Gå til innhold

toblix

Medlemmer
  • Innlegg

    110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toblix

  1. Den gamle Xboxen min sovnet stille inn i går kveld, og jeg registerte dette på supportsidene til Microsoft. Jeg fikk en standardepost i dag (virker nesten maskinoversatt fra svensk) som beskriver tre forskjellige måter maskinen skal sendes inn på:

    Vi har 3 sendingsmåter for å få deres konsol til oss:

     

    Dere mottar fraktsedler via epost

    * Dere kommer til å motta en separat e-post med instruksjoner for å skrive ut fraksedlerne. Følg instruksjonerne nedenfor for å sende din konsole med fraktsedler via email.

    * Hvis dere ikke har mottat fraktsedlerne vie e-post etter 24 timer, vennligts kontrollere din skrap e-post eller "spam"-mappe som er knyttet til din e-post. Hvis fraksedlerne forstatt ikke finnes, vennligst kontakte Xbox kundestøtte for å verifiere din e-post adresse, alternativt ordne en annen form av sendingsmåte.

    * Bruk en kraftig emballasje som beskytter produktet under sendingen. Service Sentret kommer til å returnere den reparerte eller utbyttet konsolen til dere i våres egne emballasje.

    * Skriv deres riktige retur adresse og Xbox kunsestøttes saksnummer på utsiden av pakken.

     

    Dere mottar fraktsedler med bud

    * Dere kommer til å motta dette innen 1-3 dager.

    * Vennligst pakk deres konsol før du mottar fraktsedlerne.

    * Når DHL kommer, kommer de til å klistre fraktselerne på pakken og ta den med på en gang.

    * Bruk en kraftig emballasje som beskytter produktet under sendingen. Service Sentret kommer til å returnere den reparerte eller utbyttet konsolen til dere i våres egne emballasje.

    * Skriv deres riktige retur adresse og Xbox kunsestøttes saksnummer på utsiden av pakken.

     

    Dere mottar en forhåndsbetalt kartong

    * Dere kommer til å motta en tom kartong med videre instruksjoner inne i denne kartongen.

    * Nedenfor er sendingsinformasjon for pakningen.

    - Sendingsbud:

    - Sporingsnummer for sendingen: (Det kan komme til å ta opp til 24 timer før sporingsnumret er aktivert).

    * Dere kan spore statusen på din pakke ved å bruke nettside og sporingsnummeret som finnes her ovenfor.

     

    Er det sånn at det varierer hvilken metode som brukes? Bør jeg løpe ut og kjøpe pappeske og bobleplast eller kommer DHL garantert på døren?

  2. Jeg syns håndteringen av "låsing" er rotete. Jeg trodde lenge at jeg låste telefonen ved å trykke på av/på-knappen, men fant senere ut at den faktiske tastelåsen skrus på ved å holde inne legg-på-knappen i et par sekunder. Håper noen finner opp en mer intuitiv løsning på dette. XDA-gjengen ser ihvertfall ut til å kose seg med telefonen.

  3. Installer Panosha Light II WWE ROM. Vips, så er din Diamond 3-4 ganger raskere. :)

     

    Mye pes å få på plass norsk tastefjøl etter at man har installert denne ROMen?

    Det hadde jeg ikke tenkt på engang, men for meg er det en forutsetning med norsk tastatur. Kanskje det går an å kopiere inn dette på en hvilken som helst ROM?

  4. For de som synes deres HTC Diamond er treg, ta en titt på disse videoene:

     

     

     

     

    Dette er sånn telefonen virkelig skal yte. :)

    Dette er jo med en oppgradert offisiell ROM (som tilsynelatende ble trukket tilbake). Dere som har erfaring med HTC-er, hvordan er gangen i dette? Blir en oppgradert ROM lansert samtidig i hele verden, eller kommer de til forskjellig tidspunkt i de forskjellige verdensdelene? Jeg har en norsk ROM (versjonsnummeret slutter ihvertfall med NOR). Vil jeg måtte vente lengre på dette? Risikerer jeg å ikke få alle oppdateringene pga språket?

  5. Kan hjelpe til jeg også... Kan starte på den siste jeg...(10.03.08)

     

    Radioresepsjonen 10.03.08.mp3 - http://senduit.com/3a7500

    Radioresepsjonen 26.02.08.mp3 - http://senduit.com/1c0f64

    Radioresepsjonen 25.02.08.mp3 - http://senduit.com/fd89f8

     

    *Har ganske bra linje, så jeg la ut alle med en gang.

     

    De to siste gikk fint, men jeg får "technical difficulties" på den første.

  6. Etter litt mer forskning viser det seg at flere andre P1-brukere har hatt liknende problemer, og at dette viste seg å være på grunn av SIM-kortet. Dette underbygger den gjenværende teorien min om at det er det gamle ikke-3G-Netcom-kortet som er roten til alt krøllet.

    Og vips! Etter et par dager med det nye One-call-kortet kan jeg konkludere med at joda, det var nok et gammelt SIM-kort som var problemet. Nå kan jeg knipse bilder og gå på nett uten å bekymre meg.

  7. Mitt nest siste grep er nå å ta ut minnekortet og kun benytte standard ringe- og alarmtoner. Hvis ikke det hjelper skal jeg prøve å få nytt og moderne 3G-SIM-kort.

     

    Herlig. Etter to dager uten minnekort og med kun standardlyder og -varsler våknet jeg i dag som bestilt. Ikke av alarmen, men av lyden av en omstartende P1. Da var det 3G-kort neste, selv om dette bare blir superdesperat.

     

    Etter litt mer forskning viser det seg at flere andre P1-brukere har hatt liknende problemer, og at dette viste seg å være på grunn av SIM-kortet. Dette underbygger den gjenværende teorien min om at det er det gamle ikke-3G-Netcom-kortet som er roten til alt krøllet.

×
×
  • Opprett ny...