Gå til innhold

bærger

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bærger

  1. Ok. Takker! Jeg har også et par andre issues. Når jeg har aktivert stamina mode skal WiFi være deaktivert. Men jeg erfarer at den ikke er det og blir vekket av luringer som sender facebook-melding midt på natta. Jeg har ikke simkort/mobildata. Dette skjer bare på min tablet.

     

    Og spå kunne jeg tenkt meg å skru av vibrering for alltid...Men finner ingen plass.

     

     

  2. Morn.

     

    Når jeg skrur av lyd på min Sony tablet (compact) vil det likevel komme lyd når jeg spiller av eks en video på internett. Mektig irriterende. Finner ikke ut om det er mulig å slå av det... Er sikkert ikke den første. Kanskje et generelt Android problem?

  3. Hei,

     

    Har fått et teit problem. C-tasten fungerer av og til ikke. Dette skjer i perioder, ofte virker den helt fint, av og til responderer den ikke slik den skal. Har også opplevd problemer med noen av tastene på det numeriske tastaturet...

     

    Tror nok ikke det er noe mekanisk problem her. Noen som har forslag på løsning? Laptopen er en Asus N550J, relativt ny.

  4. ASUS p5Q deluxe er hovedkortet. Det ser ut til at BIOS nullstiller seg automatisk. Boot rekkefølgen endrer seg slik at floppy settes som første boot drive...og diverse andre ting endres på. Hva kan dette komme av?

     

    Vet det er et batteri på hovedkortet. Kan det være at dette er tomt?

     

     

  5. Mulig jeg ikke var tydelig nok.

     

    Reglene sier klart og tydelig at man skal kreve MVA for den fakturaen som passerer 50 000 kr i omsetning over en periode på 12 mnd. MEN, man har ikke lov å fakturere for mva FØR man er registrert i mva-registeret. Derfor er man pålagt å etterfakturere for mva på de fakturaene som lages i mellomtiden, altså, fra og med den fakturaen som passerer 50 000 grensa og frem til man er registrert i mva registeret.

     

    Jeg har 1 faktura på 800 kr som skal etterfaktureres, fakturaen er betalt. Skatteetaten anbefaler 2 metoder for dette:

    1. Leverandør kan utstede faktura uten merverdiavgift og ta forbehold om å etterfakturere mva. etter registrering. Etter registreringen utsteder leverandør en faktura på kun avgiften som inneholder en referanse til første faktura. Kopi av første faktura bør vedlegges.
    2. Leverandør utsteder faktura uten merverdiavgift og tar forbehold om å etterfakturere mva. etter registrering. Etter registrering utsteder leverandør kreditnota samtidig som det utstedes ny faktura med spesifisert mva.

    Jeg skal gå for metode 2 fordi det sies at det er enklest regnaskapsmessig for kunde og for meg/min regnskapsfører. Det skal altså utstedes en kreditnota...og ny faktura. Og da er altså spørsmålet, skal den nye fakturaen være på samme beløp som orginalfakturaen + mva.? Jeg tror svaret er ja siden jeg har laget kreditnota. Om noen kan bekrefte/avkrefte det hadde det vært fint :)

  6. Jeg har noen fakturaer der jeg må etterfakturere MVA. De utsendte fakturaene uten mva, er allerede betalt. Jeg har lest meg frem til at den beste måten å etterfakturere på, er å lage en kreditnota for hver av fakturene det gjelder, for så å sende ny faktura inkl. mva. Men her skurrer det litt for meg.

    For eksempel, kunden har allerede betalt 800 kr på fakturaen uten mva. På kreditnotaen står det -800. Den nye fakturaen jeg lager, vil det jo stå 1000 kr som sluttsum, men kunden har jo allerede betalt 800...Det er bare der det skurrer, at det står 1000 på en faktura der det bare skal betales 200 kr...

