er summen relativt minimal, men det må jo sies at økt oppmerksomhet rundt det å lage spill i Norge kun er positivt, derfor bør hver eneste krone som FIlmfondet velger å "donere" sès på som en liten seier spør du meg.

     

    Sant det! Men hvis du ser på filmfondet så deler de ut denne summen til spill og 279 mill til film. Det er helt tragisk når man tenker på at AAA spill koster mer enn hollywood titler. Det burde heller være slik at film og spill konkurerte om samme potten og heller sørge for at seriøse aktører får mer midler og større muligheter. Du kan si at 550 000 er en god start, men som sagt, det er ikke mye til start å kunne gi lønn til to ansatte i ett år, hvis man jobber hjemmefra.

  6.  

     

    Det er heilt sant at det er dyrt å lage spel. Eg vil tippe lønna i spelbransjen her i landet er 30% lavare enn privat sektor. Og dei jobber også gratis overtid.

    Det seier jo sitt at å lage spel her i landet ikkje er lønnsomt.

     

    Men lisensiering av teknologi begynner det å bli slutt på, eg ser fleire og fleire greier seg heilt fint med Gimp, Inkscape, Blender og QT Creator.

     

    Sporer litt av fra poenget her nå, som er at det er som en dråpe i havet, de pengene man får fra filmfondet!

    Har du noen tall å støtte opp om dette med? Jeg har faktisk mye kontakt med mennesker i spillindustrien, og mitt inntrykk er ikke det samme.

    For min del finnes det ingen andre verktøy som slår Visual Studio på Windows, hvis man skal jobbe til mac har man jo XCODE men det er også en helt annen diskusjon. Også det å sammenligne blender med 3DSMax blir dumt tror jeg. 3DSmax er nesten industristandar.

  7. veldig bra at vi satser på norsk spill industri. gleder meg til owlboy og skjærsilden høres ut som et spennende konsept

    Satser og satser, med tanke på at 550 tusen ikke er nok til å betale to programmerere i ett år, så synes jeg ikke man kan kalle dette satsing.

     

    La oss tenke oss et enkelt eksempel (Lønnstall hentet fra studenttorget.no)

    Merk, disse lønningene er trolig litt i høyeste laget da spillindustrien har for det meste lavere satser enn privat sektor generelt.

    Scenarioet er et lite team på 14 utviklere av

    4 programmerere (Ingeniør bachelor) 458.112 x 4 = 1.832.448

    4 Designere (Informasjonsmedarb) 404.040 x 4 = 1.616.160

    6 Grafikere (Grafisk Industri) 427.992 x 6 = 2.567.952

     

    Bare dette gir da til sammen en utgit på 6.016.560, altså over seks millioner kroner i året bare for kjerne teamet.

    For ikke å snakke om, leie av lokaler, overtidsmat, markedsføring, vedlikehold, leie av utstyr, juridisk rådgivning, lisensering av teknologi (3D studio max, photoshop, visual studio, etc)

    Det er dyrt å lage spill.

  8. Viktig å understreke at en Wii har mindre rendering kapasitet enn en iPhone og det derfor ikke er så mye magisk man kan gjøre med saken :)

    Det å ha andre grunntoner for fargeteksturene er ikke umulig, men jeg tviler sterkt på at de bruker "filtere" for å få til den effekten, da wii bruker fixed function pipeline til grafikk. In short: det er en crap maskin og kvaliteten på grafikken er deretter. Don't get me wrong, jeg hater ikke på nintendo eller wii, sier det bare som det er.

  9. Ikke det at jeg faktisk bryr meg stort om dette, men jeg synes en spennende tanke er hva dette betyr for argumentene mot DRM. Når samtlidge XBOX spill ikke lenger har online støtte bare 8 år etter den ble lansert, hva betyr dette for DRM baserte spill som krever online tilgang? Vil de også ble ubrukelige etter så kort tid? Jeg synes det er litt rart, og sliter med å se hvordan Microsoft ikke kunne skalert tilbake og flyttet xbox 1.0 over på en annen serverpark, istedet for å avslutte hele tjenesten. Er sikkert dyrt, men tror de taper en del goodwill her.

