Gå til innhold

AndréMF

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AndréMF

  1. Hei Anon du hadde rett, jeg var innom Power Lørenskog, Elkjop Lørenskog, og Power Strømmen. Det var kun en eneste skjerm fra Samsung som var laget i Vietnam, eller hadde alle de andre blitt skipet fra "andre siden av verden". Siden 24 ble alt for lite for bruken endte jeg opp i å bite i det bitre, sure eplet og kjøpte et Kinaprodukt. Skjermen er i det minste flott selv om bismaken er lei. Takk for innspill Anon.


  2. Hei, er på utkikk etter ny skjerm og jeg boikotter kina. Jeg plukket med meg en Odyssey G7 fra Samsung  men oppdaget at den var produsert i Kina og satte den tilbake. Kontaktet så Samsung Norge for å få tips om en gamingskjerm som var produsert utenfor kina. Ifølge representanten var alle skjermene de solgte fra sine nettsider produsert i Europa!? 

    Kontakter så Power men de kunne ikke finne informasjonen,  og fikk beskjed om å fysisk oppsøke butikken for å sjekke hver eske til aktuelle produkt selv...kundeservice2021

    Siden jeg har et gavekort som går ut om 3 dager  på Power håpet jeg noen her inne kjenner til en skjerm (hos power) som er egnet til gaming og ikke laget i kina? Takker på forhånd for all hjelp!

  3.  

    Det er 2 timer (ikke 24) batteritidlevetid på kjøleren. https://www.engadget.com/2019/07/28/sony-reon-pocket-wearable-air-conditioner/

     

    "Sony expects a full 24 hours out of a single charge, and two hours of charging through USB-C should be enough to help you brave unforgiving conditions."

     

    2 timer for å lade den opp, 24 timer bruk.

    Fra engadget:

    "Most notably, the actual battery life is less than two hours -- despite how Sony characterizes it, the 24-hour battery life is for the Bluetooth connection. "

    Så Iki hadde rett ser det ut til, 24 timer med kjøling fra en så liten dings hørtes umiddelbart utrolig ut, og ikke uten grunn tydeligvis. Den vil allikevel selge som hakket hvetebrød og spesielt til en gruppe: motorsyklister som kjører med tungt beskyttelsesutsyr. Se ikke bort ifra at de kjøper 6 i slengen: 3 stk. i bruk (nakke og håndledd/armhule) og tre stk. til lading.

  4. Så er det flere som har kjøpt Fury/Fury X ?'

     

    I løpet av 52 sider her, så vet jeg om svimlende 2 stk som har Fury X  :eek:

    Jeg har gjort så godt jeg kan, men kortene er ikke inne noe sted. Fikk tilbud om en utstillingsmodell fra Digital impuls og skulle ned og hente når jeg fikk kontra beskjed, kortet var utsolgt.. og det har det vært siden. Kanskje like greit, regner med det blir noen sprekere løsningner når produsentene får lov til å legge på egne kjøleløsnigner, eller R9 Nano blir sluppet og man får EK blokker som kan spleises inn i vannkjølingsanlegg. "Binningen"(Finnes det et Norsk ord her?) vil muligens bruke de sprekeste GPUene på R9 Nano siden det skal kunne kjøre kjøligere (lavere volt?)? Har prøvd å finne informasjon rundt produsentenes egne fury x versjoner men finner ingen ting. Jeg har bestemt meg for et AMD kort av rent ideologiske grunner. Vi MÅ ha en levedyktig konkurent til Nvidia hvis vi som forbrukere skal nyte godt av teknologiske fremskritt. Det er ingen direktør som kommer til å investere X antall penger for å møte en konkuranse som ikke finnes. Ryker AMD som selskap kommer vi til å se skjermkort som i bunn og grunn er det samme fra generasjon til generasjon med noen få tweaks her og der, nye juletrelys (LEDs med kun estetisk funksjon), ny innpakning etc. etc. now 100MHZ more!!! (I.e. fastest ever!!) Slik jeg ser det er det beste som kan skje for oss forbrukere at vi velger AMD fremfor Nvidia nesten uansett. Er det 5-10% forskjell i ytelse i favør Nvidia bør du allikevel velge AMD hvis du tenker fremover i tid. Bærekraftig utvikling "tech style", my 5 cents..