     

    Men det er kanskje riktig at det må være slik, og så gir jeg bare beskjed om at de kun skal betale MVA beløpet på fakturaen. Det er kanskje innlysende siden han får en kreditnota...ikke vet jeg :)

  7. Når du installerer nyere OS følger det gjerne med en del standard-drivere for komponentene dine, slik at systemet ditt i det minste kjører. Det er ikke sikkert disse driverne utnytter maskinvaren optimalt (merkes kanskje best på skjermkortdrivere), og det lønner seg ofte å installere de nyeste driverne for de aktuelle komponentene. Selv om ting fungerer med de driverne du har installert, så kan det hende du får bedre ytelse med nyere drivere fra produsenten :)

     

    Se der ja, akkurat det svaret jeg trengte :o) Takk skal du ha...nå må jeg finne ut hvorfor eSata-utgangen ikke fungerer...installere SATA-drivere kanskje! Høres ut som en lur plass å starte :)

  8. Sikkert et sabla dumt spørsmål, men det får stå sin prøve. Jeg har installert windows 7 64-bit og lurer på hvilke drivere til hovedkortet (Asus P5Q deluxe) jeg må installere? CD'n som fulgte med hovedkortet støtter ikke W7 64-bit så jeg må laste ned...MEN:

     

    For eksempel lyddriver: SoundMAX 2000B Audio Driver V6.10.2.6585 for Windows 64bit - jeg har jo lyd! Hva er denne til?

     

    Eller hva med LAN? Jeg er jo på nett! Eller SATA drivere: Marvell 6121 SATA Driver V1.2.0.69 for 32/64bit Windows7 - trenger jeg denne ;)

     

    Svaret er sikkert ja på dette men hadde satt pris på en kort forklaring om noen gadd. Takker!

  9. Blir navn og adresse sendt til kuksugeran i NRK ved kjøp av TV-kort til PC'n?

     

    Mulig det er riktig å betale KRINGKASTINGS-avgift, men då må NRK før hælvetta se å slutte med de førpulte "sponset av" driten før og etter hver sending.

     

    sorry ordbruken, bare måtte...

  10. Takker for svar. Har blitt litt klokere. ;)

     

    Ser det er 2 versjoner av Hauppauge! WinTV PVR150:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=307273&cks=PRL

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302811&cks=PRL

     

    Ser at den ene krever Microsoft Windows XP Media Center Edition. Hva er det? Hva er egentlig forskjellen mellom disse kortene, de koster det samme? Står at det er kompositt videoinngang på begge, men ser ikke kontaktene for dette på bildet av det siste kortet. De vises kanskje bare ikke?

     

    Ser at maks oppløsning på videopptak er 720 x 480. Betyr det at dersom jeg tar opp noe fra VHS, brenner det på DVD og spiller det av i en standard DVD-spiller, så vil det bli dårlig?

     

    :roll:

  11. Har leita litt men finner ikke noe generell info om TV-kort. Hvilke muligheter har man med slike? Jeg må inrømme at jeg er litt grønn ja...

     

    Jeg har lyst på et kort slik at jeg kan ta opp TV-programmer samt forevige noen videokasetter. Er det mulig og hvor bra blir det? Vil man få bedre bildekvalitet ved å bruke PC-skjermen som "TV"?

     

    NOen som kan fortelle litt om TV-kort evt komme med en bra link?

     

    Tar også imot kortanbefalinger...

     

    Takker!

  12. Hei.

     

    Jeg har en AVI-fil som skaper litt trøbbel. Når jeg prøver å åpne den så bruker den 100% av CPU-kapasiteten noe som følgelig medfører at PC'n blir treg/nærmest låser seg. Det er nok at jeg åpner mappa med fila og markerer den før maskinen begynner å jobbe grasalt. PC'n må restartes for at den skal kunne brukes igjen.

     

    Det er heller ikke mulig å slette fila. Får bare beskjed om at den er i bruk av et annet program eller en annen person. Kan ikke helt skjønne hvilket program/person det skulle være, dersom det i det hele tatt stemmer...

     

    Hva kan jeg gjøre for å fjerne fila? Tror egentlig ikke det er et virus men...?

     

    Bruker windows XP proff.

     

    Takker for hjelp!

  13. Høyreklikk på nevnte folder og velg properties/egenskaper .

    Da skal du få en tab for customize this folder .

    Da kan du gjøre akkurat det du spør om.

     

    Nei det stemmer vel ikke. Jeg vil at alle undermapene i en katalog skal ha detaljvisning og at alle i en annen skal ha miniatyrbildevisning. Det kan man ikke stlle inn der du henviser til...

     

    Man kan angi at ALLE mappene på hele pc'n skal ha samme visning, ikke bare undermapper. D R I T T!

×
×
  • Opprett ny...