Gå til innhold

Captain Goodvibes

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Captain Goodvibes

  1. Hei,

     

    Byttet pc for en tid siden og tenkte jeg skulle gjøre noe lurt med den gamle. Det fikk jeg aldri gjort. Nå rydder jeg og spørsmålet som dukker opp er om jeg kan få noe for den gamle, eller om jeg like godt kan legge ut en "gis-bort" annonse.

     

    Spec:

    Antec P180 sølvfarget. Mangler noen skruer eller noe, jeg har hvertfall tapet på sideveggene til kabinettett (av en eller annen grunn)

    P4 3ghz m/Zalman kjøler

    OCZ DDR2 2048mb (var dyre husker jeg)

    X800XT eller X850XT

    Strømforsyning ca 600W

     

    Jeg har tatt ut harddiskene, da jeg ikke er komfortabel med at de skal over til nye eiere.

     

    Ellers funker alt fint. Det har samlet seg endel støv, og jeg gidder ikke vaske.

     

    Hva er dommen deres? Selge eller gi bort?

     

    CG

  2. 1. Jeg ville kjøpt 2xCrucial C300 64 GB 2.5" istedenfor 1 på 128 GB. Og sette dem i Raid0 hvis jeg var deg. 5kr billigere og teoretisk dobbel lesehastighet.

     

    "Teoretisk dobbel lesehastighet". Vil det gi seg nevneverdig utslag i praksis? Jeg må jo tross alt gi avkall på praktisk bruk av 64 veldig raske gb. Nå tar ikke OS og nødvendig programvare allverdens plass, men tanken er å ha alt råmateriale på denne disken ifb redigering.

     

    Videre mener jeg å ha lest noe om at TRIM ikke støttes i raid. Jeg vet i så fall ikke hva det innebærer i praksis.

     

    Uansett er konklusjonen at jeg må oppnå vesentlig, merkbar ytelsesforbedring hvis jeg skal velge denne løsningen.

  3. 1. finfint valg

    2. siden du skal drive med tungt arbeid er 12 i stede for 6 et godt valg

    3.det kan du, men OEM er låst til HK, så om du på noe punkt skal bytte ut det eller det ryker er du sikkert glad for at du la i noen 100 lapper ekstra nå og fikk deg en retail versjon.

    4. har ikke så mye peiling på HK i bunn og i grunn desverre, så der må noen andre trå til med fornuftige svar

    5.god luftflyt er fint å ha siden heftige komponenter ofte bli varme (forøvrig noen grunn for at du valgte dette kabinettet, eller er det bare estetikk det går på?)

    6. orifinalkjølerne har en tendens til å bråke en del mere en 3. parts kjølere, siden du ikke har planlagt å klokke behøver du ikke invistere i den dyreste(men planer endres jo alltids)

     

    Takker for svar. Når det gjelder kabinettvalg så falt jeg litt pladask for dette da jeg leste testen av det. Mye går på estetikk, resten går på praktiske løsninger. Særlig det at kablene går bak hk-brettet syntes jeg var herlig. Uansett blir ikke kabinettet veldig synlig der det står, men jeg har fått en veldig sterk "må-ha" følelse for dette kabinettet. Mitt største problem med en del andre gode kabinetter er at de ofte ser ut til å være hentet rett ut fra et Need For Speed spill. Jeg har mer sansen for det enkle.

     

    C.G

  4. Skal bytte ut min tilårskomne maskin. Det blir litt feil å si at den primært skal brukes til videoredigering, men det er viktig at den takler nokså store amatørprosjekter. Jeg har sett litt på forumet og endt opp med følgende oppsett:

     

     

    1. PSU: Corsair TX 750W

    2. CPU: Intel Core i7 950

    3. Kabinett: Corsair Obsidian Series 800D

    4. Lagring: 2 x Western Digital Caviar Black 2 TB

    5. Minne: Corsair Dominator DDR3-1600 12 GB (6 x 2GB)

    6. Systemdisk: Crucial C300 128 GB 2.5"

    7. HK: Asus P6X58D-E

    8. Optisk: Samsung SH-S223C

    9. GPU: Gigabyte GeForce GTX 470 1280MB PhysX

    10. CPU kjøler: Noctua NH-U12DX 1366 CPU Kjøler

    11. OS: Microsoft Windows 7 Home Premium EN OEM

    12. Kjølepasta: Arctic Silver Alumina Kjølepasta

    14. Antistatisk armbånd: Antistatic Armchain

     

     

    Så noen konkrete spørsmål:

    1. SSD. Jeg vet lite om dette. Jeg ser at den jeg har valgt høster mye skryt, men hvis noen har gode argumenter for hvorfor jeg bør velge en annen er jeg villig til å høre.

