Gå til innhold

Sanger

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sanger

  1. Det høres fint ut, men jeg opplever at problemet stikker dypere enn at Googles egne produkter som nå får en fix. Det som beskrives er at googledingsene selv sender ut uønsket antall mDNS forespørsler, og svarer på ditto.Det jeg erfarer i dag med wireshark er at uansett android telefon/tab som har en app med cast-addon (facebook, nrk, tv2 osv), vil buffre disse mDNS forespørslene når skjermen sover, for så å pøse de ut når den åpner. Det alene er nok til at noen av mine nettverksdingser blir frakoblet. Problemet synes mao å være implementert i alle apper med cast. Dersom Google kun tar ansvar for sine egne apper og dingser, hvem ivaretar da feilretting på øvrige?

  2. Hei Håvar. Kunne du skrevet en liste over hvilke enheter som har hvilke IP-adresser? Hvor henter du wireshark-dataen fra, og hvordan?

     

    Uten å ha lest meg opp på Chromecast ser jeg at mDNS brukes for å finne Chromecast-enheter på nettverket. Den samme protokollen bruker Spotify for å finne Spotify-enheter på nettverket.

     

     

    Samsung brukt her ...247

    chromecast ...91

    Denon ...232

     

    Kjører winshark fra en trådløs Laptop og filtrerer på formatet:  ipadr == 192.168.1.x "

    https://wiki.wireshark.org/DisplayFilters

     

    Var det det du lurte på?

  3. Dette er for indremedisinere, og jeg er kun autorisert for å sette på plaster...

     

    Utstyr/konfig

    *  LAN / WLAN med Asus RT-N66U som mater:

    *  Nettverksspiller Denon DRA-N4 Piccolo (nettverksspiller, nettradio og Spotify Connect)

       - koblet til LAN port på router

    * 3 stk. chromecast

    * 1 stk. appleTV

    * 1 stk. Pinell Supersound II+

    * 2 stk. HDPVR dekodere

     

    Androider brukt i testen:

    * 1 stk Samsung mobil

    * 1 stk. Samsung TAB'

     - begge Samsung er "always on network", batterisparing er av

     

    Problem med Denons nettverk(spiller):

    Uansett om jeg spiller SC connect, fra en disk eller internettradio, vil spilleren miste nettverksforbindelse når jeg vekker skjermen på uansett Samsung.

    Jeg hører gjerne at audio hssser ut, så mister spilleren nettverket. Andre enheter på nettverket blir stående

     

    Konstatert:

    1. I trafikkmonitoren på routeren ser jeg at trafikk på nettverket hver gang skjermene på telefon/tab vekkes

    2. Med wireshark ser jeg at samsungene sender gen strøm av mDNS pakker som er er google- relatert - "standard Query...Google"

    3. Lot wireshark se på ipadr til Chromecastene. De svarer alle med en elv av "query response" på "skjermpakkene" fra samsungen. Legger ved ytterligere 2 skjermdump på dette

     

     

    Hypotese:

    Pakkene har til hensikt å sjekke/etablere kontakt/tilstedeværelse av chromecast dingser på nettet (har 3 slike)

    Trafikken skaper konflikt med kommunikasjonen nettverksspilleren har gående

     

     

    Forsøkt:

    Har avinstallert eller deaktivert alle appene på tlf som jeg vet/ser har en chromecast utvidelse, hjelper ikke, pakkene fortsetter å strømme ut når skjermen vekkes. Dersom hypotesen har noe for seg, så har jeg fortsatt chromecast rusk i telefonen, men finner ikke flere

     

     

    Fra Denon:

    "Make sure that the following router ports are free in order to enable smooth network communication with a network-capable device:
    Router Ports: 3813, 443, 80, 8080, 3689, 554, *5297, 5298, 5353 UDP multicast

    *The last three ports are essential to identify the product over the network and are used by the Bonjour protocol. For the device to communicate, multicasting must be activated on the router. For information on this please refer to the user manual of your router."

     

     

    Legger med noen skjermdump fra wireshark

    Er det noen som kan hjelpe meg å analysere dette?

     

    Mvh Håvar

    post-63836-0-15701400-1515882747_thumb.jpg

    post-63836-0-71667300-1515882763_thumb.jpg

    post-63836-0-81814600-1515882775_thumb.jpg

    post-63836-0-81992000-1515882788_thumb.jpg

    post-63836-0-38075600-1515882804_thumb.jpg

    post-63836-0-27129700-1515882818_thumb.jpg

  4. Hei!

     

    Må hjelpe søss med å få orden på hjemmenettverket. De har satt en apple router på port 4 på Altiboxen for å se om de får mer fart på Wifi-en. Det fungerer for så vidt, men de har en nettradio på wifi som da sliter. Kan det være dublert DHCP/NAT som lager krøll?

