Gå til innhold

Rahaan

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rahaan

  1. mobile999 skrev (3 timer siden):

    Hva var utetemperaturen disse to dagene?

    Hva slags ventilasjonsanlegg er installert?

    Litt usikker på temperaturforskjell. Men har hatt lite å si de 2 siste årene på forbruket.

    Har Flexit Uni 3, har ikke på El-batterie(det tok ca 10-15kwh pr dag) og målt forbruket til ca 2kwh pr. døgn, via smartkontakt.

    Trodde jeg hadde funnet ut av det når jeg skrudde av el-batteriet men har nesten ikke sett forskjell på rapportert forbruk fra strømleverandør. Smartkontakten viste at det var stor forskjell. Så litt usikker på hva som skjer her.

     

    Zeph skrev (3 timer siden):

    Du kan jo legge ut sikringar i periodar og sjekke forbruket dei timane og om det vart noko forskjell. Treng ikkje måtte sjekke det i sanntid.

    Nei, det er jo en mulighet. Men bare litt kjappere og mer oversiktlig å få det i sanntid. Spesielt hvis jeg må peile meg inn på noe innen en spesiell kurs. Pluss jeg aner ikke når det er høyt forbruk eller ikke, annet enn dagen etterpå.

     

    Kahuna skrev (3 timer siden):

    Fascinerende. Ser ut som du har 'noe' som drar 1000W kontinuerlig dagene med høyt forbruk. :p 

    Ser for øvrig ut som du lager middag omtrent samtidig med alle andre. De andre spikene er kanskje vaskemaskin eller no?

    Kom på en måte å lese av i sanntid..det er en diode på AMS-boksen som blinker i takt med forbruket. Husker ikke hvor mange blink det var per kWh men det står trykket på strømmåleren. Da kan du stå ved siden av måleren og eventuelt koble ut kurser om du ser høyt forbruk der og da.

    Ja, ser det er noe som drar mer nesten kontinuerlig, også hele natta på enkelte dager. Kan ikke fatte hva der er.

    De spikene får jeg aldri til å stemme, jeg jobber skift så hender jeg lager mat til forskjellige klokkeslett og da har det hatt null utslag når jeg har sjekket i etterkant. 
    Vaskemaskin og oppvaskmaskin går stort sett på morningen klokka 9-10.

    Det er nesten så jeg tror det er blitt blanda med en annen strømmåler :D

    Ok takk for tips, skal se etter noe sånt. Trodde disse nye boksene var litt smartere, men var dårlige greier når jeg prøvde å finne ut av noe.
     

    NoBo skrev (3 timer siden):

    Kan det være at det er ‘noe’ som forbruker strøm fra din del av anlegget, utenfor din bolig? Som nevnt over så kan man hente ut timesstatistikk på anlegget så om du tar alle sikringer (/hovedsikring) i boligen din i en time (eks. fra 14:50 - 16:10?), bør du få en indikasjon på om noe av forbruket ligger i boligen eller utenfor. Om forbruket da er 0, vet du at problemet ligger i boligen din. Hvis sistnevnte: Inntil du (eventuelt) har på plass en overvåkningsløsning ville jeg ha tatt én og én sikring (med samme intervall, dvs. litt over en klokketime) for å få en indikasjon på hvor forbruket ligger. Skjønner at det kan bli utfordrende, gitt at det ekstra forbruket oppstår ‘plutselig’ men et sted må man jo starte 😊

    Ja, mistenker litt det. Tror jeg skal prøve å dra hovedsikringa en times tid bare for å sjekke. Lurer veldig på om det er utenfor boligen eller ikke. 
     

    WiiBoy skrev (3 timer siden):

    " min strømmåler (AIDON) er lokalisert LANGT unna rekkehuset, det er plassert nede i fellesgarasjen"

    Like i nærheten av der naboen har begynt å lade elbilen sin kanskje? 

    Har faktisk tenkt tanken, men da skulle det vel trekkes litt mer skulle jeg tro. Er mer et jevnt høyere forbruk.
    Men det ser ut som det skal være ganske enkelt å koble på et eller annet i fellesgarasjen for en som har peiling skulle jeg tro. Enten det er feil eller med vilje. Sært det begynte å trekke mye først når strømprisene har skutt i været.


    Takk for alle svar så langt. Mange interessante tanker :)

  2. Ja har sjekket det, derfor jeg prøver å undersøke mer i dypden av hva som skjer, for blir enda mindre klok på forbruket når jeg ser det rapporterte timesforbuket.
    Får jo kun sett det en dag i etterkant så vidt jeg vet, så da er det vanskelig å skru av en kurs for å finne ut av noe (må helst ha de fleste på).

    Legger ved et bilde av to dager med stort sprik i forbruk (1.desember med litt over 8kwh og 6.desember med over 30kwh).

