Gå til innhold

SnittLeif

Medlemmer
  • Innlegg

    3 087
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av SnittLeif

  1. code 55 har jeg googlet meg til er Ram not installed.

     

    Har du prøvd å sette ram instillinger i bios. eller får ikke access til bios i det hele tatt. har du prøvd uten rambrikker??

     

    Kommer ikke så langt som til BIOS

     

    Sikker på at du har fått brikkene skikkelig i? 

    Mange som ikke trøkker hardt nok ..

     

    Edit

    Så på video'n ... Kjapp kommentar fra min side er da: Brikkene står feil. Du har alle brikkene på "venstre side" av CPU? siden ingen var synlige på video ... Dette er galt (med forbehold om at ikke MSI har noe helt mongo opplegg). Du skal ha to brikker på hver side av CPU på X99, i annenhver spor. Les manual.

     

    Sørg også for å resette BIOS.

     

    Kommer du ikke videre etter dette så forsøk med et annet skjermkort. 

    Brikker er trykt godt nok inn, ingen fare for det.

     

    Rambrikkene står ikke feil, videoen er kun for å illustrere hva debug-led viser uavhengig av hvor rambrikker står, og akkurat ved filming av den står det kun en rambrikke i slot1 og jeg har forsøkt alle forskjellige moduser (dual-channel, Triple-channel og quad-channel) med nøyaktig samme resultat.

     

    Annet skjermkort ble testa på forrige hovedkort, og har ikke blitt testa enda her ettersom maskina tilsynelatende oppfører seg klin likt.

     

    Skal forsøke med litt resetting av BIOS og se om vi kommer noe lengre med det

  2. Har en gamingmaskin på x99-platformen som ikke helt har lyst til å oppføre seg skikkelig.

     

    Full maskinspec i spoiler hvis det skulle være interessant

     

     

     

    Intel Core i7 5820k

    Corsair Dominator 3000 Mhz DDR4 16GB (4x4)

    MSI X99A SLI Krait Edition (Nå MSI X99A MPOWER)
    EVGA Nvidia Geforce GTX 980 TI SC+

     

     

     

     

    For rundt 3 ukers tid siden kollapsa den. Jeg brukte den på kvelden, la meg, sto opp og skrudde den på igjen og den ville ikke vise noe på skjerm.

     

    Ettersom jeg har et kabinett som leveres uten buzzer (beeper, speaker whatever) og jeg ikke har noe slikt liggende er det ingen beep-koder å få.

     

    Jeg feilsøkte etter beste evne og kom fram til at det mest sannsynlig var noe galt med hovedkortet og sendte det inn igjen til leverandøren. Fikk nytt hovedkort og maskina oppfører seg helt likt. Dette nye hovedkortet leveres med en debug-led som jeg har fått filma så vidt i det jeg forsøker å starte maskina, og den filmen kan du se her: https://youtu.be/qwVoCVt4iQM

     

    Jeg har personlig ikke så god kjenskap til MSI, og dets rariteter så jeg håper noen kan gi meg noen hint i riktig retning her, for det er ugunstig å kaste over 20k med datamaskin på dynga bare fordi man er litt oppgitt.

     

    Jeg har forøvrig individuelt testa hver rambrikke i hver av de forskjellige ramslottene og maskina oppfører seg helt likt

  3. Hvis du i det hele tatt har ideen "bli eller dra" foreslår jeg at du drar nå, så kjæresten din fortsatt har tid til å finne seg en skikkelig kar :)

     

    Hvis du ikke ønsker prekner om risikoen ved sex osv. burde du kanskje ikke fortelle denne historien til noen i det hele tatt. Ærlig talt, hvis dere begge var enige om ikke å ha barn burde dere kanskje brukt prevansjon med litt høyere prosentandel enn hva p-piller byr på. Kondom eller sterilisering er vel 2 slike alternativer, hvor alternativ 2 kanskje er dumt hvis du plutselig skulle finne på å endre mening.

  4. Hei!

     

    Som trådens tittel spør, kan man bruke varmen fra AC til å varme et annet rom?

     

    Grunnen til at jeg lurer på dette, og også grunnen til at jeg har valgt å poste denne tråden under "Servere" er da fordi vi har et lite serverrom på jobb her, og jeg har veldig lyst til å installere et lite AC-anlegg der.

     

    Per nå er rommet forsøkt nedkjølt av en vifte i døra som står på en temperatursensor. Denne sensoren er skrudd ned på 25 grader, som da gjør at vifta står på hele tiden og bråker en god del.

     

    Jeg snakket med vaktmester her på bruket om hvor vi eventuelt kunne koble inn et AC-anlegg for utblåsning, og han lurte da på om ikke det var mulig å bruke den varmen til å varme opp gangen utenfor.

     

    Legger ved et bilde som viser omtrent hvordan gangen her er satt opp. Den røde sirkelen viser det lille rommet det er snakk om, med retning på døråpning. Kan vi da koble slangen fra AC-anlegg inn i et høl i døra, slik at varmen blir blåst ut i gangen eller er ikke lufta fra et AC-anlegg gunstig sånn sett?

     

    post-64043-0-07990300-1372146653_thumb.png

     

     

    inb4: paintskills

×
×
  • Opprett ny...