Gå til innhold

frank_jarle

Medlemmer
  • Innlegg

    1 906
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frank_jarle

  1. Her var det god beskrivelse av problemet, men ikke noe beskrivelse av hvilke systemer du kjører i bunnen. Jeg tror ingen vil kunne hjelpe deg her uten at du gir oss litt mer kjøtt. Hvilket bilmerke, årsmodel, og model kjører du med? Oops, jeg mente, hvilken løsning utover ZenPhoto bruker du?

     

    - Drupal, Wordpress eller andre publiserings verktøy?

    - Hvilke sikkerhets tiltak har du gjennomført?

    - Hvordan ser din ".htaccess" ut

    - Eksakt hvilken Antispam" har du lagt inn på websiden din?

     

    Gi oss så mye detaljer du kan og mer hjelp vil du få.

     

    Det finnes flere tiltak som kan gjøres, selv bruker jeg wordpress og hadde to artikler som ble spamet 20 ganger om dagen til jeg fikk stoppet dette. For Wordpress så finnes det flere plugins som du kan installere.

     

    I tillegg så kan man også hådtere en del "problemer" ved å ta de tidelig i prosessen, altså før de for brukt publiserings løsningen du enn måtte ha, dette kan gjøres igjennom .htaccess-filen.

     

    En annen løsning er å ha siten din gjennom Cloudflare eller lignende løsninger.

     

    Men som sagt, gi oss litt mer informasjon om det du bruker så kan du få mer hjelp :-)

     

    Frank

  2. Heisann folkens

     

    Vil bare promotere i forbindelse med det aller siste interviewet med legendariske og verdens beste UT3 spiller Hypno også kjent som Gaspar. I sommeren 2013 så fikk vi (eller jeg) den ideen om å gjøre et intervju med den beste UT3-spilleren i Europa, sannsynligvis i verden også. Jeg sendte en beskjed til Gaspar og lite viste jeg at han ville respondere positivt på det. Jeg satt meg ned og tenkte tusenogen spørsmål, skulle jeg kjøre intervjuet på skype som en "live recording" eller skulle jeg sette meg ned og skrive spørsmålene og sende til han og la han svare etter hvert som han selv fikk tid. Til slutt så havnet jeg på å skrive spørsmål og la han svare på disse.

    Etter intervjuet så fikk jeg en ide om å gjøre en duel med Hypno og lage en youtube video med dette. Igjen så tok jeg kontakt med Gaspar og fortalte om denne ideen og han syntes det var en god ide. Etter en del meldinger frem og tilbake så foreslo Hypno at han kunne gjøre in-game kommentar mens vi spilte duel. Dette er første gangen Hypno gjør dette og en stor takk til han for dette. for å lese hele intervjuet og se videoen se link på slutten av denne posten.

    Vi har også 4 fantastiske UT3 serverere i Europa og Russland som tar for seg gaming modus som BTA, TDM, DM, CTF og Duel. Vi vet at stats er en veldig viktig del av gamingen, noen av dere liker kanskje GameTracker-stats og andre liker UTStatsDB, vi har implementert bette typene direkte på vår webside til deres glede :-)

    Et "community" trenger også et forum så dette har vi satt opp også, forumet er en fin plass til å gi oss tilbakemeldinger om maps, mutators som dere har lyst til at vi skap installere på våre servere. Forumet er også en plass for å henge og kunne kommunisere med andre UT-spillere, dette er ikke bare et HitPoint Gamer-community, spillere fra hvilken som helst klan eller freelancer er velkommen ogsp. Et community er ikke komplett uten spillere til å fylle opp plassen med poster og meldinger, så stikk over en tyr og registrer dere nå. For å gjøre det enda enklere så har vi lagt til støtte for å kunne logge inn via Facebook eller VK, eller om du er "old-school" så kan du registrere deg på den gode gamle måten i forumet.

    PS: En spesiell melding til alle kvinnelige UT-spillere, vi vet at det ikke er så mange av dere som det er mannlige spillere, vi ønsker derfor å komme i kontakt med dere siden vi planlegger å kjøre en serie med intervju med kvinnelige UT-spillere. Så ta turen innom forumet vårt og meld din interesse.

