Gå til innhold

Dr.Ittsekk

Medlemmer
  • Innlegg

    1 508
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dr.Ittsekk

  1. er det sant at bananer ble brukt som erstatning for mye etterlengtet olje til kjøretøy under 2verdendskrig?

    Mangel på drivstoff var et stort problem for flere stater under andreverdenskrig, men det var stort sett tyskland som hadde dette som hodebry. De hadde svært få egne oljekilder og måtte derfor finne andre løsninger for sine behov. Dette førte til at Tyskerne ble verdensledende på produksjon av syntetisk drivstoff (på lik linje som de var verdensledende på mange andre områder). De eksperimenterte med en lang rekke måter for å tilfredsstille behovet sitt på, men kom frem til at det mest effektive var å lage syntetisk drivstoff av kull.

     

    Som sagt eksperimenterte de med mange metoder hvorav bananolje var en av dem, men dette ble aldri brukt.

     

    Det nærmeste man har kommet til å bruke bananer som drivstoff er i dagens Afrika der man har vurdert å bruke skallet til å "fyre med knott"

    _45760412_dsc01245.jpg

     

    Mvh

    Dr.Ittsekk

  2. Det er ingen vifter eller lys som reagerer, verken på at jeg slår "av/på" bryteren på psu eller om jeg trykker på power knappen. Et tidligere hovedkort tok kveld, da kunne jeg fortsatt se lys på minnekortleser og jeg kunne starte vifter og slikt. Derfor er jeg ganske sikker i hodet mitt ihvertfall på at det er psu'en som er gåen selv da, men kjekt å spørre for å høre om noen tror noe annet.

    Se om du kan få lånt en PSU av noen eller dra til den lokale "datasjappa" og få de til å teste PSU'en (Dette burde de gjøre gratis da de kommer til å tro at du vil kjøpe en ny en av dem om den er ødelagt)

  3. Vurderer å kjøpe konsoll til familien til jul. Har to gutter på 3 og 7 år. De har spilt noe Wii et annet sted og synes det er veldig artig. Er selv rimelig gadgetfreak og ser jo at PS3 har endel ekstra muligheter (Blu-Ray etc) men er dyrere.

     

    Viktig å kunne spille spill slik som på wii sport resort (at du bruker en kontroller som registrerer bevegelse).

     

    Hva anbefaler dere?

     

    Priser på spill etc?

    Hei,

     

    Wii er nok mer rettet mot de yngre enn PS3 i utgangspunktet, men jeg synes du får mer ved en PS3. Hvis du kan legge til en Move til PS3'en er den like brukervennlig for barn og du kan spille blu-ray i tillegg. Litt dyrere, men flere muligheter.

     

    Edit: Litt sent der ser jeg..

  4. Hei

     

    Har en pc som ikke vil starte. Har i lengre tid plagdes litt med strømforsyningen. Hvis jeg slo av maskina, så måtte jeg kanskje flikke "av/på" bryteren på psu en gang eller to før den "tok tak" og startet opp. Dette har i det siste bare blitt verre og verre, før når jeg nå ikveld (siden jeg skulle plugge inn ett nytt nettverkskort) måtte åpne kabinettet. Nå får jeg ikke startet den opp igjen.

     

    Før har jeg kunnet se at det var spenning på systemet, ved at lysene på minnekortleseren i front har blinket eller lyst opp, men de er også helt blanke nå.

     

    Jeg er derfor rimelig sikker på at strømforsyningen nå har takket for seg. Det er en strømforsyning på 400W, som driver en core 2 duo 2,1ghz, ati 5770, 2 disker og en dvd rom. Det er også et par vifter, et tv kort og en minnekortleser koblet til.

     

    Er det noen som har noen teroier eller eventuelt kan bekrefte at han/hun også tror det er strømforsyningen som er problemet?

    Hei,

     

    Ja det virker som om det er PSU som har tatt kvelden. Går viftene rundt eller er det noe annet som skjer når du starter maskinen?

     

    Det beste er om du kan låne en annen strømforsyning og teste den i maskinen din. En god kompis?

     

    Edit: der kom jeg litt sent ser jeg. :-)

  5. hei dere

     

    er det noen som har gode kontakter i forb med innkjøp av rj45 utstyr.

