Gå til innhold

macmaster

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av macmaster

  1. Hei

    Jobber selv i et av de nevnte firmaene i tråden, og har jobbet der selv i 15år...

    For å ta det enkleste først. Lønn. De som er organisert i IE eller andre steder, eller enklere sagt, de største firmaene som Oceaneering, DeepOcean, Acergy(gamle STOLT) m.fl. følger tariff. Bare å lese oljeserviceavtalen på nettet så ser du lønnen til de fleste stillingene innen oljeservice offshore.

    Slik tidene er blitt så er pr. idag trainee-perioden lønnet som pilot som vil si en startlønn på ca 440000 og en topplønn etter 8år på ca 540000. Så er det opprykksmuligheter til evt Sr. Pilot eller Supervisor(arbeidsleder) etterhvert hvis det blir aktuelt og er interessant med høyere lønn.

    De som tar utdannelsen skoleveien og blir lærlinger som FU-operatør blir lønnet litt annerledes frem til de blir Pilot/tekniker.

     

    Har du mulighet til jobb vil jeg si du er heldig med kun gr.kurs Mekanisk som bakgrunn, og for din del kanskje tatt sjansen. Men vær forberedt på at du kanskje må gjøre desto større innsats for å opparbeide deg kunnskapen som trengs.

     

    Bortsett fra selve den praktiske jobben med ROV som de fleste yngre jeg treffer på har tildels lite problemer med å lære seg, så er selve jobben som tekniker mer utfordrende. Kan kjapt nevne reguleringsteknikk innen hydraulikk, oppsett av hydrauliske pumper/ventiler, hydraulisk manipulatorarm som er i vanlig i 2 versjoner(av/på ventiloperert og master/slave-operert(àla en robot), mye elektro/svaktrøm, med alt fra krypstrømmer(les jordfeil) til høyspent på flere 1000VAC. Man bør kunne opparbeide seg kunnskaper innen navigeringsutstyr som sonar, HPR-system, fiberterminering, feilsøking/oppsett på fiberutstyr, kamera oppsett og feilsøking på bildeoverføringer på store avstander(mye fiber ibruk idag), videoswitcheutsyr, div typer PC`r med alt fra vanlig pcprogram via opptaksmuligheter/redigeringsmuligheter til webstream-overføring av operasjoner. Som du skjønner er det veldig mye forskjellig utstyr man kommer borti, men det krever litt innsatsvilje å opparbeide seg kunnskapen også.

     

    Selve pilotjobben hvor man bruker ROV under vann er veldig variert. Man jobber med utstyr som kanskje koster fra 10-30 mill kroner. Så "leketøy" blir litt misvisende.... ihvertfall et veldig dyrt et. Alt fra inspeksjoner av havbunnsutstyr/innstallasjoner til ferdigstilling av olje/gass-brønner. Alt fra sette fast wirer for å sette ned/ta opp utstyr. Operere små å store ventiler og mye bruk av hydrauliske verktøy. Masse forskjellige operasjoner.

    Kunne sikkert skrevet mye mer også.

     

    Jeg stortrives fortsatt etter 15år, og utvilkingen pågår hele tiden med nyere å bedre utstyr. Vi pleier å si at vi er de siste som forlater nordsjøen når den tid kommer. Alt av undervannsinnstallasjoner skal fjernes, og avsluttes nok med en videosurvey av opprensket område, utført av en ROV https://www.diskusjon.no/style_images/main_...icons/icon1.gif

     

    Men vær forberedt på mye jobbing etterhvert som man opparbeider seg erfaring. De fleste havner på disponibelordninger med gjerne 4-6uker vakt, etterfult av 3-4 uker fri. Noen steder har de 2/4-rotasjoner, men man havner som regel ikke på slike ordninger fra man begynner i et firma. Sommeren er den travleste tiden stort sett.

     

    Lykke til. Håper du skjønner litt mer hva det går i.

  2. På BH-Photos sider så omtaler de jo sine USA-objektiver som dem med worldwide-garanti, og importerte som dem som må sendes butikk for garantireperasjoner.

     

    Selv ville jeg jo da selvsagt prioritert at det var objektiver som butikk hadde kjøpt inn via Canons importsystem i USA, slik at objektivet har verdensgaranti. Det gjør jo det meste endel enklere hvis noe skulle skje. Og på BHPhoto er det som oftest ikke mer enn ca 20dollar i prisforskjell...

