Gå til innhold

rogerDAT

Medlemmer
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rogerDAT

  1. Må vel hive meg med i denne diskusjonen jeg også.

     

    For det førset: Man kan ikke dra alle under samme kam, og si at electronica suger. Electronica er et ganske vidt begrep som omhandler mye mer en den såkalte blipp, blopp musikken som noen kaller det. Felles for denne typen musikk er vel at den er laget på synther o.l. Det er ikke "ordentlige" instrumenter, hvis dere skjønner hva jeg mener. Men det betyr ikke at der er "dunk, dunk og blipp, blopp" for det.

     

    For den andre: Lite komplisert musikk er vel neppe det du kan karakterisere electronica som. Her er det snakk om å "skru" frem sine egene lyder av an synth, sample, legge på effekter osv. Det er ikke bare å trykke på knappen som det står "superduper beat" på å forvente at alt ordner seg selv. Dette er tidkrevende arbeid, og krever at du kan dine saker. Skal ikke gå inn på tekniske detaljer har.

     

    For det tredje: Til de som liker Røyksopp og Ralph Meyerz & The Jack Herren Band. Sjekk også ut Bjørn Torske, Annie, Xploding Plastix, Ugress, Jaga Jazzist ++. Finnes masse bra norsk musikk som ikke blir liste fyll på topp20 lista. For de som virkelig liker elecronica, sjekk Amon Tobin og "kongen selv" DJ TeeBee.

     

    For det fjerde: Slettes ikke alt som lages på synther er "techno"

     

    Ahh. Herligt. Selv om det virker som jeg dømmer metal og rock nord og ned, så gjør jeg slettes ikke det. Må bare si at et av de beste banda jeg vet om er faktisk Theatre Of Tragedy.

  2. Tok vel ca. 2-3 mnd. før jeg fikk oppgradert fra charlie til delta. Skulle i tillegg har student tilbudet til ntnu. Men når det kom til stykket sparte jeg faktisk penger på det. Ngt fant ut at de skulle kompansere litt for at det tok så lang tid. De krediterte faktisk beløp fra den dagen jeg sendte mail om at jeg skulle endre abonement og fra til den dagen det faktisk ble oppgradert. Dette resulterte i at jeg betalte 198,- for 3 mnd. (Januar til og med Mars) Og dette for delta abonementet. Egentlig ganske bra service etter den lange vente tiden.

     

    Må bare legge til en ting. Jeg må si meg meget fornøyd med ngt. Har hatt svært lite problemer siden det ble tegnet abonement. Meget stabil og kjapp linje, lite ned tid, veldig sjelden at ip blir endret og for ikke å snakke om billig.

     

    Heier på NextGenTel

  3. Lurer på om noen har peiling på hvor man kan få kjøpt et trådløst mini tastatur? Har lett rundt på div. nettbutikker, men finner ikke noe som passer. Jeg kunne tenke meg et slikt tastatur med trackball på høyre side, slik at jeg slapp å bruke mus. Et alternativ kunne vært et med touchpad. Jeg skal bruke dette til en boks som jeg har koblet opp mot tv og stereo anlegg. Det er derfor litt viktig at det ikke er altfor stort og at det ser rimelig pent ut. Trenger ikke å ha masse multimedia knapper, bare det har en trackball. Noen som har erfaringer med dette, og som evt. vet hvor man kan få kjøpt slike?

     

    Takker på forhånd

  4. Når du skal teste forskjelliger kabler, kan det være greit å bruke en CD du har hørt mye på. Du vet da hvordan det hørtes ut på de gamle kablene. Når du da prøver med nye kabler hører du det fort hvis det er noen form for forbedring. Så at det var noen som nevnte at høyttaler kabler er det viktigste i et anlegg tidligere i posten. Her må jeg si meg uenig. Undervurdere aldri en god signalkabel. Kabler kan i enkelte tilfeller være alfa og omega, men ikke nødvendigvis. Høre med diverse forhandlere om de har demo modeller som kan ta med deg hjem å teste.

