Gå til innhold

Tempus

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tempus

  1. Venter pakke sendt med Fedex i morra. De er raske, det skal de ha! Men blir spennende å se hva gebyret blir.

     

    Lønner seg hvertfall å klage om du skulle få et eller annen ubegrunnet gebyr de ikke har rett til å ta.

  2. Fikk svar fra Fedex nå. De har trekt kravet.

     

    "Vi kan hermed informere om at vi har avsluttet vår gjennomgang av denne fakturaen, og at vi har valgt å kreditere hele fakturabeløpet og fakturaen har nå intet skyldig restbeløp."

  3. Interessant. Men pakken min ble levert raskt uten noe betydelig opphold i fortolling.

     

    Jeg finner det usannsynlig at jeg ikke blir fakturert for mva og toll, men dette står det ingen ting på fakturaen om så jeg regner nesten med at det kommer en faktura til.

     

    Har sendt e-post til Fedex og bedt de forklare fakturaen, så jeg får vente å høre hva de sier. Aldri opplevd tilsvarende før og jeg bestiller mye fra utlandet. Fakturaen er alltid på mva + evt. toll + et gebyr på 100-200 kr. For denne pakken så har jeg beregnet at det skal være ca. 110 kr i mva + ca. 40 kr i toll (klær). I så fall tar de over 500 i gebyr.

  4. Mottok en skjorte sendt via Fedex for et par uker siden. Verdien var ca. 380,- kr. Har nå fått en faktura fra Fedex på 675- for 'Toll-/skatteprosessavgift'. Fakturaen nevner ikke noe om mva og toll som jeg hadde forventet å betalt.

     

    Fant avgiften på siden til Fedex: http://www.fedex.com/ancillary/go/service/?pt=cl&lc=en_US&wcc=no&dc=no som heter Post Clearance Entry Adjustment.

     

    Noen andre som har opplevd tilsvarende fra Fedex?

  5. Jeg ble veldig imponert over hvor lettere og bedre systemet i supreme commander har blitt. Mye mer oversiktlig med ressurser osv. Bygging går mye fortere slik at man ikke søler vekk hele kvelden slik som med eneren på å bygge en ting.

     

    Har alltid tenkt på at det var irriterende å bruke 1 time på å bygge en base det bare trengs en nuke eller fem til for å ødelegge på to minutter isupreme commander 1.

    I toeren så føles det lettere å forsvare seg sammtidlig som man ikke trenger 100 byggnigner som tar opp plassen.

    Bygde 100 helikoptre på andre oppdraget i demoen, ser at de fokuserer mer på slagene enn den dryge byggingen.

     

    Som SupCom fan har jeg litt blanda følelser etter å ha spilt demoen. Spillet har absolutt fått en enklere struktur og vil nok appelere til flere spillere. Problemet med SupCom 1 (og mye av grunnen til at jeg likte det så mye) var den enorme kompleksiteten. Ser bl.a at fly ikke lengre er avhengig av drivstoff i SupCom 2. Eksperimentals har også blitt mye relativt mye svakere enn de var i SupCom 1. Eksperimental helikopter i demoen kosta vel ca. 10x kostnaden til et vanlig, og tilsvarende i styrke. Altså ikke lengre superkraftige eksperimental som krever alt du har av økonomien for å bygge.

     

    Men alt i alt liker jeg det jeg har sett så langt. Kommer definitivt til å kjøpe det når det kommer ut om et par dager.

  6. Forskjellen mellom fa50 og da*55 på papiret er at da* er mye dyrere, har fokusmotor og er værtett.

    For å presisere litt om fokusmotor.

    DA* 55mm har SDM fokusmotor i objektivet. Den gir rask og ganske stille autofokus. Denne fokusmotoren fungerer ikke med eldre Pentax ist* digitale speilrefleks. På K10 krever den en firmwareoppdatering for å fungere.

