Gå til innhold

baverrud

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av baverrud

  1. Sorry, men du må nok følge de fysiske lovene som alle oss andre. Du må enten inngå kompromiss med pris, størrelse eller lydtrykk.

     

    Vel - jeg har kun bedt om anbefalinger - og ikke antydet noe om å bryte fysiske lover. At dette er et kompromiss er det ingen tvil om. Men jeg har faktisk kommet frem til en løsning.

     

    Jeg har "bygget om" en Logitech Z-5500, som er kjent som det heftigste surroundanlegget man får kjøpt til PC. Basselementet drives av en brokoblet Soundmagus A-160. Og så bruker jeg 4 satellitter fra samme sett drevet av en Soundmagus A-160 nr 2. Dette blir kompakt, spiller mer enn høyt nok og låter fett.

     

    Logitech-anlegget kostet meg en 1000-lapp brukt, og så en 1000-lapp til for de to Soundmagus'ene.

     

    Billig. Kompakt. Perfekt.

  2. Hvor skal dette brukes?

     

    Takk for svar :)

     

    Mest mulig effekt levert fra forsterkeren er egentlig ikke hovedpoenget, men høy akustisk effekt i forhold til effekt drain fra batteriet er viktigere. Dvs. høyttalere som er mest mulig sensitive, og forsterkere som man ikke kan steke egg på. Da varer batteriet lengre.

     

    Anlegget skal brukes utendørs. Ikke hifi - men "ålreit" lyd. Lyden skal være "rundtstrålende", så jeg tipper det blir en sub + ca. 4 eller 6 satellitter som står på hvert sitt stativ.

     

    Så jeg bør gå for en 12" kasse, mener du? Hvilken kombinasjon av kasse og element gir mest bang uten å koste skjorta?

  3. Jeg skal bygge et mobilt lydanlegg til utendørs bruk. Noen parametre er:

     

    - Må kunne kjøre fra 12V bilbatteri/fritidsbatteri (dvs. endel bilstereokomponenter)

    - Effektivitet, mest mulig følsomme høyttalere for å spare strøm.

    - Kvantitet (høy lyd) er litt viktigere enn kvalitet (ren lyd).

    - Solid bass, men her må det nok kompromisses.

    - Rimelig(e) forsterker(e) som matcher høyttalerne.

    - Relativt kompakt og transportabelt. Hele anlegget må få plass på en vogn eller tralle.

    - Vil helst ikke bruke altfor mye tid på snekkerarbeid, men bruke flest mulig ferdige komponenter.

    - Det hele trenger ikke å se altfor harry ut. "Diskrét" framfor flashy :)

    - Ikke for mange avrundede former. Kubeformet = lettere å stable.

    - Satellittene bør ikke veie mer enn ca. 1 kg (8 ohm bakhøyttaler fra et surround anlegg?)

    - Skal ikke koste for mye.

     

    Så - er det noen som kan anbefale meg noen komponenter som matcher kriteriene? Finnes det følsomme høyttalere (satellitter og sub'er) i den lavere enden av prisskalaen som kan brukes? Eksempelvis - aktive sub'er til rundt 1000-lappen, holder de mål eller blir de for pinglete?

     

    Takker for for alle tips og forslag!

  4. Ringte i dag for å høre om rabatt på Dell 30" skjermer men fikk heller en særdeles kall skulder fra Dell, så en runde 2 er muligens langt fram i tid hvis noen. Jeg tror vi trenger en som virkelig kan kjøpslå, og det sikkelig... :dontgetit:  :dontgetit: Men jeg prøvde. Kanskje flere kan ringe og "purre" Dell?? :dontgetit: Her er hverfall telefonnummeret til  salg privatkunder 23 16 26 26  :thumbdown:

    6692905[/snapback]

     

    Hva med å ringe Apple istedet? Ser ut som de har oppgradert spec'en på sine skjermer:

    http://www.apple.com/no/displays/specs.html

  5. Det er greit!! Da ringer jeg til Jacob så fort jeg får telnr hans. Klarer ikke nesten å tenke helt klart nå!! LOL. Hører da om jeg kan få 30% ved 10 skjermer eventuelt mer ved flere kjøpere. Er mindere en 30% akseptabelt?? :hmm:

    6688809[/snapback]

     

    Det som jeg tror er akseptabelt er de samme betingelser som i forrige runde. Du kan også argumentere med at nå er det faktisk ikke Dell som har den rimeligste 30" skjermen lenger. Apple har nettopp satt ned prisen på sin 30" Cinema, så den er faktisk billigere en Dell sin 30" akkurat nå! (Men den har ikke like bra spec.)

  6. Hvis noen sørger for å sende meg telnr til Jacob Vinjegaard i Dell kan jeg ringe og høre om pris i morgen. Kan også organisere det hele, bor i nærheten av Hamar og Linjegods som Dell vel bruker er ikke langt unna(Rudshøgda). Jobber selv i posten på Hamar. Eneste problemet er transporten fra Linjegods til Postterminalen må trolig leie bil men kan høre om jeg får noen vennetjenester på den. :thumbup:

    6688650[/snapback]

     

    Hey! Det ser ut som om du allerede kan få jobben med å organisere det hele! :thumbup: Selv bor jeg like utenfor Oslo så jeg kan fungere som "buffer" for eventuelle entusiaster i Oslo-området :) Jeg sendte en PM til soujah isted for å få litt info og tips av han - skal sende det videre til deg om jeg får noe svar!