  5. Har sett litt rundt etter et AIW kort, og fant dette på Komplett:

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...24&GrpID=1&s=pl

     

    Problemet er at jeg ikke kan finne noe om det på Sapphire sine sider. Finner heller ikke noe på ATI sine sider om dette kortet. Noen som har testet dette korte, og som har lyst til å uttale seg.

    Kortet skal brukes til en mediabox, så 3d ytelse er ikke det som er mest vesentlig. Bra 2d er det som teller.

     

    mvh

    rogerDAT

  6. Hvis du går for det øverste oppsettet og foreksempel går for et M-Audio Audiophile 2496 lydkort i tillegg.

    Dette kortet får du for 199 EUR hos http://www.thomann.de (ca. 1600 NOK). Da kommer du under 10k. Dette forutsetter at du har skjerm fra før. Hvis ikke kommer du nok litt over. Jeg vil på det sterkeste anbefale å bestille fra utlandet, særlig fra Tyskland. Du sparer mye på det. Til sammenligning koster det samme kortet 2395,- hos Procom. Et godt lydkort koster desverre en del penger. Et annet viktig poeng som flere har nevnt tidligere, er å få så lite mekanisk støy som overhodet mulig. Slitsomt å sitte å høre på vifter og harddisker som suser.

  7. Om du trenger kort med DSP kommer helt ann på hva du har tenkt å kjøre med tanke på softhsynther o.l. Det Hammer kortet er ikke av de billigste du kan få, men skal være veldig bra. Du har alternativer i Creamware. Sjekk priser i utlandet. http://www.thomann.de og http://www.musicstorekoeln.de Her kan du få gode priser på slikt. DSP kraft kan være kjekt pga at det minsker stresset på CPU og dermed gjør at du gjerne kan kjøre mange flere synther o.l. samtidig

  8. Mener dette oppsettet skulle fungere rimelig bra

     

    Hovedkort

    Asus A7N8X Deluxe/GD hovedkort Socket A ca.1500,-

     

    Minne

    2 stk 256MB PC333 DDR ca.1100,-

     

    Harddisk

    1 stk WD 80GB spec ed ca.1300.-

    1 stk WD 120GB spec ed ca.1900,-

     

    Hammerfall løsningen høres veldig bra ut. Har lest mye bra om dette. Sørg for å ha et kort med masse DSP kraft å ta av. Særlig hvis du har tenkt å kjøre en del soft synther. Du sparer CPU for en del arbeid og dermed blir alt mye lettere å jobbe med.

     

    Skjermkort

    Det du føler er passe. Skjermort er ikke noe jeg ville ha prioritert særlig høyt når det er snakk om en PC som skal brukes som studio.

     

    Plextor CD-brennere er vel og bra de. Men kan sikkert velge en billigere løsning der.

     

    Tror kanskje du kan komme ned mot, hvis ikke under, 10k på et slikt oppsett.

  9. Nå er jeg ingen ekspert på området, men kan litt siden jeg selv pussler litt med sånt.

     

    Et av problemene er at timeren i Cubase i er akkurat stabil. Dette forbedres ikke av installering av av masse andre ting på pc'n. Drivere og andre programmer. Det beste hadde nok vært å ha en hardware sequenzer. Et par av kompisene mine er veldig inne på dette området her, og mente at det optimale oppsettet er en ren windows 98 maskin.

  10. Det er helt riktig at kablene ikke er rent sølv. Hadde nok vært litt i dyreste laget for gud og geværmann hvis de hadde vært det. Men det er et meget godt valg når det gjelder kabler. Du har jo kabler som Tara Labs som også fungerer bra. Brukte både Tara Labs høyttaler kabler og signal kabel før jeg byttet til Nordost. Men som jeg sa tidligere, byttet jeg på grunn av lydbildet. Det oppsettet jeg har nå gir en utrolig ren og detaljert lyd. Fremhevet diskant og ikke for mye bass. Bassen går veldig dypt, og det er bra. Får frem sub bassen bra. Ikke slik "brummebass".

