Gå til innhold

ksaether

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ksaether

  1. Heisann

     

    Jeg har et Netcom Connect abonnement sammen med et Huawei E620 PCMCIA kort som fulgte med: https://netcom.no/privat/abonnement/connect.html

     

    Sammen med denne har jeg en Linksys WRT54G3G router: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=326286

     

    På toppen av routeren stikker jeg inn PCMCIA kortet med SIM kort i og vips så har jeg router med 4 LAN porter og 54 mbps Wireless som er koblet til internett via Netcom sitt UMTS nett.

     

    Jeg har brukt dette hjemme i ca et halvt år med 1-2 PC(er) koblet til. Var plaget med litt ustabilitet i starten, men etter at jeg oppgraderte firmaren til Huawei kortet ble alt veldig bra. Får stort sett opp mot maks hastighet (ca 40KB/s), og det fungerer bra for suring, nedlasting, ftp, bittorrent og alt annet jeg har prøvd.

     

    Det hender at routeren henger seg så jeg må reboot den, men det er som regel etter at den har vært på i 24+ timer og jeg har flere torrents på store filer som står og går.

     

    Det eneste jeg savner er høyere hastiget, men nå har jeg flyttet så jeg skal kvitte meg med dette å bestille ADSL :thumbup:

     

    mvh

    kristian

  2. Hei

     

    Jeg skal snart igang med å bygge en billig og bra AMD AM2 basert SFF PC til foreldrene mine, og vurderer Shuttle SK22G2 som utganspunkt.

     

    Er det noen som har erfaringer med denne?

     

    Luer litt på støy vs. varme og om det er plass til et vifteløst skjermkort.

     

    Har vurdert en Intel Core2 basert istedet, men finner ikke noen barebone som kosert noe særlig under 3000,- NOK.

     

    mvh

    kristian

  3. Hei

     

    Jeg synes også AVR er gøy! Jeg holder på å lage en standalone RFID leser, og bruker basic. Jeg ser ingen grunn til å gå over til C. Men skal du begynne fra scratch etter assembly, så er det kanskje mer hensiktsmessig å lære C ettersom det er lettere å få hjelp.

     

    7196825[/snapback]

     

    En god grunn til å bruke C er kanskje at det er mye lettere å finne dokumentasjon og eksempel kode, for eksempel så er jo alle application notes for AVR skrevet i C og der finner du jo kode for de meste.

     

    C er ikke så veldig vanskelig bare man kommer igang.

     

    I tillegg så vil vel C gi kunne gi deg litt høyere ytelse, da de fleste C compilere vil ha bedre optimalisering enn Basic ?

     

    -kristian

  4. Selv har jeg lyst på starterkitet til AVR32, men er "litt" i dyreste laget...

    7192658[/snapback]

     

    Heisann

     

    Hvis du klarer deg uten LCD så kommer det nye kit på slutten av året eller i begynnelsen av neste år som kommer til å koste mye mindre. Vent til de kommer, så kan du heller koble på et display senere hvis du vil :-)

     

    -kristian

  5. 7094191[/snapback]

     

    Der er en omtale på Tom's Hardware også:

    http://www.tomshardware.com/2006/10/16/bui...stem/page6.html

    7095025[/snapback]

     

    Ja, det var pga tomshardware at jeg oppdaget dette kabinettet jeg også. DIGN HV-5 ser heller ikke så ille ut, men har ikke støtte for så mange interne disker ser det ut som.

     

    Tipper Zalman sitt blir litt dyrrer enn DIGN HV-5.

     

    Bor i Trondheim, så skulle funnet en butikk som har noen av disse så jeg får sett de "live".... :hmm:

     

    -kristian

  6. Hei

     

    Er det ikke sånn at et egnet video-kort kan gjøre evt. nedskalering så CPU'en avlastes?

     

    Pussige priser shg.no har, forresten, EE-versjonene er faktisk billigere enn tilsvarende "vanlige" utgaver, mens SFF-versjonen er grisedyr.

    7097571[/snapback]

     

    Jo, det finnes jo den del skjermkort med hardware støtte for f.eks MPEG4 og H.264 dekoding, men jeg vet ikke noe om hvordan dette funkgerer i praksis mellom CPU og GPU.

     

    Ang. priser så sa vel AMD at SFF skulle koste noen hundre NOK mer enn EE, som igjen skulle være noen hundre dyrerer enn normale versjoner. Mulig det tar litt tid for dete justerer seg, eller at SHG tar seg godt ebtalt for en vare få andre har enda :-)

     

    -kristian

  7.  

    Vurderer en X2 4600+ 65W selv.

     

    -kristian

    7094246[/snapback]

     

    Takk skal du ha!

     

    Brrr..... over 3000 spenn! Det var da i drøyeste laget. Forresten går det fram av den testen på Toms HardwareGuide jeg refererte til, at på tomgang ("idle") bruker 65W-versjonen bare noen få Watt mer enn 35W versjonen.