     

    Vikenfiber anbefaler å sette altiboxen i bridge (og la ny router håndtere DHCP/NAT).

    Når du skal gjøre dette via mine sider får du imidlertid kraftig varsel om at brannmur vil slås av og at dette bør du IKKE gjøre.

     

    https://www.altibox.no/installasjon-asus-ruter/cpl5/

     

    Konfrontert med dette sier kundeservice hos Vikenfiber at:

    "Ved å sette hjemmesentralen i bromodus, deaktiveres brannmur og router i hjemmesentralen.

    Hjemmesentralen vil bli “usynlig” i nettverket, og vil ikke lenger fungere som trådløst aksesspunkt eller dele ut lokale IP-adresser (DHCP-server) til ditt utstyr. Oppsett av eget nettverksutstyr skjer på eget ansvar. Du får tildelt en offisiell IP-adresse på eget nettverksutstyr, og vil være helt ubeskyttet mot inntrengere fra internett. Vi anbefaler å aktivere bromodus dersom du skal ta i bruk egen router. Til syvende og sist blir det en vurdering du tar"

     

    De vil ikke svare meg på hvorfor de anbefaler en løsning som de samtidig sier gjør altiboxen ubeskyttert, ei heller hvorfor de ikke heller anbefaler å sette ny router opp som AP.

     

     

    En tilforlatelig bedre løsning er det motsatte, å sette opp nyrouteren som trådløst AP, mao i bridgemodus. Da gir imidlertid Apples AIRPORT app melding  "ikke godkjent av nettverksleverandør".

     

    Jeg er ikke kjent med altiboxkonseptet, men oppfatter CPL5 "hjemmesentralen" som en router med en egen tuner tilkoblet via Ethernet. Hvis denne konfigurasjonen skal opprettholdes etter at sentralen er satt i bridge, er jeg bekymret for om tuneren da blir åpent eksponert for trusler, og om selve CPL5 som jeg antar inneholder en altibox-konfig da kan manipuleres utenfra.

     

     

    Spørsmål til dere blir da:

    1. Hvilke risiko løpes for selve CPL5 routeren og tuneren ved at brannmuren slås av?

    2: Hvorfor får vi ikke lov av AIRPORT å sette apple-routeren i bridge?

     

    Mvh Håvar

  5. er det ikke veldig tungvindt å måtte dra med seg pellets OG batterier til kokeapparatet, istedenfor et kokeapparat og en ørliten svett rødsprit?

     

    virker tungvindt og unødvendig å kjøpe en av disse ovenfor en vanlig sprit/gassbrenner.

     

    virker også som du reklamerer for dette produktet... lurer på om det er en slags regel på forumet mot det...hmmm:P

     

    Hei! Det er en uvant tanke - et kokeapparat med batteri? Den lille beholderen for 2 stk AA batterier tar imidlertid ingen plass. Kjøper du en firepakk slike batterier av typen lithium til en hundrelapp, kan du fyre sammenhengene i inntil 80 timer. Jeg tror det bør holde for de fleste av oss. Disse batteriene er også mer miljøvennlige enn alkaliske som snurrer i inntil 20 timer.

     

    Som sagt brenner ovnen alt du kan finne av tørr biomasse. Å ta med brensel er derfor normalt ikke et tema. Jeg ville selv foretrukket pellets om jeg planla å bruke ovnen til oppvarming av lavvuen, fordi dette gir lengst brenntid mellom hver fylling.

     

    Jeg reklamerer for de miljømessige og sikkerhetsmessige fordelene disse tregass-ovnene tilbyr. Jeg har selv også flere hightech ovner. Eneste grunnen jeg nå kan se til å måtte bruke disse, er størrelsen på selve brenneren som ikke kan oppbevares inni kaffikjelen. Om du ser på dataene er de allikevel håndterbare og tar ikke mye plass i sekken. De leveres forøvrig med et solid trekk.

     

    Jeg har ikke noen økonomiske interesser i ovnene, men vil anbefale og utfordre alle friluftsfolk å utforske dette alternativet.

  6. For enkelte av oss er kokeapparatet obligatorisk selv på korte utflukter. For andre er det en forutsetning for å kunne gjennomføre en lengre tur eller ekspedisjon. 

