Gå til innhold

Sirillion

Medlemmer
  • Innlegg

    535
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sirillion

  1. Hvorfor skal jeg gidde å betale for et reklamefritt tek.no når jeg fremdeles må se reklame?

     

    Jeg har slått på og av alt som er av innstillinger for å slippe å se dritten men enda så er det en annonse med annonsørinnhold fra Telia som preger siden når jeg kommer innpå om dagen. Jeg vurderer sterkt å avslutte mitt ekstra abonnement, ikke bare som følge av dette men det er mer som at dette er dråpen som fikk begeret til å flyte over.

     

    -S

  2. 1. Gå til www.privateinternetaccess.com

    2. Kjøp deg en VPN konto der, koster noen hundrelapper for et års abonnement.

    3. Last ned og installer deres desktop app til det OS du bruker herfra https://www.privateinternetaccess.com/pages/client-support/

    4. Bruk appen til å logge deg på en server og den gir deg en ny og anonym ip adresse som du kan bytte bare ved å koble deg fra og til igjen eller til en annen server.

     

    -S

  3.  

    Det som ikke kommer frem i artikkelen er om denne kan monteres over hvilken som helst dobbel stikkontakt eller om den er bundet mot en type produsent, det være seg Elko, Schneider, ABB osv.

     

    Det virker også som om at denne kun kan erstatte dekslet på en innfelt stikkontakt og at den ikke vil kunne benyttes dersom man har et åpent anlegg.

     

    Hei

    Denne kan monteres på de aller fleste stikkontakter som benyttes i alle de nordiske landene, både innfelte og utenpåliggende.

    På sikt er målet at den skal støtte absolutt alle fabrikat og også internasjonalt.

    Har dere andre varianter for utenpåliggende stikkontakter da eller er det en eller annen form for adapter som settes på? For den som er avbildet i artikkelen virker ikke å kunne dekke rundt hele den utenpåliggende stikkontaken.

  4. Lager heller en ny tråd. Fikk ca 120v gjennom meg en gang her hjemme når jeg tok på en jordet leder og en ujordet komponent. Sliter med å forstå hvorfor.

     

    Det kommer jo ann på faktorene i gitt situasjon.

     

    Dersom den ujordede komponenten du tok på er av en elektrisk art og har en jordfeil i seg sånn at den ene fasen går i komponentens ytre og du så da tar på gitt komponent og en annen jordet del samtidig så vil jo du danne en forbindelse til jord for den feilen som da har oppstått i den ujordede komponenten og i så måte få støt.

     

    -S

  5. Over 2000w så er det vel nye krav om direktekobling

    En varmtvannstank er ofte på 2000w og ikke på 24/7

    Når man tar ut støpsel på slike ser man ofte at det er svidd.

     

    Kravet var 2000W men ble endret i NEK:2014 som følge av at produsentene av varmtvannstanker endret spec til 1950W for å tekkes nye NEK:2010. Nytt krav for direktekobling er 1500W men det gjelder kun varmtvannstanker og det kan fravikes ved bruk av industrikontakter.

     

    Har jobbet som elektriker nå i 15år og kan ikke si meg enig i at det ofte er svidd når man tar ut støpslene. Det tilhører sjeldenhetene men ja det skjer.

  6. Det høres fornuftig ut.

    Man må opp i 2000w på en kontakt før man risikerer svimerker inni, selv rett fra vegg.

    Men ikke bruk de fra rema 1000 eller ikea.

     

    Du tuller litt nå. 2000W er jo ikke mer enn 8.7A. De fleste forbrukerkurser i norske hjem er på 10-16A med unntak av platetopp/komfyr kurser som er på 20-25A. De fleste stikkontakter som selges i norge (og jeg sier de fleste da jeg umulig kan vite av alle ) er sertifiserte for 16A, altså 3680W ved 230V.