    FA 50mm bruker fokusmotoren som sitter i kamerahuset. Det gjør at den støyer mer og er noe tregere. Jeg antar at Pentax vil fjerne fokusmotoren i nye kameraer en eller annen gang i framtida. (kanskje 5-10 år fra nå). Det gjør at autofokusen på DA* er mer framtidssikker men mindre bakoverkompatibel enn på FA.

     

    DA* 55mm skal vist være betydelig bedre optisk enn FA 50 mm på de viktige blenderåpningene f/1,4-2,8. Men så koster det jo også mye mer. (800 vs 200 $ eller 6200 vs 2600 kr)

     

    Pentax sine SDM fokusmotorer er stille, men ikke spesielt raske. Hvis rask autofokus er viktig så vil jeg faktisk si at fokusmotoren i kameraet er en del raskere (men støyer mye mer).

     

    Med DA* 16-50/2.8 SDM hadde Pentax K-7 en effektiv FPS på 1,67 FPS og 2,67 FPS noe som må sies å være veldig skuffende. En må være klar over at problemet her var SDM fokusmotoren i objektivet og ikke kameraet.

    Se: http://ricehigh.blogspot.com/2009/07/measu...achine-gun.html

    (Vær klar over at testen konkluderer med at kameraet er tregt, mens det er klart at objektivet er det reelle problemet her.)

  7. Hvem har sagt at jeg har d300?det har jeg solgt for over 1-2 år siden?

    nordpentax hvis du hadde giddet å lese linken jeg sendte deg om han som testet k7 så kan du se hva pentax tyskland sa til han som testet,hvis du hadde giddet å se på bildene som sammenligner k7 vs k20 så ser du at det er tilnermet ingen forskjell,mange av k7 sine bilder er softere,hvis du leser de andre linkene så har de testet kameraet med den nye sensoren,det er kansje snakk om 5 prosent forskjell med den (NYE) oppgraderte sensoren ifølge pentax.dessuten så er det ingen ny sensor utfra hva jeg har forstått,det er snakk om software oppgradering,jeg har ikke lest noen plasser at de faktisk skiftet ny sensor,

    Jeg har snakket med fovi og Fovi har faktisk ikke engang fått dette bekrefet fra pentax.

     

    stejen! du sier utrolig at jeg ikke har mer tanker om å handle for 35000 kroner,hm?er det ikke nettopp det jeg har når jeg vil være sikker på å kjøpe det rette,det beste for 35000 kr det beviser jo nettopp at jeg bruker hjernen å tenker å ikke bare går å kjøper det som faller meg inn.

    å vær så snill å slutt med frekkheter som den komentaren om å kjøpe meg en eske engangskameraer.

    Ingen trenger å være frekk,jeg har ikke gjort dere noe som helst,slik at noen trenger å svare meg frekk,men det er klart har man ikke lært folkeskikk så faller det vel naturlig å være frekk mot andre istedenfor å være hyggelig,grei å hjelpsom

     

    Tempus sier at pentax gir meg mer for pengene kan du utdype det?

     

    Ut i fra de testene jeg har lest om K-7 så er det det beste kameraet du får for rundt kr 10.000,-. Pentax har i tillegg IS (Image Stabilization) på kamerathuset (noe Canon og Nikon ikke har), og du sparer derfor også penger ved at du ikke trenger å kjøpe objektiver med IS.

     

    Hvis du ser på en av mine tidligere poster på denne tråden så har jeg planlagt å kjøpe med Tamron 17-50mm f/2.8 og en Sigma 50-150mm f/2.8 objektiver. Totalt med blitz og litt div kommer jeg på litt under kr 25.000,-. I min mening er det med Pentax jeg får den beste pakken for mitt bruk ved denne prisklassen.

     

    Hadde jeg derimot hatt ca. kr 15.000,- mer å bruke så hadde jeg gått for et av de bedre kameraene til Canon eller Nikon.

