Gå til innhold

HattyBusk

Medlemmer
  • Innlegg

    299
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HattyBusk

  1. Virkelig? Synes du 180kr er mye for et spill? Her snakker vi umiddelbar tilgang til alfaen, og når fullversjonen kommer har man det også. Dersom de får spillet ut på Steam, så får man en kode til det også. 180kr er ikke mye... Det er som å dra på kino + en liten snacksmeny det.

    Er viktig å få med seg at det ble skrevet når spillet var i tidlig alpha. Nei, 180kr er ikke mye i seg selv, 180kr for et tørt brød hadde derimot vert veldig mye. På samme måte er 180kr for et spill man vet veldig lite om, som kanskje ikke en gang kommer til å bli gitt ut eller som kommer til å ende opp på en måte man ikke liker i heletatt, veldig mye.
  2. Om spillet blir mulig å spille skikkelig offline, samtidig som kartene blir vesentlig større, skal jeg vurdere å kjøpe det. Før dette er fikset er det overhodet ikke aktuelt.

    Større kart ville bare skapt større problemer slik simuleringa er nå. Spesielt service vehicles sin mildt sagt forferdelige AI ville gjort det nermest umulig å drive en betydelig større by.

     

    Blant annet fordi samtlige brannbiler o.l rykker ut på first come first served basis. Det skaper allerede problemer på 2x2 brett så om man hadde hatt større brett ville det vert nermest håpløst å håndtere branner. Spesielt når brannbilene (og helikoper!) ofte ender opp med å bare kjøre i ring i stedet for å slukke brannen(e).

     

    Offentlig transport hadde heller ikke funka, såvidt jeg har forstått har de ikke noen rute i heletatt og i stedet kjører mot det busstoppet med størst behov. Dette fører til at de veldig fort klumper seg opp og kjører i samla flokk hvor enn de skal. Untaket er trikkene, som ut fra det jeg har hørt rett og slett velger en tilfeldig retning i hvert kryss de møter på. Igjenn, begge deler skaper allerede problemer på 2x2 brett og på større brett ville de med svært få unntak være helt ubrukelige.

    • Liker 1
  3. Må si jeg synest dette var en god nyhet. Ikke fordi jeg har noe som helst imot Sam Raimi, men fordi jeg mye heller vil ha en film hvor blizzard styrer skuta. Tror det da er mye større sjangse for en film som virkelig oser av warcraft universet i stedet for en hollywood standard som bare er malt over med warcraft farger. Noe jeg fikk en følelse av når jeg leste dette avsnittet:

    Regissøreng hevder at han ikke var særlig begeistret for manuset Blizzard slengte på bordet, og presset på for å få muligheten til å gjøre sin egen ting sammen med Robert Rodat.
  4. Nå er vi ikke mange årene (om det er så lenge) til vi får TVer med 4K. Spørs om ikke 8GB blir for lite da, om PS4 i det hele tatt klarer å kjøre spill i 4K?

    Vil tro grafikkløsningen kneler lenge før minne blir noe serlig problem. Er helt enig med at 8GB ikke er nok i all evighet, men PS4 hadde ikke blitt utrolig mye bedre om man hadde putta 64GB med minne i den. Det viktige her er god balanse mellom komponentene for å unngå store flaskehalser og hovedfokuset for konsoller er uansett god ytelse for prisen, ikke nødvendigvis å være det beste på markedet. Det blir litt irrelevant å argumentere med at 8GB minne er lite om man skal kjøre spill i 4k når konsollen med all sansynlighet ikke på noen måte vil være sterk nok til å rendre spill i 4k.

     

    tldr; 8GB er ikke all verdens, men tror virkelig ikke det er her flaskehalsen kommer til å være.

    • Liker 1
  5. Kan godt tenkes at det hjelper for enkelte å holde seg i bevegelse når man spiller for å ungå å bli kvalm, men tror ikke det har noen innvirkning på hvem som blir kvalm av å spille. Går nok heller mer på det samme som at enkelte er svært følsome for ting som 3D og simulatorer i tilleg til å gjerne lett få reisesyke.

     

    Selv sitter jeg som regel helt dønn i ro når jeg spiller uten at jeg noen gang har opplevd noe ubehag ved spilling.

