Gå til innhold

Lada2103

Medlemmer
  • Innlegg

    710
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lada2103

  1. Det er vanlig å bruke diesel og parafin. Cola er vannbasert og vil ikke trenge ned mellom stempel og sylidervegg noe særlig siden det der ofte er et belegg av olje. Totaktsolje kan du også glemme mener jeg, siden den er noe tyktflytende.

     

    Det er ikke i veivlagrene en motor sitter fast, det er mellom stempel og sylindervegg. Det er ikke vettu og tvinge den rundt ved å dra den i gang. Du bør prøve å komme til med en latmannsarm på reimskiva og når du får den til å løsne litt, må du flytte den frem og tilbake.

     

    Å fylle den full i olje vil bare føre til at den lekker ut og du vil få en massiv rengjøringsjobb.

  2. At en bil skal ha minst 140 hk er en stor misforståelse. Jeg har selv en 1981-modell Lada 1300 med 67 hk og 94 nm og den holder fint følge med trafikken, både i 90 og 110 for den del. Jeg har også en 1965-modell Neckar Jagst 2 med 32 hk og det holder i masser det også. Vi har vært på tur med den tre pers med oppakning for ei helg og det går fortsatt an å holde 80 km/t. Fiesta var for sin tid en populær og moderne småbil som duger i dag også.

  3. Hei!

     

    Fikk en trojaner i går tror jeg. Det førte til at lyden min har blitt borte og lydmikseren (volumkontrollen) ikke lar seg åpne. Enhetsbehandlingen varsler feil ved enheten Microsoft Kernel wave lydmikser. Enhetsstatus er som følger:

    Kan ikke laste inn enhetsdriveren for denne maskinvaren. Driveren kan være skadet, eller den mangler. (Kode 39)

     

    Etter som jeg skjønner er det driveren kmixer.sys som har blitt "korrupt".

     

    Har søkt etter informasjon på nettet om hvordan jeg kan få ting til å fungere igjen, men har ikke funnet noe som hjelper meg videre. Noen som har erfaring med dette og forslag til løsning?

     

    Takknemlig for tips...

  4. Dette går under normal bruksslitasje. Ingen ting man kan gjøre med sånt, uten å reparere det og håpe på mange problemfrie mil etterpå. Husk at bilen er tolv år gammel, og at gummi eldes. Føleren eldes også, husk at det under et bilpanser kan være ganske tøft miljø, med vekslende temperaturer, fukt og saltsprut. o.s.v

  5. Da har jeg hentet filmen og kan slå fast at kameraet er helt i orden. Men fotografen trenger mer øvelse. Gjennomgående er bildene litt for mørke, og endel motiver er ikke helt i fokus. Ser ut til at jeg må lære meg å holde kameraet stødigere også. Har lest meg til at utløseren på Beier-kameraene er litt treg å klemme ned og da er det fort gjort at kameraet ikke er helt stødig. Skal prøve meg med en svart-hvitt film snart, ser for meg å ta bilder av forfalne hus i nærområde.

  6. I dag er filmen levert og det skal bli interessant å se om det ble noe brukbart av det. I mens jeg venter kan jeg stille noen spørsmål:

     

    Jeg brukte Kodak Ultramax ISO 400 film i det. Er det et lurt valg? Kan som sagt lite om "manuell fotografering". Har lest på forumet her om ISO 100 og 200 også. Hva anbefales for mitt kamera?

     

    Vil gjerne også ha noen tips om hvordan en stiller inn. Har ikke annetå gå etter enn den lappen som fulgte med, så litt dypere forklaring hadde vært fint.

  7. Hallo!

     

    Kjøpte i går et eldre lite kamera på impuls, mest fordi det var så kompakt, lite og nett. Falt veldig for utseende og følelsen av kvalitet og finish. Dessuten er det interessant at det er produsert i en stat som ikke eksisterer mer, Øst-Tyskland. Det heter Beier Beirette, er merket med "Made in GDR" og etter som jeg skjønner er det sannsynligvis fra slutten av 60-tallet. Det ser ut som det er svært lite brukt, nesten som nytt. Men kan noen fortelle meg om det kan brukes til noe? Og ikke minst hvordan en bruker det? Kan fint lite om manuelle kameraer og blenderåpninger og lukkerhastighet, har nesten bare tatt bilder med digitalkamera. I veska lå det en lapp med den tidligere eierens notater og anbefalinger av innstillinger etter ulike lysforhold. Jeg har kjøpt film og tatt 24 bilder i dag, skal levere den snarest for framkalling for å se resultatet. Men vil gjerne ha tips om hvordan en bruker det og stiller det inn for best mulig resultat!

     

    PICT0001.jpg

     

    PICT0002.jpg

     

    PICT0004.jpg

     

    PICT0006-1.jpg

     

    PICT0008.jpg

     

    PICT0009.jpg

  8. Var på hoggern i dag for å finne instrument med riktig SI-kort. Kjøpte et instrument fra en 316, men bare for å finne ut at batteriene på SI-kortet har lekket batterisyre over kortet og ødelagt det ;-( Sjekket ytterligere et instrument og samme hadde skjedd der. Det synes å være vanskelig å finne et kort som ikke er oppspist av batterisyre. Svakhet ved disse bilene tydeligvis. Er ingen som vet hvor det kan skaffes?