     

    Miljøperspektiv ved bruk av fossile brennstoff til slike formål er sjeldent diskutert. Det er derimot sikkerhetsaspektene ved bruk ulike brennere og brennstoff. Brannfare i og utenfor telt samt kullosproblematikk er viktige utfordringer - som vi dessverre av og til blir minnet på i mediene når uhellet har vært ute. 

     

    Er det mulig å konstruere en liten, bærbar og effektiv vedovn som et reelt alternativ til de etablerte løsningene, og som samtidig ivaretar noen av problemstillingene ovenfor på en bedre måte? 

     

    Svaret er ja. Slike små “woodgas”- ovner har en økende tilslutning av brukere som lovpriser deres effektivitet og anvendelse. Kommersielt tilgjengelige ovner er bl.a. BushBuddy, Bush Cooker, Sierra Stove. Jeg vil også nevne pelletsovnen Pelle, selv om den havner litt utenfor pga vekt. På nettet florerer det også ulike oppskrifter for å lage woodgasovner selv med svært enkle materialer. 

     

     

    Aktiv eller passiv 

     

    Fellesnevneren for disse ovnene er at man fyller en stålsylinder med tørt brensel og fyrer på fra toppen. Mens prosessen som gjerne kalles «gassifisering» gløder seg nedover gjennom brenselet, sørger lufttilførsel fra undersiden for at gassene forbrennes på toppen av sylinderen og avgir varme. 

     

    For enkelhets skyld sier vi at det er 2 ulike tilnærminger på disse løsningene – en aktiv og en passiv. De passive løsningene baserer seg på at oksygentilførselen reguleres av naturlig trekk gjennom konstruksjonen – og at kanaler styrer luftfordelingen slik at forbrenningen blir best mulig. 

     

    De aktive løsningene har en vifte som gir bedre forbrenning og også høyere effekt. For å danne seg et bilde av forskjellene er det bare å tenke på hva som skjer når man gir et rykende bål “pustehjelp”. 

     

    Jeg har en tid nå fått testet en aktiv ovn som brenner «alt» du kan finne av tørr biomasse. Den er å få kjøpt fra Woodgas-Stove for 45 / 58 GBP for hhv LE (Light Edition) og XL. 

     

    Produsenten hevder at ovnen brenner «ultra rent», og forsvarer dette med en kontrollert viftestyrt lufttilførsel og luftspalter som gjør at forbrenningen i hovedsak foregår uforstyrret av kjelebunnen. 

     

     

    Brensel 

     

    Som de passive ovnene brenner også denne kvister og småvirke. 

    For de av oss som har avskrevet bålet som kokeplass, føles det litt uvant å skulle legge ut på tur uten brensel i sekken. Jeg erfarer at denne frykten er ubegrunnet. Disse ovnene brenner småkvist som du vanligvis bruker til opptenning, og de gjør det på en overbevisende måte. Tilgangen til tørre kvister har vært uproblematisk. Om du vil safe kan du medbringe noe tørrkvist og tennveske til opptenning. Husk at den aktive ovnen “puster på bålet” hele tiden, og selv noe fuktig trevirke vil brenne når ovnen er i gang. 

     

    Jeg har også fyrt med kongler, tørrmose, gress og lauv. Dette fungerer også bra men brenner fortere opp. 

     

    Det optimale brenselet for den aktive ovnen er trepellets som du kjøper i 16kilos sekker på Felleskjøpet til 50 kroner. Energitettheten er 4 ggr høyere enn vanlig trevirke. I tillegg fyller de brennkammeret på en måte som ikke er mulig med vanlige kvister. 

     

    Resultatet er overbevisende. Brenntiden på XL er målt opptil 1,5t, og 45min på LE. Forbrenningen er også meget ren - så godt som ingen røykutvikling med pellets. 

    Effekten på de respektive modellene er oppgitt til 1,5 / 3kW og 2,7 / 3,6kW på hhv LE og XL. 

     

     

    I praktisk bruk 

     

    Ovnene har vært brukt på flere dagsturer i marka og ute i skjærgården. Flere måltider og mange kjeler kaffe har vært tilberedt. 

     

    Sjeldent har kaffekokingen gått så fort. Skal du koke opp vann fort overbeviser ovnene uansett brensel. Skal du langkoke en gryte eller forsiktig steke noe, er eneste ulempen jeg erfarer at varmereguleringen da krever noe erfaring. Brenner man tørrkvist eller annet brensel som har lav tetthet kan viften stoppes for ikke å svi kjelen. Med pellets går ikke dette – de vil slokke uten at viften er i gang. 