  6. Jeg tror det riktige engelske ordet å bruke ville være: "Hippocrits" (med forbehold om feilstavelse) :p

     

    På tross av alle kommentarer om at denne konkurransen skulle man avstå, er det hyggelig å se at det fortsatt var over 3100 lesere som deltok, meg selv inkludert.

    Det er nok desverre slik at når to følelser sliter i oss, der den ene er fornuften og den andre er muligheten for lek, morro og spenning, så er det ofte slik at sistnevnte seirer.

    Det var det samme med CoDMW2 og dedicated servers. Det ble en salgshit det også.

     

    Du baserer det på logikken i at siden det var mange som deltok så må de som sa de ikke skulle delta ha deltatt også?

    Det betyr vel da også at alle som kritiserer justin bieber egentlig sitter i hemlighet og smuglytter til sangene siden han tross alt selger bra? Eller at alle som sier at de ikke bruker IE egentlig bruker det når ingen ser på siden IE fortsatt har flest brukere?

     

    Det som virkelig hadde vert interessant å vite her hadde jo vert hvor mange unike besøkende som leste artikkelen sett i forhold til hvor mange som deltok sett i forhold til tidligere konkuranser.

    • Liker 2
  7. Sønnen er 18, og myndig. Det er ikke lett å holde styr på en slik unge.

    Hun er da fortsatt ansvarlig for at samtlige som bor i leiligheten følge leiekontrakta selv om de er myndig. Det hadde selvfølgelig vert å foretrukke at sønnens handlinger ikke ramma andre, men her er det teknisk sett mora som har brutt leiekontrakta ved å huse en kriminell, noe som strider mot leiekontrakta.

     

    Man kan ikke følge med på alt barna gjør hele tiden. Hvertfall ikke utenfor leiligheten.

     

     

    Jeg er enig med Hanske. Dette er forkastelig, siden foreldrene kan ikke alltid vite hva sønnen driver på med, spesielt når han er 18 år. Hva skulle foreldrene gjort annerledes? De vil ikke klare å holde han hjemme og kaster de han ut, vil han trolig havne i gjengmiljøer.

     

    Jeg er imot kollektiv avtraffelse. De burde heller straffe de involverte langt hardere. Problemet i dag er at tyveri og hærverk straffet like hardt som brudd på trafikkreglene. Hvis de som var involvert i masseopprør fikk et halvt år fengsel hver, og de hadde nok politi til å ta dem, så tror jeg opprørene ville holdt seg hjemme.

     

    Å ta ifra dem sosialboligene vil skape frykt, men det vil også gjøre opprørene forbannet.

     

    Her er vi 100% enige.

     

    Nei det kan man ikke, men det gjør heller ikke at leiekontrakta blir ugyldig. Dersom leiekontrakta ikke tillot røyking eller kjæledyr og sønnen hadde røyka eller holdt kjeledyr i leiligheten så er det like mye oppsigelsesgrunne enten mora vet om det eller ikke. Og det er ikke en reaksjon på at han var med å plyndra, men et brudd på reglene for leie av bolig.

    • Liker 1
  8.  

    Når du ikke klarer å holde tråden med hva du selv skriver, og i tillegg bruker egen fantasi til å støtte ditt ståsted, så har det heller ingen særlig hensikt å prøve å opplyse deg.

    At de aldri dropper ned i en ukjent situasjon stemmer faktisk. At de simulerer det på oppvisninger er noe helt annet.

     

    Du insinuerer at de ville droppet ned uansett, noe som ganske enkelt ikke skjer. Om du hadde hatt erfaring eller de kildene du hevder ville du visst dette. Med mindre "kildene" dine bevisst lyver til deg selvfølgelig.

     

    Slutt å prøve å vri på det jeg skriver. Jeg sier at de dropper med fastrope på usikra plasser og det burde være krystallklart for de fleste.

    Hele poenget med fastrope er å være først på stedet

    , og det betyr sjelden at noen har vært der å sikra. Hva det blir til oppe i hodet ditt har ikke jeg kontroll over.

