Gå til innhold

JanVil

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JanVil

  1. Hvorfor er det bilde av en person med utseende som ser ut som personen er relatert til lyssky virksomhet, med langt fett hår i bakoversveis og ustelt skjegg? Er dette representerbart for leverandøren?

     

    Levere gratis en periode sier du? Samme filosofi forekommer i diverse miljø: Try before you buy....when hooked it will cost you...

     

     

    Telenor = Mafia

    • Liker 1
  2. hmmmm......har vært nær ved å klikke på "kjøp" på denne dir-655. Jeg får lagt inn fiberoptisk nå rett over sommerferien, og ønsker å oppgradere mitt trådløse nettverk. Har derfor ett par spm:

     

    1: Hvor kjøpte du bundelen din? (ett sted hvor man skriver "gift, 20 us dollars)  :whistle: Hva med eventuell forskjell i strømstyrke?

    2: Hvilket kort/adapter anbefales brukt sammen med dir-655 (Jeg har en stasjonær pc)

    9218204[/snapback]

     

     

    1.Amazon.com. Sjekk under "Better together" seksjonen der en kan kjøpe både pci korte og routeren som "bundle", til nåværende pris $199,98. Bruker du jetcarrier blir prisen på denne, med avgifter, ca sånn her:

    screenshot002fp9.png

     

     

    Når det gjelder strømadapter, kommer den med standard US flate plugger. Adapteren kan brukes på både 100V og 230V. Jeg har bare "tapet" ledning/kabel (fase + nøytral) med norsk plugg til disse pinnene ;) . Adapter for US stikk til Norsk stikk kan vel kjøpes på Clas Ohlson eller på Amazon.com hvis en skal være så nøye på det:)

     

    Når det gjelder "gift" må du nesten sjekke med Amazon, 3-400 kroner i mva er vel ikke så meget å bry seg om...?

     

    2. Bruker selv pci kortet (dwa-552), men hvis du har pci-express slot i pc'en din, er vel dwa-556 det rette kortet å bruke...koster dog $20 ekstra..

  3. Ser at mange har ymse problemer med å makse ut hastighet og rekkevidde på denne routeren kombinert med diverse nettverkskort. I tillegg er det flere som har problemer med å få nettverket(trådløs) til å fungere i det hele tatt..

     

    D-link anbefaler Extreme N nettverkskort i forbindelse med denne routeren. Per dags dato har jeg enda ikke sett disse kortene hos noen forhandlere i Norge (vanlig butikk/ netthandel). Alle selger forgjengeren, RangeBooster N versjonen (som passer til RangeBooster DIR-635).

     

    Den store forskjellen på RangeBooster og Extreme-N kortene er at Extreme N har lengre rekkevidde og større hastighet. Sakset fra D-link's hjemmeside:

     

    RangeBooster N:

    The D-Link RangeBooster N™ Desktop Adapter (DWA-542) is a draft 802.11n compliant wireless client for your desktop PC that delivers up to 12x faster speeds* and 4x farther range* than an 802.11g.....

     

    Extreme N:

    The D-Link Xtreme N™ Desktop Adapter (DWA-552) is a draft 802.11n wireless client that delivers unrivaled wireless performance for your desktop computer. This wireless adapter delivers up to 14x faster speeds* and 6x farther range* than 802.11g....

     

    Er det i HW.no's policy at ved tester, så bruker dere "ukurant" komponenter? Når skal dere ta en fullgod test av DIR-655 med anbefalte komponenter (les: Extreme N nettverkskort)? Dette produktet skal jo være "det beste" og når en ikke tester med anbefalte produkter blir det omtrent det samme som å fylle diesel/blyfri 95 på en Formel 1 bil:)

     

    For generell kompabilitet anbefaler D-link å bruke Extreme N nettverkskort til DIR-655! Hvorfor selger ingen norske nettbutikker disse produktene? Har selv kjøpt DWA-552 og DIR-655 som "bundle" fra Amazon.com i Februar i år, og kan ikke skjønne at de norske nettbutikkene per dags dato ikke har disse i sortimentet sitt. Er det kanskje pga at de har tatt inn for mange Rangebooster kort at de vil selge disse ut først? I såfall er dette villedende markedsføring, da en vil aldri oppnå oppgitt hastighet og rekkevidde på DIR-655!

     

    Noen som har samme oppfatning?

     

    JanVil

  4. opp opp!

     

    Noen må da ha et N kort som de kan si er bra eller dårlig.