     

    2. Minne er det jeg kan absolutt minst om. Jeg vet at 12gb er litt overkill, men er villig til å betale litt ekstra for å sikre meg mot å oppleve at jeg har for lite.

     

    3. OS. Kan jeg kjøpe OEM når jeg bygger selv, eller forutsetter dette at jeg får levert ferdig bygget maskin?

     

    4. HK: Ser mange anbefaler dette. Jeg har ingen planer om å overklokke. Noen features jeg går glipp av ved å ikke velge ett dyrere?

     

    5. Bør jeg ha ekstra vifter til kabinett?

     

    6. CPU-kjøler: Skal som nevnt ikke overklokke. Trenger jeg å bytte ut boxed da? Hvis det innebærer lavere støy er det argument godt nok i seg selv.

     

    7. Prisen på oppsettet er ca 17k. Det gjør selvsagt ikke noe å litt ned i pris, men jeg er heller ikke redd for å gå litt opp hvis det innebærer forbedringer av betydning.

     

    Alle innspill tas i mot med takk!

  5. Hvis jeg ikke husker feil var det vanlig på det glade åttitallet å fornorske PC (Personal Computer) til PD (Personlig datamaskin).

     

    Etter min forståelse er "computer" det samme som "datamaskin". Jeg antar at prefikset "Personal/Personlig" kom fordi det var behov for å poengtere at man omtalte en maskin til personlig bruk. På tiden uttrykket stammer fra var jo de fleste datamaskiner enorme installasjoner hos bedrifter.

     

    En computer/datamaskin kan ha installert forskjellige operativsystemer uten at det endrer hva den faktisk er. Det engelske wikipedia definerer en computer slik:

     

    "A computer is a programmable machine that receives input, stores and manipulates data, and provides output in a useful format."

     

    (Min oversettelse: En datamaskin er en programmerbar maskin som kan ta imot inndata, lagre og manipulere data, og som gir utdata i et brukende/tjenlig format.)

     

    Du vil sikkert ha litt nytte i å sjekke både den norske og engelske utgaven av wikipedia for definisjonen av datamaskin/computer. Vel og merke hvis dette er viktig for prosjektet ditt.

     

    I anledning dette flisespikkeriet (som det jo er) så har jeg følgende kommentar:

    Når de "unge" (ink. meg som ikke er så ung) bruker uttrykket "data, dataen" i stedenfor datamaskinen tror jeg dette dette har sitt utspring i at "data" bortimot har blitt en allment godkjent forkortelse for datamaskin. Alle skjønner hva det siktes til og hva man egentlig mener når man sier "data" i en gitt kontekst. Det blir litt som å si at man ser på fjernsyn, når det man egentlig burde si er at man ser på fjernsynsapparatet. For hva er egentlig et "fjernsyn"?

     

    Håper du/dere får fart på prosjektet - jeg hadde trengt det selv i disse dager!

  6. Hei!

     

    Først og fremst håper jeg dere finner ut at dere har fått riktig prosessor. Hvis ikke håper jeg at selgeren selv var i villrede om hva dere solgte og enten tar maskinen tilbake, eller gir prisavslag som tilsvarer differansen på en brukt 975 og en brukt 920.

     

    Selv om selgeren har vært i god tro har broren din helt klart et krav mot ham. Har selgeren ikke vært i god tro (altså direkte svindel) er det "enda klarere" at boren din har et krav mot han. Men er det svindel er det jo ting som kan tyde på at selgeren ikke er interessert i å gjøre opp for seg.