     

    Kan du da komme med noen eksempler på hvor fastrope har blitt brukt på denne måten? Burde ikke være noe problem om det er så og si bare det fastrope brukes til. Men all bruk som jeg har fått med meg går mer på å raskt plassere tropper på taktiske steder etter at man har forma en slagplan. Gjerne steder som ville være vanskelig å komme til på andre måter, som for eksempel på tak på høye hus eller på båtdekk. Kan ikke huske å noen gang ha hørt om at det blir brukt til å storme direkte inn i en situasjon man ikke har noe som helst oversikt over. Er svært mulig at jeg tar feil og at de faktisk gjør det, men hadde likt å sett eksempel på slik bruk i en faktisk situasjon da jeg ikke har sett det før.

    • Liker 1
  9. Kanskje foreldrene prøver litt hardere på å holde ungdommen i hus?

     

    Sønnen er 18, og myndig. Det er ikke lett å holde styr på en slik unge.

    Hun er da fortsatt ansvarlig for at samtlige som bor i leiligheten følge leiekontrakta selv om de er myndig. Det hadde selvfølgelig vert å foretrukke at sønnens handlinger ikke ramma andre, men her er det teknisk sett mora som har brutt leiekontrakta ved å huse en kriminell, noe som strider mot leiekontrakta.

    • Liker 1
  10.  

    De hadde ikke oversikt over situasjonen når de satt fot på øya heller. De visste ikke hvor Breivik var engang, han kom dem i møte ganske plutselig gjennom skogen så det er vel heller Breivik som fant Delta, enn at de fant han. De visste like lite ved ankomst til øya som de ville visst ved ankomst heli, og da er jeg brått tilbake til et annet poeng jeg har: Det er like risikabelt å entre en øy uansett kjøretøy, særlig når man vet såpass lite. Innsats med helikopter blir brukt også ved svært farlige situasjoner når man trenger mannskap på stedet ASAP. På andre steder enn Norge og andre rosa boble land selvsagt. Du kan jo se mot USA og observere hvor ofte SWAT bruker helikopter, selv om situasjonen er usikker. Merk at de kaster flashbangs for å simulere distraksjon ved drop. Merk deg også hvor fort et drop går, selv med et treigt Blackhawk heli:

     

    Mener nå at politiet sa at det var de som de fant breivik da de kom ut av skogen og så han stod der med våpenet 15 meter unna?

     

    Har du noen eksempler på at SWAT helikopter har vært første entre ved en bevæpnet situasjon? Altså at SWAT har tatt direkte helikoptret non-stop fra utrykking til området hvor det skytes?

    Har inntrykk av at de (av helt like grunner) alltid setter inn helikoptret etter at en (relativt) lang tid med planlegging og oversikt over situasjonen har gått.

     

    BT.no

     

    LAPD S.W.A.T

     

    Wiki-S.W.A.T

     

    "SWAT responds upon the request of the Incident Commander (IC) to barricade/hostage episodes, and/or suicide intervention, as well as initiate service of high risk warrants for all Department entities."

     

     

    Høyrisiko med andre ord og de bruker det de mener er best og raskest alt ettersom hvordan oppdraget ser ut mtp. terreng, avstander, scenario etc etc. En desperado som skyter løs på hundrevis av sivile så ville de ganske sikkert tatt det raskeste alternativet.

     

    Innsats er innsats, det ekke vanlig politiarbeid.

     

    @TEE: Jeg skjønner ikke hvorfor du gidder engang. Du tror seriøst at SWAT ikke bruker fastrope annet enn på oppvisninger? Da kan du gjerne fortsette å tro det. Gå tilbake til bobla di du. Prøv ihvertfall å sette deg inn i fakta. Fakta som at Delta har et eget fastrope team og at de har øvelser med forsvarets helikoptere. Jeg gidder ikke gjenta det flere ganger.

    Dersom de bruker det så ofte burde det da ikke være noe problem å finne et eksempel på hvor de bruker det som first response. Dvs at den første enheten ankommer via helikopter og går direkte inn. Selv kan jeg bare komme på å ha sett helikopter med eller uten fastrope bli brukt i situasjoner hvor landingsplassen allerede var bestem som en del av en planlagt opperasjon. Da altså ikke som first response.

