Gå til innhold

jello

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jello

  1. oyoygard skrev (4 timer siden):

    Får du opp noen "Q-codes" i det hele tatt?
    Det ser ut som du skal ha to 7-segment LEDs i hjørnet på hovedkortet, rett ved minnemodulene.

    Hvis ja, beskriv hvilke tall du ser her. Det er forhåpentligvis en sekvens som gjentar seg hver gang du prøver å slå på maskinen.

    Dette er beskrevet i manualen til hovedkortet ditt, så du kan finne mer info der selv.

    Den viser "00". Har lastet ned manualen til hovedkortet, men har ikke funnet noe forklarung...ennå.

  2. Jeg skulle skru på maskina mi i går og den vil ikke starte. Den starter opp i 1 sek, så skrur den seg av igjen. Så starter den opp igjen og skrur seg av etter 1 sek.. osv. 

    Det pussige er at den virket da jeg slo den av sist gang, og sånn ut av intet vil den ikke starte. 

    Jeg har koblet fra strømmen til de forskjellige delene og koblet på en og en. Maskina starter og holder seg i drift helt til jeg kobler til cpu strømmen. Da begynner loop igjen. 

    Så et tips ang endre posisjon av rambrikker, men dette har ikke fungert. 

    Hovedkortet er et eldre Asus Maximus vii hero. Har forsøkt å trykke på alle reset knappene på brettet og tatt ut batteriet, men det har heller ikke hjulpet æ.

    Mitt spørsmål er om dette betyr at jeg trenger ny cpu? Er det så enkelt og kan den bare slutte å virke fra en dag til den annen ? 

    Jeg får ikke gått inn i bios eller noe som krever endring av software da den ikke starter opp lenge nok til å få tilgang til denne. 

     

     

     

  3. Prøvde å hard-reset tableten i går. Jeg kom til denne skjermen når man skal velge enten android figuren eller den med søppelkasse. Før jeg fikk trykket på noe så begynte den å dowlaod i 2 minutter (litt usikker på hvordan fordi brettet var ikke koblet til nettet) Uansett så fikk jeg opp en ny skjerm og fikk valge å reboote på nytt - noe som jeg gjorde og da kom jeg inn på brettet.

    Har forresten Android 3.1 så jeg da jeg endelig kom inn på brettet.

     

    Så funker den i alle fall og håper det forsetter. Har en Samung galaxy S2 og ja, brettet 10.1 kan ikke sammenlignes desverre. Utrolig mye lag, men det er vel kanskje noe en må leve med?

     

    Takk for hjelpen.

  4. Ja den ble bare pakket opp fra esken og stilt dato og klokkeslett på før den begynte å streike.

    Jeg skal prøve å hard-reset når jeg kommer hjem senere. Krysser fingeren at dette fungerer og at det ikke er en mandags-tablet jeg har fått.

  5. Fikk min Gtab 10.1 i dag. Hentet den og startet den i bilen. Da de fleste konfigurasjoner krever nettverk slo jeg den av og dro hjem. Jeg fikk satt klokkeslett og dato. Da jeg kom hjem la jeg merke til at den sto på oppstartsskjermen ("Samung galaxy tab 10.1") selv om jeg var sikker på at jeg skrudden den av. Satt den i lading for å gjøre den klar til noen timers utforsking.

    Da jeg skulle ha den på vil den ikke starte. Ingen knapper responderer med vanlige trykk. Jeg må holde on-knappen inne minst 5 sek eller mer for at noe skal skje. I beste fall kommer jeg til denne oppstartsskjermen igjen og så slår den seg av for å slå seg på igjen. Slik kan den holde på i det uendelige ser det ut som. Alternativ nr 2 er at den blir hengende på oppstartsbildet og ingen knapp ser ut til å virke. Den lader greit så det er ikke lite batteri.

     

    Snakket med Samung support 2 ganger men fikk ingen hjelp. Den ene lurte på hva jeg egentlig ville med tab'en (merkelig spørsmål - jeg vil ha den på!) og den andre henviste meg til forhandler. De kan med andre ord ikke hjelpe.

     

    Prøver å unngå å måtte sende den tilbake da jeg har ventet på denne ganske lenge. Noen som har en ide hva som kan gjøres? Jeg tror det er Android 3.0 i den - i alle fall det som står på bestillingen og den har 3G.

