Gå til innhold

anund

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anund

  1. den funker fint til at uteom spill, da den ikke har et eget dedikert skjermkort til dette.

     

    Det står vel i linken at den har Nvidia GT120 skjermkort. Hvis ikke jeg tar helt feil, er dette et dedikert skjermkort, som kun selges OEM. Ytelse er vel omlag som 9500GT, så konklusjonene dine er jeg helt enig i :)

  2. Jeg lurer derfor på om noen vet ca hvor lang tid det tar fra man kansellerer til pengene er tilbake på konto. Jeg sendte mail til komplett.no i går for å høre om dette, men de svarte ikke - og i dag er kundeservicen stengt.

     

    Fra komplett.no's infosenter:

    "Dersom du kansellerer en ordre vil reservasjonen heves og pengene frigjøres på kortet ditt (innen to "bankdager"). Det er først når vi har pakket varene ferdig og har klargjort pakken for forsendelse at pengene blir overført fra ditt kredittkort til oss. "

  3. åååh, såpass. Hadde planer om å gå for linpus men har absolutt ingen erfaring med linux. Hmm, men føler på meg at det kan bli ganske treigt med xp. Så tenker kanskje at jeg prøver meg på linpus, skal jo ikke bruke den til noe annet enn internett og film.

     

    Da vil du trolig ikke ha _noen_ problemer med Linpus. Sjekk guider på nett for å installere vlc som mediaplayer (enkelt som fy...), så kan du se hva du måtte ønske av film.

     

    Har selv brukt AA1 med Linpus et par mndr nå. Utrolig fornøyd!

  4. "Den store Aspire One-tråden" begynner å bli i største laget, jeg oppretter derfor denne tråden spesifikt for oss som ønsker å få bluetooth til å virke på Aspire One...

     

    Søker og søker på google, og finner en del om folk som har bygget inn intern BT-funksjonalitet i AA1. Ergo bør BT i det minste virke på boksen... Er det noen her som har fått Bluetooth usb-dongle til å virke i Linpus? Finnes en howto et eller annet sted?

     

    Mitt primære mål er å bruke BT til å kople til mobilen for å få internettilgang når det ikke er trådløst nett i nærheten. Overføring av bilder, tekstmeldinger og annet er egentlig helt uinteressant for min del.

  5. ... Er det noen mulighet for å installere evolution på denne? ...

     

    Jeg prøvde, men installasjonen gav konflikt med flere pakker. Jeg ville derfor ikke gå videre. Hvis du kan bruke Thunderbird og Sunbird eller Lightning, er det lett å installere på vanlig måte med yum.

     

    Hm, får prøve meg frem og se.

     

    Er det bare noe jeg gjør galt med yum, eller er ikke pakkebrønnen tilgjengelig i kveld?

     

    En ting til: Hvordan får jeg tilgang til samba-ressurser i nettverket? Jeg ser ikke umiddelbart noen nettverks-browser? Og smb:// i adressefeltet på "My files" gir ikke noe resultat?

  6. Kjøpte en AA1 110L i dag. Kjempeartig sak :) Men har en del mangler out-of-the-box, imo. Mest plagsomt for min del er at de medfølgende mail/ kalenderklienter er ganske mangelfulle. Er det noen mulighet for å installere evolution på denne?

     

    Evt hvordan?

  7. Jeg skal ha meg en Aspire One i morgen, men klarer bare ikke bestemme meg for 110 eller 150... Er ikke spesielt glad i XP, og bruker gladelig Linux (som jeg har på en annen laptop + et par servere). Lagringsplass er heller ikke et must. Men mangel på bluetooth-støtte og/ eller mulighet for 3G er mulige dealbreakers.

     

    Mao: Har noen fått en bluetooth-dongle til å virke med A110 (Linux)?

     

    Evt: Virker Netcoms usb-dongle med denne?

     

    Er det noe annet jeg evt bør tenke på når valget står mellom A110L eller A150?

  8. Hva med denne: acerDen ser jo ganske bra ut! har jo mye bra!

     

    Slik jeg forstår deg, er et at hovedbruksområdene dine Photoshop. Da tror jeg du vil sette stor pris på en skjerm med bedre oppløsning enn 1280x800. 1280x800 på en 15,4" skjerm er imho ganske meningsløst... Hadde jeg vært deg, ville jeg sett etter en 15,4" med 1680x1050 oppløsning, evt en 14" med 1440x900. Du finner (så vidt jeg vet) ikke så mange av disse på Elkjøp/ Elprice o.l., men sjekk feks Dell, som også ble anbefalt tidligere.