     

    En ting er at det er høyrissiko, men er noe helt annet å hoppe hodestups inn i en ukjent situasjon. Om man skulle brukt din logikk burde swat alltid løpt inn i situasjonen, men i stedet ser man så og si alltid at de går relativt rolig og kontrollert i formasjon eller andre former for taktisk fremmrykkning.

     

    Det er mye viktigere med rett respons enn rask respons, de hjelper ofrene fint lite om reddningsmennene løper rett i døden.

  11.  

    http://www.dagbladet.no/2011/08/11/nyheter/politikk/terror/innenriks/17633291/

     

    Jeg har selv vært med å beskrive hvilke krav som stilles til helikoptertjenesten. Kamerautstyret om bord kan lese registreringsskilt på en avstand av 5 kilometer, i en høyde på halvannen til 2 kilometer. Mannskapet ville hatt stålkontroll hvis de hadde nådd Utøya tidsnok, sier han."

     

    Man trenger egentlig ikke si så mye mer om den saken. Politiet har snubla og utvist svært dårlig dømmekraft i denne saken, noe som dessverre kostet mange livet på Utøya. Både ved å legge ned tjenesten i ferietiden og å ikke øyeblikkelig få dette helikopteret med mannskap i lufta.

     

     

     

    Holstad mener at driften av politihelikopteret slik det er nå, er i strid med stortingsvedtaket fra 2002.

     

    Vedtaket er veldig klart. Jeg skrev ordrett at tjenesten skulle være døgnbemannet og landsdekkende. Det er ikke oppfylt, sier Holstad, som mener regjeringen har sviktet i å følge opp med tilstrekkelige midler til driften av helikopteret og at det er urimelig at Oslo-politiet skal dekke driften av en landsdekkende tjeneste med sitt eget lokale budsjett.

     

    I tillegg har Regjeringen sviktet grovt i oppfølgingen av dette stortingsvedtaket. Jeg foreslår at Jens tar sin hatt og går, sammen med den sittende regjering - om dette skulle vise seg å være riktig.

     

     

    Jupp, de hadde hatt stålkontroll på hver eneste tretopp på hele øya. Hva som hadde vert under tretoppene hadde de nok hatt betydelig mindre kontroll på. Jeg sier ikke at det ikke hadde hjulpet. Men det er ikke noe magisk løsning som plutselig gir full oversikt, spesielt med tanke på at mesteparten av øya er dekka med tett skog. Mener også å huske å ha lest at han sprang inn i skogen når NRK helikopteret kom.

     

     

     

    Ville du vært villig til å lande et helikopter på en plass hvor trusselbildet er uklart og landingsplassen er eksponert fra alle sektorer på øya?

     

    Trenger ikke lande der om du har en snikskytter som tar ut fyren med våpen i hånda..

    Det høres veldig lett ut når du sier det slik, men i praksis er det svært vanskelig. For det første er det relativt tett skog på mesteparten av øya så er svært få steder han kunne bli sett fra lufta. Det vil også være betydelig mye lettere for noen på øya å skyte mot helikopteret en det er for helikopteret å skyte mot noen på øya da de på øya både vil ha mulighet for deknig, kunne vite hvor helikopteret er til enhver tid, ha et betydelig større mål og ha en mye mer stabil platform å skyte fra.

     

    I praksis om de hadde benyttet seg av skarpskyttere i helikopter hadde nok bare ABB sørga for å holde seg i de skogdekte områdene og man hadde vert like langt. Er ikke slik at han automatisk hadde blitt skutt med en gang en skarpskytter hadde komt til området.

     

    Dette vet vi i ettertid:

    For det første: nrk fanget opp ABB nede ved vannet. Han gjømte seg ikke og ville nok vært et enkelt mål for en skarpskytter.

    For det andre: I det politiet på bakken tilkalte ABB, slapp han våpenet og overgav seg. Mest sannsynlig ville han ha gjort det samme om det istedet var et politihellikopter som tilkalte han.

     

    Men dette visste vi ikke..derfor igjen: I en slik situasjon er det essensielt at politet kommer seg til åstedet så raskt som overhode mulig og skaffer skal oversikt så raskt som overhode mulig. SVAR: Operativt hellikopter som er på vingene FÅ minutter etter en situasjon som dette intreffer.