    Jeg har prøvd å hard-reset med on-knapp og volumtast uten at noe annet enn at jeg får opp startbildet igjen - eller batteristatus.

     

    Hmm ser at dette innlegget ble laget på feil sted. Kanskje en admin kan flytte den til riktig tråd?

  6. Jeg kjøpte en Hp envy 17 1085 tidlig i sommer.Jeg kjøpte denne for å kjøre eyefinity og kjøpte også 3 24" skjermer. Hvordan det har gått med dette er en annen tragisk sak....

     

    Første inntrykket mitt var at maskinen virket litt cheap. Lokket er av plast, som de fleste er, men det er liksom "hult" så man får en litt følelse av at det er lite inni.

    Musepadden er noe jeg må bli vant med. Tok med faktisk noen dager før jeg oppdaget at man KAN trykke på høyre/venstre tast og ikke bar e tappe. Trykke gjør det lettere å være nøyaktig, da tapping ofte forskyver musepekeren vekk fra det en skal trykke på.

     

    Jeg er egentlig superfornøyd med maskina bortsett fra... varmeutviklingen.

     

    Kan jo legge til at jeg har koblet den til 3 skjermer, men bruker stort sett bare 2 av dem. 1 til spill og en til web. Desktop replacer var det jeg skulle ha den til, med muliget for å bruke den som laptop når jeg ikke er hemme. Jeg kjøpte en Dell xps 13 i fjor og jeg syntes det hadde varmeproblemer, men det var før jeg fikk min Hp envy.

     

    Jeg spiller stort sett bare wow, så super krevende spill har jeg ikke prøvd på en.

     

    Kjernetp og gpu var opp i 86 og 92 etter et par times spilling. Høyre side blir som nevnt ikke varm overhode, mens venstre palmrest blir supervarm. Der viften blåser ut luft ble det enda varmere og kunne ikke ta på chassis mer enn 2-3 sek uten at jeg faktisk brant meg. Opplevde endel lag når tp ble så heftig - noe som irriterte meg noe innmari da jeg har kjøpt en maskin som er overpowered for wow nettopp for å slippe lag.

    Har ikke funnet en laptop cooler som jeg ser for meg funger optimalt, så det jeg gjorde var å sette 7-8cm treklosser under maskina. Passer på at ingen hull er dekket av klossene. Etter denne estetiske styggdommen, falt begge tp med ca 10 grader. Maskinen føles forsatt svært varm å ta på, men tp-måleren sier vaffal at tp er mye lavere og jeg har ikke opplevd lag etter dette.

     

    Jeg har ekstern skjerm, tastatur og mus så jeg sitter ikke å kjenner på hvor varm maskinen blir. Jeg er bare bekymret for at det skal gå ut over ytelsen og selve hardwaren. Kan ikke se for meg at dette blir noe spillemaskin for meg om jeg ikke kan koble til disse tingsene. Til det blir maskina alt for varm.

     

    Må avslutte med noe positivt da. Flott skjermbilde. Det bakgrunnsbelyst tastaturet er veldig behaglig. Litt uvant med de nordiske æ, ø, å tastene og opp/ned pil som er supersmå. Ellers er den en fin maskin som yter fantastisk bra innen sin trivselstemperatur.

  7. Jeg har kikket litt på Samsung H105 med 32gb SSD og som bruker SDHC minnekort.

     

    Mitt spørsmål er; Hvor lang tid kan en filme pr Gb på HD oppløsning?

     

    16gb SDHC minnekort er ikke så dyre, men 32gb koster nesten 900kroner og om det er så at man trenger 5 kort på 32gb/10 16gb kort for en liten ferie, så blir det fort dyrt. Bruker normalt sett ikke å ha med laptop på ferie, så jeg trenger noe som kan filme i timesvis. Så noen som vet sånn ca hvor mye tid en kan beregne på et 16Gb SDHC kort?

  8. Er det noen som har tror på å skifte ut HD vil hjelpe på vibrasjonstøy? Trodde det var vifta som gjorde at maskina vibrerte, men det er HD. På noen overflater går det greit, på andre hører man durelyden utrolig godt.

     

    Har hatt blåskjerm noen ganger. Fikk beskjed om at det var skjermkortet. Lastet ned nyeste driver fra Dell.no, men har allikevel fått blåskjerm etter dette med samme beskjed at det er skjermkortdriveren.