    7095049[/snapback]

     

    Jepp, grunnen til at jeg vurderere X2 4600 er for å ha lavt effektforbruk men fortsatt høyest mulig ytelse. Jeg vet jo ikke hva slags krav du har, men å dekode H.264 og MPEG4 er ganske krevende så dersom du skal vise filmer i H.264 i full HD oppløning (evt. med nedskalering) så er det kanskje smart å gå for noe litt kraftigere?

     

    -kristian

  8. Hei,

     

    Noen som har sett disse lav-effekt versjonene noe sted i Norge?

     

    De omtales her.

     

    Jeg er spesielt ute etter "3800+ X2 EE SFF" som nøyer seg med 35W, og må vel være ideell til HTPC bruk.

    7093778[/snapback]

     

    Hei, kikker på disse selv og hverken hardware.no eller webbutikkene har noe god måte å merke de på så enig at de er litt vanskelige å finne.

     

    Det er flere butikker som har 65W versjonenen, men eneste jeg har sett som har den du spør etter er shg.no, se liste over de forskjellige her: http://www.shg.no/produkter/list2.asp?katid=7564#7569

     

    Stiv pris på 35W versjonen da men ... mulig den synker litt etterhvert.

     

    Vurderer en X2 4600+ 65W selv.

     

    -kristian

  9. Jeg har forøvrig sendt en mail til Zalman med spørsmål om den oppgitte høyden på 135 mm inkluderer føttene, men har ikke fått svar ennå. Jeg ønsker å putte boksen inn i et møbel der det bare er plass til 150mm i høyden.

    7093725[/snapback]

     

    Har du lagt merke til at PSU delen også er senket slik at den stikker like dypt som føttene (nesten). Ser det muligens ikke så godt på bildet over, men det er ganske tydelig her: http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/...images/psu2.jpg

     

    Hele testen finnes her: http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/HD135/

     

    -kristian

  10. Heisann

     

    Min PM 1.7Ghz klarer det meste, mpeg2 720p - 1080p (går naturligvis mest i 1080i) og x264 720p. h.264/AVC 1080p slik BBC HD sender takler ikke pc'en min. Men jeg er rimelig sikker på at en e6300 vil gjøre susen....

    7088612[/snapback]

     

    Ja det det veldig stor forskjell på MPEG2 og H.264 så det er vel som forventet det du ser der. Ser at flere tror at at E6xxx eller lignende vil fungere bra, så hadde vært supert hvis noen med en sann kan teste noen HD H.264 filmer på systemet sitt...

     

    Får vel bare vente i spenning :-)

     

    -kristian

  11. Hei

     

    Kom tilfeldigvis over HD135 på Zalman sine hjemmesider igår: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...dx=219&code=029

     

    hd135_10.jpg

     

    hd135_09.jpg

     

    Ser meget bra ut synes jeg. :thumbup: Både litt mindre og bedre å se på en storebroren HD160 som selges her i Norge

     

    Er det noen som har sett noen webshop'er som har HD135 eller aner om det kommer til Norge, finner det ikke noe sted?

     

    Takk for all hjelp

     

    mvh

    kristian

  12. Heisann

     

    Som tittelen hinter om så lurer jeg på hva slags prosessor man bør velge for en litt high end HTPC (les: støtte for 1080P oppløsning på video).

     

    Det man først og fremst trenger er jo å kunne dekode video i forskjellige formater, MPEG4, WMV og særlig H.264 er krevende.

     

    Apple har jo masse trailere i H.264 liggende på hjemmesiden. På min pentium M 1.5Ghz så bruker quickime 60-80% av CPU for å spille av en film i 720P oppløsning. Noe som antakelig vil bety at en film i 1080P aldri vil funke bra på denne maskina.

     

    Er det noen av dere som har et oppsett som fungerer bra dersom dere prøver å spille av en film i 1080P (1080x1920 opplsøning) ? Jeg har ikke noen skjerm som har så bra oppløsning så jeg får ikke testet. Ser at Apple anbefaler en Pentium 4 på 3Ghz eller høyere, noe som er ganske tøffe krav.

     

    Hva om man i tillegg skal DTS eller lignende lydstøtte?

     

    Er det slik at nye skjermkort har hardware dekodere for dette, slik at skjermkortet kan gjøre dekodingen?

     

    Hadde vært interessant å høre om noen har noen erfaringer eller synspunkter her.

     

     

    mvh

    kristian

  13. Heisann

     

    Mange av mine musikk-kataloger inneholder album-art-filen folder.jpg 

     

    Kanskje MS Windows MediaPlayer er nøkkelen til prosessene som genererer disse filene?? Eller finnes der et annet program som gir bedre kontroll?