     

    ArticOC: Er enig med deg i at det kan være lurt med en "senior" som kan ta seg av gjennomføringen. Det er jo snakk om endel verdier som skal kanaliseres. Selv har jeg ikke så "historikk" i forumet her ennå, men jeg har veldig gode referanser andre steder å vise til for de som måtte føle seg usikre på hvem de har å gjøre med.

  7. Vel, da er dere jo to  :)

     

    Mangler bare 8 stykker til, tipper det skal la seg gjøre.

     

    Men har du ringt dell å forespurt en pris?

    6688201[/snapback]

     

    Og jeg vet om en til som kanskje er interessert - så da er vi kanskje 3..? :)

     

    Som sagt - jeg vil gjerne lufte interessen først. Jeg tar kontakt med Dell når/dersom vi blir 6-7 stykker som er interessert, så hører vi hva det kan bli til da. Når dette har latt seg gjøre én gang, så ville jeg bli overrasket om det ikke skulle være mulig å få til en gang til! :w00t:

  8. Har du snakkes med Dell om rabatter ?

     

    Sikkert enklere å få med folk hvis du sier noe som:

    Nå trenger vi bare 9 til, og vi får 4000 i avslag på skjermen.

    6687205[/snapback]

     

    Tenkte å bare logge interessen først. Målet må jo være å få til noe tilsvarende som i forrige runde, så da bør vi kanskje bli ca. 10? I så fall mangler vi ca. 9... :)

  9. All ære til souljah som organiserte felles innkjøp av Dell skjermer, men det var nok noen av oss som oppdaget initiativet for sent og som ikke fikk vært med på den runden... :cry:

     

    Nå har jo Dell kjørt kampanje på 24" 2407WFP, så der var det jo uansett ikke så mye å spare (sett i ettertid), men for 30" skjermen er det fortsatt mye å hente.

     

    Jeg starter derfor denne tråden bare for å logge evt. interesse for å få istand noe tilsvarende, men bare for 30" 3007WFP skjermen denne gangen?

     

    Til info, så er det ---> denne <--- skjermen vi snakker om. Og man *må* ikke ha et skjermkort til 8000,- kroner for å drive den - billige kort basert på f.eks. Nvidia 7600GS skal kunne drive denne i full oppløsning også :)

     

    Det ser forresten ut til at ATI Radeon X1950 XTX blir et greit kort for denne skjermen, for de som ønsker å spille i full oppløsning 2560x1600 :dribble:

     

    Til kontorbruk så kunne jo DETTE være et greit oppsett? :p

     

    Dette er bare en runde for å lufte interessen - ingen kjøpsforpliktelser foreløpig! Meld din interesse nedenunder så vi ser sånn ca. hvor mange vi evt. blir! :)

  10. Det må være vanskeligere å få en runde 2 nå siden vi har kjøpt dem og det vel er lite å hente på 24"ere i forhold til tilbudet til DELL nå. Da må vel de fleste kjøpe 30"ere som vel kan være vanskelig

    6682267[/snapback]

     

    Jeg er med på en 30" hvis noen kan organisere dette :cool: Det var litt irriterende å oppdage hva jeg hadde gått glipp av i løpet av sommer'n... :cry:

  11. Har nå prøvd dette, det har ikke hjulpet en dritt for meg...

     

     

    Du har sikkert gjort noe annet også...?

     

     

    NorKing1

    5908829[/snapback]

     

    :hmm: Jeg vil foreslå følgende:

    1) Lagre oppsettet ditt (Tools->Admin)

    2) Pass på at du har firmware revisjon 1.6 (Tools->Firmware)

    3) Factory reset (Tools->System)

    4) Konfigurer evt. nødvendige WAN settinger, og til slutt

    5) Skru av RTSP (Advanced->Special Applications)

     

    Da har du tilnærmet samme oppsett som det jeg hadde da jeg forsøkte å spore problemet, og det funket bra her.

     

    Etter at problemet var isolert, så leste jeg inn hele konfigurasjonsfilen min på nytt (med alle mine virtual server settinger, osv.), og da var det nok å skru av RTSP etterpå. :cool:

  12. Jeg har nå en support-case gående med D-Link som jeg håper det kommer noe ut av etterhvert...

     

    Jeg har forøvrig 2 IP adresser på mitt WAN, og jeg har 2 forskjellige D-Link routere koblet til på dette WAN'et gjennom en switch.

     

    Det interessante er at den ene routeren er en god gammel D-Link DI-624+, og gjennom denne fungerer NRK web TV alldeles ypperlig på høy kvalitet (900 kbit/s). Bufferet i avspilleren fylles raskt opp og avspillingen starter nesten med en gang.

     

    Gjennom DGL-4300 så fungerer det altså ikke på raskere hastighet enn 300 kbit/s fra NRK. Det interessante her er at bufferet i avspilleren fylles MYE tregere opp, så ser det ut til at den stopper på 98%, så starter den å fylle bufferet på nytt - og etter en stund så kommer det ca. 2 sekunder med video før det stopper helt opp igjen.

     

    Dette bekrefter ihvertfall at det ikke har noe med linjen min å gjøre!

  13. HJELP!

     

    Har fått løftet bilen med magnetkranen over til "lagerhuset", knust ruten i det andre lagerhuset og kommet meg med bilen ut ut på veien igjen. Har 3 sånne lasergranater (RPGer)... Nå møter jeg det derre fæle insekts-helikopteret på veien. 3 RPG'er er ihvertfall ikke nok til å knekke dyret. Noen tips? Har holdt på med dette lenge nå - og begynner å bli litt frustrert. :ermm:

×
×
  • Opprett ny...