Gå til innhold

MRmP

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MRmP

  1. Det ser jo ut som du tenker riktig, men det er mye nytt teknisk på en gang å lære seg, så det er ikke bare enkelt. Jeg har oppgradert litt og litt, så det blir mer teskje... ;)

     

     

    Sjekk under RFXCOM -> X10 Config (helt til høyre) at bokstav "B" er satt til "Full Control". Hvis ikke det fungerer; skru på mottak for X10 i tillegg til ARC. Jeg trodde ikke det skulle bety noe, men det skader ikke å prøve...

     

    Og ellers må du ha to eventer, men du kan også bruke mitt lille script (lagre det som "CloneDevice_Quick.vb" i mappen \Scripts):

     

    ...

    Sette bokstaven B til full control gjorde trikset :-)

    Det scriptet ditt fungerer også fantastisk, men i begynnelsen (de 10første gangene jeg testa) hadde den en tendens til å begynne å dimme opp og ned, som disse nexa dimmerne gjør om man skrur de fort av/på.

    Finnes det et triks på å løse det?

     

    feks i stedet for å si av/på så sier man dim 0%, dim 100% der dette er mulig?

    blir litt værre med bryterne på veggen som er koblet til nexa dimmeren

  2. Manuelle brytere skal ikke legges inn under RFXCOM. Opprett en vanlig device, Status -> Add Device (og velg f.eks. "Appliance Module" for type). I tillegg må du sette opp RFXCOM mottakeren din til å forstå ARC-signaler, (RFXCOM -> Interfaces -> 1 -> Modify -> huk av ARC).

     

    For nr. 2 er det enklest å se på Events. Legg til et nytt, og sett trigger til Device Status Change, og Status til "Set on". Under "Action" velger du "Device Action" i combo-boxen, og velger alle enhetene du vil styre.

     

     

    ... og alt dette står i manualene. ;)

     

    Det var vel akuratt så langt som jeg kom alene, utenom at jeg hadde lagt bryteren i RFXCOM.

    ARC er skrudd på, men jeg ser ikke noe som kan tyde på at bryteren når HS. (Event trigges ikke og bryteren endrer ikke status i HS)

     

    Ved eventet. så gjorde jeg det helt likt som du nevnte nå, men betyr det at jeg må ha to events, en når bryter settes til på, og en til av, og at det ikke er innebygd en "toggle" logikk?

     

    (Jeg ser på meg selv som normalt ganske flink med sånne ting, men detta her har jeg jaggu ikke fått helt teken på :p)

  3. Jeg har to spørsmål:

     

    1) Hvordan knytter jeg opp min Nexa trådløse bryter til Homeseer? den er en manuell en på B2

    skal denne kun på RFXCOM -> output dev -> X10 Module eller også listes på Input dev? på input, kan jeg klikke Add men får melding om at det er ingenting å adde.

     

    2) Så ønsker jeg å knytte denne bryteren til et event, som skrur av/på flere lys.

    Men er litt usikker på hvordan jeg får denne til å toggle mellom av/på, istede for å kun Set Device : OFF.

  4.  

    Nå gå til "Status" siden (valg øverst til venstre). Finn Devicen kalt A10 med navnet du nettopp gav den. Koble Nexa-enheten til strøm, koble til en enkel lampe (f.eks.), og hold inne knappen et par sekunder. I HomeSeer trykker du så på "ON" signalet for devicen.

     

    Nå skal du kunne skru den av, på og dimme.

     

    Hei,

     

    Takk for svar, den siste delen er jeg litt usikker på,

    må jeg knytte enheten til RFXCOM på en måte først, eller går alt via HS?

    dersom alt går i HS fikk jeg det ikke helt til å funke ved å skru på lyset ved å bruke nexa enheten for å så prøve HS knappen. Virker litt som om jeg mangler et ledd i selve knyttingen mellom rfxcom/hs og enheten

  5. Da har jeg fått meg en RFXCOM lan box og installert HS trial. så nå har jeg 30dager og prøve alt på :-))

     

    Noen som kan svare meg på følgende

     

    *Har fulgt RFXCOM guiden, men den nevner at jeg kun skal installere de protokollene jeg hadde bruk for, ved å bruke NEXA learning code, hvilken protokoll bruker jeg da?