  9. På all intern trafikk vil du får 1Gbit, mens på all kommunikasjon som går via routeren vil få 100Mbit.

     

    Det betyr at alle Pcer som er koblet til Gbit switchen vil kunne kommunisere med hverandre med 1Gbit hastighet.

     

    Takk for raskt svar, det var den bekreftelsen jeg trengte :)

     

    Er det hastighetsproblemer ved å bruke flere switcher i "kjeden"? Eksempel:

     

    PC1 / PC2 -> switch1 -> switch2 -> PC3 / PC4

     

    (som du sikkert forstår, er det snakk om en kabel mellom 2 etasjer fra switch1 til switch2)

  10. Vurderer å omstrukturere og oppgradere hjemmenettet. Spesifikt vil jeg installere Gigabit-nettverkskort i PCene og kjøpe Gigabit-switcher. I den forbindelse har jeg dog et spm:

     

    Pr i dag får PCene i nettverket IP (via DHCP) fra en 4-ports Thomson router (NGT). Hvis denne løsningen beholdes, vil det da bli redusert hastighet på forbindelsene i LANet?

     

    Illustrasjon:

     

    PC1 / PC2 / PC3 -> Gigabit switch -> Router -> internett

     

    Vil hastigheten mellom PC1 og PC2 her kunne være 1 GBit/s, eller vil de på noen måte begrenses av hastigheten i routerens nettverksporter?

  11. Er det noen som vet hvor lang tid Komplett bruker på service nå. Returnerte harddisk som var DOA etter det jeg kan skjønne. Komplett mottok returen 30. mai. Etter det har jeg ikke hørt noe fra Komplett.

     

    Personlig har jeg bare gode erfaringer med service hos Komplett. Aldri opplevd at servicetid har vært mer enn 4-5 dager, selv på laptop som trengte fullstendig test etc.

     

    Send en mail og spør, du. Det virker litt rart at det skal ta så lang tid å konstatere om disken er død eller ikke.

  12. Da er jo 500 kroner et ganske raust avslag.

    Kanskje det, men det er ikkje dette eg vil fram til. Eg bestilte ny pc og fekk ein gammel godt brukt. Eg meiner dei bør hoste opp ein ubrukt pc.

     

    Makan til sutring er det lenge siden jeg har sett! Ok, du har fått levert (demo?-)brukt PC i stedet for ny. Elprice tilbyr deg så pengene tilbake eller 20% avslag. Likevel syter og klager du side opp og side ned.

     

    Norske forbrukerrettigheter er nærmest enestående i verden. Men ikke godt nok for deg, nei. For du er vel "The Special One"?

     

    Jeg blir målløs.

  13. Bør jeg betale 1000 kr ekstra på hver for å få dem med 9 cellers batteri i stedet for 6 cellers? Eller er det unødvendig?

     

    Det kommer jo helt an på bruksmønsteret ditt! Skal du til enhver tid befinne deg i nærheten av et strømuttak, trenger du jo ikke et bedre batteri. Skal du imidlertid benytte PCen(e) på steder uten strømmulighet, foretrekker i hvert fall jeg batterier som varer så lenge som mulig...

  14. Er gått lei av Neros megalomani... Jeg ønsker et lite(helst gratis, men ingen dealbreaker å betale litt, om bra program) lettvekts CD og DVD-brenneprogram for Windows Vista. Finnes dette?

     

    Må kunne brenne/ lagre i ISO-format (og helst brenne .nrg, .img og .cue/.bin også) Må videre kunne kopiere cd/ dvd. Utover dette har jeg begrensete behov.

     

    Noen tips?

  15. Saken er vel ganske enkel:

     

    For å spare penger - trekke fra mva og trekke resterende kjøpssum fra næringsinntekt - er PCen kjøpt i bedriften. Ergo er det _ikke_ et forbrukerkjøp, og man har ikke rettigheter ihht forbrukerkjøpsloven.

     

    Da gjelder dessverre kun produsentens garanti.

     

    Datakjeden gjør mao ikke noe galt, de følger bare samme spilleregler som alle andre. Det går bare ikke å snyte på mva-regelverket og bedriftsregnskapet og samtidig kreve forbrukerrettigheter :)

  16. Har nylig byttet noen deler på min ferske PC og trodde jeg hadde fått den til å fungere ordentlig. Den har fungert ypperlig en ukes tid, nå i dag begynner den plutselig bare å skru seg av. Dette skjer på tilfeldige tidspunkt, både i Vista og XP (av og til også før boot), og hele maskinen skrur seg av og lysene slukkes.

