Gå til innhold

tjodrik

Medlemmer
  • Innlegg

    174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tjodrik

  1. 47 dager standbytid ???????

    Isåfall er denne mobilen en revolusjon innen mobiler, kan ikke skjønne att denne mobilen skal bruke så enormt mye mindre batteri enn andre mobiler...

    Har ikke testet det selv men tviler sterkt på att min smartmobil greier stort mer enn 1 uke i standby...

     

    Det er fordi du har en smarttelefon. Jeg har en Nokia 1200. Jeg tror ikke jeg lader den mer enn én gang i måneden (det er i tillegg til at jeg faktisk bruker den mobilen også da).

  2. Interessant artikkel, men jeg kan ikke dy meg for å trolle litt. Når det sies at

    Tid [...] avhenger av hvor raskt jorda spinner rundt solen.
    , så stemmer vel ikke det helt, for å si det forsiktig ... :tease: .

     

    Og det med at disse ekstrasekundene

    hindrer at vi en gang i fjern fremtid ender opp med at solen går ned om morgenen og opp på kvelden.
    Nå defineres vel morgen og kveld ut ifra hvor sola står, og ikke ut ifra klokka rundt håndleddet vårt.

     

    Ok, trolling over.

    • Liker 1
  3. En skal alltid være veldig skeptisk til slike undersøkelser, for de viser stort sett det undersøkelsene ble konstruert for å vise.

     

    Først spørsmålet. Her ble altså folk spurt om "How did you feel when you misplaced your phone?". Først, hva betyr "misplace"? Det ser ut til at amobil tolker det til å bety "glemme" og "være uten", men det betyr faktisk helst "miste", og det er sånn rapporten selv uttyder det også ("[...] report having felt "sick" when they lost their phones [...]"). Det er jo ikke så rart å få litt panikk når du mister mobilen din? Jeg får også litt panikk når jeg tror jeg har mistet nøklene mine eller brillene mine, men jeg har vel ingen fobi av den grunn?

     

    Så svaralternativene. Her har en valget mellom "panicked", "desperate", "sick" og "relieved". Det var jo et svært søkt utvalg, for å si det mildt. Hva med ting som "irritert", "oppgitt", "lei seg" osv., som etter mitt skjønn hadde passet bedre. Det blir jo som å spørre folk om "føler du panikk eller glede når du er sulten?", og så konkludere med at folk har fobi for å ikke få nok mat.

    • Liker 6
  4. Du har rett, det står 1440W på produktet (hvordan fant du på amazon-siden forresten?). Jeg må ha blingset noe alvorlig da jeg så første gangen. Jeg har aldri sett noen slik luft-poppere i Norge, det var derfor jeg kjøpte denne da jeg var i USA sist. Det greieste er vel å kjøpe en slik 2000W converter som jeg linket til ovenfor, men har ikke sett noen slike til salgs i Norge ...

  5. Du har nok rett i det du sier om hva denne converteren gjør, jf. det som sies på http://wikitravel.or...or_Converter.3F

    "The difference between a transformer and converter is the way that they deal with the wave-form of the electricity. Converters simply chop the wave in half. This is relatively simple and can be done in a small amount of space, so converters are comparatively light-weight and inexpensive. Transformers alter the length of the wave. This is more complicated and takes up more space: transformers are basically chunks of iron specially-wrapped in wires so they are larger, heavier, and more expensive. Electric appliances can function with either a full or half-sine wave, whereas electronic devices must have a full sine wave."

     

    Når det gjelder små og billige transformatere som tar 125W, slik du foreslår, så har jeg ikke funnet noen i Norge. Jeg finner mange mellom 45W og 85W, men ingen av den typen over 100W. Jeg har funnet en billig en med 200W i USA, derimot: http://www.amazon.co...edpp_voltag17er

     

    Edit: Jeg trenger en converter til denne: http://www.amazon.co...38478244&sr=8-1

  6. Hei,

     

    jeg er på utkikk etter en solid state voltage converter (220V > 110V) à la denne: http://international...onverter-1.html (apparetet jeg trenger det til kjører på 125 watt).

     

    Vennligst merk at jeg _ikke_ er på utkikk etter en step-down transformer, som stort sett er store, tunge, og dyre (og unødvendige i mitt tilfelle).

     

    Jeg har bare funnet transformere i nettbutikker i Norge så langt. Noen som vet om noen voltage convertere?

  7. Christoffero89: Det stemmer, men den muligheten hadde jeg alt snakket om (jeg nevnte iOS Messages). Det blir bare en annen variant av at du sender SMS fra en app til noen andre med samme app.

     

    nor50: Troll skal man helst ikke fôre.

  8. Takker for svar, men Viper, Whatsapp og iOS Messages er applikasjoner der du sender en melding til en annen person som også bruker samme appen. Det jeg var ute etter var "en Apple App som jeg kan sende gratis SMS til norske mobilnummere med, og som de jeg sender SMS til kan sende SMS tilbake med, uten at de selv har denne appen."