  9. Skal sjekke sikringen, takk for tips.

     

    Jeg er 99% sikker på at SI-kortet ER plukket ut av forrige eiere. Jeg plukket ned instrumentet i de nevnte atomer og SI-kortet er ikke der. Tilbake var bare en tom plass, så LED-fargefiltrene og teksten SERVICE INDICATOR som skal lyses opp. Fulgte banene på kretskortet og temp.måler er koblet i forbindelse med SI-kortet. Så det må skaffes et nytt hvis det skal fungere. (Det går greit, står maken bil på hoggern).

     

    EDIT: Sikring nr. 21 var et godt tips! Den manglet helt. Satt i ny og nå ble det både lys og klokke!

  10. Og hvor sitter SI-panelet?

     

    EDIT: Kan vel svare på det spørsmålet sjøl. SI står jo for Service Indicator, og da sitter det i instrumentgruppa. Da kan jeg og fortelle at det ikke sitter noe SI-panel i instrumentgruppa, jeg hadde det i fra hverandre og kikket når jeg byttet lampene. Da er det jo derfor det er dødt.. Blir nok å kare seg en tur til på hoggern. Når SI-panelet mangler helt, kan det være årsaken til at klokka og temp-måleren er død også?

  11. Dette var interessant. Vel, kanskje det jeg trodde var økonometeret er serviceindikator-lysene. Det er fem grønne, en gul og ei rød lampe. Og de fungerer ikke. Jeg hadde ut instrumentgruppa for å bytte pærene til instrumentbelysningen og da oppdaget jeg at den midtre kontakten på instrumentgruppa stod tom, altså ingen ledning koblet til her. Skal vel ikke være slik. Fant ingen løs kontakt i dashbordet, så jeg vet ikke..

     

    Den temperaturgiveren jeg snakker om sitter oppå i framkant på motoren, under kanten på luftfilteret. Er det den som gir signal til instrumentet?

  12. Må bare fortelle om resultatet av en EU-kontroll hos NAF her i forrige uke. Broren min har akkurat kjøpt en BMW 316 som ble levert fersk EU-kontroll fra NAF. Følgende mangler er notert: Brudd i begge fjærer bak, skiltlys mangler på ene siden, og høyre nedre bærekule.

     

    Jeg trodde at NAF representerte det grundige og bunnsolide, men den gang ei. Jeg avdekket følgende mangler når jeg begynte å rette feilene fra EU-kontrollen:

     

    Bremseskjold foran begge sider opprustet ---> Faller snart av.

    Bærearmer bak hardt rustangrepet, fjærskåler opprustet ----> Bakfjærene står i fare for å dette av!

    Høyre kjørelys mangler

    Høyre blinklys forskjerm mangler

    Bremserør angrepet av rust

     

    Grovt, NAF!! Og at dem ikke en gang oppdaget feil på lys! Min tillitt er veldig svekket..

  13. Olje og filter er i dag byttet, det virker som om det slukket oljelampa. Men giver er bestilt og blir byttet. Temperaturgiveren har to poler. Hvorfor det? Skal skaffe instruksjonsbok, regner med at det blir litt enklere å skaffe seg oversikt over sikringer da. Ser ikke ut som om det er noen antegninger på hvilken sikring som hører til hva. Instrumentbelysningen på venstre side i instrumentet er svart, så det må ut uansett. Får kikke litt da og ev. feilsøke på klokka, økonometeret og temp. måleren.

  14. Hallo!

     

    Broren min har akkurat kjøpt seg en 87-modell 316 med 191000 km på klokka. Dessverre viser det seg at den har diverse problemer som må gjøres noe med. Heldigvis er den rustsveiset og lakkert for snart 2 år siden så det bør være et godt utgangspunkt. Han skrur ikke bil sjøl, så jeg skal hjelpe han. Jeg ønsker tips og hjelp fra dere som erfaring med BMW-skruing. Vanligvis går det mest i russisk for meg :)

     

    Slik er det stillt:

     

    -Mangellapp fra EU-kontroll: Brist i begge bakfjærer, skjevdragning bremser bak, og ei bærekule. Dette er kurant. Deler er bestilt og byttes med det første, så da er den EU-ok.

     

    Men:

     

    -Oljelampe lyser ved tomgangsturtall, slukker ved gasspådrag. Håper på at dette er årsak i dårlig oljetrykksgiver. Det er usikkerhet angående servicehistorikken, men den har vært "damekjørt" så det kan jo ha skortet litt.. Motoren går forsåvidt fint og har godt drag, men med noe ventiltikking. Det er i alle fall såpass lenge siden oljefiltret har vært byttet, at det har rukket å ruste. Uansett så håper jeg at motorservice med innvendig rens (den kan jo godt være ganske grodd igjen inni), ny olje og filter, samt bytte av oljetrykksgiveren kan gi resultater. Eller er det fare for verre ting?

     

    -Temperaturmåleren er død. Trodde først det var giveren som hadde tatt kvelden men den ser nybyttet ut. Altså har noen trolig gitt opp. Er det et kjent problem at instrumentet gir opp? Samme sak er det også med klokka og økonometeret, ute av funksjon. En bagatell kanskje, men det er greit at det fungerer når det sitter der.

     

    -Det sitter ei pumpe i motorrommet, merket "Webasto" med en grov slange (for kjølevann?) koblet til. Denne pumpa sitter ved torpedoveggen og bråker såpass at det høres godt inn ved vanlig kjøring. Hvilken funksjon har pumpa? Er det noe ettermontert? Og er det vanlig at den bråker sånn?

     

    Takknemlig for råd!

×
×
  • Opprett ny...