  10. Sannheten er at investorer føler seg svært mye tryggere med utviklere som lager spill som krever nettspill rett og slett fordi det er bedre mulighet for å kontrollere piratkopiering i slike spill.Når du logger deg på for å spille online får man mulighet til å gjøre autentisering av om det er en virkelig konto. Det er derfor bioware innførte sitt cerebrus network, og hvorfor ubisoft har etablert sin online DRM.

     

    Jeg kunne også begynne å prate om games as a serivce og lignende modeller som også styrker opp om ønsket om å bruke web baserte løsninger fremfor singleplayer opplevelser, men det skal jeg ikke gjøre. Poenget er uansett at mennene med pengene synes det er tryggere å ha brukerne koblet til nettet.

  11. Det er jo mulig å kjøpe det og etterpå laste ned crack for å fjerne kopibeskyttelsen :)

     

    Da foretrekker jeg å la være å kjøpe det. Ingenting snakker mer enn penger - kjøper man det og "cracker" det etterpå sender man et signal til utviklerne som sier "cool! mer sånn!". Vil du ha "mer sånn"?

     

    Velger du å ikke kjøpe spillet snakker pengene, velger du å laste det ned forteller du publisheren at de gjør det rette ved å legge inn værre og værre DRM fordi man kan se at fler og fler piratkopierer. Ikke tro at når du velger å øke "total downloads" på din favoritt torrent side så skjønner publisheren at de har tatt feil, heller det motsatte.

  12. Nevner kjapt et par ting i denne enorme tråden.

    Trådstarter nevnte at actionspill som gears of war ikke har valg, sannheten er vel det stikk motsatte, det er bare at disse valgene er så reaktive (du må gjøre et valg med en gang eller dø) at du ikke tenker over det. Hver gang du stormer til et nytt område for å komme deg i dekning, eller prøver å skyte tanken til karen som bærere en flammekaster har du gjort et valg på lik linje med et samtale valg i et RPG eller det å kjøpe ekstra dyr mat en dag i The Sims.

     

    Når det er unnagjort, så vil jeg forsåvidt si at jeg er enig i utsagnet at actionspill slipper for lett unna disse dager. Det er svært lite nyskapning i sjangeren og det virker på meg som om 90% er noe å forvente så lenge man har kastet nok penger på det. Det finnes selvsagt unntak med da må det være horribelt. Jeg synes generelt at alle spill burde dømmes hardere og de absolutte toppkarakterene burde spares til spill som man kommer til å prate om de neste ti årene.

  13. Det er jo to muligheter her da. Enten så er Activision i gang med å intensivere PR kampanjen sin for å stadfeste seg som den største bølla i skolegården, eller så har de planer om å lage noe eget med IPen.

     

    Eventuelt kan det hende at de ikke likte det utviklerne holdt på med (altså dårlig PR for IPen) Men det peker jo igjen til at de har planer for IPen videre vil jeg tro..

  14. Hei folkens.

    Tenkte jeg skulle slenge ut en liten sak her om Game tracket på software 2010. Software 2010 er en konferanse for de som er i it bransjen eller ønsker å bli en del av det faglige miljøet dette innebærer. Det er nå en egen del av dataforeningen norge som er dedikert kun til spill og de prøver nå å få igang en egen dag på denne konferansen for å støtte opp om norsk spillutvikling. Hvis det er noen som er interessert i å delta, eller bare lurer på hva det er kan dere ta en titt her:

    http://www.dataforeningen.no/index.php?id=4664081

    Registreringen stenger snart, men tenkte det er bedre sent enn aldri.

×
×
  • Opprett ny...