Gå til innhold

Qwem

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Qwem

  1. Tips til neste forsøk på resize kan være GParted Live..

     

    http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

     

    GParted for linux, funker på samme måte som Partition Magic, stort sett. Brenn ut CD, boot fra den, resize og styr etter eget ønske.

     

    Fungerer bra overalt jeg har brukt den. Kan sikkert tryne på visse ting.

     

    Lykke til med restore, ser bra ut de tipsene du har fått. Skal teste de selv ved anledning :)

  2. Hei folkens

     

    Har sett på å kjøpe meg et 450D. Ikke hørt så bra ting om den linsa som følger med, men har titta litt rundt på nettet etter erstatning. Jeg liker å ha god vidvinkel, trenger ikke noe ekstremt. Jeg trenger ellers ikke mye zoom.

     

    Har noen noen tanker rundt f.eks. denne fra Tamron?

    Tamron Autofocus 28-80mm f/3.5-5.6 Aspherical Lens

    http://www.amazon.com/Tamron-Autofocus-28-...3181&sr=1-6

     

    Eventuelt andre forslag rundt samme ligaen som ikke koster skjorta?

     

    Takk for hjelpa!

     

    Eirik

  3. Lang lease time er ikke det samme som fast ip. Fast ip ville vært noe du hadde abbonert på, eller hatt spesifisert i kontrakten din.

     

    Står det ikke i kontrakten din, eller det ikke er noe du abbonerer på, så har du bare flaks med at du har samme ip i lengre tid så lenge det er dynamisk. Ikke noe du har krav på.

     

    Det å kjøre webserver på en adsl-linje? Hvem vil seg selv så vondt? Det er ikke akkurat en kjapp løsning. Er det en permanent webserver som kjører litt ordentlige sider, hva med å leie serverplass? Det får man for en rimelig penge de fleste steder.

     

    www.hostean.no f.eks.

  4. modemet er ikke tildekket og det står i et rom der det er normal temperatur. problemet er at jeg har fått 3 nye modem og alle har restarta seg etter ei stund. har ringt telenor flere ganger og fått nytt modem men det er alltid det samme problemet.

     

    takk for tipsene

    Siden dette skjer selv med nye modem, så er det noe som kan tyde på at det er forhold hjemme hos deg som påvirker dem.

     

    Har dette startet med en gang selv med nye modem, eller er det noe som kommer etter litt tid?

     

    Kan være ustabil strøm inn til huset, eller forstyrrelser på selve telefonlinjen som påvirker og.

     

    Ville prøvd å ha modemet kobla til i en annen strømkurs i huset, evt med og uten tilkobling til telefonlinjen, for å se om det restarter seg. Hvis du kan se på modemet at det gjør det da.

  5. pppoe krever @online.no for å funke mot telenor. Grunnen til at du bare trengte å skrive inn brukernavnet når du brukte cd'en var at den fyller inn resten for deg.

     

    Har du winxp, lag manuell oppkobling som beskrevet her

    http://www.online.no/kundeservice/veiledni...t-xp_print.html

     

    Du skal i utgangspunktet få feil 691, altså feil brukernavn og passord hvis du glemmer @online.no

     

    Du skal heller ikke bruke noe oppkoblingsnummer på adsl. Bruk veiledninga jeg linka til du.

  6. Dette er ikke riktig. PPPoE kan aldri fungere som ren bridging. Jeg mener bridging i form av RFC 1483, Les: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1483.html

    Så lenge det blir kompensert for ekstra overhead, så har det minimalt å si om man faktisk kjører en ekstra protokoll over atm. Bittelitt ekstra latency kan forekomme, men det er minimalt.

     

    PPPOE hindrer ikke noe som helst slags bruk av internett for folk. Nat kan være en hindring, men hvis den hindrer, da er det pga at man skal sette opp noe spesielt og da burde man klare å finne ut av hvordan man gjør dette. Er og godt forklart overalt. Så bortsett fra ekstra overhead, så ser jeg ikke noe problem med pppoe. Foretrekker som sagt tidligere at det brukes en slags form for autentisering da dette fører til økt sikkerhet mot misbruk av abb.

     

    Angående bridge ikke bridge, så snakker folk flest da om man kjører nat eller ikke. Ikke om man kjører ren atm.

  7. Å bruke ren bridging (BlueCom, Tele2, Catch etc) gjør at du får ren kommunikasjon (og IP-adresser) rett gjennom modemet. For meg er dette essentielt da jeg vil bruke spill, programmer, egne servere etc. I bridgede modem blir ingen trafikk stoppet og du vil ikke ha problemer med kommunikasjon (som feks Telenor og cam-chat i MS messenger).

     

    BTW, BlueCom sine hastigheter er netto ned (hvor det teller) og brutto ut.

     

    KKaa

    Bruker ruteren til Telenor, altså Thomson Speedtouch 510i som blir sendt ut nå, og har ikke lagt merke til noen problemer med at den sperrer noe som helst slags trafikk hos meg. Ikke cam i msn heller. Skal man ha servere oppe mot nett, så må man seff sette opp port-forwarding i speedtouch'en, men det er ikke noe spesielt hokus-pokus.

     

    PPPOE har ikke gitt noe større lagg her i gården. Telenor har jo noe den laveste ping'en i hele Norge. Så ser ikke problemet. Vil faktisk ha litt ekstra autentisering, enda bedre sikkerhet. Har jeg logga av nettet hjemme her, så skal ingen kunne bruke mitt abbonement uten at de har kjennskap til mitt passord. Om de bruker min linje, men med annet abb, så vil dette vises i logger. Men da igjen, hva er sannsynligheten for at noen misbruker linja di? Tja, godt spm. Mer bekymra for det trådløse hvis det hadde vært uten noe som helst slags sikring.

     

    KKaa, bra kommentar ellers angående hastigheter. Det er jo faktisk ned-hastigheten som er viktigst for folk flest. Man kunne jo ha snudd adsl f.eks. Hvem ville ha vært interessert i 1Mbit ut og 300Kbit inn? Tvilsomt spør du meg. Inn er det viktigste. Og vi har da alltids tid til å vente litt når vi laster ut. Kan da vel ikke haste så mye med å få ratio på torrent-sider?

  8. mener ikke at man må bosette seg i byen for og få goder, men hvis man på død og liv vil bo milevis inni skogen, altså lenger unna sentralene enn det teknologien pr dags dato tillater for si f.eks. adsl, så lev med det. Det er enkelte som ikke har forståelse for at en del teknologier faktisk ikke fungerer når lengden overstiger en viss grense. Bor man 1 mil sentralen, da kan man ikke klage på at man ikke får adsl.

     

    Men, da har man kanskje mye fin natur utafor døra. Eller som Cornell, man kan ha både fin natur, og adsl :)

     

    Bor i skoglige strøk selv, og har adsl :)

  9. Ofte det faktisk hjelper og la modemet stå uten strøm i 30-40 sekunder etter at du har konfigurert dette, samt trykket på save all. Virker som om enkelte versjoner av 510i ikke klarer og skifte modus mens det står på, men så lenge det får starte opp igjen, så er alt på plass :)

     

    Funka hos meg en gang i tiden.

     

    Eller, har du en ruter til i huset, sett opp 510i som vanlig modem, og styr med forwarding på andre ruteren din.

×
×
  • Opprett ny...