  9. Hei,

     

    jeg er på jakt etter en Apple App som jeg kan sende gratis SMS til norske mobilnummere med, og som de jeg sender SMS til kan sende SMS tilbake med, uten at de selv har denne appen. Jeg har funnet appen "Gratis SMS" av Biip (http://itunes.apple.com/no/app/gratis-sms/id416550007?mt=8), men den er ikke særlig nøyaktig i beskrivelen sin, noe som gjør at jeg mistenker at de tar seg betalt etter de først 10 SMSene. I kunngjøringa si sier de jo også eksplisitt at de tar 29øre per SMS (http://biip.bloggr.no/2011/03/03/biip-no-med-%C2%ABgratis-sms%C2%BB-app-til-iphone/).

     

    Er det noen som har erfaring med "Gratis SMS", eller som kan anbefale andre apper som gjøre samme nytta?

     

    PS: Jeg fant ingen (under)gruppe for mobil-software (apper), bare hardware, så jeg håper det er greit at jeg spurte i denne gruppa.

  10. Som vanlig når det er et eller annet dumt eller negativt som skjer i USA, så hagler det med anti-amerikanisme på forumet. Som f.eks.:

     

    "usa's regjering er korrupt til beinet er jo ikke akurat nyheter... det samme gjelder usa's ønske om verdens dominasjon"

     

    "gi USA et spark bak!"

     

    "USA tror de eier verden og at alt amerikansk er det eneste riktige, samt at amerikanerne er de beste folka på kloden"

     

    "Det bør opprettes et eget internet der usa ikke har noen som helst styring. Tullingene over there tror de eier hele verden snart."

     

    "Hatet mitt mot USA vokser seg større"

     

    Det jeg lurer på når slike kommentarer hagler er: Hvem er dette "USA" dere refererer til? Er det presidenten, er det regjeringen, er det kongressen, er det senatet, er det høyesteretten, er det militæret, er det lobbyistene, er det de globale konglomeratene, er det small business, er det vanlige arbeidsfolk, er det immigrantene, er det de hvite, de svarte, eller er det rett og slett det amerikanske folket? Tror dere at alle disse instansene er enige om alt som foregåri USA? Er dere klar over at USA er et demokrati der representantene for ulike grupper jevnlig velges og skiftes ut av folket? Er dere klar over at uenighetene og debattene om politikk er mye større og mer variert enn i Norge (og Europa)? Har dere fått med dere at de som skriker høyest om hvor uenige de er med dette forslaget er nettopp amerikanere selv? Eller er disse menneskene og organisasjonene ikke en del av dette "USA"-et dere snakker om?

     

    At europeiske land - deriblant Norge - i mange år har blokkert tilgang til ulovlige nettsider er dere visst ikke så opptatt av. Er det mindre ille fordi det ikke er USA som står bakom? Er det rimelig at jeg skal begynne å hate "Europa" pga disse lovene som allerede fins der? For det viser jo med tydlighet at "europeere" tror de eier verden, ikke sant?

     

    At det hele bikker over i anti-semittisme er forresten heller ingen overraskele, bare trist:

    "Jødene har jo alltid vært grådige, men nå må det holde.."

    • Liker 6
  11. "Uansett hvilket nivå man er på, er man alltid på jakt etter knagger man kjenner seg igjen i. Joe visste ingenting om datamaskiner så han fokuserte om det eneste han kjente igjen da han surfet på nettet: nemlig tekst. Ikoner, knapper og grensesnittelementer var noe han ignorerte fullstendig."

     

    Amen! Det der gjelder ikke bare nye brukere. Jeg misliker sterkt tendensen til å gå mer og mer over til ikoner og bilder og slikt. Det fører jo bare til at vi må lære på nytt hva alle disse ikonene og bildene står for. Siden vi allerede kan lese, så forstår vi jo med en gang hva et visst ord skal bety.

     

    Dette opplevde jeg mest nylig i går da gmail innførte den nye looken sin. Helt forferdelig. En av de tinga jeg erga meg over var at knappene med tekst var nå erstatta med knapper med ikoner, så jeg måtte lære meg på nytt for hvert eneste ikon hva det nå var det ikonet skulle bety ...

  12. Etter sju lange år så er tida inne for ei oppgradering av denne maskina, som for øyeblikket har en Pentium M 735 (1.7Ghz, 2MB cache, 400fsb) prosessor og 512MB RAM (DDR-333 SO-DIMM PC2700). Skal prøve å oppgradere til Pentium M 765 (2.1Ghz) og til 2x1GB RAM (DDR-333 PC2700), som visstnok er det maksimale av hva hovdekortet kan ta.

     

    Jeg installerte akkurat Windows XP på nytt, og jeg tok en liten ytelsestest etter at alt av drivere og programvare jeg trenger har blitt installert. Boot-tida er på 30 sek og shutdown-tida på 8 sek (målt for hånd). Det spørs om det i det hele tatt er mulig å få det til å gå så mye raskere enn det? Jeg underklokker cpu-en min til maks 600Mhz 80% av tida jeg bruker maskina mi også, så jeg lurer også på hvor mye glede jeg kommer til å få av prosessor-oppgraderinga :p

     

    I alle fall, å bytte ut harddisken (er enten en 5200rpm eller 5400rpm IDE disk) med en IDE SSD er neppe verdt penga i disse dager.

