Gå til innhold

Chrichton

Medlemmer
  • Innlegg

    720
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Chrichton

  1.  

    Hei

     

    Det jeg mente var at annonsen ikke lastes inni en iframe. Den lastes inn på siden via javascript, men innholdet som lastes kan selvfølgelig inneholde en iframe igjen.

     

    Som igjen leder oss tilbake til at dere ikke faktisk har den kontrollen dere hevder å ha på koden som kjöres.

     

    Det er egentlig ganske skremmende at dere tillater dette.

     

    Et interessant spørsmål: Siden HW oppfordrer (les krever) at brukerne skrur av ikke bare reklameblokkering, men sikkerhetsfunksjoner. Og HW overlater til tredjeparter å få kjøre vilkårlig kode mot betaling. Er da HW juridisk og økonomisk ansvarlige hvis denne koden som kjøres er ondsinnet og medfører økonomisk tap for brukerne?

    Det er slett ikke ukjent at betalt reklame i flere tilfeller har vært vektoren for ondsinnet programvare som brukes til ID-tyveri eller innbrudd i datasystemer.

    • Liker 3
  2. seriøst. når de regner 80 kroner tap for hver film og de fleste filmer etter kort tid selges for 79 kr på kiwi. Da er det en useriøs triksing med brutto og netto tall som får det til å bli tullete. Det eneste rettigheteshaverne taper er sin egen netto fortjeneste. Momsen taper de ikke, den taper evt. staten. Produksjons og distribusjonskost for de fysiske dvdene taper de ikke. Det er utgifter de slipper å betale. Og fortjenesten til salgsleddet taper heller ikke rettighetshaverne, den er det kiwi og platekompaniet som taper.

    • Liker 1
  3. Prøv å legg inn en Home-versjon og kjøp når du får spørsmål om å aktivere/kjøpe lisens. Orker ikke teste selv (har nettopp kvittet meg med 2. PCen), men jeg er rimelig sikker på at det var rundt 650,- for en gyldig lisens.

    Edit:

    Kan legge til at jeg reagerte på dette fordi det var lavere enn summen jeg har betalt for Windows 7 tidligere.

     

    Nå kan det være at det var brukt en "starter" lisens eller noe som gjorde at jeg fikk en lavere pris. Jeg tviler på det, ettersom jeg aldri har hatt eller sett Windows 7 starter på noen av mine maskiner.

     

    Det stemmer fint det. Jeg har benyttet meg av tilbudet når jeg skulle bygge en billig maskin.

    Jeg installerte en Windows fra original DVD-plate. hoppet over å legge inn lisensnøkkel og så lot jeg Windows feile i sjekken på gyldig lisens (selvsagt, siden det ikke fantes noen lisensnøkkel) Da kunne jeg gå til en webside der jeg fikk tilbud om å kjøpe lovlig lisens fra MS til en mye lavere pris enn i nettbutikkene. La inn adresse, betalte med VISA og et par dager senere ble original DVD med ny lisensnøkkel levert på døra. Billigere og enklere enn å handle på Komplett, og en 100% lovlig lisens. (Når MS lar deg installere uten lisensnøkkel så har du en lovlig prøvelisens i et antall dager, så selv den originale installasjonen var 100% lovlig)

  4. Mye av dette er ren metodefeil.

     

    En av feilkildene er at nordmenn oppgraderer oftere enn i andre land, men beholder programvaren. Bortsett fra Windows OEM lisenser som er bundet til hovedkortet (og som normalt også følger med når man kjøper ny maskin) så er dette helt greit og lovlig.

     

    I tillegg så er det faktisk en god del som installerer Åpen programvare som ikke registreres i salgs-statistikken. Spesielt OpenOffice ser jeg fler og fler som bruker på PCene sine hjemme. Og jeg har vært borti mange som installerer Linux både hjemme og på jobb uten å rope høyt om det.

  5. Jeg skulle gjerne vite to ting før jeg tar tallene seriøst:

    1) Hvor mange av tilfellene som oppdages er rene glipper som oppdages og automatisk rettes enten ved å bestille flere lisenser eller å slette overflødige installasjoner?

    Disse representerer ikke noe reelt tap

     

    2) Hvor mange av tilfellene er på grunn av innfløkte lisensregler der bedriften har gjordt sitt beste for å være lovlydige men likevel går i fella. F.eks er det slik at om man kjøper en ferdig Dell med Win 7 installert, og straks maskinen kommer inn døra overskriver denne med en Win7 prekonfigurert for bedriften så skal man betale for 2-to Win 7 lisenser, ikke bare 1 slik mange tror.

  6. Tipper mange sa det samme under den tyske okkupasjonen av Norge under andre verdens krig :)

     

    Hoho! Her drar vi ting langt gitt! Dagens...

     

    Det er ikke så irrelevant som du tror.

     

    Etter krigen sa italienerne om Mussolini "Han fikk hvertfall togene til å gå i rute"

    Og Nord-Norgebanen med tog hadde kanskje ennå ikke nådd Bodø om ikke Tyskerne hadde bygget bane fra mosjøen og opp på Saltfjellet under krigen. Fordi de kunne diktere hva som skjedde så var det mer effektivt enn demokratiet.

     

    Mange anser det Opplyste Enevelde som en mye mer optimal styreform enn demokrati, og det er jo på mange måter et opplyst enevelde Apple representerer.

  7.  

    Det er heller ikke bevist at ulovlig fildeling har negative konsekvenser for salget, og det er flere som mener det kan ha en positiv effekt i forhold til salg.

    Domstolene skal legge det som er mest sannsynlig til grunn. Og det som er mest sannsynlig er at fildeling har negative konsekvenser for salget.

     

    Fremtidig forskning kan vise noe annet. Men i den virkelige verden der man ikke kan utsette domstolsbehandling i noen år må man ta utgangspunkt i hva som skjer i dag.

    Det er slett ikke mest sannsynlig at fildeling har negative konsekvenser for salg. Det er en påstand. En påstand fra en part i saken. Det som har vært av vitenskaplige undersøkelser om det har vist det motsatte.

    Og argumentasjoner om at "det er uansett ulovlig så det spiller ingen rolle hva som er rett eller galt" blir passe ironiske, siden alt Max Manus gjorde jo var strengt ulovlig :-P

     

    Etter filmbransjens regnestykke så tapte de nok mange milliarder på at filmen ble lagt ut, selv om den var en av de største norske filmsuksesser noensinne. (Etter standard Hollywood regnskapsføring så ville filmen blitt sett av 7 millioner flere nordmenn om den ikke hadde havnet på nett) ( *) Bare for å klargjøre det med regnskapsføring så gikk Ringenes Herre filmene med underskudd i følge regnskapene i Hollywood. Kreativ bokføring på sitt beste)

×
×
  • Opprett ny...