     

    Og her kommer vi igrunn til kjernen av problemet: Hvor mye tidsbruk er dere villige til å legge i saken for å vinne frem? Løser det seg ikke vennskapelig vil politianmeldelse være noe å vurdere. Hvis dere har en kjøpekontrakt som spesifiserer avtalt vare og kjøpesum kan det tenkes politiet tar tak i saken. Hvis dere ikke har kjøpekontrakt kan det tenkes saken blir henlagt på grunn av "bevisets stilling".

     

    Min anbefaling er først å få ordnet opp i dette muntlig. Går ikke det så send et brev hvor dere redegjør for at dere faktisk kommer til å gå til det skritt å anmelde vedkommende. Gi vedkommende en kort svarfrist, f.eks. 7-10 dager. Har dere ikke fått svar, så anmeld fyren. Legg ved kopi av eventuell kjøpekontrakt og brevet hvor dere har gitt beskjed om at anmeldelse vil komme.

     

    Mvh

    C.G

  7. Jeg kom over denne modellen(nei, det er ikke jeg som har laget den!)

     

    http://sites.google.com/site/footballexcel/

     

    Vedkommende som har laget denne må være langt over gjennomsnittlig god i excel? Jeg har satt opp liga for kompisgjengen. Fett og kostnadsfritt!

     

    Av nyskjerrighet: Kan noen fortelle meg hvor avansert dette er på en skala fra en til ti? Jeg sysler endel med excel i jobben og roter litt rundt for moro skyld på fritiden. Likevel er dette relativt gresk for meg.

     

    Hvis du som lagde modellen leser dette: Jeg tar av meg hatten for dine excel-kunnskaper og antar du ikke blir lei deg for at jeg poster denne her (ettersom siden din allerede er offentlig tilgjengelig)

     

    CG

  8. Svar fra Vitel:

     

    "Hei,

     

    Da lager vi nytt sluttoppgjør til deg basert på spotpris fra 1. februar, slik at du ser priser og utregning helt konkret, i kr og øre.

     

    Du får da først en kreditnota på tidligere sluttoppgjør, og burde ha det nye sluttoppgjøret i løpet av to uker.

     

    Dersom du ikke godtar det nye sluttoppgjøret gir du ny innsigelse til oss.

     

    Dersom du godtar sluttoppgjøret og har penger til gode, melder du inn kontonummeret ditt til oss etter at du har fått det."

     

    Mitt svar tilbake (kun for å sikre at jeg ikke blir bundet av et dyrere oppgjør):

     

    "Flott.

     

    Jeg minner for ordens skyld om forbeholdet i forrige mail om at jeg forbeholder meg retten til å diskutere videre på opprinnelig faktura hvis den nye avregningsmåten viser seg å være til ugunst for meg. Jeg kunne jo ha regnet ut dette selv, men ettersom jeg ikke har fått oversikt over de forskjellige avtalenes vilkår lar dette seg dessverre ikke gjøre!

     

    Avventer nytt oppgjør."

  9. Jeg begynner å bli litt lei av det hele så da Vitel tilbød å endre min siste faktura til Spot (jeg hadde innkjøp) så har jeg sagt at jeg er åpen for dette, men at jeg først vil se i kroner og øre hva forskjellen blir.

     

    Som tidligere nevnt syntes jeg det er rart hvis de vil gå fra at jeg "skylder" dem penger til at jeg skal få penger tilbake helt uten videre. Men hvis vi møtes et sted halvveis kan det tenkes jeg ikke orker å styre mer med dette.

     

    Er veldig spent på svaret jeg får, ettersom jeg har inntrykk av at spot-avregning har blitt dyrere for en del kunder.

  10. Viktig spørsmål angående tilbud om overgang til spot:

     

    Jeg ser at mange har fått tilbud om å bytte til spot på sluttfaktura. Er det slik at flere har fått vesentlig høyere regning etter å takket ja til dette??

     

    Det er mulig at denne mistanken er fullstendig ugrunnet, men hvis Vitel sliter med å holde seg unna en konkurs vil et vesentlig poeng for dem være å dokumentere overfor sine kreditorer at de har vesentlige summer utestående. Hvis en strategi for å oppnå dette er å produsere mange "fake" fakturaer er jo dette direkte straffbart.