     

    Prøvde skype en gang på videosamtale og webcam stoppet å funke etter 10 sek. Måtte restarte maskina for at det skulle virke igjen. Vet ikke om det er tilfeldig eller om det er noe med skype.

  9. Ja jeg er EGENTLIG veldig fornøyd - men i kveld begynte bluetooth å rote. Maskinen ble stående å blå av og på bluetooth i ca 5 minutter. Nå virker heller ikke touchknappene :(

    Hrmf... Har hatt maskinen i ca 6 dager og allerede nå begynner den å strike. Har kun innstallert WOW og ikke noe annet for å være sikker på at det ikke er sofware som gir kluss i mine "prøveperiode". Litt skuffende da jeg ellers syntes maskinen er super... men vet ikke om jeg vil beholde en maskin som må ha service etter 6 dager uten at jeg har gjor noe som helst. Hvordan blir det når jeg begynner å bruke maskina og installere andre program og eller ting jeg vil ha?? Vil egentlig beholde denne skjønnheten, men ush er litt ambivalent.

  10. Ja jeg er her igjen.

     

    Jeg har nå installert WOW på maskina for å se hva den er god for og jeg er strålende fornøyd. Skjermen er alt for liten for at dette kommer til å bli noe erstatter for min stasjonære, men det var artig å prøve i alle fall. Opplevde ingen lag og bortsett fra at alt for litt for lite, så fungerte det utmerket.

     

    MEN: Det ser ikke ut til at jeg slipper unna varmeproblemet. Maskinen blir ubehaglig varm Etter 30 min var maskinen ubehaglig varm, spesielt rundt viften. Etter 1 time var undersiden så varm at en ikke kunne ta på undersiden uten å faktisk brenne seg. Da hadde maskinen stått på bordet hele tiden.

     

    Noe som også er svært irriterende er at når viften starter, gir den vibrasjoner så lenge skjermen er åpnet mer enn 90 grader. Dette blir verre og verre jo mer viften jobber. Lyden av selve viften irriterer meg ikke i det hele tatt ifht hva vibrasjonen som forplanter seg til bordet/underlagt gjør. Denne vibrasjonslyden forsvinner om man har maskinen på fanget, men;

     

    Det er helt uaktuelt å jobbe med denne laptopen på fanget, eller på et underlag som kan redusere luftinnstrømning (dyne, teppe, duk etc) da den blir farlig varm. Kanskje litt surfing vil gå bra, men noe mer enn det kan gi brannskader på låret.

     

    Når det er sagt: Jeg kan ikke si at jeg merket redusert ytelse selv om maskinen ble aldri så varm og det er et pluss, men det oppveier ikke det store minus jeg opplever med varmeproblem og påfølgende irritasjonsmoment som vibrasjoner og mangel på mulighet å ha den på fanget.

     

    Jeg er litt usikker på hvor mye varmen en MÅ leve med og hvor mye som kan gjøres noe med. Foreløpig er det kun varme og viftevibrasjon som er minus. Dersom dette hadde blitt fikset er maskina strålende perfekt.

  11. Hentet min maskin i Drammen i kveld :) Schenker kjører bare der jeg bor en gang i uken og det er selvfølgelig på onsdager, så da var valget enten å hente den selv, eller å vente en uke til...

     

    Forleløpig er alt bare fryd, men jeg har ikke installert noe ennå, bare surfer og slike ting.

     

    Eneste jeg reagerer på til nå er at jeg skulle gjerne se at plasten på skjermen gikk lenger inn i rammen/lokket. På sidene og midten ved kameraet, stikker den ut ca 1 mm og det virker som en kan trykke den lenger inn, men det spretter ut igjen. Kanskje det skal være sånn på LED-skjerm?

     

    Jeg trodde det skulle være en hurtigmeny der en kunne forandre grafikkalternativt ganske kjapt (sette det på div. tester på youtube) men jeg har ikke noe slik og finner egentlig ikke ut hvordan man variere mellom integrert og SLI kjapt, men finner det nok ut etterhvert.

     

    En viktig grunn til at det ble denne maskine er lyset på tastaturet. Nå sitter jeg er i mørke og storkoser meg med det faktum at jeg slipper å bøye skjermen frem over tastaturet for å se tastene. Tastene er jeg også veldig fornøyd med. Svært stille. Dell touchpad ikonet gir hurtig tilgang til å slå av touchpad, evt stille inne slik at touchpad blir deaktivert når en kobler til ekstern mus.