    Edit: skrivefeil.

  5. Takk for innspill, det er godt mulig det er jeg som er stokk dum her, det er absolutt en mulighet. J-- Jeg ser ikke hvordan dine forslag kan kan føre til en forklaring av forskjellene jeg ser?

     

    Sampson og Mr D, jeg tok en test til.

    1=speed.bredbandsguiden.no

    2=nettfart.no

    3=http://www.thinkbroadband.com/download.html(der jeg valgte 20MB fil.)

     

    Jeg la ved nr. 3 da jeg tenkte at dette ikke var en velkjent testleverandør og at homebase muligens ikke har optimalisert linjene opp mot den siden?

     

    Nivået før testene ser dere til venstre for punkt 1.

     

     

    post-64156-0-76443900-1433192696_thumb.gif

  6. Hei, jeg sliter med det jeg oppfatter som treg linje fra Homebase.no, Jeg har tatt kontakt med leverandøren flere ganger ang. dette og får samme svar: Koble til med kabel, og test hos "speedtest.net" og bare speedtest.net. De godtar ikke resultatene fra noen andre tester.

     

    Problemet er at speedtest.net viser god fart, mens andre tester, og generelt inntrykk forøvrig tilsier at reel hastighet er noe helt annet. Netgear routeren min har en kjekk graf som jeg ønsker å få noen kommentarer på:

    Punkt 1 er generelt bruk, dvs. youtube, nrk.no(tv) db.no etc. etc. mens punkt 2 er når jeg kobler meg opp til speedtest.net.

    Slik jeg ser det virker det som om homebase optimaliserer linjen så fort en kunde(meg) kobler seg til speedtest.net, men så fort man går over til normal bruk strupes linja til det ugjenkjennelige. For ordens skyld heter abonnementer start 25 og skal gi "opp til" 25Mbps. Bare synd at den er på ca en femtedel så fort man ikke surfer på speedtest.net :O/

     

    Er det en annen forklaring enn lureri på grafen i vedlagt bilde?

    Setter pris på alle velbegrunnede innspill her.

    post-64156-0-53785000-1433190344_thumb.gif

  7. Jeg har også opplevd dårlig service med Komplett.

     

    Men hvis det er sant at det er informert at fjernkontrollen ikke fulgte med så er det faktisk TS som er vrang her. Hvis du trenger denne fjernkontrollen, så bit i det sure eplet og benytt deg av angreretten.

     

    Et annet tips er å prøve å få tak i original fjernkontroll. Har selv kjøpt en del smådeler/reservedeler til diverse produkter - det er bare å ringe importøren evt. få riktig telefonnummer, og ringe og bestille, koster vanligvis småpenger også.

    Takk for alle svar, fjernkontrollen i seg selv kunne jeg ikke brydd meg mindre med. Det er det faktum at den er nødvendig for å kunne bruke "smart insight" , en Eizo innovasjon som skal være en vesentlig forbedring mtp. skytespill samt at den har et bilde som ikke går helt ut i kantene, det er vel et drøyt 20 tommers bilde på den 23 tommers skjermen. I det hele tatt så var jeg ikke klar over at fjernkontrollen var en så vesentlig del av produktet. I utgangspunktet ser jeg på fjernkontroll til en PC skjerm som en gimmick, men ikke når det er eneste mulighet for justeringer. Komplett skriver også bla. om sine demovarer at den: Kan mangle tilbehør som ikke er nødvendig for at varen skal fungere.

    Som sagt mener jeg at den mangler mer enn en fjernkontroll, den mangler en del som er nødvendig for at den skal fungere som en Eizo Foris 2333. Mao. en vesentlig mangel slik jeg ser det.

     

    Nå har jeg spikket flisen nok. Skjermen blir returnert på nærmeste pick up point en gang jeg likevel er forbi og jeg finner meg en ny favorittbutikk.

    Takk igjen for alle ærlige svar. Konklusjonen er vel at jeg er en kverrulant og at komplett kunne ha løst dette noe smidigere hvis de hadde ønsket. Alternativt, opplyst om hvor viktig denne fjernkontrollen er for akkurat dette produktet.