     

    6750092[/snapback]

     

    Jeg har ikke full oversikt over alt dette jeg heller, men skal du ha et program som gir deg full kontroll over mp3/wma etc. taggene så anbefaler jeg Tag&Rename. Et flott lite program som også lar deg endre albumart, både på enkeltfiler eller se hva som ligger i katalogen.

     

    Programmet kan også koble seg også opp mot eksterne databaser så du kan finne alle de album art du måtte mangle.

     

    Bare pass på at ikke Windows Media Player skriver over all informasjonen igjen etterpå så skulle du ha full kontroll :-)

     

    -kristian

  14. så det du har hørt er at k8l kan brukes på am2 shuttle men altså ikke ddr3 :hmm:  vente litt til vi ser tester og folk får maskina. så velger jeg da. har litt lyst på syk conroe ytelse, men hvis det viser seg at k8l er like bra med mindre strøm blir det en. 3800+ som skal klokkes. av alle tester jeg har sett av sn27p2 har de klokka til max htt på 300. dvs at 3800+ legger seg på 3 ghz noe som burde holde til k8l kommer.. optemist :D

    6715613[/snapback]

     

    Det jeg har hørt er at AM3 sokkelen skal være bakoverkompatbiel med AM2, dvs at en AM3 CPU kan plasseres i AM2 sokkel med DDR2 minne, men at en AM2 CPU ikke kan sitte i en AM3 sokkel.

     

    Om dette også er veldig avhengig av chipset aner jeg ikke så om nForce 570 vil fungere med AM3 K8L vet jeg ikke. Kan kikke litt rundt, men tviler på om at det finnes noe særlig info om dette enda.

     

    Overklokking med SN27p2 hadde vært artig å prøve ja. Har ikke noe erfaring med overklokking jeg, men har en drøm å modde SN27P2 slik at den får pen vannkøling der det meste er stappet inn i kabinettet :-)

     

    -kristian

  15. i teorien gjør amd det også. ny cpu som heter K8L. både DC og QC LINK HER men har ikke klart og funnet ut om de støttes av det chipsett som står i sn27p2. de sier så, men man vet aldri.

     

    Standby: 6 watt

    Idle.: 64 watt

    Prime 1 kjerne: 79 watt

    Prime 2 kjerner: 89 watt

    3DMark03: 64 - 85 watt.

    dette henta jeg fra en tråd. en 6300 @ 2,1  lurer på hvordan disse tallene vil våre med 6600 @ 3.0 :hmm:

     

    som jeg sa over, har lyst og sette inn dx 10 kort. sener

    6713487[/snapback]

     

    Sant det, AMD har vel også lovt at chipset med AM2 støtte skal kunne støtte AM3, dog kun med DDR2 minne. Det kan jo bety at K8L er støttet av SN27P2..

     

    89 Watt er jo det samme som normale AM2 X2 så derfor jeg ønsker med EE versjonen.

    For min del ønsker jeg noe med god ytelse uten altfor mye varme, så Am2 4600+ EE kan synes som beste alternativ just nu.

     

    Og med en strømpris på 1k/kWh så er det jo 200,- spart hvert år fra 89W til 86W he he :thumbup:

     

    -kristian

  16. er litt bekymra over at conroe er så tørst etter strømm, sammenligna med AM2 tror det kan være kjekt og ha noe og gå på når G80 kommer :hmm:

    6711567[/snapback]

     

    AM2 4600+ Energy Efficient har 65W TDP, så jeg kunne egentlig tenkt meg et SN27P2 kabinett med denne.

     

    Har hørt at core2 også har 65W TDP men at Intel regner TDP på en litt annen måte, noe som gjøre at AM2 kommer bedre ut?

     

    På en annen side hadde vært bra med SN37P2 hvis Intel kommer med kompatibel quad core på slitten av året, he he :-)

     

    -kristian

  17. Heisann

     

    Da har Shuttle endelig lagt ut info om SN37P2 på hjemmesiden deres :thumbup: . Dette er første SFF fra Shuttle som støtter Core2 CPU fra Intel.

     

    http://www.eu.shuttle.com/en/DesktopDefaul...140_read-13338/

     

    Har jo ligget et par tidlige tester på nettet av denne, men siden Shuttle nå viser den på hjemmesiden siden så er det vel bare å håpe at den dukker opp i Norge snart, prisen blir sikkert rundt 4K slik som SN27P2, tror dere ikke ??

     

    -kristian

  18. Heisann folkens

     

    Er det noen som vet om en webside der jeg kan taste inn adressen eller telefonnummeret mitt å få se avstanden til telefonsentralen. Kan være greit å vite, så man ikke betaler mye for kraftig bredbånd hvis avstanden til sentralen begrenser linjen uansett ...

     

    Jeg mener at Jara har noe slik et setd på siden sin, men jeg klarer ikke å finne det.

     

    takk for all hjelp :-)

     

    -kristian

×
×
  • Opprett ny...