     

    Det er ikke kjøleren på cpu som har står dårlig på, da? Om du har vært borti den nå nylig, tenker jeg. At maskinen slår seg av kan jo skyldes at cpu blir for varm.

  17. Nei tenkte ikke på noe über performance system nei :p

    Tenkte vel et grafikkort i samme gata som et 8800gt, og en E8200 cpu... regner ikke med at den kategoriseres som en topp-klasse cpu? :p

     

    Vel, jeg vet ikke hva du har fra før. Men med en E8200 og et 8800GT ville jeg ikke giddet å tenke på å oppgradere hk (med mindre du har store ønsker om å kunne tilpasse alle mulige innstillinger mtp overklokking). Du får mye gøy med de komponentene. Men jeg ville gått for en E8400 i stedet for E8200. Prisforskjellen er minimal. Mellomklasse Pluss, tenker jeg vi kaller det, ytelsesmessig :-)

  18. Heisann. Jeg har et Asus P5KPL hovedkort, og jeg lurer på om noen har noen mening om det er vits i å oppgradere pc deler på dette eller bare spare til et nytt og "striere" Hovedkort... tenkte å kjøpe ny prosessor og kanskje nytt skjermkort om ikke så altfor lenge.

    Jeg bruker PC-en mest til spilling. :)

     

    Hva tenker du å oppgradere til, da?

     

    Har selv samme hovedkort + E6750 og et GF8600GTS. Tenker selv å kjøpe et 8800GT om ikke så lenge, uten å oppgradere hovedkort.

     

    Så lenge du ikke skal overklokke eller ha top-notch performance, mener jeg hovedkortet går helt greit for de eksisterende cpu/ skjermkort. Det er et kort i økonomiklassen, absolutt. Men med mindre du skal ha topp-klasse cpu og skjermkort, trenger du neppe annet.

  19. Sjekk temperaturer, går viften om du har?

     

    Ok... Brukte ntune til å sjekke temp. Hvis resultatene er riktige, er det ikke så rart at ytelse går rett ned. Idle temp 80 grader, temp etter noen minutters belastning 120 grader. Neppe helt bra... :ohmy:

     

    Forstår det dog ikke helt - vifta går, og er ikke full av støv. Ingen endring i forhold til tidligere, da alt har virket. Kortet er visst klart for å sendes tilbake til komplett, eller?

  20. Buggy maskin?! kanskje like greit å formatere.

     

    Prøv med Ntune (NVmonitor) og et spill. Kommer ikke på noen andre progs.

     

    Tenkte og i de baner :) Reformaterte og installerte OS natt til i går. Nå er kun OS (Vista Ultmate 32 bits) + oppdateringer + oppdaterte drivere installert, samt Call of Duty 4. Dette har fungert helt greit i 1680x1050 tidligere. Nå hakker det som fy.

     

    Sjekker (enda en gang) vifta på skjermkortet. Skal også teste med et eldre 6600GT-kort i maskinen og se om det bugger på samme måte da (full funksjon -> elendig funksjon). Hvis ikke, virker det sannsynlig at feilen ligger i selve skjermkortet.

  21. Har du sjekket temp på skjermkortet? prøv med ATiTool (Scan for Artifacts). Du kan også kjenne på kjøleribben på skjermkortet.

     

    Forsøkte å kjøre "scan for artifacts" på ATiTool, men det funket ikke? Fikk beskjed om at visual testing ikke fungerte??

     

    edit: Forøvrig er det jo nettopp temperaturøkning jeg har tenkt på, jeg også. Men som sagt - det ser ut som viften går. Ikke er den full av støv heller.

  22. Hei

     

    Har fått et merkelig problem. Har et 8600GT skjermkort. 4 mndr gammelt. Har fungert strålende hittil. Den siste tiden skjer imidlertid følgende

     

    1) Starter spill, spiller et par minutter

    2) Alt begynner å hakke. Framerate dropper rett ned. Ingenting krasjer, men ytelsen er bare elendig

    3) Om jeg avslutter spillet og lar PCen stå litt, kan jeg starte på nytt med ok ytelse i noen minutter, deretter hakker det igjen.

     

    Det er samme innstillinger i spillet som tidligere, heller ikke noen andre hardware-endringer. Jeg har forsøkt å reinstallere OS og oppdatere drivere. Uten resultat.

     

    Mistenker hw-feil på kortet. Men er dette et sannsynlig symptombilde på hw-feil? Ville i utgangspunktet tenkt at det da oppstod krasj, ikke bare nedsatt ytelse?

×
×
  • Opprett ny...