     

    Lenken her viser LE med trepellets:

     

     

    Sikkerhet 

     

    Ovnene oppleves som svært sikre. Her er ingenting som kan eksplodere eller søles med. Brenselet er et miljøriktig alternativ og er som oftest tilgjengelig enten ved teltplassen eller kan plukkes opp på veien dit. Medbragt brensel er også et alternativ. Restproduktet fra fyringen kan du med god samvittighet grave ned eller strø utover (pass på glør). 

     

    Ovnene er utstyrt med de sedvanlige advarsler om at de kun skal brukes utendørs. Jeg forventer at de vil fungere utmerket også som varmekilde i et stort telt eller lavvu. Så langt har jeg ikke fått testet dette. Imidlertid har de lave sommertemperaturene gitt meg anledning til å bruke ovnene som varmekilde ute på terrassen med godt resultat. Opptil 3,6 kW varmer godt rundt beina. 

     

    Tekniske data 

     

    Woodgas Camp Stove LE - Light Edition 

    Heat Output - high power: 10,000 BTU/hour (3 KW) 

    Heat Output - low power: 5,000 BTU/hour (1.5 KW) 

    Burn Time: 10-12 Minutes for single charge of twigs 

    Burn Time: 40-50 minutes for single charge of sawdust pellets 

    (burn times vary greatly depending on fuel used but stove can operate continuously by carefully adding fuel every couple minutes) 

    Fuel Consumption - high power (dry): 1.7 lbs/hour (0.8 Kg/hour) 

    Fuel Consumption - low power (dry): 0.9 lbs/hour (0.4 Kg/hour) 

    Total Height: 6.5" (16.5 cm) 

    Total Diameter: 5" (12.7 cm) 

    Fire Pot Height: 4" (10.1cm) 

    Fire Pot Diameter: 4" (10.1cm) 

    Total Weight: 1 lb 10 oz (740g) 

    Power Usage: ~150mA at 3V (high power) 

    Power Usage: ~140mA at 3V (low power) 

    Batteries (not included): 2-AA Battery Life (Lithium): +/- 40 hours 

     

    Woodgas Camp Stove XL (extra large) 

    Heat Output - high power: 12,000 BTU/hour (3.6 KW) 

    Heat Output - low power: 9,000 BTU/hour (2.7 KW) 

    Burn Time: 20-24 Minutes for single charge of twigs 

    Burn Time: 1Hr 10Min - 1Hr 24Min for single charge of sawdust pellets (burn times vary greatly depending on fuel used but stove can operate continuously by carefully adding fuel every couple minutes) 

    Fuel Consumption - high power (dry): 2.2 lbs/hour (1 Kg/hour) 

    Fuel Consumption - low power (dry): 1.6 lbs/hour (0.7 Kg/hour) 

    Total Height: 9" (22.9 cm) 

    Total Diameter: 6" (15.25cm) 

    Fire Pot Height: 6.4" (16.3cm) 

    Fire Pot Diameter: 4.6" (11.7cm) 

    Total Weight: 2 lb 3 oz (970g) 

    Batteries (not included): 2-AA Battery Life: (lithium): +/-32 hrs

    post-63836-0-16180100-1314440147_thumb.jpg

    • Liker 1
  7. Regel for å løse opp parenteser sier at hvis det står + foran parentesen, kan denne fjernes uten at vi trenger å gjøre noe med fortegnene inni, slik:

     

    9a - 5a + (2 - a) = 9a - 5a + 2 - a = 3a + 2

     

    Regelen sier også at dersom vi har et negativt fortegn foran en parentes og ønsker å løse opp parentesen, må vi endre tegn på alle ledd inni parentesen slik: 6a - (3a + a) = 6a - 3a - a = 2a

     

    Min innvending mot sistnevnte er at i regnestykket ovenfor har ikke alle tall inni parantesen endret fortegn, ettersom 3a da burde bli -3a. Med - også foran parentesen burde løsningen med denne fortolkningen bli slik: 6a + 3a - a = 8a

     

    (a + b) – (a + b) = a + b – a – b = 0 er opplagt riktig og bekrefter regelen, men jeg ber om forklaring på hvorfor man ikke tar hensyn til - foran parentesen?

     

     

    Kilde www.matematikk.info 10. trinn Bokstavuttrykk

  8. Hei,

    Skal lage en ny XP-cd med driver for sata. Spørsmålet er hvordan jeg må brenne denne cd-en for at den skal kunne boote? Kopierte cden men nlite og integrerte driveren jeg skal ha. Prøvde først å legge alle filene tilbake på en ny cd, prøvde å lage en ISO av filene. Uansett booter ikke maskinen på denne cd-en.