     

    Hvis vi får tak i tilstrekkelig mange som har opplevd en slik behandling og økte fakturaer etter tilbud om "å få saken ut av verden" mener jeg media/kreditorene til vitel/politiet bør få vite dette.

     

    Tilbakemeldinger ønskes.

     

    Mvh

  11. For de som ønsker å se full oversikt over min kommunikasjon med Vitel viser jeg til mine poster tidligere i denne tråden. Her kommer siste svar FRA Vitel:

     

    "Hei,

     

    Det er aldri oppgitt priser på Vitel Innkjøp. Eneste prisen vi har kunnet oppgi på våre nettsider, er pris på standard variabel. Spotpris fastsettes heller ikke på forhånd, men er like fullt lovlig å selge.

     

    Som forslag til løsning kan vi tilby spotpris i februar. Snittprisen lå da på 80-90 øre. Dersom saken klages inn for Elklagenemnda bortfaller dette tilbud, da prisene er satt i henhold til avtale, og tilbudet kommer som følge av at vi ønsker å bli ferdige med saken."

     

    MINE KOMMENTARER:

    I mitt siste brev til Vitel kommenterte jeg at jeg fant det rart at det ikke eksisterte noen avtalevilkår eller betingelser for Vitel Innkjøp. Det er mulig jeg er treig i hodet, men det går da ikke an å tilby et produkt uten å på EN ELLER ANNEN MÅTE spesifisere hva man selger. Eks: "Vitel Innkjøp: Du betaler samme pris som vi betaler i markedet, pluss forvaltnignsgebyr på kr 25/mnd". Eller "du betaler samme pris som vi betaler i markedet, pluss påslag på 0,8øre/kwh".

     

    Det Vitel påstår er at de har solgt et produkt som heter "Vitel Innkjøp" uten å på noen måte fortelle kundene hva de har kjøpt, eller for den saks skyld ha noen presisering overfor seg selv hva de har solgt. Det blir nesten som å avtale med en selger at man skal kjøpe en pappeske som selgeren på et senere tidspunkt kan fylle med hva han vil og så bestemme prisen selv.

     

    Jeg vet ikke om Vitel bevisst ønsker å skjule vilkårene for oss nå, om de aldri har hatt vilkår (tviler jeg på, da hadde ikke jeg inngått avtale med dem), eller om de rett og slett sliter med å forstå spørsmålet mitt (mulig jeg må gi dem eksempelet med den tomme pappesken??).

     

    Til slutt: Tilbudet om å få endret faktura til spotpris:

    Hvordan i all verden skal jeg kunne ta stilling til om dette lønner seg? HVORDAN??? Jeg får jo ikke noe info om vilkårene og betingelsene i avtalene med Vitel. Og hvordan skal de selv beregne dette hvis de ikke har nærmere angitte betingelser? Bare det at de tilbyr meg å bytte fra en beregningsmåte til en annen sier jo direkte at det må finnes en form for vilkår.

     

    Herregud så frustrert jeg blir. Etter å ha hørt andre historier om bytte til spot så er jeg ikke så keen på dette heller. Uten at jeg først får se i kroner og øre hva sluttoppgjøret vil bli takker jeg ikke ja til dette! Hvorfor skulle egentlig Vitel, hvis de mente de hadde en god sak, tilby meg en lavere regning? Slik jeg leser dette så er det enten ett av to A) Vitel innser de har en dårlig sak og vil gi meg lavere faktura for å slippe peset med elklagenemnda eller B) Vitel ser sitt snitt til å øke regningen min.

     

    Hva jeg svarer til Vitel poster jeg her senere.

  12. Slik jeg forstår standard Kraftleveringsavtale §3-2 gjelder den kun for fast-variabel, ikke for spot/innkjøp. Jeg forstår bestemmelsens 2. ledd til å gjelde en presisering av 1.ledd om slike avtaler.

     

    Sagt med andre ord: Er man spotkunde har man ikke krav på varsel ved endring av priser. Endring av avtalens vilkår, slik som påslag på innkøpsprisen eller forvaltningsgebyr, kan derimot Vitel ikke endre etter eget forgodtbefinnende. For meg er det sentrale spørsmålet fortsatt hvorvidt Vitel har beregnet et for høyt påslag på sluttavregningen, eventuelt om de selv må bære risikoen for dårligere innkjøpsbetingelser eller kan velte disse over på forbrukerne.