     

    noen nettbutikker tar alt fra kr 5 - kr 50 per plugg!!!.. mye rart der ute.

     

    trenger å få kjøpt inn noen plugger og gjerne noen hetter også men kompis og gjengen (komplett/nethsop/mpx osv) skal ha godt betalt for tinga sine.

     

    er admin for en nettverksklubb som ikke har for mye kr i kassa så må finne beste pris..

     

    er det også noen som kjenner til et bra sted å handel ferdige kabler? (trenger å skifte ut kablene som går mellom swithcene pga de gamle har stort sett mistet "klipsen" på pluggene)

     

    takker for alle biddrag..

     

    Hei,

     

    Dealextreme.com har meget gode priser og gratis frakt, men lang leveringstid.

     

    Har handlet fra dem 12 ganger og jeg har fått varer som er svært bra med tanke på prisen, men som sagt så er det lang leveringstid.

     

    Sjekk om det er noe av dette som passer deg: RJ45

     

    Mvh

    Dr.ttsekk

     

    Og husk å bestille for under 200kr slik at du slipper moms. Gitt at frakten er gratis kan du bare bestille varene i flere bestillinger.

  6. hei dere

     

    er det noen som har gode kontakter i forb med innkjøp av rj45 utstyr.

     

    noen nettbutikker tar alt fra kr 5 - kr 50 per plugg!!!.. mye rart der ute.

     

    trenger å få kjøpt inn noen plugger og gjerne noen hetter også men kompis og gjengen (komplett/nethsop/mpx osv) skal ha godt betalt for tinga sine.

     

    er admin for en nettverksklubb som ikke har for mye kr i kassa så må finne beste pris..

     

    er det også noen som kjenner til et bra sted å handel ferdige kabler? (trenger å skifte ut kablene som går mellom swithcene pga de gamle har stort sett mistet "klipsen" på pluggene)

     

    takker for alle biddrag..

     

    Hei,

     

    Dealextreme.com har meget gode priser og gratis frakt, men lang leveringstid.

     

    Har handlet fra dem 12 ganger og jeg har fått varer som er svært bra med tanke på prisen, men som sagt så er det lang leveringstid.

     

    Sjekk om det er noe av dette som passer deg: RJ45

     

    Mvh

    Dr.ttsekk

  7. Hei.

     

    I går kunne se jeg nok en ep av sopranos, i dag funker ikke dvd spilleren til ps3 konsollen.

    Bildet viser 2 sek av filmen/menyen på dvd platen, og 5 sek med svart skjerm uten lyd. Ofte dukker "ingen tilkobling"- meldingen på philips tven min opp. Det er som om HDMI kabelen sitter løst- men det gjør den ikke. Alt annet ved ps3 konsollen min funker som den skal. Film via usb'en, spill (via cd rommet) osv. Jeg har testet en rekke forskjellige dvd plater med likt resultalt på alle. Dette er dvd plater jeg tidligere har spilt av på ps3'en knirkefritt, på pcen fungerer de også fint.

     

    Hva kan dette skyldes? Skjedd før? Hva kan gjøres?

     

    Håper noen har et lurt supertriks på lur slik at alt ordner seg :)

    //over og ut, audio.

     

    Hei,

     

    Jeg har det samme problemet som deg. (Usikkert om det er det samme).

    Mange PS3 eiere har problemer med det optiske drevet på enheten. Det er flere løsninger på dette der den beste trolig er å levere inn konsollen og få de du kjøpte den fra til å erstatte enheten med feil gratis (gitt at du fremdeles har garanti).

     

    Eventuelt kan du gjøre dette:

    http://www.youtube.com/watch?v=4mfQLol0sKg

  8. Jeg tipper dette var en form for telemarketing.

     

    En del selskaper får databasen sin til å ringe opp personer og henviser samtalene til operatører som er klare til å ta samtalene. Problemet er at de ofte ringer opp langt flere personer enn operatørene klarer å ta. Derfor kan man bli oppringt mange ganger på en dag uten at det er noen som svarer. Dette skjer fordi databasen ikke slutter å ringe nummeret ditt før en operatør har snakket med deg.

