Gå til innhold

efikkan

Medlemmer
  • Innlegg

    24 979
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Bloggkommentarer skrevet av efikkan

  1. Ganske enig i dette er.

     

    Når jeg ser bildekvaliteten på LCD og plasma så får jeg ikke en gang lyst på. Et godt bilderør viser mye klarere og skarpere bilde.

     

    Familien min har nå en ny 32" SlimFit Flat-CRT fra Samsung som er HD-Ready og har HDMI. Disse selges ikke i "vanlige" butikker siden LCD-salgene ville gått ned. LCD og plasma er det nye som er opplest som "det beste" og butikkene lever godt på folks uvitenhet om hva som egentlig er bra. Den nevnte CRT-TVen er bare cirka 40 cm dyp (mot nesten 60 cm på tilsvarende), og den er slank og fin. Anbefales absolutt.

     

    Det er visst mange hundretusen nordmenn som har kjøpt dyre "flat-TVer", og mange av disse er misfornøyde med bildekvaliteten. At det er analoge sendinger blir brukt som unnskyldning for at bildet er dårlig. I de fleste tilfeller er det faktisk teknologien som har skylden. De LCD-TVene som ikke støtter HD skal bruke PAL-oppløsning, og da skal bildet vises i "native". Men selv med bilde i "native" blir det uklart på grunn av at panelet er dårlig. En veldig stor del av HD-Ready LCD- go plasma-TVer har oppløsninger som ikke er standard, som gjør at alt bilde blir mer eller mindre uklart på de. De relativt gode LCD- og plasma-TVene er de med Full-HD (1920x1080p i native), men selv disse kan ikke måle seg med en god CRT i bildekvalitet.

     

    Det plager meg hvordan butikker bruker HD og villeder kunder. Et eksempel er i den siste annonsen til Elkjøp, der HDTV skulle være fem gangen bedre enn "vanlig TV" (altså 1080p er 5x pixler i forhold til PAL), mens TVen under overskriften ikke kan vise denne oppløsningen i native. Da er der lureri og på grensen til svindel. Nå skulle ikke Elkjøp være poenget her, men at flere butikk-kjeder misbruker kunders uvitenhet, men jeg måtte plukke et konkret eksempel.

     

    Nå er det en del bilderør som teknisk sett er flate foran, men "flat-TV-hypen" med det jeg vil kalle "tynn-TVer" er uten tvil en hype. Folk får høre at det er så mye bedre men blir skuffet når de får se det med egne øyne. Men er det egentlig så utrolig viktig for alle nå plutselig at TVen skal være 10cm dyp? I de fleste norske hjem er det ingen problem å passére en ny 40 cm dyp SlimFit-CRT som er slank og bare dyp på midten. (oppå et TV-bord)

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    Det er en god TV som jeg vil anbefale frem til det kommer OLED, SED eller lignende som avløser teknologien.

     

    Fremdeles god sommer,

    hilsen efikkan.

×
×
  • Opprett ny...