     

    Edit: enda en hersens skrivefeil

  8. Takk for ærlige svar alle sammen. Jeg kan si meg enig i at det nok er litt kranglete av meg, det er dessverre en av mine egenskaper at jeg sier ifra hvis jeg føler meg snytt.

    Mtp. Bilstereoeksempelet så synes jeg det blir litt svak sammenligning, men skal jeg dra den videre hadde det vel vært mer sånn at uten bilstereo kan man ikke komme opp i mer enn 60km.t Bilen fungerer fortsatt som bil, man kommer seg dit man skal, men nytten er allikevel langt mer svekket enn man kunne vente av en manglende bilstereo.

     

    Rusher: Innstillinger fra desktop er en begrenset mulighet, akkurat denne skjermen har en innstilling som heter "smart insigt" som var en av hovedgrunnene for mitt valg av skjerm og som kun er tilgjenglig fra fjernkontroll.

     

    Experreviews fremhever denne funksjonen:

     

    "Smart Insight, on the other hand, increased brightness dramatically and improved the amount of detail far beyond our reference monitor. This was eliminating shadows in Half Life 2, and colours didn't look too oversaturated either, which can often happen when the contrast is increased."

     

    De fremhever også hvor viktig fjernkontrollen er ( denne testen fant jeg nå, ikke før jeg kjøpte skjermen):

     

    "It’s worth noting that you should look after the FS2333's remote control, as this is the only way to access the monitor's menu options"

     

    Jeg oppfatter komplett som lite fleksible i denne saken og kommer til å heve kjøpet ved å returnere varen til deres pickup point i nærheten, dermed vil det ikke innebære noen kostnad for min del hvis jeg allikevel er ute og kjører. Jeg kommer også til å unngå komplett så godt jeg kan basert på denne erfaringen, og den bla. hardrock_ram deler. Jeg synes dette er litt synd da komplett har vært en av de butikkene jeg tidligere har sett på som bunnsolide når det gjelder returer og service, samt at jeg i utgangspunktet ønsker å støtte norskeide bedrifter. Når de ikke setter kundeservice først i en slik "fillesak" ønsker jeg ikke å sette meg selv i en lignende situasjon dersom det er snakk om tusenlapper og unngår derfor butikken heretter.

     

    Takk atter en gang for at dere tok dere tid til å gi meg deres tanker om denne problemstillingen, det setter jeg veldig pris på.

  9. Hei, er i en liten tvist med komplett her nå og ønsker tilbakemelding fra dere som sikkert er mer kyndige enn meg, historien er slik:

     

    Jeg kjøpte en Eizo Foris2333 Demovare skjerm fra komplett og sparte ca. 300 kroner på det. Fikk skjermen hjem og oppdager at fjernkontrollen mangler, ikke noe stort problem tenkte jeg, men det er det, jeg får nemlig ikke justert skjermen uten fjernkontroll. Kontakter så komplett og etterlyser fjernkontroll. Får til svar at dette er det opplyst om når jeg kjøpte skjermen, og når jeg går tilbake ser jeg at det faktisk stemmer. Det jeg ikke ble informert om/var klar over var at fjernkontrollen er en vesentlig del for å få denne skjermen til å fungere og jeg mener derfor at det er en vesentlig mangel. Komplett er ikke enig, og jeg oversender følgende forslag på løsning til komplett.no

     

    Slik jeg ser det er det flere muligheter:

     

    1)Komplett ettersender en fjernkontroll kostnadsfritt.
    2) jeg kjøper en skjerm til fra dere til full pris mot at dere krediterer 1000kr på demoskjermen (fjernkontrollen burde kunne brukes på begge?)
    3) RMA, skjermen har en vesentlig mangel. Komplett dekker returporto.
    Angrefrist er vel egentlig ikke aktuelt når dere har solgt meg et produkt som ikke fungerer? (Ved angrefrist er det vel jeg som står for porto? Hvis komplett dekker porto er angrefrist selvfølgelig et alternativ jeg godtar)
    Ifølge Forbrukerrådet har man reduserte rettigheter når man kjøper brukt, eller "som den er" men man har allikevel reklamasjonsrett hvis:
    • selger har holdt tilbake vesentlig informasjon
    Det mener jeg er tilfelle her. Det opplyst at fjernkontrollen mangler, OK, men den vesentlige informasjonen er at man ikke får brukt skjermen uten fjernkontroll. Det har det ikke blitt opplyst om.
    Komplett svarer:
    Hei!