     

    Mvh

  13. Flu:

     

    Her er min mail:

     

    "Hei!

     

     

    Jeg ser omtale hos dere og i en rekke medier om Vitel sin sluttfakturering. Felles for alle omtaler er at de omhandler kunder som har hatt fast variabel(?) avtale.

     

     

    Jeg, og fler andre, har hatt Vitel Innkjøp (spot). I henvendelse til Vitel har det vært vrient å få tak i avtalevilkårene for nettopp denne avtalen, vi har kun fått tilsendt de generelle vilkårene. På denne måten er det vanskelig å få sjekket hva som stod i opprinnelig avtale om påslag på innkjøpsprisen.

     

     

    Jeg har sendt klage til Vitel hvor jeg (for andre gang) ber om kopi av denne avtalen som jeg desverre ikke har selv. Jeg har også bedt om dokumentasjon på innkjøpsprisen, slik at jeg kan få sjekket denne mot det påslaget de har rett til å ta.

     

     

    Spørsmålet mitt til dere koker i grunn ned til dette:

    Anbefaler dere også innkjøp/spot-kundene også å avvente med å betale til Vitel har dokumentert sin rett til å fakturere de prisene de har gjort, eller bør vi med spotavtale bite i det sure eplet og betale. Vitel hevder vi må dette.

     

     

    På forhånd takk for svar,"

     

    Her er svaret:

     

    "Klage på strøm faller dessverre utenfor Forbrukerrådets område, slik at vi

    ikke kan behandle eller gi deg nærmerr råd din sak. Du kan imidlertid kontakte

    Elklagenemnda, som kan hjelpe deg videre.

     

    Elklagenemnda behandler klager/tvister som springer ut av kontraktsforholdet

    mellom energiselskap dvs. nettselskap og/eller kraftleverandør, og private

    strømkunder (abonnenter). Tvister som oppstår mellom energiselskap og

    næringsutøvere faller utenfor nemndas virkefelt. Nemnda behandler heller ikke

    saker som gjelder rene prisspørsmål og salgstariffer. Før du kan bringe en sak

    inn for nemnda, må du selv prøve å løse problemet med energiselskapet. Blir

    dere ikke enige, kan du sende en skriftlig klage til nemnda.

     

    Oversikt over rettighetene dine, veiledning til hvordan du skal klage og

    eksempler på standard klagebrev finner du på forbrukerportalen.no –

    http://forbrukerportalen.no/klageguide

     

    Husk å ta vare på en kopi av brevet du sender til motparten.

     

    Du finner mer informasjon på www.elklage.no.

     

     

    Med hilsen

    --

    Stian Thommesen"

  14. Blir det opprettet en egen nettside kommer jeg til å registrere mine krav/anførsler der.

     

    Problemet mitt foreløpig er jo at jeg ikke vet hvorvidt jeg har et krav. Hvis avtalen som nevnt gjelder Vitels innpris pluss et forvaltningsgebyr er det jo nettopp innprisen som vil styre min pris som kunde. Vurderingen i så måte blir om Vitel kan klandres for å ikke ha oppnådd en "fornuftig" innpris, og at det blir galt å velte denne over på meg.

     

    Eller det kan også hende at Vitel har hatt en annen reell innpris enn den de har fakturert meg og lagt på et påslag de ikke hadde rett til å legge på.

     

    Disse enkle spørsmålene viser det seg vanskelig å få svar på. Og jeg stoler ikke blindt på et eventuelt udokumentert svar Vitel nå måtte hoste opp.

     

    Jeg syntes det er kjedelig at ikke forbrukeromudet/forbrukerrådet tar tak i avtalene til oss som har hatt "Vitel innkjøp". Jeg fikk ikke hjelp ved henvendelse til dem.

     

    Når det gjelder forskuddet jeg mener jeg har krav på anser jeg dette for tapt. Men å betale inn ytterligere til Vitel sitter veldig langt inne. Sånn sett vil en konkurs nesten være å foretrekke for min del, da vil jeg i det minste få en seriøs aktør som "motpart" for å avklare hvorvidt jeg har en betalingsplikt eller ikke.