     

    Jeg ser for meg at denne laptopen kommer til å vedvare i daglig bruk i minst sju år til :p

  13. Jeg gjorde også et ærlig forsøk og brukte utelukkende en mac i et halvt år. Til slutt fikk jeg nok og vendte tilbake til Windows, og har absolutt ikke angra på det. Én ting som irriterte meg var at mac-en tar en masse avgjørelser for deg, som for min del bare er mer forvirrende, for jeg synes det er lettere å ha oversikt over ting jeg har gjort sjøl, enn ting som noen andre gjør for deg i taushet. Mac-brukere kaller dette diverse ting som "det bare virker", "brukervennlig", osv.

     

    Det som kanskje irriterte meg mest, men som jeg svært sjelden har sett andre klage på, er at mac OS er ment å bli brukt med musa. Mange elementære funksjoner har veldig kronglete hurtigtaster, og mange ting kan en ikke komme til med tastaturet i det hele tatt. Jeg husker en ting som var forvirrende når jeg først fikk mac-en min. En kunne ikke åpne ei fil ved å trykke enter når fila var markert. Jeg prøvde en drøss med taster og kombinasjoner som syntes naturlige, men ingen av dem åpna fila. Det var ikke verre enn å google for å finne det ut, men sånn for gøy så spurte jeg venner og kollegaer (de fleste av dem bruker mac) om hvordan en kunne åpne ei fil ved å bruke tastaturet på en mac. Jeg har vel spurt over 30 stykker så langt, og jeg har ennå ikke truffet på en eneste en som har visst svaret. Ikke fordi de ikke har greidd å finne det ut, men fordi de synes det mest naturlige er å bruke musa for å åpne ei fil, så de har ikke tenkt tanken en gang.

     

    Alt i alt sier dette litt, synes jeg, om hvem mac-brukere er, og hvem mac OS er ment for. Jeg anser muse-klikkere som foretrekker å ikke ta egne avgjørelser når de bruker programvare for å være mindre informerte databrukere. Som "folk flest", med andre ord. For disse tror jeg en mac vil være et veldig godt valg. For oss som har nok innsikt til å foretrekke å ta egne avgjørelser og heller bruke tastaturet er mac et stort irritasjonsmoment.

     

    Dette er forøvrig grunnen til at Ubuntu var et 10-minutters prosjekt for min del. Jeg synes hele greia var ei stor Mac OS-emulering.

    • Liker 2
  14. Du mener, da du sjekket i cpu-z før skjermen gikk i stykker? Du har kanskje ikke mulighet for å kontrollsjekke i cpu-z om hovedkortet er 855PM da? Litt spekulativt, kan det være at cpu-z rapporterer hva slags brikke som er satt inn, og ikke nødvendigvis hva operativesystemet bruker? Hadde vært fint om du hadde kunnet se i Windows Task Manager (ctrl+alt+del) eller noe sånt for sikkerhets skyld :)

  15. Jeg installerte en ekstra brikke, og den taklet da 1,5Gb RAM helt greit.

     

    Det kan nok være at dersom jeg setter inn en 1GB brikke, så kommer hovedkortet til å godta brikken og ta den i bruk, men det jeg ikke er så sikker på er om den kommer til å ta i bruk alt minnet på den brikken, og ikke bare 512MB av den. Jeg veit ikke helt hva du mente med "takle" :)

     

    Hadde du kunnet sjekke om operativsystemet ditt faktisk leser 1.5GB minne - jeg er nemlig nysgjerrig. :)

  16. Jeg ser det er flere her som sier de har satt inn 1GB RAM-brikker i 1557-maskinene sine, sånn at de nå kjører med 1.5GB eller 2GB RAM. Det synes jeg låter veldig merkelig, for etter AOpen sine spesifikasjoner, så støttes ikke mer enn 1GB:

     

    http://global.aopen.com/products_detail.aspx?Auno=1560#

     

    System Memory:

    Available Socket : x 2

    DIMM Type : SO-DIMM DDR (DDR333/266)

    Max. Supported RAM : 1024MB

     

    Og ifølge Intel sine spesifikasjoner for hovedkortet, så støttes bare RAM-brikker opp til 512MB:

     

    http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/855pm-chipset-platform-guide.html

     

    Supports 64 Mb, 128 Mb, 256 Mb, and 512 Mb technologies for x8 and x16 width devices

    Maximum of 2 GB of system memory by using 512-Mb stacked memory technology devices

     

    Kan noen av dere som sier dere kjører med mer enn 1GB minne bekrefte at operativsystemet deres faktisk tar i bruk mer enn 1GB minne, helst med skjermdump?

     

    Takker og bukker

×
×
  • Opprett ny...