Gå til innhold

christopherH

Medlemmer
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av christopherH

  1. Hei, er på utkikk etter en onlinestore som selger musikkfiler til nedlasting, men i akseptabelt format.

     

    Har Googlet litt rundt på dette, men ikke funnet noe så langt. Mp3 eller andre lossy formater er ikke et alternativ og fore HiFi anlegget med. Samtidig så skulle jeg gjerne hatt luksusen både med å bestille til nedlasting, og muligheten til å plukke ut enkeltsanger.

     

    Er det noen som vet om nettsteder som tilbyr dette? og som har greit utvalg av musikk?

     

    Setter stor pris på alle innspill!

     

    Christopher

  2. Hei!

     

    Jeg ønsker meg et sted online som jeg kan dele bilder som jeg tar med venner og kjente som vil se disse bildene. Til nå har jeg ikke vært flink til dette, og ser derfor litt på forskjellige steder som kan gjøre dette.

     

    Det jeg ønsker meg er følgende;

     

    1) En tjeneste der det er lett å laste opp mange bilder av gangen (av typen Flickr Uplodr)

     

    2) At andre som skal se på bildene ikke trenger å opprette brukerkontoer

     

    3) En tjeneste som ikke er knyttet til en fremkallingslab (Eurofoto/ Japan Photo)

     

    4) At det ikke er håpløse begrensninger på hvor mange bilder/album/mapper man kan opprette innen et visst tidsrom.

     

    Jeg trodde at Flickr var tjenesten som kunne gjøre dette, men har forsøkt gjentatte ganger å oppgradere min kto (for å få lov til å opprette mer enn 3 "sets") men uten hell. Jeg kommer ikke igjennom alle stegene på "oppgraderingen" har lest, og også sendt gjentatte e-poster til Flickr om dette uten å ha fått svar. Har derfor nå gitt opp dette.

     

    Har også forsøkt Photobucket, men synes ikke dette svarte til forventningene.

     

    Det er ikke noe behov for meg at dette er en gratistjeneste. Betaler gjerne noen kroner for noe som virker godt!

     

    Håper at det er noen der med gode erfaringer som kan gi råd.

     

    CH

  3. Hvis du er ute etter valuta for pengene så vil jeg anbefalle deg å ta en titt på Nikon D70s. Selv om arvtagerene til dette kameraet for lengst er på banen, så er dette (i mine øyne) det kameraet som gir mest og best valuta for pengene i dag.

     

    Det er skrevet masse sammenligninger av dette kameraet mot andre her på forumet, samt at det er også skrevet mye om fordeler med kameraet generellt. Les litt på dette. Dette er et meget godt kamera, som gir en god kvalitetsfølelse.

     

    Du får kit'et med 18-70 linsen nå til ca 7500,- flere steder. Bestill deg en blits fra ebay, eller få noen til å kjøpe med fra USA (dollaren snart i 6 kr) så har du en kjempepakke du vil ha glede av i mange mange mange år.

     

    Mitt innspill...

     

    ChristopherH

  4. Joostein:

    Jeg har versjonen som heter 200 nå. Denne har plass til 1 stk kamera +4 stk lange objektiver (70-300 ekv). Flere små hvis du stabler i "høyden". Men skal du ha med deg 2 stk hus, ville jeg nok gått for 300 eller 400.

     

    Tilbudet som er på fotohuset nå er nesten for godt til å være sant... ville jeg kastet meg over uten å blunke hvis jeg ikke hadde bag selv allerede!!

  5. Takker for svar!

     

    For å presisere, så er jeg den lykkelige eier av en etterhvert relativt velfyllt (og tung) fotobag.

     

    Det at jeg er meget fornøyd med mitt eget utstyr, gjør det desto vanskeligere å være objektiv når man blir spurt til råds. Selv om jeg med hånden på hjertet kan si at "dette ville jeg kjøpt", så kan jeg være sterkt påvirket av f.eks min forkjærlighet for Nikon, type fotografier jeg tar, osv.

     

    Dette gjør at jeg ikke har noe problem med å sette opp en pakke som jeg tror at jeg personlig ville ha vært fornøyd med, mens det finnes sikkert personer i andre leire (Canon, Pentax, osv) som har gode argumenter for hvorfor deres foreslåtte pakke vil være egnet.

     

    Jeg spør rett og slett for å kunne gi et mest mulig balansert råd til nyskjerrige førstegangskjøpere. (noe som jeg kanskje ikke hadde trengt hvis den gjennomsnittlige selger i en fotobutikk hadde visst noe mer om produktene de skal selge)

  6. Hadde vel håpet på noe mer konstruktive innspill enn det som her har kommet. Og hadde også håpet at man ikke trengte å dukumentere at man har vært både flittig til å søke på forumet og nettet ved hvert innlegg.

