Gå til innhold

Spr0cket

Medlemmer
  • Innlegg

    1 605
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spr0cket

  1. @flashing av bios;

     

    jeg gjorde det en gang i tia på et nvidia 6800gt til gtx - eller hva det het.

     

    Er vel enda samme opplegget, de mindre perfekte kjernene blir klokka ned evt tatt vekk noen "shaders" hvis det var det det het. Så det er seff en risiko. jeg tipper at jeg kommer til å vente med det, til jeg opplever at det ikke er kjapt nok. det er jo også relatert til hvilken skjerm man velger seg, må si at apples 27 frister veldig...

     

    edit: Det er noen mindre forskjeller i klokkefrekvens og et par alternative kjøleløsninger, ellers er vel 6950-korta like?

  2. Goodie. Jeg har lest meg opp på amd, men er ikke helt fjellstø på hvordan de sammenligner seg.

     

    GTX460 ligger på 1300ish på komplett, helt overkommelig.

     

    Jeg trodde at jeg måtte strekke meg til amd 6950 for å få noe fres på MW2 på 1920x1200? den modellen gir jo også mye bang for bucks.

  3. Hei alle!

     

    Jeg trenger råd fra eder eksperter, jeg skal oppgradere en maskin, og lurer på om det er tilstrekkelig å oppgradere skjermkortet - eller om jeg burde oppgradere cpu og minnet også.

     

    Behovet for å oppgradere kommer av et ønske om å ta opp spill, som MW2, også har jeg nettopp "oppdaget" portal ;)

     

    Skjermen det skal ut på er 1920x1200.

     

    specs as per vedlagte bilder - kort oppsummert under:

     

    Intel C2D 6600 - 2,4GHz, 2GB ram, GF 7900GTO.

    post-62916-0-01163000-1298746594_thumb.jpgpost-62916-0-74800400-1298746677_thumb.jpgpost-62916-0-69221500-1298746665_thumb.jpg

  4. Det er prisverdig at hw.no kommenterer saker som har et lokalpolitisk (norsk) perspektiv, men mye tyder på at de ikke treffer målgruppen.

     

    Det er betegnenede at kommentarfeltet fylles av "lurt å innrømme feil" og "+1", i stedet for synspunkter på hvordan IKT Norge forvalter sin rolle som bransjeorganisasjon...

  5. jeg deler din oppfatning i forhold til fanbois, og det jeg sa var på ingen måte ment som kritikk av dine innspill. jeg setter stor pris på å få tips om sånne ting, for som jeg har skrvet, er jeg helt blank på produkter atm.

     

    jeg har vel en tendens til å "forelske" meg i det første gode tipset jeg får, men det utelukker ikke at jeg burde sjekke litt rundt ;)

     

    jeg kjenner lite til ytelsen på nåtidens prosessorer sammenlignet med hverandre, og selv om jeg nok har et romslig budsjett, skal jeg på ingen måte gå i high-end fella, ved å gå ut av det optimale pris/ytelse-området.

     

    jeg antar det blir god value på øver mellomklasse?

  6. Du må ikke ha Win7 64, men XP 64 er hakket mer ræva enn Vista så jeg regner ikke med dem som brukbare alternativ. Du har alltids *n*x-varianter, men da må du til med Wine eller andre løsninger for å spille Windows-spill.

     

    Jeg nevner grunnen til hvorfor du trenger 64-bits OS hvis du vil utnytte totalminnet (4GB RAM + skjermkortminnet) i maskinen, 32-bit Windows OS klarer ikke adressere mer en 2^32 bits minne totalt. I tillegg er det en del andre tekniske forskjeller, men i hovedsak er grunnen at med 32-bit Windows får du kun opp ~3GB av 4 (eller mer) GB RAM. Win7 64 er kjempebra, og kan ikke sammenlignes med XP 64 med tanke på driverproblemer. Mine Win7-maskiner har tatt alt jeg har gitt dem, med unntak av en tvilsom ATA RAID-kontroller. Til det kortet måtte jeg finne fram drivere selv.