     

    Gleder meg til å teste den ut i ukene som kommer....

  12. Hurra, har hatt pcen:) har innstallert CS og WoW og begge funker bra. Null lagging eller noe. Men må innrømme at dataen blir sinnsykt varm, dessverre. Men overall en super pc som kombinerer mobilitet og ytelse som passer perfekt til meg. Håper det hjelper deg jello;)

     

    PS: kan ikke bruke touchpadden, den funker ikke ser det ut som. Eller kanskje det er en knapp jeg må trykke på?

    Varme er ikke et kjempestor problem så lenge det ikke blir så ille at maskina fryser (høres jo litt motsigende ut :p )Om det blir mer enn et lite problem håper jeg at support kan hjelp meg. Jeg venter og venter og håper maskina kommer snart :)

     

    Har ikke touch pad virket i det hele tatt? Skulle jo tro at den kommer fra fabrikken PÅ og en må heller skru den av ved behov. Eller kan det være at du har usb-mus tilkoblet og da kobler touchpad seg automatisk ut?

  13. jeg venter i spenning på at Habbenja skal komme tilbake og si at når er maskinen prøvd og den er fantatisk. INGEN problemer! Min er ventet ankomst 7/7, du burde kanskej ha fått den snart?

    Jeg har tenkt på teste maskinen for det den er verdt i 2 uker og dersom det dukker opp flere problemer innen den tid, returnerer jeg den. Så da håper jeg det enten dukker opp mange problemer eller ingen (ett lite problem er jo fristende å bruke service på og voila, ingen angrerett)

    Har snakket med kundeservice som sier at fjernkontrollen til M1330 også er kompatibel med studio xps 13. Så da bestiller jeg en sånn dersom maskinen er bra. Ikke fordi jeg har tenkt å sitte på lang avstand foran en 13" skjerm for å se film, men fordi det er en kul ting :p

     

    Hmm.. nå har dell forandret leveringsdatoen til 9/7.. Det har ikke gått kjempefort akkurat. 3 dager før preproduksjon, 3 dager preproduksjon, 4 dager i produksjon og nå utsetter de datoen med 2 dager til :/

  14. jeg har hatt 3 problemer med min xp3, først var det bytting av vifter, så bytting av hd og no snart bytting av skjerm. All komunikasjon har gått gjennom mail og det har ikke vært noen problem.

    Hmm.. det er fint at de har god kundeservice, men jeg syntes det er betenkelig at du har måttet skiftet 3 vitale deler allerede (innen 1. året?) Håper ikke dette er representativt for xps 13 maskinen generelt.

  15. Jeg orket ikke mer tvil og luring nå og har nå bestilt meg en xps 13. Det som avgjorde saken var 14 dagers angrerett og 1 års premium service inkludert i prisen. Trodde tidligere at en måtte ut med 1600 kroner for å få hjemmeservice, og etter alle negative innlegg her så hørtes det ut som man trenger hjemmeservice, men jeg har sett på xps og studio maskiner om en annen og studio har bare hente og bringe som standar service inkludert.

    Ble litt håpefull etter at Jonas sier at varmeproblemene ble løst etter å ha skiftet kjølesystemet. Kanskje det verste som kan skje er at en må skifte endel hardware og vips maskina fungerer "som den skal"

  16. Virker som det kan ha vært en serie hovedkort som det kan ha vært feil med, siden fettern min opplever samme problemet med touchtastene. Ellers er det ikke noe å utsette på servicen. Kommer som lovet dagen deretter og prøver ikke å vri seg unna på noen måte. veldig bra! :)

    En skulle jo tro at dersom dette er et problem som er gjenganger over hele linja så tar Dell dette til seg og forbedrer denne maskinen snart. Håper ikke at det blir en mye dyrere versjon da denne maskinen er dyr nok fra før av.

     

    XPS har jo hjemme service 1. året inkl i prisen (ser ut til an trenger det) så da er det vel ikke så spooky å bestille for jeg regner med at de fleste problem med hardware skulle været løst i løpet av ett år :)

  17. Jeg lurer på om man velger de laveste spesifikasjonene, som i og for seg ikke er så ille uansett, om det kan hjelpe på varmeutviklingen? Om man bare har integrert grafikk og 2,4 ghz cpu? Jeg har jo lyst på bedre specs, men trenger dem egentlig ikke :p Så om det er løsningen på problemet, så er jo saken klar :)

  18. Ringer Dell og kjøper XPS 13 idag jeg:) Gleder meg til å prøve. HAr lest mange tester for xps 13, og alle sier at cpu'n er kraftig, vet ikke hva forskjllen er mellom 3 mb og 6 mb cache men på en liten tass som denne trur jeg ikke trenger så mye mer...