    NRK visste ikke at det var ABB de filma, selv når de zooma godt inn klarte de ikke å få med seg der og da at han var bevepna. NRK helikopteret hold også rimelig stor avstand, om dette hadde vert et militærhelikopter som kom betydelig nermere (noe det måtte ha gjort i et forsøk på å lokalisere ham) så hadde han nok vært betydelig mer forsiktig. Og det er ingenting som tilsier at han ville overgitt seg til et politihelikopter. En ting er å overgi seg når man er omringet av en topptrent og tungt væpna beredskapstropp. Er noe helt annet å overgi seg til et helikopter på en øy hvor man er svært vanskelig å se fra lufta.

     

    Og om det så hadde vert mulig å håndtere denne situasjonen med skarpskytter fra helikopter så var det umulig å vite idet alarmen gikk. Og jeg kommer i farta ikke på andre saker hvor en skarpskytter i helikopter hadde vert mye til hjelp.

     

    Hva angår bruk av forsvaret så er dette irrelevant, beredkapstroppen hadde en utrykknigstid på 35-45 minutter og forsvaret hadde ikke klart å komme fortere en det.

     

     

    Det ville i alle fall sinket han og gitt politi et raskere og bedre overblikk.. Ergo spart mange menneskeliv.. Tenk deg om før du skriver, det er viktig at politiet lærer i denne tragiske saken! Ikke gjemmer seg bak irrelevant informasjon slik du gjør!

    Det KUNNE ha sinka ham og gitt politiet et raskere og bedre overblikk. Mest sansynlig har NRK helikopteret sinka ha på tilsvarende måte, men alt det får er kjeft for at det lokka folk ut fra gjemmestedene sine. Og er helt enig med at det er viktig at politiet lærer i denne saken, men alle løsninger er ikke nødvendigvis gode løsninger. Og du må gjerne forklare hvorfor informasjonen jeg kommer med er så mye mer irrelevant enn informasjonen du kommer med.

     

     

    Og igjenn, helikopter er en fantastisk resurs å ha i slike situasjoner, men det er ikke en magiske løsningen som mange ser ut til å tro at det er. Det har sine svakheter som alt annet. Og jeg vil tro det er andre tiltak som kunne ha redda enda flere en privathelikopter til beredskapstroppen, uten at jeg skal begynne å spekulere i akkuratt hva disse tiltakene er.

     

     

    Og samme til deg:

     

    Igjen og for siste gang: ABB hadde nok sikkert overgitt seg om politiet hadde tilkalt han fra hellikopteret de ikke hadde...

    Ufattelig synd for de som hadde barn som ble skutt etter mange mange minutter..

     

    http://www.dagbladet.no/2011/08/12/nyheter/innenriks/terrorangrepet/anders_behring_breivik/17646726/

    http://www.bt.no/nyheter/innenriks/--Ville-overgi-seg-p-Utya-2553628.html

    http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Prrende-krever-svar-fra-politiet-2553331.html

     

    At dere fortsetter å forsvare de er bare trist..

    Lykke til vidre i livet!

    Hadde vert enda bedre om de bare hadde gjetta telefonnummeret hans da og ringt ham, han hadde sikkert overgitt seg på telefon for det står det i disse linkene at han ville gjøre:

     

    http://www.dagbladet.no/2011/08/12/nyheter/innenriks/terrorangrepet/anders_behring_breivik/17646726/

    http://www.bt.no/nyheter/innenriks/--Ville-overgi-seg-p-Utya-2553628.html

    http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Prrende-krever-svar-fra-politiet-2553331.html

     

    Kunne til og med ringt ham før han planta bomba i oslo så hadde ikke noen blitt drept i heletatt. Alt de trenger er å vite telefonnummeret hans og det vet jo jeg nå så derfor må politiet ha visst det da også.

    • Liker 1
  12. Det er vel ganske naturlig å anta at terroristen kom til å regne med at de kom fra akkurat den plassen?

     

    Men nå var det ikke slik at politet kom fra motsatt kant. De kom fra samme vei som Utvika, bare at de valgte en UVHORVELIG mye lenger rute.

     

    image23.png

    Klokka er cirka 18.06 fredag kveld 22. juli, og beredskapstroppen fra Oslo har akkurat kommet til Utvika camping.