     

    Hvis du ikke trenger SATA 6Gpbs eller USB 3.0, får du gode i5-hovedkort til 8-900 NOK, eksempelvis Asus P7P55D.

     

    morn igjen, og takk for mer nyttig info!

     

    jeg er vel ikke i tvivl om at det blir win7 på nye maskina, så spørsmålet er 64 eller 32bits. jeg har bare brukt 64 bit win xp på et system, der funka det som snus. problemene har jeg hatt med 64bit win7, på en fudrittsu siemens, der var det et aldri så lite helvete å skrape frem drivere som fungerte.

     

    Men - hvorfor gå ned i pris for å komme på i5, hvis cpu er dyrere og man får usb3 og sata6 på et amd-basert kort til 1400?

  7. [...]

    smud

    [...]

    smud

     

    wat

     

     

    ;) Smooth?

     

    Nei, HD68x0 er i samme sjikt som HD57x0, og førstnevnte erstatter sistnevnte. Det blir HD69x0-kortene som blir de "nye" HD58x0, disse kommer ikke før ultimo november. NDA for HD68x0 oppheves på fredag. Jeg vet ikke om det er planlagt en arvtager til HD5970, altså et kort med 2x Cayman XT.

     

    Det er meget mulig at du kan få tak i HD5850 til en lavere pris enn nåværende nivå hvis du venter en måned.

     

     

    Hva angår AMD vs Intel, hvis du har behov for en seks-kjerneprosessor, så er det AMD Phenom II X6 som er det beste alternativet uten å legge uten flerfoldige tusen. Intel i5-7x0 vs AMD Phenom II X4 har jeg oppsummert som følger i Black Refinery-tråden:

     

    Intel har en innebygget overklokkingsfunksjon som skrur opp frekvensen på kjernen(e) som er i bruk, og samtidig stenger av de som ikke brukes. AMD har kommet med en lignende funksjonalitet i Phenom II X6, men den er ikke like elegant eller effektiv. Det var snakk om nye X4-modeller med samme forbedring, men jeg lurer på om ikke AMD ombestemte seg. AMD-løsninger er stort sett billigere, både for prosessor og hovedkort. For framtidige oppgraderinger er vel begge plattformene håpløse, Sandy/Ivy Bridge og Bulldozer/Bobcat trenger ny sokkel, selv om man muligens kan bruke en noe lobotimisert Bulldozer i AM3-kort (jeg husker ærlig talt ikke).

     

    Oppsummert:

    * Intel har en effektiv og god turboløsning

    * AMD er billigere i innkjøp

     

    tl;dr - Intel har overtaket så lenge du ikke skal overklokke og/eller skru av turbofunksjonen.

     

    Tre-kanalsminne er for Intel i7-prosessorer for LGA1366-plattformen, generelt sett dyrere i innkjøp enn i5 (selv om du får i7-prosessorer til samme sokkel som i5 [LGA1156]). Ikke verdt det for den gjennomsnittlige bruker.

     

    Du bør ha 4GB RAM og Win7 64-bit for å utnytte totalminnet i maskinen (RAM + skjermkortminne). Det er ingen særlig ytelsesforbedring med 8GB for bruken du skisserer.

     

    Takk for insight på cpu, der er jeg nesten blank for tia (har ikke hengt med de siste årene etter c2d)

     

    Noe som slo meg var at amd hadde billigere hovedkort. ettersom jeg ikke skal kjøre sli, trenger jeg ikke alvorlige mengder med pciexpress-kanaler. i verste fall blir det et nettverkskort og kanskje en satakontroller, og ingen av disse trenger noe voldsomt med båndbredde.

     

    jeg har eller planer om å bruke en del penger på dette, men det skal være mest mulig fornuftig. det hardeste maskinen kommer til å bli belastet med blir trolig fps-spill (kanskje starcraft 2 oxo), på en skjerm som ikke har mer enn 1920x1200 pixler. det er derfor essensielt for meg å ikke overdrive, og med prisen på hovedkort virket amd som et bedre alternativ, da man heller kan legge pengene i cpu.