    9027737[/snapback]

     

    Har hatt DIR-655 siden Februar, og kombinert med ANBEFALT pci kort fra D-link (se her) så har jeg aldri hatt problemer med det trådløse nettverket. Yter hastigheter som lovet fra D-link.

     

    Men du vil ikke finne dette kortet i prisguiden, sansynligvis fordi at alle har tatt inn i "hauer og spann" rangebooster kortet (DWA-547) og vil selge dette ut først... :thumbdown:

     

    Du kan handle dette over dammen til en fornuftig pris...

     

    DWA-552_diagram.jpg

  5. >Router er satt opp med DHCP på WAN og LAN.

     

    Med dette så mener du? DHCP-klient eller DHCP-tjener?

     

    En mye brukt konfigurasjon er vel kanskje å la routern være DHCP-klient på WAN-et (motta public IP fra ISP) og, dersom den støtter det, selv være DHCP-tjener for LAN-et på innsiden -- og dermed må PCen (samme hvilket OS den bruker) være konfigurert som DHCP-klient (motta IP fra routern).

    8583117[/snapback]

     

     

    Routeren er satt opp til å motta ip via dhcp fra ISP (DHCP klient). På LAN siden fungerer routeren som en DHCP server.

     

    Det som jeg sliter med er at dette fungerer 100% i WinXp (når jeg har koblet PC via router - som DHCP klient), og ikke i Fedora :no: . I Fedora får jeg kun IP når jeg tar vekk routeren og kobler fra PC direkte til Lyse hjemmesentral ("ISP boksen").

     

    Har testet med fast IP på eth0 og disablet DHCP server i router, uten resultat. Har trålt fedoraforum.org og prøvet forskjellige løsninger uten å lykkes. Det er heller ikke driveren(Linux) til Realtek RTL8169 som kan være problemet, da dette funker når jeg kobler direkte mot lyse boksen..

     

    Noen som har forslag? Andre som har Fedora og samme router?

     

     

    JanVil

  6. Har problemer med nettverket etter å ha installert ny router mellom PC og Lyse Hjemmesentral.

     

    Router: D-link DIR-655

    PC: Dualboot WinXp/Fedora 6

     

    Router er satt opp med DHCP på WAN og LAN. Dette funker helt greit når jeg booter med WinXp. Når jeg derimot booter med Fedora 6, vil ikke eth0(Realtek onboard NIC) og routeren snakke sammen, dvs eth0 får ikke tildelt ip adresse fra router, og jeg får "network cable disconnected" i ikon øverst til høyre på skjermen (network connection info/display??).

     

    Men hvis jeg derimot kobler vekk routeren og kobler direkte fra NIC i PC'en og direkte i Lyse hjemmesentral så funker det!(trenger ikke engang å restarte nettverket, kommer opp med en gang en bytter om)

     

    Har prøvd å sette eth0 til DHCP og statisk, men uten resultat. Aner en konflikt mellom NIC (linux driver?) og d-link routeren. Men hva kan det være når dette fungerer i WinXp?

     

    Trenger all hjelp jeg kan få... :wallbash:

     

     

    [LØST]: Har slitt veldig med Fedora for å få nettverket opp å gå med aktuell router. Valgte derfor å prøve Ubuntu(7.04) for første gang. Nå fungerer det meget bedre! Nå virker også trådløst nettverk som det skal (kun med WEP foreløpig..). Alt ble satt opp med ny installasjon. Det merkelige er at NetworkManager var satt opp likt i Fedora som i Ubuntu. Kanskje jeg har rotet for mye? Hadde Linksys WRT54GS før på samme Fedora installasjon og den var det ingen problemer med(satt opp med DHCP LAN/W-LAN side). Er ingen ekspert og har ikke tid til å "gå dypt i materien", er fornøyd med tingenes tilstand slik det er nå. Går nok tilbake til Fedora når neste release kommer. ..

     

    Router: D-link DIR 655

    NIC: D-link DWA-552

     

     

    ------------

    JanVil

  7.  

    ................høy frekvens vil sette i gang påvirkede molekyler til å riste noe forferdelig. I en mikrobølgeovn er det denne ristingen som lager nok friksjon til at produktet blir varmt. Faktisk er et varmt legeme fullt av ristende molekyler. Det er selve ristingen som er varme. En gjenstand som smelter rister da så mye på molekylnivå at molekylene ristes løs fra hverandre, og du får en smelte.

    ..............