     

    Om lag 600 meter ut i fjorden dreper Anders Behring Breivik ungdommer på Utøya.

     

    Tre biler med tungt bevæpna politifolk, spesialtrent til å takle skyteepisoder, stopper lokalt politi, ruller ned vinduet og spør om det er båter der.

     

    Etter det NRK erfarer er svaret de får «nei».

     

    I stedet får de beskjed om å møte opp på Storøya – der sjøveien til Utøya er rundt fem ganger så lang.

     

    Med andre ord, beredskapstroppen kjørte først til utvika, og deretter til storøya pga det ble opplyst at det ikke var båter til stedet (noe som sansynligvis var feil).

  13. Mener å huske at beredskapstroppen rykka ut mot bomba i oslo så er ikke utenkelig at han var i oslo på det tidspungtet Utøya meldingene kom. Men om deler av beredskapstroppen har stått og venta i lenger tid er det helt uakseptabelt. Greit nok at det er ønskelig å ha hele troppen samla, men når situasjonen er slik som den var så må man jo jobbe med det man har.

  14. Forventer du faktisk at alle og enhver sitter med all informasjon som ble brukt da avgjørelsene ble tatt? Hvor har vi evnt fått den informasjonen fra? Media?

     

    Av og til skulle eg ønske at forumet hadde en minusknapp.

     

     

    Det er tydelig at jeg snakker med ungdommer som ikke har utviklet evne til kritisk tenkning enda.

     

    Når dere blir litt eldre så vil dere lære at ikke alt myndighetene sier er sant, og at myndighetene ALDRI innrømmer feil.

     

    Les avisene og følge med på nyhetene angående denne saken, så vil dere lære litt om dette.

    Nå er heldigvis du kritisk nok til å alene dekke behoved for kritikk i samtlige tråder som omhandler Utøya. Om du sitter på mangelfull informasjon, og gir ufortjent kritikk, er ikke da det også en feil avgjørelse? Og ut fra det jeg har sett til nå er det ikke bare myndighetene som "aldri innrømmer feil". Er også viktig å pressisere at det at myndighetene "aldri innrømmer feil" er da heller ikke det samme som at de alltid har feil.

  15. Utrolig mye rare ting og detaljer som kommer frem.

    Han politimannen fra spesialtroppen som anholdt ABB som snakker på intervjuene har jeg inntrykk av at de sier at han kom kjørende i fra Oslo sammen med de andre. Stemmer det?

    I så fall kan jeg si at han bor og jobber i Hønefoss og har nok ikke kommet til Utøya i samme bil som de i Oslo.

    Han var nok med å fraktet gummibåten til Storøya og sto der fult utrustet og ventet på de fra Oslo.

    Det virker som om de prøver å få det til å virke som om politiet i Hønefoss nærmest var ubevepnet, men faktum er at de har en egen spesialenhet der med skarpskytter og automatvåpen.

    Beredskapstroppen jobber såvidt jeg vet som vanlige politimenn også, og har en slags vaktordning på delta, om jeg har forstått det rett. Hvor har du det fra at hønefoss hadde egen spesialenhet på stedet?

  16. Her er du helt på villspor. Dette er relativt. Selvfølgelig kan en avgjørelse være riktig før, men feil i ettertid. De må da se på de alternativer og informasjon de har på det gitte tidspunkt, kan godt være det var en riktig avgjørelse de gjorde basert på dette.

     

    Nei. En feilaktig avgjørelse er en feilaktig avgjørelse.

     

    Før trodde de jorden var flat basert på det de visste om vitenskap. Var dette en riktig vurdering?

     

    Før trodde de at de kunne helbrede all verdens sykdom med å tappe blod basert på det de visste om medisin. Var dette en riktig vurdering?

     

    Nei. Det som er feil, er feil! Utrolig at dette skal være så vanskelig å forstå.

    Om avgjørelsen er bassert på all informasjon man har tilgjengelig og man ikke har mulighet til å anskaffe mer informasjon så var det i øyeblikket en rett avgjørelse. Om ikke kan man si at så og si samtidlige avgjørelser som noensinne er tatt er feil, for det er alltid mulig å gjøre ting litt bedre i ettertid ved avgjørelser som dette.

×
×
  • Opprett ny...