     

    Jeg velger den til rundt 10,000 og det enste jeg skifter på er skjermen med LED greiene, og et annet OS, 64 bit... Så da blir prisen rundt 10,800 så bruker jeg rabattkupong med 10% avslag så blir det samme prisen som den begynte på...

    Vær så snill å kom tilbake med en solskinnshistorie når du har mottatt og prøvd den :)

  19. Det høres jo ut som verdt å prøve, men for min del er nok dette for avansert tror jeg. Lurer på om Dells garanti forsatt gjelder om maskinen krasjer pga jusering av strømtilførsel? Må i alle fall sjekket dette FØR jeg begynner å prøve da jeg vil være på gyngende grunn.

     

    Jeg spiller også WOW har har hatt de samme spørsmålene om maskinen er bra nok for dette spillet, men har egentlig kommet frem til at jeg sitter nok ikke å spiller så mye wow på en 13" skjerm. Jeg har stasjonær maskin til spilling og velger heller bort muligheten for spilling om jeg finner en god laptop som ikke er alt for stor å dra med seg.

     

    Dell studio xps 16 er ikke så mye dyrere med samme spesifikasjoner så er det spillelaptop jeg vil ha og skal ha Dell, blir det heller xps 16. For de med bedre råd er jo xps M1730 eller alienware m17x å foretrekke :p

  20. er ingen data ekspert så kan ikke si så mye akkurat :p skjønner ikke feilen jeg, men den kom på lørdag (igår) men hvorfor var den der ikke tidligere...

    Kanskje de har fått så mange klager og reperasjoner på varmeutvikling at de bestemmer seg for å bytte ut adapteret? :D Jeg håper i alle fall at det kan ha en sammenheng selv om jeg ikke har peiling. Det at varmen gjør at maskinen stopper opp et mitt ankepunkt for IKKE å kjøpe den og siden jeg har veldig lyst på den, håper jeg at de kan gjøre noe som fjerner all tvil om kjøp :)

  21. Skulle kjøpt en slik igår jeg... Men Dell sin nettside er litt skrullete må jeg si! De selger en laptop (Dell XPS 13) som kommer med en 65W adapter når man trenger en 90W adapter for å kunne lade den siden gpu'n trenger 90W adapter. Så får derfor ikke kjøpt, vet ikke hvordan man skifter på det som mkommer med i pakken så må vente til imorra for å ringe, har noen, noen ideer eller erfaringer angående dette?

     

    :S

    Huh? Lade grafikkortet? Eller mener du at gpu trenger 90W for å kjøre ordentlig? I så tilfelle er jo det nesten ikke vits å kjøpe gpu om den ikke får strøm nok til å kjøre optimalt?

     

    Ahh gikk gjennom oppsettet med den maskinvareb jeg ønsker og fikk denne 90W feilmeldingen. Har satt sammen maskinen med samme oppsettet mange mange ganger før og det er første gangen jeg har fått opp denne feilmeldingen - og ja, der er ikke noe valgmulighet for 90W - om ikke de mener at man skal kjøpe dette separat som tilleggsutstyr - noe som virker urimlig.

  22. Hadde tenkt å kjøpe meg Dell xps 13, men jeg får litt kalde føtter når jeg leser at varmen blir så intens at maskina stopper opp. Alle tester sier jo at varme er et problem, men jeg trodde det var snakk om et problem i forhold til å ta på maskina eller ha den i fangen, ikke så stor problem at maskina ikke fungerer. Det er jo tåplig å lage maskiner som ikke takler seg sine egne arbeidsoppgaver. Høres jo nesten ut som man BØR velge hjemme-service avtalen til 1600 kroner da en kan forvente at maskinen bugger seg. Hmm..litt nedtur egentlig da jeg hadde bestemt meg for å bruke feriepenger på denne og har gledet meg i ukesvis allerede..

     

    Er det noe her som overhode ikke har hatt problemer med maskina? (de leser vel gjerne ikke dette forumet?)

×
×
  • Opprett ny...