     

     

    Vil det si at vi kan "varme" oss på WLAN? Konge! :woot:

     

    CO2 utslippet er herved løst.. :whistle:

     

     

    ...må bare booste routeren min litt først...

  8. 3.

    Trikset er å kun en gruppe ha kjørerettigheter. Eksempel firefox:

     

    Fjerner kjørerettigheter på det aktuelle programmet for alle.

    chmod o-x /usr/bin/firefox

    o (others ) - (minus) x (execute)

     

    Deretter lag ny gruppe (ffusers):

    groupadd ffusers

     

    Deretter legg til petter og katrine i denne gruppa:

    usermod -G ffusers petter

    usermod -G ffusers katrine

     

    Sett /usr/bin/firefox til å tilhøre denne gruppa:

    chmod :ffusers /usr/bin/firefox

     

    Legger til kjørerettigheter på det aktuelle programmet gruppa.

    chmod g+x /usr/bin/firefox

    7656861[/snapback]

     

    Blir vel litt mye dill å gjøre dette med nesten samtlige program? Det er foreløpig bare behov for en browser(+nettverk ++), tegne/bildebehandlingsprogram, OpenOffice og software/drivere for printer. Alt annet vil jeg at andre brukere enn meg ikke skal ha tilgang til / starte. Laster ikke Linux med forskjellig desktop til envher bruker? Det må da være mulig f.eks å låse taskbar (m/admin programmer etc), og legge snarveier til browser og annet ut på desktop, slik at brukeren kun kan kjøre dette?

     

     

     

    JanVil

    -----------

  9. Takker for svar!

     

    1. Ja, du kan gjøre som RattleBattle sier. Det finnes såkalte themes med liste over brukerne både for gdm eller kdm (de såkalte "desktop managers", håndterer grafisk pålogging for hhv. GNOME og KDE (du har ikke sagt hva du bruker)). Guugel viser nok vei.

    F.eks for kdm og  gdm.

     

    Dette er akkurat hva jeg trenger! Er disse tilgjengelig via Yum(ex) eller må en installer de manuelt? Skal google litt... Jeg bruker Gnome (default Fedora 6) som GUI...

     

     

    Du kan sette opp at enkelte brukere kan logge inn uten å skrive inn passord i GDM, sjølv om dei har eit passord på kontoen. Det er betre enn å la være å ha passord på kontoen i det heiletatt.

    7657968[/snapback]

     

    Enig, dette må da være løsningen for mine barn (og eventuelt en PC-fiendlig kjerring), skal se om jeg får testet dette i løpet av helgen..:)

     

     

    JanVil

    -----------

  10. Hei folkens!

     

    Har installert Linux (Fedora 6) og som Windows bruker i alle år (siden 3.1 eller no?), er dette som å kjøre bil for første gang: det går sakte men sikkert fremover, med diverse bomgiring og kveling av motor (les: re-installering)!

     

    Har 1stk hd med WinXp (IDE) og 1 stk SATA disk, der Linux er installert. Etter å ha installert GRUB overalt, tullet til MBR og ørten timer med googling og recovery (GRUB, Linux) gang på gang kan jeg endelig starte med å konfigurere Fedora. Foreløpig har jeg ikke dual-boot(regner med kun single boot av Linux når jeg er varm i trøya), men velger i BIOS hvilken OS/hd jeg skal boote.

     

    Har noen spørsmål ifbm konfigurering/innlogging av brukere:

     

    1. Er det mulig å få til en velkomstskjerm alà Windows der de forskjellige brukerene har et ikon(m. feks bilde av personen) og en bare kan klikke på ikonet og så skrive inn passordet?

     

    2. Når en oppgir passordet i ved konfig av bruker, må en skrive inn minimum 6 tegn. Er det mulig å endre dette til mindre eller ingen tegn for enkelte brukere?

     

    3. Er det mulig å "disable" alt/de fleste av programmer/instillinger for den enkelte bruker, slik at f.eks. en bruker har kun tilgang til browser, spill og enkelte programmer, mens en superbruker har tilgang til "alt"?

     

     

    PC'en blir brukt av hele familien, der det også er barn i 5-8 års alderen. Ønsker å ha en login skjerm der det er mulig å grafisk velge bruker, da det er lettere for barn og kjerring som har problemer med å huske brukernavn/passord....Hvis ikke, ser jeg for meg å bruke WinXP i dual-boot en god stund fremover :(

     

     

     

    JanVil

    ----------------

  11. Jeg har en jeg skal få tak i som har lyse og bruker lyse sin mail adresse, det gjør ikke jeg men har nett fra lyse, og smtp.ntebb.no bruker jeg som utgående server for mail. Men jeg greier ikke å sende mail til de med adressen [email protected]

     

    Nå har jeg prøvd flere ganger til flere personer uten at det lykkes. Det har funka før er bare nå i det siste at ingen kommer igjenom...