     

    Det kan også ha vært en "nigeria scam" der de tar penger fra deg når du taster inn koden de ber deg om. Dette er det samme som når man ringer til Redd barna telefonen e.l. og du faktureres 400 kr.

    Gitt at det var telenor-stemme er det lite trolig at Nigeria-typen var det som skjedde denne gangen.

     

    Spørsmålet blir; hvilket nr var det som ringte deg?

  9. Det ser ut til at det har blitt litt mer fart i tankene rundt et norsk sykkellag som kan kjøre på et høyere internasjonalt nivå.

     

    Både NRK og Dagbladet melder at det er flere som nå ønsker å skape et norsk Pro Tour eller kontinentallag.

     

    BHUSHOVDsy2a7dca_71297q.jpg

     

    Gino Van Oudenhove (sportsdirektør i Joker-Merida) er naturligvis en av disse samt Hushovd sponsede Plussbank-Cervelo.

     

    UCI valgte lagene som skal få Pro Tour status i 2011 den 15. november. Vi får med andre ord ikke noe norsk Pro Tour lag i 2011, men det er fremdeles åpent for 2012. I tillegg er det nå vanskelig å løse ryttere fra kontraktene de har i 2011.

     

    _G-Tittel-mspo2syk_1115426x.jpg

     

    Tror dere det er mulig for Norge å stille med et et lag som får "sloss" med de andre store lagene i de tre store, Tour'n, Giro'n og Vuelta'n eller klassikerne?

     

    Og hvilken norsk bedrift kan sponse et slikt lag? Det trengs minst 25 M NOK for å få et minimum av tilfredsstillende økonomi.

    post-64782-0-61535400-1289933049_thumb.jpg

  10. Sier seg jo selv at produsentene ville spare penger ved å bruke en enkel metode for å generere SSID og WPA/WEP nøkler når dette skulle masseproduseres.

    Legg merke til at Telenor har instruert sine kunder i å ikke forandre passordet sitt.

     

    Selve softwaren på modemene kan fint oppgraderes automatisk (og blir for det meste det, men har ikke kommet noen ny software til disse på en stund), men det hjelper jo overhodet ikke de som har PS3, PSP, iPhone, en bærbar eller tre og gudene vet ikke hva annet som er koblet til med å bytte passord.

    Det er mulig det er så enkelt som du beskriver her, men jeg har oppdatert software for 500+ av de største oljeselskapene i Norge flere ganger og det er alltid store problemer. Oppdatering er ikke så enkelt som folk vil ha det til. X antall OS osv.

     

    Mvh

    Din Dr.Itsekk

  11. Synes det er litt "elitistisk" å mene at ting som at alle burde skjønne at de skal bytte passord på ruteren, å sette opp nett er komplisert, de får et produkt som tilsynelatende er ferdig sikret og satt opp fra telenor, at folk ikke bytter er fullt forståelig. Det er telenor som har kunnskapen og dermed har dritt på draget sikkerhetsmessig.

     

    AtW

    Ja det har de.

     

    Telenor har vært klar over dette i lang tid uten å gjøre noe med det. Antageligvis har de tenkt på økonomi vs anonymitet for kundene. Økonomi vant.

     

    Jeg vet at minst 5 av de eldre i min familie ikke kommer til å klare å skifte ruter på egenhånd, langt mindre installere ny software.

  12. Etter hva jeg har skjønt så gjelder dette kun en spesifikk produsent og modell(er) ? Kjører man feks ett Telenor modem uten trådløs ruter og så kobler til en trådløs ruter som er kryptert i hue og ræva så er man rimelig safe ?

    Med mindre du har en zyxel ruter gjelder ikke dette deg. Det betyr ikke at man ikke skal endre passord når man får en ny ruter. Det er det første man gjør.

     

    Det som er bemerkelsesverdig her er at ca 33% (min antagelse) av Norges befolkning ikke vil klare å installere nye drivere til sin Telenor-ruter. Jeg tviler på at Telenor ++ klarer å sende ut en software update som installeres uten problem. Dette betyr at telenor må sende ut nye rutere til alle sine kunder.

×
×
  • Opprett ny...