    Vi planlegger også fremtidige tournaments, dette burde være av interesse for spillere i Skandinavia, Europa og Russland, vi har også planer om å sette opp andre eventer som kan være morsomt å ta del i. Registrer på forumet og ta del i morroa, UT3 er IKKE dødt :-)

    Hvis det er noen som lurer så har jeg satt opp websiten alene, konfigurert servere. Dette er noe jeg gjør på min egen fritid etter jobb og etter det å være en småbarnsfar i hjemmet, UT og UT3 er min store lidenskap, håper det er noen der ute i Skandinavia og Norge som også har lyst til å spille med oss.

    For å besøke websiden gå til: http://hitpointgamer.com
    For å lese hele intervjuet gå til: http://hitpointgamer.com/?p=560
    For å se videoen gå til: http://hitpointgamer.com/?p=582

    HF & GL :-)


  3. Har nyleg blitt Netflix-kunde, og må seie meg overraska over at det ikkje er nokon "sjå seinare"-funksjon tilgjengeleg. Per no må eg starta filmar/TV-seriar eg ynskjer å sjå seinare, sånn at eg kan gå på historikken for å finna dei igjen seinare. Dette er jo ein tungvindt løysing, og ein skulle ikkje tru det er særleg krevjande å ordne ein slik funksjon.

     

    Hæ?!?!?

     

    Jeg bruker funksjonen "Add to your list", den er er jo da tilgjengelig både på nett utgaven og PS3 utgaven, da legges filmen til i en "se-senere-liste", jeg har ikke opplevde at jeg må se litt av en film først hvis den virker interessant for å se den ferdig gjennom Historikken på et senere tidspunkt. Forsøk "Add to your list" på filmen om du vil legge den til i en liste..........Om jeg skjønte spørsmålet ditt korrekt?

     

    Frank

  4. Jeg donerte min gamle maskin (Q6600, GF8800GT, 8GB, SSD X25-M) til en god gamer venn i Russland, for meg så er det det største jeg har gjort med en maskin, gleden av å gi bort maskinen til noen som trengte den mer en meg var faktisk større enn å bygge en my "super" maskin til meg selv. Jeg vil absolutt anbefale det til alle og en hvert, gi bort maskinen til noen du kjenner som kanskje ikke har råd til å oppgradere.

     

    Har også donert noe utstyr til en annen gamer venn i Polen, også det hadde jeg stor glede av :-)

     

    Bare det å se noen smile og bli rørt av å motta en maskin er verdt mer enn tusen ord, for meg personlig i hvert fall.

     

    Frank

    • Liker 2
  5. Nei disse var ikke akkurat billig, egentlig så overrasker det meg at dette med avlesning av data fra PSUen ikke har tatt helt av i disse morderne tider, 2012, og Odin kom vel i 2005/2006, må si at den var før sin tid på mange måter. Jeg har såpass lite i min maskin at tvilsomt at jeg kjøper en PSU på mer enn 850W eller noe som koster 2000kr bare for å få avlesning av data :-D

     

    Frank

  6. Takker for informasjonen, jeg installerte ut3 på nytt og testet og det fungerte som bare det uten noe større problemer. Jeg tipper at som du kanskje skriver at informasjonen er feiltolket eller sensorfeil. For maskinen er dønn stabil og det er nok at luftstrøm igjennom kabinettet, ikke noe jeg har å utsette på den. Satser på at det går greit :-)

     

    Tusen takk for hjelpa :-) Gir det et poeng jeg.

     

    Frank

  7. Maskinen er ikke varm og ikke ustabil, den går som en klokke selv under spilling fungerer den kjempe bra, godt mulig at det er sensorfeil. Men hadde vært greit å funnet ut hva det kan være. Fant noe gammel informasjon om at gamle hovedkort bruker 5V til CPUen, kan dette stemme her, trodde Q6600 brukte 12V via den lille strøm kabelen, men hvis denne bruker 5V så kan det jo hende at dette er innefor rimelighetens grenser. Fint du noen har flere forslag her...

     

    Frank

  8. Jeg installerte programvaren som kommer for strømforsyninga Gigabyte GT 800w Odin, der kom det opp rød alarm på 5V railen. Jeg sjekket so i SIW - System Information for Windows. og da så jeg følgende:

     

    5V: 135W, 25.6A

     

    Når jeg sjekker spesifikasjonen til strømforsyningen så er denne satt maks 28A på 5V.