  3. Det er et kjent fenomen i xp,

    WinXp er forsiktig med å utnytte maks hastighet på et trådløst nettverk hvis det har svingninger (dårlig mottak, langt ifra router). Det som vil skje er at winxp vil legge seg på et nivå der det er garantert å få mottak (lavere hastighet) og vil gradvis bygge seg opp til bedre hastigheter. Ulempen dette gir er ved stadig ustabil tilkobling vil winxp stadig ligge på lav hastighet og vil aldri komme seg på beste signalnivå (selv om dette er tilgjengelig).

     

    Vista har rettet opp i dette og er mer aggressiv ved utnyttelse av trådløst nett.

    9586603[/snapback]

     

    Ja, men opplevelsene mine rundt XP var at det koblet seg til med sterkt signal, og etter noen minutters surfing begynte signalindikatoren og synke, og tilslutt greide jeg ikke surfe(selv om jeg på styrkeindikator fortsatt var tilkoblet). Med å reparere tilkoblingen noen ganger så fikk jeg ofte koblet meg på igjen, og slik fortsatte det.

     

    Men hvis det skulle ha sammenheng med det du nevner, er det noen innstillinger som kan endres for dette? :roll:

     

    //macmaster

  4. Jeg opplever faktisk det samme, XP på min gammle bærbar hadde store problemer med trådløst nett og nett i kabel også for den saks skyld, det samme gjelder den andre PC-en her i heimen, men så fort Vista var på plass så var alt fryd og gammen faktisk.

    9582104[/snapback]

     

    Dette må da ha sin årsak i rene tilfeldigheter (og trolig en XP-installasjon som ikke var helt "frisk"). Generelt sett er jo Windows XP et svært stabilt operativsystem og som vanligvis ikke har noen problemer i forhold til trådløse (eller andre) nett...

    9582290[/snapback]

     

    Du beskylder tre tilfeldige brukere her for å ha en XP-installasjon som ikke er slik den burde være?

    Jeg antar at du er en bruker som ikke har prøvd Vista.

    Selv opplevde(og opplever) jeg forbedret hastighet på det trådløse nettet mitt ved overgang til Vista, og dette sammenlignet jeg etter ny-installasjon på min nåværende pc.(kjører dual-boot)

     

    Jeg er en av de som er veldig godt fornøyd med Vista, har aldri opplevd stabilitetsproblemer, enten jeg har brukt usignerte drivere eller lastet ned via WU.

    Det trådløse nettet mitt er ihvertfall dønn stabilt med Vista, det er det ikke alltid når jeg booter min XP-partisjon.

    9582410[/snapback]

    Jeg beskylder ingen for verken det ene eller det andre. Men har aldri hørt at XP generelt har en svakhet når det gjelder funksjon i forhold til nett.

    9582492[/snapback]

     

    Fint det :thumbup: Har selv vært kritisk til Vista siden det kom, og hadde planer om å vente til i det minste SP1 var klar. Men testet, og ble overrasktet i forhold til det trådløse netttilkoblingen ihvertfall.

    Ang XP-innstallasjonen så tror jeg ikke det var mye gæernt med den heller. Det har vært slik siden innstallasjonen var ny. Og med nyeste drivere fra både Dell og Intel forskøkt så føler jeg ikke jeg kan gjøre så mye annet heller...

     

    //macmaster

  5. Opplever at Vista holder kontakten mye bedre mot trådløst nettverk enn WinXP-SP2.

    Kjører Vista på Dell Insp. 6000, og hadde tidligere endel problem med at det trådløse nettet(winXP) koblet seg greit til, men ble svakere og svakere og tilsutt stoppet netttilkoblingen(typsik iløpet av 5-10min kanskje).

    Etter at jeg la inn Vista så er tilkoblingen 100% stabil, hele tiden.

    Tilkoblingshastigeten er typisk 2/5/11Mbs på en 54Mb Linksys Router(med DD-wrt firmware)(gjelder både XP og Vista).

     

    Har på XP alltid brukt siste driver fra Dells supportside, men prøvde i tillegg Intels egne(nyeste) for Centrino-chipset`et. Uten bedring.

     

     

    Noen som har vært borti lignende, og vet hvorfor det er slik...?

    har det noe med nettverksprotokoll, eller drivere i Vista, eller andre ting.....