    Noen andre som sliter med det samme?

     

    *beklager skrivefeil, jeg aner ikke hvordan jeg får skrift o.l større på ie(noe som gjør at det er vanskelig å se på tven)*

    7233536[/snapback]

     

     

    lysebrukere har vel "brukernavn@lyse.net", og ikke lyse.no?

  12. Det var da fælt hvor dere på HW (ifølge Aopen) skryter av denne boksen! Men jeg kan desverre ikke se hvor dere har sagt dette? Følgende er sakset fra Aopen sin news release:

     

    /...While www.hardware.no, gave AOpen “a big thumbs-up” for its successful development of the miniPC..../

     

    /...The miniPC is almost completely silent with satisfactory performance for regular use plus the features like slot in optical, elegant design, and DVI (digital video interface), according to www.hardware.no..../

     

    /...“With the AOpen miniPC we think that AOpen comes out even higher on the list of innovative and creative producers. They have developed the SFF-concept on several fronts and have come up with an even more exciting product as a result,” commented www.hardware.no...../

     

    /...“So, it looks like the Apple’s Mac Mini. But if people want to go for a box like this then it’s all well and good that they can choose the operating system they like best. In any event, we give AOpen a big thumbs-up,” said www.hardware.no...../

     

    /...With a metal alloy casing, the mini personal computer also supports Intel SpeedStep, etc., meaning that the processor can be underclocked when its full power is not required. “This is a good thing with regards to heat dissipation in the unit.”..../

     

    News artikkelen er datert 21. Desember. Har lett i arkivet til HW.no rundt denne datoen, men kunne ikke finne artikkel om denne boksen??

     

    Er det slik at Aopen gjengir f.eks muntlige kommentarer fra HW.no i sin news release. Isåfall er det vel ikke rette måten å gjøre dette på? Virker som Aopen har brukt HW.no for å skape blest om produktet?

     

    I artikkelen er det også blest fra Dinside.no, men kan heller ikke her se at det er skrevet noen artikkel om denne boksen.....

     

     

    Vennligst forklar!

  13. Javel,

    da var julekort sjauen over og jeg kom vel i mål med sånn tålig bra resultat.

     

    Etter å ha trålt flere internettbutikker, fotobutikker, fysiske butikker som: Elkjøp, Bonus, Binders, Clas Ohlson, etc uten å finne det jeg var ute etter (fotopapir til julekort 10x20), kjøpte jeg en pakke med Premium HP Photo Paper, 240g/60 ark (Clas Ohlson var den siste butikken jeg var i, og det var det beste papiret som var igjen)

     

    Bildet ble krympet ned slik at jeg fikk tekst til høyre for bildet (som du kan få på et 10x20 i fotobutikken). Utskriftsresultat ble OK for et postkort, men ikke mere enn "greit nok". Har Canon MP-800 og med Canon sitt PR-101 papir er det klasseforskjell. Bildet ble noe "kornete" og uklart med HP papir i forhold til Canon PR-101.

     

    Hva med disse 10x20 formatene til julekort som fotobutikkene selger? De som har 10x15 + en hvit del til høyre for/under bildet? Hvor kan vi vanlig dødelige få tak i dette papiret? Finnes det, eller skjæres det til i butikkene?

     

     

    Uansett, ønskes en test av fotopapir (fortrinnsvis julekort da!) innen Oktober/November neste år. Da har dere vel god tid på dere, Akam! :thumbup:

     

     

    Hilsen

    JanVil(fremdeles ha fotopapirtest)

     

     

     

    :xmas:

  14. "3. party" er ikke det samme som 2.valg eller dårligere. Det betyr bare "underleverandør" eller noe i den duren.

    5345170[/snapback]

     

     

    Klar over det men her er det vel snakk om en ny leverandør, og kan en da være sikker på at CPU'en har gjennomgått alle kvalitetstester hos AMD med det nye materialet før CPU'ene sendes ut på markedet??