  8. Etter å ha lest siste tester og sett på iso/støy så vet jeg ærlig talt ikke om jeg vil kjøpe pentax k 7 for meg ser det ut som at det er like mye støy som på gamle k20d,for meg ser det ut til at det blir ganske mye støy allerede fra iso 800 og dette er er et liksom proft speilreflex!for 35000 kroner får jeg feks canon 5d mark ll med 24-105 pluss blitz og en 70-300 for samme prisen,så jeg vet ikke? se test på denne linken:

     

    http://falklumo.blogspot.com/2009/07/penta...iew-report.html

     

     

    Klikk også på smålinkene i denne tråden:

     

    http://www.1001noisycameras.com/2009/07/pe...nd-updates.html

     

     

    Etter å ha lest alt dette ble jeg veldig usikker på mitt valg.

    Hva vil være possitivt for meg å kjøpe k7 vs canon 5d mark ll eller lignede

     

    Nå koster 5D Mark II dobbelt så mye som K-7, så du får det du betaler for. Pentax gir derimot absolutt mest for pengene, men hvis penger ikke er et problem så finnes det absolutt mange bedre kameraer enn K-7.

  9. Grunnen til kitpakka er jo det at jeg får de to objektivene til nesten 3000 billigere enn om du hadde kjøpt dem løst,de er også værtette.

    Jeg skal bruke 35000 kroner på kamerakjøp nå.

    Er det noen grunn til å kjøpe batterigrep?er det ikke like greit å kjøpe et extra batteri?

    er det noen fordeler med batterigrep ,foruten å gjøre kameraet dobbelt så stort?

    En grunn til valg av k7 er jo pga liten str.

    Er 16-50 verdt 4000 kr mere enn feks 17-70?nå har jeg også lest at sigma sin 17-70 kan være bedre enn pentax sin 17-70 har noen erfart det?

    jeg synes det er greit å bruke pentax objektiver på pentax kamera

    når det gjelder fastobjektiv så stresser jeg ikke med det,det kjøper jeg etterhvert

    Eneste jeg er litt beskymra for er 60-250 om den er verdt 13000 kroner om den er så god?

    Skulle jo helst hatt over 300 mm

    finner lite tester og bilder på nett tatt med den,har derimot sett veldig flotte bilder tatt med 17-70 her:

    http://www.pentaxphotogallery.com/home#sec...amp;language=EN

    Hvis størrelsen på kamereaet teller mye er det ikke noe poeng å kjøpe ekstra grep. Synes imidlertid kameraet blir bedre å holde i. I tilegg er det MYE bedre å fotografere i høydeformat med ekstra grep.

    Om det 16-50 er verdt de ekstra høvdingene? Tja, noen er veldig opptatt av stor lysåpning. Fokuserer sikrere i dårlig lys. Mulighet for mindre dybdeskarphet. På den andre siden får du jo litt mer tele med 17-70. Tror ikke det hadde hatt noen betydning for bildene du referer til om de hadde vært tatt med det ene eller andre objektivet.

    Hvis du er på jakt etter billig telezoom kan du jo sjekke ut 70-300. Den går jo for å være skarp den også, men jeg vil anbefalle størst mulig blender på teleobjektiv.

     

    Du kan kjøpe batterigrep og bruke det når du har brukt for det, og ta det av og bruke det uten når du ønsker en mindre størrelse. Jeg ser ikke på dette som enten eller, men som et valg du kan gjøre hver gang du skal bruke kameraet.

  10. Jeg har tenkt å kjøpe meg Pentax K-7 også.

     

    De objektivene jeg har planlagt å kjøpe er:

    Tamron SP AF 17-50mm f2.8 XR Di II ca. kr 3400,-

    Sigma Objektiv AF 50-150/2,8 II EX DC HSM ca. kr 6300,-

     

    Disse to objektivene dekker bruken min utmerket og det kun med 2 objektiver. Har også planer om å kjøpe noen fastobjektiver i tillegg senere, men må se ann hva jeg trenger.

     

    Ser forresten ikke poenget med å kjøpe (ekstra) billige objektiver som en garantert ikke vil bruke allikevel.