     

    Men uansett...

     

    Har selvsagt lest både trådene og artiklene det henvises til. Og selv om jeg synes artikkelen her på akam om tre 10mp kameraer til under 10.000,- er en god artikkel, så tror jeg det sitter mange personer her som etter å ha kjøpt dSLR selv, danner seg fortløpende formeninger om hva de ville ha gjort anderledes dersom de skulle kjøpt igjen for første gang. Vurdering hus/optikk, pris kamerakit vs ekstra utstyr.

     

    Til de som synes de har lest det samme for n'te gang, beklager jeg selvsagt frustrasjonen dette medfører, men håper at de kan hoppe over denne tråden, og lese videre på neste.

     

    For å gi en klarere illustrasjon av hva jeg mener så kan f.eks et forslag til "startpakke" under 10.000,- være:

     

    Nikon D70s m/18-70 (godt kamera som fortsatt vil gi fotoglede i lang tid, med et av de bedre kit-objektivene)

    Nikon SB600 (da blitz er noe man fort oppdager at man trenger, og den innebygde i stor grad er verdiløs)

    Nikkor 50mm f/1.8 (mye objektiv for pengene, og kan brukes til masse)

     

    Håper at tråden ikke stenges enda...

  7. Har flere bekjente som spør meg til råds om kjøp av dSLR om dagen. Jeg har jo mine formeninger om hva som er det beste kjøpte, men tenkte det kanskje er greit å få litt andre synspunkter også.

     

    Det varierer hvilket forhold folk har til å kjøpe brukt utstyr, men for mange er dette helt i orden, så foreslå gjerne brukt utstyr også.

     

    Det som disse personene er ute etter er en best mulig "startpakke" under 10.000,-.

     

    Virkelig imponerende å høre hva som blir fortalt til førstegangskjøpere ute i butikkene om dagen. Beste til nå som jeg har fått referert tror jeg må være "det spiller ikke noen rolle hvilket kamerahus du kjøper. Alle objektiver passer til alle kameraer..."

     

    Setter pris på alle innspill.

  8. Kommer helt ann på hvilket nivå du tar bilder på, og hvor mye penger du ønsker å legge i dette.

     

    Personlig tror jeg hvis du har penger nok, og ønsker å legge masse i dette, at det er vanskelig å få noe som er stiligere enn dette (https://prisguiden.no/product.php?productId=8677), men da er penger ikke lenger et moment.

     

    Selv har jeg en lykkelig amatør, som ikke ønsker å legge enorme summer i utstyr (enda). Har nå forsket endel rundt billige telezoom objektiver, og har mer eller mindre bestemt meg for Tamron sitt nye teleobjektiv på 70-300mm. Dette får du til 1.500,- på f.eks JapanPhoto, og får masse skryt for "value for money". Bildene vil selvsagt være av en helt annen kvalitet enn Nikonobjektivet over, men da til en tiendedel av prisen.

     

    Men som sagt, det kommer mye ann på hvilket nivå man er, eller ønsker å være.

     

    Christopher

  9. Hei,

     

    Sett endel på rimelige telezoom objektiver til Nikon, og har forsøkt å finne gode tester/erfaringer/eksempelbilder, men med begrenset hell. Forsøker derfor å spørre her, om det er noen som kan si noe som helst om disse.

     

    Tamron objektivet er dette. Dette har betegnelsen A17, og må ikke forveksles med sin forgjenger.

     

    Sigma objektivet er dette.

     

    Håper på synspunkter. Er det noen som har andre alternativer de mener bør vurderes som alternativer, så gi gjerne beskjed om dette også.

     

    Takker!

  10. Takk for gode innspill så langt. For å komme med den etterspurte presiseringen så er det tenkt til bruk på vanlig blits (av typen SB600/800)

     

    Har sett litt på LumiQuest sin produkter, da disse får mye god omtale. Er det noen som kan si noe om holdbarheten på Promax pakken? Ser litt skjør ut på bildene, og har ikke klart å finne noen som sier noe om dette noe sted.

     

     

    Igjen takk :)

  11. Jeg personlig vil anbefalle Nikon. Er selvsagt farget av personlige preferanser her. Men litt mer objektivt så får man veldig veldig mye kamera for pengene i D50 og D70s om dagen, da prisene presses ned for å ikke konkurrere med det nye D80.

     

    Generellt så er Nikon vs Canon diskusjonen litt som Mercedes vs BMW. Alle er enig i at begge deler er meget gode biler, men folk er vanligvis veldig enten eller. Det er personlige preferanser som skiller.

×
×
  • Opprett ny...