     

    Slik jeg forstår det av artikkelen må AMD ut å hente "packing component that holds the CPU silicon on the chip" hos noen leverandører som de ikke har brukt før. Er dette samme type matriale spiller det vel ingen rolle. Men er det ikke samme materiale vil det da ha gjennomgått samme kvalitetstester (temp, varighetstester etc) før dem sendes ut? Regner selvfølgelig med det, men hadde vært interessant for min egen del å få vite om dette er "good" nok.... Kanskje litt mere detaljer fra AMD er på sin plass? (slik at vi kan få slukket denne "brannen"...)

  15. Hei,

     

    ser i nyhetsarkivet deres at det er KUN 4 utdaterte publikasjoner på det som går på fotopapir. Og dette skal være representativt for Akam.no? Hva skjer? Dette er jo gått helt i glemmeboka!

     

    I disse dager har jo de fleste en eller annen fotoskriver hjemme, og det printes sikkert flittig på fotopapir i disse dager over hele landet (utenom dem som sender bildene til fremkallere på internett). Hva om Akam kan ta en skikkelig stortest(ev. en større poll!) slik at vi forbrukere slipper for mye eksperimentering?

     

    Det er helt klart et behov for en stortest av fotopapir, blekk og kanskje CD/DVD print funksjon for diverse printere som er aktuelle....Dette ser vi jo klart av forumsidene der det er masse spørsmål (og kanskje lite svar) angående fotopapir..

     

    Jeg har registrert det sies at en får best resultat hvis en bruker original papir (samme merke). Joda, men det finnes sikkert masse unntak. Og det er jo flere typer fotopapir på markedet nå, enn i Jan.2003, som forøvrig var siste og eneste publikasjon med fotopapir hos Akam.no......

     

    La oss få en test med fotopapir og printere som er representativ for dagens utstyr/medie!

     

     

    Tar dere utfordringen Akam?

     

     

    Hilsen

    JanVil(ha fotopapirtest)

     

     

     

    PS.: i fortvilelsen over å ikke finne noe info på fotopostkort (det nærmer seg jul) som er skrivbare på baksiden (kanskje også med linjer) og som jeg kan printe selv, så jeg ingen utvei enn å la min frustrasjon gå ut over dere og sende dere litt pepper!

     

     

    :xmas:

  16. Har nettop fått mitt lyse bredbånd opp å gå (etter endel venting på de folka som sveiser fiber).

     

    Investerte 694,- +frakt (144,-) hos Pyton på en Linksys WRT54GS. Ble levert på 2 dager, så der er jeg imponert. Kan forøvrig ikke se at den står i prisguiden nå, men det gjorde den tidligere i uken....

     

    Sjekk tidligere innlegg her

     

    Med annen firmware, kan du stille på sendestyrken (Range: 0 - 251 mw). Har satt min i garasjen(kjeller m/betongdekke) inni en JB, og med original firmware ble det litt liten effekt hvis jeg satt på loftet (3. etg). Men etter å ha oppgradert firmwaren, fungerte det kjempebra. Min sendeeffekt er nå 28 dBm (mot 15 tidligere).

  17. Har trålet nettverksidene her på forumet uten å bli overbevist på hvilken router jeg skal skaffe meg.

     

    Har fått lyse(4/4), og i den forbindelse lagt opp til 8 forbrukere (UTP) i huset. 3 av disse skal være til TV (1 nå, og 2 fremtidige - her bruker jeg switch), 1 for Telio IP telefoni (adapter), og de 4 siste skal gå til PC (2 nå, og 2 fremtidige).

     

    Ønsker både i pose og sekk, dvs at jeg vil at routeren skal ha både QoS og mulighet for VPN (helst flere enn 4 tunneler) i tillegg til alle standardfunksjoner som er i dagens routere. Det er ikke behov for at routeren er trådløs i tillegg til faste porter (minimum 4 stk), men et søk på prisguiden her viser jo at det er flere trådløse (m/flere muligheter) enn det er routere for TP. En trend kanskje?

     

    Til dere som vil foreslå en egen PC (med f.eks Linux), så passer ikke det inn i mitt system. Har plassert Lyse "boksen" i garagen, og her er også samlepunktet for alle 8 forbrukerene (stjernepunktet). Det jeg trenger er en router med minimum 4 porter og støtte for QoS og VPN som nevnt over. Selve plassen jeg har tilgjengelig er ikke stor, så en router med minst mulig fysisk størrelse er å foretrekke (ergo ingen PC som router).

     

    Har sett på DrayTek sine, men er det ingen andre tilsvarende på markedet (som er mindre i størrelse)?

     

    Håper dere kan gi meg noen gode forslag..

×
×
  • Opprett ny...