     

    Kunne gått tenkt meg et bedre stabilt nett på XP, istedenfor på Vista...

     

    //macmaster :w00t:

  6. Hei

     

    Ser plutselig at det har dukket opp et støvkorn på linseglasset bakom det store linseglasset i front(Canon EF-S17-85mm). Mao, ikke lett å fjerne....

     

    Er det en kostbar/lang affære å få fjernet slike støvkorn innvendig i linser.

    Regner med det ikke er så mye å gjøre selv på slikt utstyr, eller...?

     

    Har ikke registrert det noe særlig på bilder enda, men ser tydelig støvkornet på selve linsen.

     

    Noen tips?

     

     

    Mh macmaster

  7. I følge servicemanualen så ser det slik ut, med DV-kontakten i front:

    7294217[/snapback]

    Ahhh... Da har vi nok ikke funnet alle kontaktene! Det er nok helt sikkert egen DV-ut ja. Den andre er nok som dere sier bare til fjernkontroll.

     

    Da er jeg spent på om man klarer å fjernstyre kameraet via firewire kabelen fra redigeringsprogrammet, men det det er jo ikke så farlig. Det viktige er at vi får over dataene digitalt, og da får vi vel også tidskodene, slik at den detekterer hvert klipp nøyaktig.

     

    Jeg takker igjen ærbødigst for raske og gode svar!! :w00t:

    7295267[/snapback]

     

    Det som var med de første kameraene var at de bare hadde DV-out via std firewire. Ikke DV-in(kun de dyreste modellene). Med en såkalt lanc-kabel kunne man via software på pc "enable" DV-in på mange av disse, bl.a Sony. Har selv gjort det på mitt kamera.

    h**p://www.rovnorge.com/bkl/dvin.htm

    Her er et skjema på hvordan lage denne kabelen selv, samt linker til litt software som kan brukes.

     

     

    Håper denne infoen bidrar litt.

     

    //macmaster

  8. Hmm... bude jo kunne gå å få bildet frem vha. video-in, samt kanalskifting med IR blaster.

    6224284[/snapback]

     

    IR-blaster fungerer ja, slik at du kan styre kanalskift med MS-fjernkontrollen.

     

    Men det er et stort minus. Lyse-boksen kan ikke ha tv-bilde ut på både scart og s-video samtidig.... og sålangt har ikke jeg fått et tv-bilde gjennom MCPC som er på høyde med å sende bildet direkte fra Lyse-boks til TV. Sannsynligvis fintuning, men står litt i stampe hos meg...

     

    //macmaster

  9. Liten respons her i gården. Posta nok litt feil tid på døgnet for noen dager siden.

     

    Jeg prøver desperat igjen... Er det noen som kan svare meg på noe av dette før jeg går til innkjøp av nytt tvkort?

    5555087[/snapback]

     

    Kommer kanskje litt seint, og kanskje har du fått svar...

     

    Hadde samme problem. Snakket da med Lyse. S-video utgangen er "disablet" i utg. punkt. Og du kan bare ha tv-bilde på en av utgangene om gangen! :mad: Idiotisk etter min mening. Men du kan komme inn i en skjult meny å velge hvilken utgang du vil ha tv-bilde på.

     

    Gjør sånn:

    Ved å dra ut strømpluggen, og holde nede "Menu"-knappen når strømmen settes på igjen kommer man inn i en "skjult" meny der man kan velge signalene på utgangene.

     

     

     

    //macmaster

  10. Det er jo helt naturlig at et S-Video signal er dårligere enn SCART RGB. Slik er det bare.

     

    Kompositt og S-Video er jo nesten samme signalet, men kjenner ikke MCE eller det kortet (enda).

    5840938[/snapback]

     

    Sålenge Hauppauge-kortet ikke har annet enn RF og S-videoinngang så er ikke RGB-Scart noe alternativ.

     

    Men har funnet ut at Lyses boks ikke kan sende bilde via begge utgangene samtidig :mad:

     

    Ved å dra ut strømpluggen, og holde nede "Menu"-knappen når strømmen settes på igjen kommer man inn i en "skjult" meny der man kan velge signalene på utgangene.

  11. Noen som har et bra tips til oppsett der..?

    Har nettopp satt opp mediapc`n, men var litt skuffet over bildekvaliteten. Kjører HDMI fra DVI-utgangen(med overgang) til LCD-TV`n. Og S-video fra Lyse boks til PVR 150.