    Vi bruker ca. akkurat like mye strøm hver dag så kan ikke fatte at forskjellen skal være så stor. Ser også enkelte dager at vi har noen små "spikes" med høyere forbruk UTEN at vi bruker noe ekstra strøm da.

    Har heller ikke elbillader og ingen varmtvannsbereder.

    Capture.PNG

  3. Jeg bor i et ganske nytt rekkehus med fjernvarme. 
    Bruker altså ingen strøm på oppvarming eller vann

    Har bodd her i litt over 2 år nå. Ser at jeg helt til november 2021 sjelden brukte mer enn 10kwh pr døgn. (ca 200-250kwh pr måned)
    Noe merkelig har skjedd siden den gang, i november 2021 var det sjelden UNDER 10kwh pr døgn. Og ble brukt rundt 450kwh.
    I desember 2021 så ble det sjelden under 15kwh og opp mot 30kwh ble brukt enkelte dager. Fikk et forbruk på 650kwh den måneden. 
    Ser at dette fortsetter å øke nå i januar og må finne ut av dette. Dager vi har vært borte hele tida har hatt rekordforbruk på 35kwh pr. døgn.

    Har sendt en mail til nettleverandør men har av erfaring ikke noen spesielle forhåpninger om løsninger fra dem.

    Har sett på Tibber pulse som en løsning for å lese av strømforbruket i sanntid, for så å skru av en og en sikring for å finne ut av hva som drar strøm - eller om det er noe feil et sted, MEN min strømmåler (AIDON) er lokalisert LANGT unna rekkehuset, det er plassert nede i fellesgarasjen og har altså NULL mulighet for å kobles på mitt wifi som jeg forstår må gjøres?

    Finnes det noen andre løsninger her?
     

    uforklarlig stømforbruk.PNG

  4. Har hørt en sang på radio Rox 90.1 (dagtid, tror jeg) et par ganger men greier ikke høre noe av teksten da det har vært mye støy rundt meg.

    Det er rock/metal/metalcore (er ikke 100% sikker på sjanger) og med piano/keyboard som spilles med gitar i refrenget som er ganske fengende.

    Sangen varierer litt mellom litt rolig og litt røffere samme gjør vokalen - noen ganger growling/skrik andre ganger litt renere.

    Noen som har tips?

  5. Sliter med å få rep i Mora sul, har 70reps og tror jeg har gjort de fleste quests der som er mulig nå... trenger 5 rep til for å få snakke med gonzales (tror det var det han het), men jeg ga ikke moonsword til han og jeg drepte heller ikke yussuf.

     

    heize:Reiste vel til ørkenen ved level 10-12 og igjen ved 20,30 og nå 40, går litt fram og tilbake i spillet :p

     

    dravisher: Har funnet mange magic ore blanks i tilfeldige kister (vanligvis med level 2 lås på).

  6. Jeg fikk advarsel at de skulle drepe alle de ikke stolte på hvis flere byer ble tatt over.. og med mindre det er sånn at man ikke kan fullføre mainquesten hvis orkene er sure på meg kommer jeg til å ta over resten også.. det er jo 3 forskjellige slutter.. ser ikke helt problemet da egentlig, kan ikke forvente å være rebel men å jobbe for orkene vel ?

  7. Lurte litt på den stunlock greia, skal man bare kopiere den mappa man får i zippen over i data mappa i gothic3 mappa?

    7155845[/snapback]

     

    Ja, og du kan slette mappa den lager for å avinstallere moden.

     

    Jeg synes ikke den funka i hele tatt, lagde bare fler bugs (falle animasjonen går vekk blant annet).

  8. Noen andre som får en error meldning etter de tar første fyren i arenaen i Faring? (den arenaen i slottet). Spillet crasher ikke, men jeg må loade gamet på nytt så jeg får ikke gjort ferdig arenaen, hvis jeg alt-tabber ut så står det et litte vindu med "error-script not found character_cx (eller noe lignende)" så kan jeg trykke avbryt (spillet krasjer), prøv på nytt (gjør at jeg kan loade spillet hvis jeg trykker esc først).

  9. Du starter vel med 200 life energy, du må finne en innos eller beliar statue og knele ved denne og der kan du gi litt gull og LP for å få HP, mana, enduarance og lignende.

     

    Angående drepe folk/bli drept: Var sånn i de forrige gothic spilla også, hvis du angriper noen som IKKE er fiendlig mot deg så dreper du dem ikke (med mindre du bruker killing move på dem) og vice versa.

    7126895[/snapback]

     

     

    hvor er nærmeste staute fra reddock

    7127546[/snapback]

     

    Er en innos statue i Reddock :)

    Ellers er det en ved kap dun (beliar) og en i ardea (innos)

×
×
  • Opprett ny...