    Desverre så ser jeg ingen av alternativene som rimelige. Da vi ikke har holdt tilbake informasjon. Vi har klart og tydelig oppgitt at fjernkontroll mangler.
    Skjermen kan fint brukes slik den er per idag. Du kan også justere med ScreenManager Pro for LCD softwaren.
    I produktinfo så står det også at man kan endre modes med fjernkontrollen.
    Og når vi da opplyser om at fjernkontroll ikke medfølger så anser jeg ikke at vi har holdt tilbake informasjon.
    Dette var godt nytt for meg! Dersom jeg fikk kobet opp programvaren som komplett anbefaler må jeg være enig, da er det ikke en vesentlig mangel at fjernkontrollen mangler. Jeg laster ned programmet, finner frem en USB kabel og finner en STOR hake ved kompletts forslag til løsning, jeg svarer:
    Hei igjen og takk for svar. Her trodde jeg faktisk du hadde funnet en god løsning som jeg kunne slå meg til ro med. Problemet er at denne skjermen ikke har noen USB tilkobling (noe som er en forutsetning for å bruke prgramvaren du henviser til) , dermed er det ikke sånn at man kan endre modes med fjernkontroll(som dere har opplyst om) men MÅ endres med fjernkontroll (som dere ikke har opplyst om). Dette er ikke en uvesentlig mangel, og det er således komplett.no må rette opp i dette. Jeg krever herved heving av kjøpet i henhold til deres egen defenisjon på kompletts support sider der det står at kunden kan:
    • Kreve heving dersom mangelen ikke er uvesentlig (forutsetning at varen er i samme stand og mengde, § 51)
    • (* Hvis kriteriene for heving av kjøpet er i henhold til reklamasjonsreglene i Forbrukerkjøpsloven, skal avtalt beløp og eventuelle frakter refunderes innen 14 dager fra varen er registrert mottatt oss)
    Hvordan går jeg frem for å heve kjøpet?
    NB: Jeg var litt kjapp til å si at komplett faktisk informerer om at "man kan endre modes med fjernkontroll" Nå i ettertid finner jeg ikke denne informasjonen heller.
    Så tilbake til overskriften: Er det jeg som er er urimelig her? Hadde du godtatt å stå for returportoen i et slikt tilfelle?

     

    (Edit: skrivefeil)

  10. Kyrre S.: Tipset om chipsets som kunne flashes for å kunne overklokke etc. er noe som er helt i min ånd, men jeg heller allikevel til å gå for z97-a kortet grunnet forskjellige detaljer som jeg tror vil være kjekke å ha senere. RAID kontroller, litt nyere (bedre?) lydkrets, ALC892 vs ALC887 nettverkskontroller Intel I218V vs Realtek RTL8111G ++ flere USB 3.0 tilkoblinger. Men takk atter en gang :O)

  11. Overveldende respons gutter og jenter, tusen takk!! Jeg skal svare dere så godt og kort jeg kan:

     

    Kan komme unna med en kjappere SSD med mindre plass, og heller ha snurredisk til øvrig lagring.

    Absolutt, men jeg sammenlignet 120GB og 240GB versjonen og syntes ytelsesforskjellen rettferdiggjorde valget. 240 burde holde en stund fremover, mens 120GB ville medført en snurredisk nå med én gang. Kalkulerer derfor med at snurredisk blir bursdagsgave til sommeren.

     

    Gode gamle Nexus Breeze .. Problemet med det kabinettet er at det kun har en vifte (120mm i bunn). All varme skal så dumpes ut av PSU. Du vil nok få problemer med å utnytte 4690K til det fulle med det kabinettet (og også siden du ikke har vurdert noen CPU kjøler).

    Hvis pc'n skal bli brukt til det du skriver om så er vel 2400mhz ram overkill. Med mindre det blir snakk om editing osv osv. SSD er vel strengt tatt et luksus som man kan klare seg uten hvis budsjettet ikke strekker til. Du kan også slippe unna med billigere HK hvis du ikke har tenkt å klokke 4690'n. hvis du har så vil jeg anbefale en aldri så liten CPU kjøler selv om 4690 har forsåvidt lave temperaturer. Jeg kjører personlig 4.7 ghz på den og den kommer aldri over 160w/60C.