     

    I maskinen finnes det følgende:

    Hovedkort: Gigabyte X48-DQ6

    CPU: Intel Q6600, 2.4Ghz (ikke overklokket)

    RAM: 2GB x 4 Mushkin

    GFX: Gainward GF 8800 GT

    SSD: Intel X-25M 80GB

    HD: 500GB Samsung

    Vifter: 4 x 3Speed Antec 120mm

     

    Jeg skjønner bare ikke hvorfor det er så utrolig mye som går på 5V-railen, er dette normalt, skal det virkelig trekke så mye og spesielt når det ikke er last på maskinen, her er det når maskinen er idle og nyformatert...?!?!?

     

    Frank

  9. Comments goes here:

    http://www.diskusjon...owtopic=1459859

     

     

    Intro:

     

    This is my first work-blog here, and it will probably also be my only one too. I bought a new self-builder computer this summer, so i was thinking what i could do with my previous computer, i was debating with myself if i had space for another computer of this size and footprint in the apartment, i was also thinking if i could maybe turn the computer into a home-server or NAS/SAN, i had many ideas. One of the days i was playing with one of my dear gaming friend it came to my mind that maybe i could donate my old computer to someone who already had a older and weaker computer, less powerful CPU, less RAM etc.

     

    This "operation" has been on my mind for few months since i bought the new computer, but it is first now that i actually put it down on paper for documentation and hopefully someone else like the idea too :-)

     

    As you may get the idea, this work-blog is all about donating the computer to someone who needs it more then me, to someone i know would appreciate the use of it and let it be in a good home for the years to come :-)

     

    I knew i had not been good to make the old computer look at its best, so i had to start to tidy up, order some parts from Ebay, order some parts from the web-shops we have in Norway.

     

    Specs:

    Cabinet: Antec P180

    PSU: Gigabyte GE S800A

    Motherboard: Gigabyte X48-DQ6

    CPU: Intel Q6600

    RAM: Mushkin 8GB

    SSD: Intel X-25G 80GB

    HD: Samsung 500GB

    Graphic: Gainward GT8800/GTX 260 (i would like to replace or find a sponsor so i can upgrade with a better graphic card)

     

    The specification of the computer is of course not the best measured with today's high performance computers, nevertheless, it is better then my friends current computer that it will replace.

     

     

    What needs to be done

    • Clean all the dust that has collected over 5-6 years
    • Cleanup the cable-mess
    • Order parts from eBay (fan, fan grill/filter, cables, )
    • Change stock cooler
    • Order USB card-reader
    • Make hole and mount fan/fan-filter in the side panel
    • Order thermal paste (MX-2)

    Completed tasks:

    • Dust cleaning (no picture from before)
    • Cleanup the cable-mess (before and after picture)
    • Ordered and received parts from Ebay (pictures)
    • Changed stock cooler to Cooler Master Hyper 212 EVO
    • Make hole for fan in the side panel
    • Received thermal paste MX-2

    The cable mess:

    post-6294-0-10572700-1348010865_thumb.jpg

     

    The dirt and cable mess:

    post-6294-0-19964700-1348010979_thumb.jpg

     

    Partial cleanup of cable mess:

    post-6294-0-82884500-1348011109_thumb.jpg

     

    The shell:

    post-6294-0-29271300-1348011278_thumb.jpg

     

    The power supply unit comes with 4 temperature sensors, i have labeled these from 1-4 for easy so it is easier to identify which sensor goes where:

    post-6294-0-26871600-1348011513_thumb.jpg

     

    Out with the old and in with the new (cooler), the old stuff:

    post-6294-0-40775600-1348011744_thumb.jpg

    post-6294-0-94227100-1348011759_thumb.jpg

     

    Out with the old and in with the new (cooler), the new stuff:

    post-6294-0-25969100-1348011837_thumb.jpg

     

    Mounted back plate for CPU cooler:

    post-6294-0-64179700-1348011930_thumb.jpg

     

    Mounted CPU cooler:

    post-6294-0-18319900-1348012076_thumb.jpg

    post-6294-0-65764500-1348012096_thumb.jpg

     

    Be clean:

    post-6294-0-87391400-1348012203_thumb.jpg

     

    Be tidy (i will re-arrange some of the cables on right side, it will look better):

    post-6294-0-97240100-1348012459_thumb.jpg

     

    Parts from Ebay:

    post-6294-0-29945200-1348012933.jpg

    post-6294-0-60364700-1348012933.jpg

    post-6294-0-94926500-1348012933.jpg

    post-6294-0-37509000-1348012934.png

     

    Fan modification:

    During my measurement of the temperature during idle and load was very high inside the cabinet. I tried different fan modification, changed the direction from pull to blow on the parts, but this was the best i could achieve. (note: in some of the fan combination i tried the GPU came up in 75 degrees and System in 50 degrees)