    Hvis noen er interessert ser oppsettet mitt slik ut nå:

     

    Cayin 251B integrert forsterker

    System Audio 1250SA

    NAD CD spiller (husker ikke modell, blir snart byttet ut med en ny)

    2x2M CinemaFlex høyttalerkabel

    0.6M SolarWind RCA signalkabel

     

    Jeg må si at jeg har kommet farlig nært drømme anlegget mitt nå. Med et litt større rom å sette alt dette i, blir alt perfekt.

  11. Quote:


    Den 2002-09-28 21:50, skrev C. Alshus:



    Men angående kabelvalget ditt. Har du vårt inne hos enten Oslo hifi-center eller Hifi-center kjeden og blitt "lurt" til å tro at Nordost Flatline er det eneste som duger?



     

    Nei da. Ikke lurt på noe som helst vis angående kabelvalget. Fikk anbefalt Nordost 4Flat fra HiFi Center Kjeden der jeg kjøpt høyttalerne, men kjøpte ikke disse. Jeg valgt istedet CinemaFlex kabelen. Dette er en sølv basert kabel. Synes den gir mye rener lyd enn de andre FlatLine kablene. Gikk også for en Nordost signal kabel. 0,6M SolarWind. Jeg liker lydbilde med fremhevet diskant og ikke bass av typer "brummebass". Sammen med Cayin 251B og System Audio fungerer dette utrolig bra.

     

    Ser at du skriver at du også har denne forsterkeren. Hvilke CD spiller bruker du? Lurer fælt på å kjøpe Cayin sin CD251.

  12. Driver selv og setter sammen et hi-fi anlegg for tiden. Jeg vil anbefale å ta en kikk på diverse bruktmarked rundt omkring. Jeg dumpet selv over en Cayin 251 integrert forsterker. Lite kjent merke egentlig. Men bevare meg vel den spiller bra. Billige er disse forsterkerne også. Saken er at de som lager Spark/Cayin produktene driver med produksjon til romfart of flyindustri. De lager de meste av komponenter selv, dermed får de presset prisene ned veldig mye. Cayin 251, som nå koster 6990 nå danske http://www.interceptor.dk, måler seg med forsterker i 10000-15000 kr klassen. Her sett flere slike gå på div. bruktmarked på nettet i det siste.

    F.eks:

    http://www.hifisentralen.no

    http://www.audio.noks

    http://www.lydogbilde.no

    http://www.qxl.no

     

    Vet ikke helt om dette er noe for deg eller om det blir litt i meste laget når pris angår, men absolutt et bra kjøp. Ellers som noen nevnt tidligere er Densen også meget bra. En annen ting er Primare sine løsninger. Skal du virkelig ta i, da går du gor Hegel eller Thule. Skandinavisk Hi-Fi er meget bra. Primare = svensk, Hegel = norsk , Thule = dansk

     

    Når det kommer til høyttalere må du nesten høre dem med din forsterker før du kjøper. Selv valgte jeg dankse System Audio 1250. Meget detaljerte høyttalere. Masse diskant og nok bass. Har ikke hørt noen andre som spiller så utrolig kontant som dem.

    http://www.system-audio.dk

     

    Hva kabler angår, er den vel en "regel" som sier at du skal bruke ca 10% høyttaler prisen på kabler. Jeg sier; Go for Nordost. En sikker vinner. Har både høyttaler kabler og signalkabler.