     

    Godt poeng. Denne maskinen vil ikke bli presset nevnverdig det første året så vidt jeg kan se. Men SÅ skal ting tynes! Tanken er å oppgradere med GPU, CPUkjøler og kabinett etterhvert og da åpne opp for å overklokke i et håp om å forlenge levetiden noe. (XP2500+ ga meg mange år med hyggelig ytelse og varme på beina :love: )

     

    Kabinett og psu?

    Det er en av de tingene jeg har og som jeg håper duger for dagens behov. (Lekser, surfing, multimedia portal2 og litt dota2.) Men begge deler må oppgraderes etterhvert, liten tvil om det. Mulig jeg kan forlenge bruken noe med :dremel: og en ekstra 120mm i toppen, men det er trangt, og medfølgende PSU er vel neppe noe man kan regne som potensielt arvegods.

     

    En ting til er at jeg ser du ikke lister opp noen GPU, har du dette? eller kanskje planlegger du å bruke 4600?

     

    mvh

    Håper å klare meg med 4600 første året eller så ja. Da er det jo ny jul med nye julegaver, og dermed noen oppgraderinger, og far :xmas: slipper å lure på hva datteren skal få i julegave :w00t:

     

     

    Her var det mye bra! CPU kjøleren får jeg nok ikke plass til i dette kabinettet, men de andre komponentene var knallgode tips! Oppgraderingspakken alene sparer meg jo for nesten en tusenlapp på bekostning av noen MHz på minnet, men som Tommynecro nevnte er jo 2400MHz overkill pr. i dag uansett.

     

    Kyrre S. har rett mtp. CPU kjøler som ikke passer, og ikke minst har han forstått tanken med oppsettet 100%, dvs. dette er et oppsett som er tenkt å kunne vokse med tiden.

     

    Dere har virkelig belyst nye sider ved mitt oppsett og Omnithunder har også spart meg for noen grunker med direktelinker til gode tilbud/alternativ. Tusen takk. Regner med å vente til "Cyber monday" (i morgen) for å se om det vil være mulig å presse prisen ytterligere ned før jeg misbruker mastercardet.

     

    Tusen takk atter en gang alle sammen!

  12. Hei, det er mange år siden sist jeg var aktiv her inne og jeg er mildt sagt rusten når det gjelder å sette sammen en god datamaskin. Den jeg har nå er en overklokket Athlon 2500+ med x85+ pro vivo flashet til x800XT PE.. nøff sedd.

     

    Det nærmer seg jul og og jeg ønsker å sette sammen en stasjonær maskin til min datter. Målet er å sette sammen en maskin hun skal kunne gjøre lekser på, se nrk nett tv etc. men også spill. Pr. i dag er det portal2 som samt noen flashbaserte "hestesimulatorer" :roll: som gjelder. Men jeg har godt håp om å etterhvert ( noen år?) få henne intresert i civ spillene eller at far sjøl kan sette seg ned og fyre opp "star citizen" når det blir aktuelt. :new_woot: (fordrer selvsagt ett eller flere skjermkort.)

     

    Mål: Maskin som er satt sammen av komponenter som duger pr. i dag og ikke begrenser oppgraderinger senere.

     

    Komponenter allerede i hus:

    Nexus breeze kabinett med strømforsyning

    tastatur og mus.

    LAN punkt ved maskin(wifi unødvendig.)

     

    Komponenter jeg ønsker tilbakemelding på: (OBS nytt oppsett under, rødt = første forslag.)

     

    https://prisguiden.no/liste/151409

     

    Intel Core i5 4690K

    Asus Z97-A

    Samsung LS24D340H

    Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 8GB CL11 (2x4GB)

    Kingston SSDNow V300 240GB OEM

     

    Totalt 5706 NOK.

     

    Ny liste etter hjelp fra Omnithunder:

    Oppgraderingspakke fra Net-on-Net

     

    Med ovenstående komponenter er budsjettet mer enn brukt desverre.

    Er dette et fornuftig oppsett budsjett, mål og komponenter tatt i betraktning?

    Takker på forhånd for hjelp.

    AMF

×
×
  • Opprett ny...