     

    I HS når jeg skal legge til en device, og igjen jeg bruker NEXA learning code enheter, hva velger jeg på Device Type og Lettercode/unitcode?

    For Nexa med kodehjul må du bruke ARC-protokollen. For selvlærende Nexa er det AC-protokollen. :)

     

    Ved å gå inn i HS -> RFCOM så kan jeg legge til output dev.

    er ikke helt sikker på hvordan jeg knytter denne til en enhet når jeg har selvlærende Nexa enheter, blandt annet denne dimmeren jeg tester med nå, skal jeg bruke Devide ID: AC dimmer, hva gjør jeg med HS Unit Code

    og hvordan knytter jeg selve enheten til denne devicen i HS?

  6. Da har jeg fått meg en RFXCOM lan box og installert HS trial. så nå har jeg 30dager og prøve alt på :-))

     

    Noen som kan svare meg på følgende

     

    *Har fulgt RFXCOM guiden, men den nevner at jeg kun skal installere de protokollene jeg hadde bruk for, ved å bruke NEXA learning code, hvilken protokoll bruker jeg da?

     

    I HS når jeg skal legge til en device, og igjen jeg bruker NEXA learning code enheter, hva velger jeg på Device Type og Lettercode/unitcode?

  7. Alternativet er å bruke Nexa sine batteri-brytere. Du kan parre direkte mot mottakeren, eller la HomeSeer stå for alt (som jeg gjør). En kombinasjon er også mulig (og anbefalt av Bert, mannen bak RFXCOM).

     

    Da mener du at man enten bruker Nexa's sine brytere som kommuniserer med HomeSeer

    evt. å ikke ha brytere i det hele tatt, men ta alt via HomeSeer?

  8. Da har jeg kommet litt lengre her,

     

    først og fremt har jeg funnet ut at jeg ikke kan bruke impulsbrytere med nexa til å dimme opp og ned uten mye fikling med å skru av og på i en bestemt rekkefølge, (jeg skulle gjerne hatt noe som Waveman, hvor du holder den inne for å fade opp/ned og når du slipper stopper den å dimme)

     

    Har noen forslag til hvordan jeg kan oppnå dette, helst gjerne innenfor priser som NEXA leverer, z-wave kan fort bli veldig dyrt.

     

    Jeg ønsker å knytte alt opp mot programmer som homeseer, hvor jeg da hele tiden kan hente ut informasjon om lysets status samt kunne skru av/på og dimme.

    Jeg vil gjerne også ha manuelle brytere som også helst kan dimme på en intuitiv måte, men disse må være koblet til strøm, ikke på noe batteri.

     

    Jeg må ha noe lignende opplegget som på NEXA LWMR-230, hvor bryteren er koblet på NEXAen.

     

    Noen som har noen flotte forslag på hvordan jeg kan oppnå dette?

    altså:

    Mulighet til å skru av/på (helst også dimme) ved hjelp av fysisk bryter som ikke bruker batteri som evt. kommuniserer med homeseer for å vite status

    helst moduler til fast installasjon, men i noen situasjoner må jeg bruke eksterne.

  9. Hei dere.

     

    Da har jeg endelig kjøpt meg en egen leilighet, og hjemmeautomasjon står høyt på listen!

     

    Jeg har et par spørsmål som dere kanskje kan svare på:

     

    Jeg har sett mye på nexas sine produkter som virker alright til en ok pris. mitt største ønske er å ha dimmere som kan fjernstyres men også manuelt, jeg har enda ikke kommet over en tråløs dimmer med hjul, er dette noe som faktisk eksiterer og ikke koster skjorta?

     

    Ellers har jeg gått til innkjøp av nexa LWMR-210 som da kan stå bak en vanlig bryter, hva slags bryter skal jeg da bruke for å kunne få muligheten til å skru av/på samt dimme?

    det virker som det er flere forskjellige typer vippebrytere/impulsbrytere men er litt usikker på hva nexas boks trenger av "signal" for å kunne utføre de oppgavene.

×
×
  • Opprett ny...