    HAr brukt hele kvelden på dette og må gi opp.

     

    Jeg har altså nå både en iso fil og en mappe med alle filene i. Hva skal legges på cd-en, og hvilket gratis verktøy kan brukes?

     

    Takker for hjelp!!

  9. Jeg har en kolonne med flere forekomster av de ulike månedene. En annen kolonne inneholder flere forekomster av tallverdiene 1,2,3 osv.

     

    Jeg skal telle opp eksempelvis hvor mange ganger verdien 1 forekommer i JANUAR.

     

    i prinsippet slik; Tell_antall_forekomster_hvor((dette_er_sant_i_kolonne_A) OG (dette_er_sant_i_kolonne_B))

     

    Har prøvd å bruke ANTALL.HVIS, men får det ikke til...

     

    Tusen takk til de som vil hjelpe!

     

    Hedda

  10. Kanskje muligens noe off topic, men å bruke MAC-filter og "skjuling" av SSID blir ansett som den overhodet dårligste måten en kan sikre et nett på, siden det er uhyre lett å sniffe/sette MAC-adresse og også veldig lett å se SSID på skjulte nett. Dette nettet ville en kommet inn på etter 1 minutt på Kismet.

    7787596[/snapback]

     

    Ja, den type sikring er så og si verdiløs, prøv å sett på WAP istedet.

     

    AtW

    7787641[/snapback]

     

    Vet det, men med kryptering oppstår lagging samt frakobling med 5 min intervaller. Noen som har råd for slikt?

  11. Hei!

     

    Vi har trådløst nett med 5 maskiner, ukryptert (pga lagging), men med MAC tilgangskontroll. For å øke sikkerheten, har jeg disabelet nettverk ID broadcast.

     

    Som kjent innebærer dette at andre maskiner ikke skal kunne se vårt nettverk. Dette forutsetter at vi manuelt må legge inn nettverksnavnet på alle maskinene.

     

    På en av maskinene som benytter et USB nettverksadapter fra Netgear, kommer vi ikke på nett da. Maskinen/kortet finner ikke - eller ignorerer nettverket nettverket så lenge dette er "skjult"

    De andre 4 maskinene håndterer dette greit.

     

    Noen som har vært borti lignende?

     

    Håvar

  12. Hei, Kan en bruke count(*) inne i en loop, f.eks

     

    SELECT L.Lnr, L.Navn, L.Adr

     

    FROM laaner2 L, utlaan2 U

     

    WHERE L.Lnr IN (SELECT Lnr, COUNT(*) AS Antall

                             FROM utlaan2

                             GROUP BY Lnr

                             HAVING Antall>1

                             );

     

    Den andre selecten gir isolert ut ønsket resultat, men når den puttes inn i løkka fungerer det ikke.

    Hvorfor skal du spesifisere utlaan2 i hovedspørringen hvis du ikke selekterer noe fra den? Og hvorfor skal du selektere antallet i den andre delen? Den andre spørringen kan endres til følgende:

    SELECT Lnr
     FROM utlaan2 GROUP BY Lnr
     HAVING COUNT(*) > 1

     

    Så til slutt blir det slikt:

    SELECT L.Lnr, L.Navn, L.Adr
     FROM laaner2 L
     WHERE L.Lnr IN (
       SELECT Lnr
         FROM utlaan2 GROUP BY Lnr
         HAVING COUNT(*) > 1)

    6207433[/snapback]

     

    Dette gjorde susen! Så enkelt ting ser ut når en slipper gruble selv. Jeg får gruble mere, så blir jeg også flinkere. TAKK!

  13. Hei, Kan en bruke count(*) inne i en loop, f.eks

     

    SELECT L.Lnr, L.Navn, L.Adr

     

    FROM laaner2 L, utlaan2 U

     

    WHERE L.Lnr IN (SELECT Lnr, COUNT(*) AS Antall

    FROM utlaan2

    GROUP BY Lnr

    HAVING Antall>1

    );

     

    Den andre selecten gir isolert ut ønsket resultat, men når den puttes inn i løkka fungerer det ikke.

  14. Takk for svar.

     

    Opprinnelig script virker i IE, men ikke i Opera (siste).

     

    Når du sier at "i din ikke aner ikke PHP hva den skal gjøre", hva mener du da?

     

    Jeg trodde <?=$utskrift?> skulle fungere når short_open_tag = on i serveren, og det gjør den jo i IE ?

     

    Hedda

×
×
  • Opprett ny...