     

    Idle CPU: 39/45 degrees

    Idle System: 36 degrees

    Idle GPU: 53 degrees

     

    Load CPU: 53/61

    Load system: 37

    Load GPU: 65

     

    I was not really happy with this result, so i decided to make a template of the side door with a cardboard and cut a hole for the extra fan i bought:

    post-6294-0-26737200-1348013603_thumb.jpg

     

    With the testing of the fan on the improvised side door i could see the temperature drop for both idle and load temperature, together with the new cooler the temperature look like this:

     

    Idle CPU: 28/33 degrees

    Idle System: 34 degrees

    Idle GPU: 45 degrees

     

    Load CPU: 38/44

    Load system: 39

    Load GPU: 61

     

    The modification of the side door:

    After testing with the cardboard and i was satisfied with the result i transfered the cut hole to the panel itself and made ready for the cut, i used a holesaw with a centered drill bit:

     

    post-6294-0-24433000-1348013978_thumb.jpg

    post-6294-0-72836900-1348013981_thumb.jpg

    post-6294-0-07436100-1348013986_thumb.jpg

    post-6294-0-69333800-1348013989_thumb.jpg

     

    The final result:

    post-6294-0-74888500-1348013993_thumb.jpg

     

     

    It has been a interesting project and in few days this computer will be shipped to Russia to my gaming partner and hopefully it find a good new home for the years to come. I hope i will get some positive feedback on my request to the webshops, but of course i do not expect anything.

     

    I hope you have enjoyed the journey with me, maybe you also have some gaming friends that can not afford the kind of high end equipment as you have, maybe you have one or two friends that you really cherish and appreciate and maybe you like to do something similar, i really encourage to go ahead. This is simply 10 times better then to receive gifts on Christmas eve/day, at least for me personally :-)

     

    Comments goes here:

    http://www.diskusjon...owtopic=1459859

  10. This is a comment for my work blog:

    http://www.diskusjon...owtopic=1459860

     

    I am giving away my previous computer after i purchased a new self builder computer this summer, now it is time i give the old computer a new home to my gaming partner in Russia, follow my build log and see what i did, all comments goes in this thread please.

     

     

    Yours truly

    Frank

  11. Det som er litt merkelig er at jeg ikke hadde dette i begynnelsen da jeg fyrte opp maskinen første gangen, dette er noe som jeg har oppdaget etter hvert, grunnen til at det har tatt tid for meg å oppdage dette er at jeg primært har brukt headset og hodetelefoner heletiden og da har jeg ikke hørt noe ulyd fra strømforsyningen. Sikkert tegn på et eksemplar som har feil.

     

    Frank

  12. Hver gang jeg spiller og maskinen får belastning så kommer det en morsom liten mygg/pipe-aktig lyd fra maskinen. Lyden er ikke til stede under vanlig bruk i Windows, kun i spill.

     

    Jeg klarer ikke å identifisere hvor lyden kommer fra, men mistanken er enten strømforsyningen eller grafikkortet, er det noen som har peiling på hva dette kan komme av eller ide om hvilke programvare jeg kan bruke for å sjekke ut dette nærmere?

    • XFX XXX EDITION 750W MODULAR
    • SAMSUNG BLU-RAY COMBO 12X BD-R RETAIL
    • MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL SP1 64-BIT ENG DVD#OEM
    • INTEL CORE I7 3770K 3.5GHZ 8MB S-1155 IVY
    • INTEL 520 SERIES 2.5" 240GB SSD SATA/600 MLC 25NM BULK
    • CORSAIR MIDITOWER CARBIDE 500R ATX WHITE
    • CORSAIR H100 HYDRO CPU COOLER S-775/1155/1366/2011/AM3
    • CORSAIR 16GB DDR3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL9 BLUE
    • ASUS P8Z77-V DELUXE Z77 S-1155 ATX IVY

     

    Frank

  13. Tårnkjølere er bedre enn det gamle Zalman-designet, men tar jo litt plass. Cooler Master Hyper 212 er en fin og billig tårnkjøler som ikke tar skrekkelig mye plass.

     

    Tusen takk, jeg har streifet innom denne før,men var da veldig usikker, men jeg tror jeg kommer til å gå for den, syntes din informasjon bekrefter det jeg har hatt lyst til.