     

    Jeg kan være enig i at det ikke er bra å ha en KONTINUERLIG belastning på 2000W eller mer forbundet via stikkontakt men da er det gjerne pluggen og dens tilstand som blir problemet. Derav kravet om at varmtvannstanker over 1500W skal være fast forbundet eller via en godkjent stikk/plugg kombinasjon.

     

    -S

  7. Ok, kan prøve meg på denne. Bygde akkurat en PC i tilsvarende prisklasse til min nevø og han ble jo fornøyd.

     

    Da du ikke sier noe om OS har jeg ikke tatt med dette.

    Varekodene er fra Komplett.no sånn at du enkelt kan finne frem til riktig produkt.

     

     

    Kabinett     -    499,-

    808806      -   Corsair Carbide SPEC-01 Midi Tower

                          Dette kabinettet var greit å bygge i og er veldig lite og lett. Men det oser ikke akkurat kvalitet av det, føler veldig på at det er av den billige sorten mens man bygger. Men det ser greit ut og gjør jobben helt greit.

     

    PSU           -    699,-

    773376      -   Corsair CX 600M, 600W

                  

    Hovedkort  - 1.049,-

    813951      -   ASUS B85-Pro Gamer

     

    CPU           - 1.739,-

    815204      -   Intel Core i5-4460, Socket-LGA1150

     

    GPU           - 2.995,-

    847482      -  Gainward GeForce GTX 970 4GB

                         Dette kortet er på salg akkurat nå med 9% prisreduksjon. Dersom du koster på deg Phantom utgaven av dette kortet (825432 - 3.599,-) så vil du få et kort med forbedret kjøleløsning som er så og si lydløst.

     

    RAM           -    599,-

    812857      -  HyperX Fury DDR3 1866MHz 8GB Red

     

    SSD           -    998,75

    842679      -  HyperX Savage SSD 240GB

                         Denne SSD'en er på salg akkurat nå med 9% prisreduksjon.

     

    Total sum for dette bygget : 8.578,75

     

    Håper det hjelper :)

     

    -S

  8. Ja da skal du få det beste rådet du har fått til nå i denne tråden og selv om det høres veldig formanende og kjedelig ut så er dette rådet faktisk noe du vil kunne ha bruk for mange ganger i løpet av livet ditt; "Ikke bruk penger du ikke har!"

     

    Tjen pengene først, ja det høres kjedelig ut og du vil så gjerne ha den PC'en NÅ, men det er jo faktisk en viss sjanse for at noe kan skje sånn at du ikke kan gjøre den sommerjobben eller at du ikke tjener så mye som du antar.

     

    Men dersom du velger å ignorere det rådet så kan du kanskje snakke med far og mor og få en av de til å bestille PC'en i sitt navn.

     

    -S

  9. Hei,

     

    Må si meg enig med de som nevner Plex her. Har selv kjørt Plex i flere år nå og det har bare blitt bedre og bedre. Billigste måten å komme i gang der er å kjøpe en Chromecast som du da kan velge å spille av filmene på via Plex appen på mobil eller nettbrett. Plex har apps for både Android og iOS.

     

    Plex er en software som lar deg streame mediefiler fra en pc til en hvilken som helst Plex enhet du måtte ønske. Det vil bli nesten som en liten mini Netflix som du setter opp selv. Det som er med Plex er at dersom enheten du skal spille på, for eksempel Chromecast via Android, ikke støtter filformatet filmen ligger i så vil Plex transcode filmen over i et støttet format mens du ser på. De sier at dette krever en kraftig PC men en enkelt stream i 1080p kvalitet krever ikke noen bedre CPU enn ca. 2000 score hos cpubenchmark.net ...  Du finner mer informasjon om Plex på plex.tv

     

    Bruker du litt tid på å sette deg inn i og sette opp Plex så er det helt suverent. Du slipper å ha en PC stående ved TVn og du får filmene katalogisert i ala Netflix så du bare kan velge i appen og så kjøre på Chromecasten.

     

    Plex Pass som er nevnt over er ikke nødvendig for å få det til å funke lokalt men er absolutt å anbefale.

     

    -S

×
×
  • Opprett ny...