     

    Er det noen som har vært i kontakt med journalister angående denne type strømavtale? Uansett hvor mye jeg googler så finner jeg kun artikler som omhandler variabel fastpris. Tilsynelatende har disse en bedre sak enn hva vi har. Kanskje vi skulle tatt kontakt med journalister som allerede har skrevet om variabel fastpris-kundene?

     

    Mvh

  15. Jeg er fortsatt ikke tilfreds med Vitel sine svar og sendte nå følgende epost:

     

    Hei,

     

    Det dere sier i dette svaret er i realiteten at dere har solgt et produkt uten å spesifisere pris eller andre vilkår. Dette betviler jeg er korrekt av flere årsaker. På ett eller annet sted må dere ha opplyst hva produktet dere solgte var, jeg kan ikke forstå at en rekke kunder (meg inkludert) har inngått en blanco avtale om levering av strøm hvor det er opp til Vitel å spesifisere vilkår fortløpende etter eget forgodtbefinnende. Videre tviler jeg på at en slik avtale ville vært i henhold til norsk forbrukerlovgivning.

     

    Jeg tar selvsagt selvkritikk for å ikke ha orden i egne papirer, men som den profesjonelle part forventer jeg at dere har orden på dette. Hvis det, som dere nevner i forrige svar, ikke har vært noen vilkår tilknyttet "Vitel Innkjøp" vil en vanlig praksis være å tolke avtalen til å inneha tilsvarende vilkår som er gjengs i markedet. For denne type avtale vil det ofte være et påslag på innkjøpsprisen på noen øre pr kw/h.

     

    Begrunnelsen for øknignen i strømprisen er etter min mening fortsatt så dårlig dokumentert at jeg enda ikke kan godta sluttoppgjøret.

     

    Saken vurderes oversendt til elklagenemda. På grunn av uenighet anser jeg meg ikke bundet av utskutt forfall 12.04.

  16. Veldig i tvil om hva jeg skal gjøre nå.

     

    Som nevnt klaget jeg på sluttfaktura pga høy pris (Vitel Innkjøp) og fikk følgende svar:

     

    "Prisene på strøm har vært atskillig høyere enn det vi forventet - dette var også årsaken til at vi måtte slutte som strømleverandør. Du har hatt Vitel Innkjøp, et forvaltningsprodukt hos oss, der vi aldri har visst prisen før i etterkant. Dermed har du aldri blitt varslet om pris på produktet, slik man blir på standard variabel kraftavtale."

     

    Jeg syntes det var rart at jeg ikke klarte å finne vilkårene for Vitel Innkjøp og sendte følgende mail til Vitel:

     

    "Hei, og takk for svar!

     

    Før jeg kan godta dette ber jeg om å få oversendt avtalevilkårene for Vitel Innkjøp. Jeg tenker ikke på de "generelle vilkår" som generelt gjelder for kraftleveranser, men avtalen som fastsetter betalingsvilkårene og prisberegningen for innkjøp/spot på det tidspunktet jeg ble kunde.

     

    Mvh"

     

    Hvorpå følgende svar kom i dag:

     

    "Hei,

     

    Betalingsvilkår er fastsatt i de generelle vilkår. Prisberegning er ikke gitt på noen av våre produkter. Ingen av våre avtaler har egne spesialavtaler tilknyttet."

     

    Jeg sjekket fort på nett (Hafslund og Ustekveikja) og der er det opplyst om hvilket påslag de tar på innkjøpsprisen ovenfor kunder som har spot/innkjøp. Jeg syntes det er rart at Vitel skal kunne ha hatt en hel drøss med kunder på "Vitel Innkjøp" og at ingen av disse kundene har reagert på at det har manglet betingelser som sier noe om prismodellen?

     

    Håper noen har noe konkret info rundt dette. Gamle reklamer for Vitel eller liknende? Hvordan markedsførte de "Vitel Innkjøp"?

     

    Det sitter fortsatt langt inne for meg å skulle betale noe til Vitel, men jeg begynner å bli litt i tvil om hva jeg kan gjøre nå.