     

    Ble masse dette her. Som sagt, er ikke sikker på om det er noe slikt du er ute etter. Men uansett lønner det seg å sjekke rundt på de brukt plassene jeg nevnte tidligere.

    http://www.nordost.com

  13. Du kan jo prøve å lage litt mer luft rundt harddiskene dine. Fytte dem så langt fra hverandre som mulig. Hvis du allerede har gjort det, kan du jo prøve en litt annen type lur løsning. F.eks henge den ene disken under harddisk ramma. Fest den opp med litt breie strikk eller kjøp noen strips. Jeg fikset dette med strips. Det jeg gjorde var å kutte stripsene i 4 ca 5 cm lange biter. Jeg borret så hull i begge ender for skruene. Så skrudde jeg stripsen til harddisken, for så å feste hele rukklet til harddisk ramma med gjennomgangs skruer. Dette senket ikke bare temperaturen, men det det dempet også vibersjonene fra disken. Dette førte til at min IBM disk, som tidligere ble noskå varme og som bråkte noe helt forferdelig, nå holdt akseptabel temp. og var nesten lydløs. Smekk gjerne opp en kabinett vifte forran disken i tillegg. Dette har en tendens til å funke fint.

  14. Lurer litt på å kjøpe meg tegnebrett. Har sett litt på Trust sitt trådløse USB tegnebrett (1200 Wireless Tablet). Lurer på om noen har noe erfaring med dette, eller om noen har forslag til andre og kanskje beder brett.

     

    Trust sitt brett har USB tilkobling og er i tillegg trådløst. Dette koster rundt 1200,- hos Komplett. Synes ikke det er så ille pris.

     

    Tegnebrettet skal være USB, og vil helst at dete skal være trådlåst, men det er ingen nødvendighet.

     

    Noen som har testet dette brettet eller andre, som har innspill?

  15. Har et litt annet spørsmål også. Hvis man skal formatere en linux disk til FAT32, er det noen enkel måte å gjøre dette på? Saken er den at jeg har en disk med Slackware på (3.2gb) og en FAT32 disk (20,4gb. På 20 gig HD'n skal RedHat inn, den saken er grei. Den disken som er 3.2 gig skal inn i en annen PC, og skal kjøre Win98. Når jeg booter med Win98 CD, får jeg beskjed om at det er feil filsystem som ligger på disken, og at den ikke kan lage Temp-dir. Jeg må ha en logisk dos partisjon for å få til det. Disken er av merket Western Digital. Jeg har prøvd å laste ned denne EzMaker saken fra sidene til WD, men dette programmet fungerer heller dårlig. Noen som har en enkel å grei måte å fikse dette på.

     

    Dette var kanskje litt utenom den tråden jeg opprinnelig postet.

     

    Uannsett så har jeg nå valgt å gå for den siste RedHat distroen. Har lest så mye bra om den i det siste.

     

    Kan også slenge med et siste spørsmål her på tampen.

    Jeg skal kjøre X på denne maskinen. Når man logger seg ut av X vil jeg at linux ikke skal logge helt av, men til X innloggings vinduet. På sammen måte som når man logger av en vanlig windows maskin.

     

    Ble mange spørsmål dette.

  16. Miniguru: For og kunne dele filer må du sette opp Samba. Det er dette sosm gjør at du kan dele filer og slikt fra Linux burken din.

     

    Det finnes masse HOWTO's på nettet. Bare bruk google litt (samba howtos fungerer).

     

    Du kan også gå inn i /etc/samba/ og se hvordan smb.conf fila er satt opp. Da får du en pekepinne på hvordan du skal konfigurere den hos deg. Det er engentlig veldig enkelt. Ikke mange forandringer som skal til.

  17. Hvordan likte du Mandrake? Har lurt litt på det også. Har både den siste Mandrake distroen og den siste RedHat liggende. Det er liksom mellom disse to det står for øyeblikket.

     

    Jeg har drevet å lest litt om RedHat 7.3, og slik jeg har forstått det har du muligheten til å sette opp firewall'n allerede i installasjonen av RedHat.

×
×
  • Opprett ny...