     

    Tar gjerne i mot kommentarer eller bedre forslag til de objektivene her.

  11. interessant spørsmål, codeweavers er som oftest veldig flinke til å uttale seg korrekte, men i følge posten på den mailinglisten, så er for alle BSD variantene.

     

    Hvis det først blir støttet på FreeBSD så kommer det ofte til de andre BSD variantene også da systemene har store likheter og ikke minst det at NetBSD, OpenBSD og DragonFlyBSD folk har veldig stor erfaring med å porte fra FreeBSD.

  12. Jeg har mistet brukernavn og passord til min HP SCO-server. Noen forslag?

    (SCO OpenServer Rease 5)(PC)

    Har hørt man kan starte fra diskett(?)

     

    PS:Har ikke noen installasjons-CD eller noe.

     

    Du kan enten boote fra recovery disk (dette kan du laste ned og lage selv) eller du må mounte filsystemet og editere passordfila (ofte /etc/passwd /etc/shadow e.l) og fjerne det kryptere passordfeltet (formatering er viktig), og lagre og reboote. Kan være litt variasjoner for akkurat den versjonen du bruker så google litt.

  13. Vet ikke om dette hjelper deg, men jeg hadde et lignende problem etter å ha kjøpt maskinen min (har også et 8800GTS kort). Nå var det ikke noe med skjermkortet som var feilen hos meg (selv om det alltid ga feil i spill), men det som løste problemet var å legge inn nyeste firmware i BIOS.

     

    øø... nyeste firmware i bios? Er det nyeste biosversjon du mener?

    Dura inn siste biosversjon for ca. 1,5-2 mnd siden, men skal sjekke om det har kommet noe nytt. Ser derimot ut til å fungere greit med DX9 applikasjoner, men det tryner med DX10 (men dette er vel ikke noe nytt med tanke på TDR feil egentlig?)

     

    Ja, er det jeg mener. Nå er jo slik at det holder med en problemdriver for å skape masse krasj i systemet. For meg så var det BIOS firmware, men er ikke sikkert at det er det hos deg. Men nå er ofte BIOS firmware noe folk ofte glemmer, og det kan være tungvindt å oppdatere. Hos meg fungerte ikke den oppdateringen gjennom windows, så jeg måtte finne frem en gammel diskettstasjon og en diskett. Men var verdt det da det løste mine evige krasj og bluescreens i Vista.

  14. Hei!

     

    Noen av dere som tror at vi kan få muligheten til å se 30" nede i 5000kr innen 1 år, eller snakker vi om en lengre periode?

     

    Hvis det blir lansert en 30" LCT skjerm med TN panel så er det ikke umulig, men jeg vil tro at det uansett vil ta lengre enn et år før prisene når kr 5000. Mer realistisk er nok rundt kr 7000,- om 1 år tror jeg, og kr 5000,- om ca. 2 år.

  15. Jeg ville faktisk heller valgt Q9300 enn E8500, men det kommer selvfølgelig ned til hva du har tenkt å bruke pc'n til.

    Tja viss jeg skulel hatt quad tror jeg jeg heller hadde gått for q9450. Men er jo først og fremst spilling jeg skal bruke pcen til. og da er vel e8500 vel så bra og en del billigere.

     

    Enig med deg der. Men tror uansett ikke at du merker store forskjellen i spill mellom de prosessorene da ytelsen i spill i mye større grad er avhenge av skjermkortet. Jeg ville uansett gått for quad hvis jeg skulle hatt ny prosessor i dag. Du får kanskje ikke utnytta det i alle spill og applikasjoner enda, men det begynner og komme mer og mer støtte for det. Hadde også gått for Q9450 enn Q9300 når det gjelder quad.

     

    Men uansett hva du vil ha så tviler jeg på at det er noe problem å ringe netshop i morgen tidlig og få de til å forandre bestillingen. Får bare håpe de ikke har sendt ut pakka enda da.

×
×
  • Opprett ny...