Gå til innhold

Stnx

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stnx

  1.  

    Venter bare på at vi kan bruke vipps i butikken nå

     

    Hvorfor det? Ingen ting går kjappere enn chip+pin.

     

    Ta opp mobilen, lås opp mobilen, start Vipps, skriv inn PIN for Vipps, velg mottaker, tast beløp, send.

     

    Ta opp 2mm tykt plastkort, sett det i leseren, tast PIN.OK.

    Bare fordi noe er nytt betyr ikke at det er bedre.

    1) Strekk frem mobilen, som du kanskje allerede har i hånden, over et NFC-leser, 2) Bekreft dialogen som kommer opp med enten fingeravtrykk eller PIN-kode. Få inn samarbeid med f.eks COOP m.fl., og medlemskortet registreres i samme slengen.

    • Liker 3
  2. Telia er et søppelselskap som selger søppel og ikke gir seg en god p***om kundene sine så lenge de kan loppe de for penger.

     

    Solgte meg et bedriftsabonnement bare fordi jeg har et selskap, og UTELOT å forklare at det var eks. mva, og bare sa at det måtte jeg jo forstå og at det sto med liten skrift i et 10-siders PDF som de sendte. Og nå er jeg stuck med et søppelabonnement som koster 3000 kr å si opp 24 måneder fram i tid. MVA må du naturligvis betale så lenge du ikke er i MVA-registret.

     

    Makan til søppelselskap skal du lete lenge etter. De får lurt pengene mine fra meg denne gang, men jeg skal ALDRI I MITT LIV mer bruke Telia. Jada jeg vet at Telenor og andre også har søppel-bedriftsabonnement, men nå var det en gang Telia sine søppelselgere som ringte først.

     

    Nå er det vel ganske vanlig praksis å oppgi priser uten mva til bedrifter, og i tillegg er vel abonnementene døpt slik at man relativt enkelt kan se at det er et abonnement for bedrifter.

    • Liker 1
  3. Jeg sliter med å se bruksområdet for disse maskinene til folk flest.

    Spesielt når man hører fra ekspertene at de ikke er raskere enn de vanlige maskinene man har idag.

     

    De er ikke raskere, heller vesentlig tregere, enn dagens datamaskiner på vanlige prosesseringsoppgaver, spill, og hverdagsbruk. Det er vel spesielle regneoperasjoner, tunge matematiske oppgaver og lignende disse kvantedatamaskinene skal kunne spesialprogrammeres til å utføre i fremtiden, og på dette feltet skal de i teorien være lysår foran dagens datamaskiner. Mulig det blir utvidet bruksområde på de etterhvert som man forstår teknologien bak det bedre, og får til å utnytte det bedre.

  4. Det kanskje ikke alle vet er vel at du betaler ikke for HW Ekstra, men for Tek Ekstra som inkluderer innhold fra flere av sidene i Tek-nettverket. I tillegg til at du støtter Tek-nettverket og slipper reklame på sidene, så får du jo bl.a fra Gamer.no et gratis spill hver måned. Denne måneden er det jo i tillegg "storspillet" Metro - Last Light, i tillegg til at det tidligere i måneden har vært plukket ut diverse indi-spill som jeg aldri hadde kommet til å prøve engang hadde det ikke vært for Gamer.no. Gledelig overrasket. Man kan jo lese seg litt opp på hva Tek Ekstra inneholder, og kanskje bli positivt overrasket på andre sider også.

     

    Edit: Spillene er i tillegg stort sett levert via Steam (Steam-nøkkel), og de har vel kostet mer enn de 29kr/mnd hittil i alle fall.

    • Liker 1
  5. Så route IPen til DNS mot din egen DNS da? At det "er umulig" er ikke sant - det krever bare litt mer arbeid for folk som ikke har peiling.

     

    Sa vel heller ikke at det var umulig, men svarte bare på spørsmålet om VPN/DNS til amerikansk Netflix på styreenheten (bl.a. mobil/nettbrett) ville gjøre at han kunne spille av amerikansk innhold på Chromecast-enheten. Svaret på dette blir da nei, siden innholdet ikke streames fra styreenheten, men fra en egen klient som kjører på Chromecast-enheten. Nevnte da også at det ikke var mulig å endre DNS-oppsettet på Chromecast-enheten, eller at det var noe nytte i å endre DNS på selve routeren heller.

     

    Jeg gikk ikke nærmere inn på mulige tekniske løsninger da det er litt utenfor selve spørsmålet til zarchon, om amerikansk dns på styreenheten vil gi tilgang til amerikansk innhold på Chromecast-enheten, og at det krever litt over gjennomsnittet teknisk innsikt for en bruker å sette opp dette. Det er flere veier til Rom, og alt lar seg som regel fikse/omgås.

  6. Med VPN vil du antagligvis ikke få koblet til Chromecasten i det hele tatt, siden tableten kobler seg til Chromecasts på lokalnettet. Med f.eks. Media Hint får du amerikansk utvalg og koblet til Chromecast, men når jeg har prøvd, vil ikke Chromecasten spille av filmene.

     

    I de aller fleste VPN-oppsett så har du fremdeles tilgang til ditt lokale nettverk som tidligere, og dermed også tilgang til Chromecast-enheter på dette nettverket. Du får samme problemer med Media Hint som med Netflix, altså at Chromecast-enheten vil ikke bruke samme DNS/VPN-tunnel som enheten som skal styre Chromecast-enheten. Du vil derfor få opp amerikansk innhold på styreenheten, men få feilmelding om at innholdet ikke er tilgjengelig på Chromecast-enheten.

  7. Har tenkt på en ting som jeg ikke har funnet noe om... hva om nettbrettet jeg skal strømme fra bruker VPN for å ta imot Amerikansk Netflix, vil Chromecast fungere da, eller er den begrenset til norsk netflix?

     

    Siden Chromecast ikke streamer fra selve enheten (bl.a nettbrett og mobil), men inneholder selv klienter av de forskjellige applikasjonene som Netflix, så vil ikke DNS fungere m.t.p avspilling av amerikansk innhold. I tillegg er det ikke mulig å endre DNS-oppsettet på Chromecast-enhetene for øyeblikket, og den vil da kun bruker Google sine egne DNS-servere. Heller ikke endring av DNS på routeren vil Chromecast bry seg om siden den er hardkodet til å bruke Google sine DNS-servere i stedet for gatewayen sine.

  8. Kjøpte for ca 2 måneder siden et adsl-modem fra Online ADSL (Telenor). Dette var av typen Thomson Speedtouch 510(i) og kom levert i en eske fra Online ADSL. Det jeg lurer på er om jeg kan bruke dette modemet no når jeg har bestilt meg adsl fra en annen leverandør (f.eks Tiscali), eller om dette modemet er på en eller annen måte sperret til Online (Telenor)? Regner kanskje med at jeg klarer å modifisere det via templates i verste fall. Men er det noen som vet det med sikkerhet så hadde det vært kjekt å vite om den er sperret eller om den kan brukes opp mot alt.

×
×
  • Opprett ny...