     

    må man ha win 64-bit for å nyttiggjøre seg av ekstra ram? hvorfor må jeg ha et spesifikt os for å utnytte skjermkortminnet? og, får man de nødvendige driverne til 64-bits os nå (det har vært litt trøblete tidligere vet jeg)

     

    takker igjen for svar!

  8. du har nok veldig rett i at en del ting er klarer på søndag. man får vel følge med, og legge inn bestilling så tidlig som mulig om man skal ha.

     

    Angående minne, hvor mye klarer win 7 å utnytte? det var jo en cap på 3GB i winxp, er det meningsløst å gå for 8 GB, samt, vil det gi noen reell forbedring av ytelse? jeg har sett på asus crosshair iv formula, dette ser ikke ut til å ha nytte for kjappere minne enn 1333 MHz.

  9. har sett litt på 6800-serien fra "amd" - ser ut til at 6850 og 6870 er offisielle på fredag. når kan man vente de i norske nettbutikker og postkasser?

     

    og, 6870 yter likt med 5870 har jeg forstått. iallefall nesten likt, litt avhengig av hvordan man måler. men hvordan skal man beskrive dette kortet i skalaen? øvre mellomklasse?

     

    Er det noen som har en anelse om pris på 6870?

     

    takker igjen for gode svar ;)

  10. Det begynner å poppe opp en del rykter, og i dag fikk vi jaggu bilder fra forsia på hw.no oxo. Det er bra.

     

    Jeg skal ha nytt gfxkort nå, men er usikker på hva som er riktig nå.

     

    Jeg har etterhvert skjønt at amd kjører et lite lasertriks med navnet/betegnelsen, og dette forvirret meg en periode. Men, hvis jeg har skjønt dette riktig;

     

    1. 6870 kommer til å koste rundt 2k i norge

    2. 5850 koster i dag under 2k i norge.

    3. ytelsen er sammenlignbar?

     

    Og denne sammenstillingen av fakta virker litt snedig på meg - er det reelt sett et generasjonsskifte da?

     

    Kommer disse korta til å være mainstream eller øver midtsjikt? Er de i stand til å drive det meste av nutidens spill på 1920x1200?

    • Liker 1
  11. igjen takker jeg. det er god informasjon, derfor jeg setter så stor pris på dette forumet og dets medlemmer ;)

     

    jeg syns det du skriver om amd er interssant, men det reiser et potensielt dumt spørsmål, er x6 en serien? og er det bare klokkefrekvensen som skiller de? jeg ser en er oppgitt med effekt i tittelen på prisguiden(125w).

     

    syns oppsette med Asus Crosshair IV Formula og x6 så bra ut. Hvilket minne skal du gå for?

     

    jeg har en benq 24-tommer fra ca. 2006, men det er mye som tyder på at jeg skal invistere litt i en ny kjerm også. jeg må bare veie opp og se totalen mot et imac-oppsett.

     

    edit: hovedkortet har 4 minneslots - hva er poenget med dette, dersom det er trekanals minne? eller tenker jeg feil nå?

     

    edit2: hvordan står 1GB 5850 seg mot gtx 460 1gb?

  12. Takk for svar!

     

    Jeg har for øvrig også sett på imac, men de har ganske begrenset valgmulighet mht komponenter, pluss at det er forholdsmessig dyrt.

     

    er 5850 overkill for mitt bruk?

     

    Jeg antar at jeg ender på ca 2k for cpu og gfx, fint om hovedkortet blir litt billigere.