     

    Syntes ikke vekta var alt for ille heller. Lurer litt på om det går greit å skru på CM Hyper 212 Evo i hovedkortet, maskinen skal sendes med posten med tid og stynder, kan sikkertfeste den med noe strips slik at det ikke blir alt for stor belastning for hovedkortet under frakt :-)

     

    Takk for hjelpa arnie90

     

    Frank

  14. jeg hadde h100 før. men nå kjører jeg full EK waterblocks på alt :p? fytti katta å morro det er å montere og kludre med ordentlig vannkjøling.. skummelt var det heller ikke for det er så å si null fare for å skade deler :p væskene du bruker leder nemlig ikke elektrisitet :D så hvis du trenger litt tips og triks kan jeg hjelpe deg! og fyi, følelsen når du har vannkjølt hele pcen og ser på mesterverket ditt etterpå er ubeskrivelig!

     

    Takk skal ha det i tankene. Egentlig ble jeg såpass imponert over 100H at jeg kunne tenkt å bytte ut til fullverdig vannkjøling, men vil nok la den stå i maskinen 1-2år før jeg tar steget fult ut :-)

     

    Frank

  15. R.A.T.7 har laser som er laget ut av billig kinesisk juggel. Ikke det at Razer har vært kjent for å være stort bedre... Løp og kjøp hvis du liker cursor som vandrer av seg selv. :p

     

    Uhm snakker du av erfaring nå eller det du har lest? R.A.T7 hadde problemer i begynnelsen ja. Så langt så har jeg ikke hatt problemer med min, funker som støtt. Det eneste jeg skal klage på som jeg syntes er crap er rett og slett håpløs programvare, den er ikke innutiv, dårlig måte å sette opp macroer på, elendig tilpassningsmuligheter. Hadde en Steel Series Sensei som jeg testet for en stund siden, helt overveldende innstillngsmuligheter.

     

    Frank

     

    Har hatt 3 stk R.A.T. 7, alle med sensorproblemer. Bare å google litt, det er et velkjent problem. De bruker billiglaser. Samme laser på den nye MMO musa de ga ut også...

     

    Og hvilken musmatte har du brukt til disse? Jeg bruker svart matte fra SteelSeries, hadde en Qpad og en Rokkat musmatte med fargesprakende flate, SS er helt svart og har aldri gitt noen problemer i det hele tatt, det er i hvertfall min personlige erfaring med denne musa, kanskje jeg bare er heldig :-D

     

    Frank

  16. Jeg anbefaler Carbide 500R, har dette selv (ny inn kjøpt PC i juli), helt rått på kjøling og stille er det også. Tror ikke det kommer så godt fram i tester av det, men dette kan jeg si kort om kabinettet:

    • Stilrent, faktisk så tar den hvite fargen seg veldig bra ut.
    • kommer med 4 vifter, 2 vifter i front med plastik "filter" og LED lys. 1 stor 200mm vifte i sidedøren med LED, disse står for innsug av kald luft. 1 vifte med LED er plassert bak for utsug av varm luft.
    • Det kommer med en bryter for å skru av og på LED for alle viftene.
    • Det kommer en bryter for å stille alle viftene til lav,medium eller høy hastighet (selv høy hastighet lager utrolig lite støy syntes jeg. Personlig har jeg på laveste hastighet).
    • Det er plass til en 2x120mm radiator eller to vifter i toppen for utsug av luft (jeg har plassert en Corsair 100H i toppen, er strålende fornøyd.

    Lykke til, jeg misunner deg litt for jeg syntes det er utrolig gøy med selvbygg av maskiner, mend et blir en hobby jeg gjør hvert 5. år :-D

     

    Frank

     

    du bygger også selv? bra :D jeg gjør det for meg selv ca hver gang intel slipper ny generasjon for digger å bygge :p men ellers bygger jeg mye for andre.. digger ny hardware lukta :D enig i carbide 500! ser skikkelig bra ut!

     

    Har ikke fått noe henvendelse av noen som ønsker at jeg skal bygge for dem ennå, kun forespørsel om bra deler osv. Men jeg syntes jeg må si meg enig i deg, liker ny hardware lukt...bokstavelig talt så må jeg sniffe litt på de nye delene, lukter så godt med fersk elektronikk :-D

     

    Neste oppgradering så skal jeg kjøpe fullverdig vannkjøling, er såpass fornøyd med H100 som jeg har i min maskin at da blir det ordentlig vannkjøling :)

     

    Frank

×
×
  • Opprett ny...