Gå til innhold

Golky

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Golky

  1. Bipolar transistor du holder på med.

     

    Hfe brukes ofte som forsterkning av AC-signaler (small scale, altså små signaler). Samme funksjon som beta-faktoren.

     

    En bipolar transistor er strømstyrt. Strømmen gjennom Collector er gitt av forholdet mellom Hfe og basestrømmen.

     

    Så når strømmen inn på basen Ib er gitt, vil strømmen gjennom Collector være:

     

    Ic = Hfe*Ib

     

    Transistoren har 3-terminaler og som du sikkert vet kan IKKE strøm forsvinne. Tenk på transistoren som et veikryss, det går like mange biler ut av krysset som det kommer inn.

     

    Så når strømmene Ic og Ib kommer inn i transistoren må strømmen ut gjennom Emitter være:

     

    Ie = Ic + Ib

     

    setter inn for Ic

     

    Ie = Hfe*Ib + Ib

     

    Ib er felles faktor

     

    Ie = Ib*(Hfe+1)

     

    Tusen takk for et godt svar!

     

    Det jeg nå lurer på er om du bytter ut Ic med Ib+Ib i formelen over? Der du skriver "Setter inn for Ic"?

    Og hva er logikken i å gjøre slikt? Det er det jeg gjerne vil forstå... jeg må forstå logikken for å forstå fremtidige oppgaver og huske formler.

     

    Hvordan blir formelen hvis jeg har kjent Ic og skal finne Ib? Og forklar gjerne hvorfor formelen blir sånn.

     

    Tusen takk igjen for hjelpen!

  2. Hei! Jeg har en oppgave jeg sliter med og lurte derfor på om noen kunne forklare meg en formel. Jeg skjønner ikke hvordan denne er bygd opp.

    Ie=Hfe • Ib+Ib= Ib((1+Hfe)

    Ib=Ie/1+Hfe

     

    Kan dere forklare meg hvorfor denne blir som den blir? Og hvor i all verden det 1 tallet i formelen kommer fra?

    Si ifra hvis dere trenger mer informasjon rundt oppgaven så skal jeg poste det;)

  3. Hei! Jeg har en oppgave jeg sliter med og lurte derfor på om noen kunne forklare meg en formel. Jeg skjønner ikke hvordan denne er bygd opp.

    Ie=Hfe • Ib+Ib= Ib((1+Hfe)

    Ib=Ie/1+Hfe

     

    Kan dere forklare meg hvorfor denne blir som den blir? Og hvor i all verden det 1 tallet i formelen kommer fra?

    Si ifra hvis dere trenger mer informasjon rundt oppgaven så skal jeg poste det;)

  4. Hei! Jeg har fått et stort problem etter at jeg formaterte pcen min idag. Neste hele tiden med jevne mellomrom så popper det opp reklame sider fra internett selv om jeg ikke er på internett. Jeg har brukt norton antivirus,pop up blocker og ad aware for å prøve å bli kvitt dette, men det virker ikke som det går. Noen tips til hva jeg kan gjøre?

     

    Edit* Beklager hvis denne er feilpostet... var ikke sikker på hvor jeg skulle poste denne

  5. Jeg ringte å spurte et opel verksted for lenge siden og de sa at det kostet 1000,- bare for å teste den på pc. I tillegg kommer for fiksing og alt sånn. Fikk inntrykk at de ikke ville ha noen biler på reperasjon der... Var nesten sånn: Nei vi får nok ikke fikset bilen din... ihvertfall ikke billig.

  6. Hei! Jeg kan svare på noe av det fra erfaring med opel vectraen min selv om den er litt eldre. Første er motor temp... jeg hadde samme problem, men bytta termostat og termostat giver kom på ca 250 kr eller noe til sammen og da funket det helt fint ... Lett jobb også.

     

    Rykkinga kjenner jeg også til og som jeg har sagt i andre temaer om rykking så virker det veldig som opel har et stort problem med det. Jeg har rykkinga selv og hørt om mange med opel som har det... Jeg har sjekket bilen på verksted og de kunne ikke finne noe feil med det mekaniske. De mente motorstyringsenheten til innsprøytningen kunne være problemet, men det skulle de ha 1000 kr for å sjekke. Kanskje verdt det, men tror jeg heller tar bilen med til sverige og sjekker og fikser det der... Mye penger å spare

  7. Hei! Var ute å kjørte her en dag også skulle jeg parkere, og da var det en som påpekte at ryggelysene mine ikke fungerte. De har fungert før for det har jeg sett. Tenkte at det var merkelig at begge skulle slutte å fungere samtidig, men jeg vet ikke om det er serie koblet eller hva det er. Noen tips til hva jeg kan sjekke? Jeg sjekket forresten pærene og de var hele.

     

    Type bil står i signaturen

  8. Hvilken bil? Merkes det BARE i ca 80km/t?

    Står i signaturen min opel vectra 1,8i 91 mod... Nei er ikke sikkert det er bare i 80 men har ikke testet i så veldig mye høyere hastighet. Er vel kanskje fra 70 km/t og oppover.

     

    Ja mulig de fikk en liten smell etter at jeg dunka borti fortauet her en dag. Kan ikke huske å ha lagt merke til det før det, men er ikke helt sikker.

  9. Hei! Jeg har i det siste lagt merke til napping når jeg bremser i hastigheter rundt 80 km/t. Det er akkurat som man kjører over sånne fartsdempende striper i veibanen... bare at det ikke bråker. Noen som har noen peiling på hva det kan være? Kan bremsene være nedslitte eller noe slags kast i skivene eller noe? Har trommel bremser bak

×
×
  • Opprett ny...