     

    Mvh

    C.G

  17. Jeg har nå sendt mail til forbrukerrådet og bedt om råd for kunder som har hatt Vitel Innkjøp.

     

    Håper med dette å få avklaring på hva jeg/vi bør gjøre. Synd ingen sitter på den opprinnelige avtalen med Vitel angående dette. Jeg antar det der står hvor mye de kan legge på innkjøpsprisen. I såfall gjenstår for Vitel å dokumentere sin innkjøpspris for perioden.

     

    Inntil jeg får dette på bordet er det uaktuelt å betale regningen. Viser det seg at Vitel har forholdt seg til avtalt påslag og at de faktisk har hatt unormalt høy innkjøpspris på strøm i nevnte periode er det vel intet annet å gjøre enn å betale.

     

    Mvh

    Ole-Jacob

  18. Jeg finner desverre ikke avtalevilkårene for Vitel Innjøp. Noen som har disse lett tilgjengelig? Ser i noen avtalevilkår jeg fant ved å google (vet ikke om disse gjelder innkjøp) at Vitel på årsbasis skal være blant de 5 billigste målt etter konkurransetilsynets lister. Nå blir jo situasjonen litt spesiell iom at de slutter å levere strøm, men jeg mener de ikke kan gjemme seg bak en slik unnskyldning.

  19. Jeg har også hatt Vitel innkjøp og har fått samme pris på strømmen på sluttfakturaen som de fleste andre. Etter å ha klaget fikk jeg følgende svar (som er relativt likt som de andre):

     

    "Hei,

    Prisene på strøm har vært atskillig høyere enn det vi forventet - dette var også årsaken til at vi måtte slutte som strømleverandør. Du har hatt Vitel Innkjøp, et forvaltningsprodukt hos oss, der vi aldri har visst prisen før i etterkant. Dermed har du aldri blitt varslet om pris på produktet, slik man blir på standard variabel kraftavtale.

    Faktura er utsatt til 12. april."

     

    Jeg må innrømme at jeg ikke har lyst til å godta dette uten videre. Påslaget de har tatt er etter min mening urimelig høyt og ikke i henhold til avtalen. Er det noen andre her som har klaget på akkurat dette (påslaget)?

     

    Jeg finner ikke noen artikler som omtaler innkjøpskundene, kun variabelkundene.

     

    Tips mottas med takk!

     

    Mvh

    Ole-Jacob

  20. Pavilion dv7-2275 Intel T4400

     

    eller

     

    Pavilion dv7-2114 AMD ZM-82

     

    Jeg har lite greie på komponenter i bærbare, så hvis noen kunne sagt et par setninger pro/contra disse hadde det vært fint. Jeg registrerer at den ene kommer med Win7 ferdig innstallert, og det er kjekt å slippe oppgradering senere. Men hvis denne modellen er vesentlig dårligere enn den andre så kan jeg alltids oppgradere selv.

     

    Maskinen skal ikke brukes til krevende programmer. (kun surfing, office, bilder)

     

    Mvh

  21. Om synkronisering av kalender mot google:

     

    Jeg har fulgt denne guiden: http://www.google.com/support/mobile/bin/a...amp;topic=14252

     

    Til å begynne med så virket det som om alt funket perfekt. Ting jeg opprettet på telefonen kom inn i nettkalenderen og vice versa. Men så ser jeg at enkelte av oppføringene ikke dukker opp i telefonens kalender. Det som er VIRKELIG rart er at i en serie (oppført i google calendar) av hendelser som går over 4 dager så dukker noen av hendelsene opp, men ikke alle.

     

    Har noen vært borti dette før?

  22. Man kan jo kjøpe en sånn hvis man vil holde støv og slikt ute. Ikke så verst pris heller :)

     

    Noen som vet hvor man får kjøpt slike propper i norge? greit å slippe porte på slike duppeditter. helst vanlig butikk, mennettbutikk går å ann.. i Norge

     

    I følge denne diskusjonen: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1045105 så er visstnok porto inkludert fra DX. Har handlet derfra tidligere, men husker ikke noe om porto. Hvis du oppretter en ordre får du sikkert svar. Skulle du finne samme produktet i en ikke-nettbutikk i Norge tør jeg vedde på at det uansett blir dyrere enn å handle hos DX INKLUDERT porto...

×
×
  • Opprett ny...