     

    I et bang-for-bucks perspektiv, er amd veien å gå nå? jeg har igrunn bare hatt intel tidligere, men er keen på å få mest mulig ut av det. Hvis man legger til grunn cpu til 2k +- et par hundre kroner, er jo utvalget ganske omfattende. alt fra coreI7 930 til amd phenom ii x6 til like over 2k. Jeg mener da bestemt at det kan være verdt å slenge mer penger i cpu, dersom sokkelen muliggjør et billigere hovedkort også.

     

    Er det slik at både amd og intel nå har minnekontrolleren på cpu?

     

    edit: hvordan fungerer det med de nye nummerseriene på amd (ati) sine skjermkort, er 5770 bedre enn 5850 (70 høyere tall en 50)?

     

    ot: kudos til de som driver forumet, den nye guien er flott.

  13. Hei alle. Jeg har ikke fulgt med på den rivende utviklingen i det siste, når jeg bygde pc sist var det 7900 og core2duo som var da shizzle.

     

    Jeg skal ha en alminnelig maskin til kontorbruk, men den bør også klare cod4mw2 på 1920x1200 smud. bang for bucks er det som gjelder, og jeg skal ikke overklokke.

     

    Her er mine spørsmål:

    1. hvilket skjermkort må jeg ha for å kjøre nyere spill som mw2 smud på den oppløsningen? Kom gjerne med alternativer fra begge leverandører, og veldig gjerne relatert til hverandre.

     

    2. Corei7 eller noe på am3? Når jeg bygde sist var ikke amd med i noe annet enn budsjettdansen.

     

    3. 3-kanals minne er det som gjelder over hele fjøla? Ut over at det skal passe med sokkelen/brikkesettet, hva er det som skiller brikkene vesentlig?

     

    Takk til alle som tar seg tid til å kommentere ;)

  14. Det er en dritkul funk-sound, ja :)

     

    Mine foreløpige undersøkelser peker mot at det kan være snakk om en moog-synth, men jeg har enda ikke klart å finne mediaklipp av moog'er som høres sånn ut.

     

    Trolig er en moog i stand til veldig mye mer enn denne lyden, men jeg ble bare så gira på å finne et klipp (t.d. youtube) der noen bare spiller litt med den lyden..

  15. Jeg har i lengre tid undret meg over hva instrumentet som lager denne lyden heter.

     

    samplet i:

    spotify:track:4wvpguwt3vDQbg1bpNIIsw / http://open.spotify.com/track/4wvpguwt3vDQbg1bpNIIsw - jackson5 - skywriter. Tid: 00:08 til 00:14

     

    spotify:track:0n5aXyy3meppALtvDdUSfe / http://open.spotify.com/track/0n5aXyy3meppALtvDdUSfe - Commodores - Machine Gun Tid: bakgrunnskomp i hele sangen.

     

     

    Det er trolig en form for bass-synth, men siden den ofte spilles ganske fort er det neppe en klassisk fot-bassynth. Jeg assosierer den med '70-talls funk, men den er også i bruk i kontemporær pop og rock.

     

    Noen som har innspill? takker for alle bidrag

  16. Hei. Jeg trenger hjelp med å finne navnet på en gammel offspring-sang.

     

    Den stammer fra smash-tiden, og jeg mener å huske at det er en b-side på en singel.

     

    Den begynner med tre variasjoner av e-moll på en akkustisk gitar som blir spilt to ganger, så en ca ti sekunders periode med 3-akkords pop-aktig del med gitar og bass, før det går over i klassisk offspring-stil. Jeg husker desverre ikke noe av teksten.

     

    Morn igjen, jeg fant ikke noe svar på denne så jeg bumper den. :p

  17. Hei. Jeg trenger hjelp med å finne navnet på en gammel offspring-sang.

     

    Den stammer fra smash-tiden, og jeg mener å huske at det er en b-side på en singel.

     

    Den begynner med tre variasjoner av e-moll på en akkustisk gitar som blir spilt to ganger, så en ca ti sekunders periode med 3-akkords pop-aktig del med gitar og bass, før det går over i klassisk offspring-stil. Jeg husker desverre ikke noe av teksten.

×
×
  • Opprett ny...