     

    TV-bildet er mye bedre når jeg kobler det direkte fra Lyseboks til LCD-TV(via SCART... foreløpig)

    Skjermkort er nVidia 6600GT med "purevideo" innstallert.

     

    Tips mottas med takk,

     

    En annen ting. Når jeg kobler s-video signalet inn på TV-kortet, så finner jeg signalet i MCE på kompositt-inngang i oppsettet.... Er dette normalt?

    Ville jo tro at bildet burde finnes på S-video1 inngang i MCE-oppsettet(men kanskje er dette noe Bil Gates-bug).

     

    macmaster

  12. Hei

    Har bestillt laptop fra Dell og det ryktes at det ikke følger med XPcd, bare en Symantec system restore cd. Dette passer svært dårlig. Vil formatere/reinst asap. Har noen spm i den forbindelse:.

    1. Vet noen om dette virkelig stemmer og er dette vanlig praksis rundt omkring?

    2. Jeg får vel eget serienummer? Og kan jeg bruke dette på en lånt XP-cd uten å få problemer?

    3. Kan denne lånte cd'n kopieres?

     

    Setter stor pris på svar!

    Mvh Olav

    5425061[/snapback]

     

    Har selv en Inspiron 6000 som er ca 1/2 år gammel.

    Her følgte ingen XP-cd med fysisk. Men det er et image på harddisk som kan brenne 1 cd(via et program i startmenyen). Dette image slettes automatisk etter brenning, så du bør bruke en god cd, og la brenneprosess få snurre i fred.

    Tror også det ligger et recovery-image på en skjult partisjon, men har ikke sjekket så mye rundt dette...

    Serienummer står jo på en klisterlapp på maskinen. Og i utg. punktet skal dette serienummer kunne brukes på en std. cd(må kanskje være samme språk/servicepack)

     

    Er enig i at det er en uting at vi ikke skal få en original cd med maskinen, når man betaler for en dyr lisens..... men hva skal en gjøre. Velge en annen leverandør. Ikke mange som gjør det. Og jeg tror det blir mer og mer vanlig blant de store leverandørene.

     

    //macmaster

  13. Synes det var genial tankegang du bør kjøre videre på. Begynner å bli M prosessorer i barebones nå.

     

    Sliter med mye støy fra min HTPC (1.5 år gammel prosjekt basert på gjenbruk), og er garantert ikke bortskjemt siden den irriterer like mye som XBOXen.

    Har flere kollegaer som nå kjører Pentium M i stuemaskinen, slik at den kan stå på hele tiden. En slo faktisk av maskinen fordi han ikke hørte at den stod på.

     

    Jeg kommer til å bytte ut hovedkortet med "MSI 915GM-Speedster-FA4" og bruke en Pentium M 760 2.0ghz

    Idag kjører jeg helt fint hdtv filmklipp på en laptop med 1.6ghz pentium M og Radeon Mobility 9700 (ok så er driverne oppgradert med Omega drivers).

     

    Også viktig med stillegående harddisk! Hos meg var de største støykilde.

    Sjekk gjerne etter anbefalinger på div forum. Jeg har pakket inn min i støydempende pakning, men det øker temperatur for disken tross ekstra 40mm montert på demperen.

     

    I samme slengen hvis du har plass så kjør vifteløst skjermkort. Slike løsninger tar ofte 2 slots når GPU er av typen kraftig nok til å tilfredstille MCE 2005 krav.

    5159326[/snapback]

     

    Har akkurat kjøpt en Pentium M 1,86GHz relativt "billig". Snuser rundt på tanken med Asus CT-479 adapter(for Pentium M-CPU), som igjen passer på enkelte av Asus`s socket 478-kort. Dette gir meg et kort på vanlige desktop-speq, men med Pentium M-cpu. Og ikke minst, sparer man 500-1000 kr, kontra ved kjøp av std. hovedkort med støtte for Pentium M, da disse koster 1700-2000,-. Og de har heller ikke mulighet for evt. å konvertere til std. Pentium 4.

     

    Som harddisk vurderer jeg Samsung sine som får ganske bra kritikker ang. støy.

    Skjermkort så blir det forhåpentlig et vifteløst ja. :thumbup:

  14. Noen tips. Kjøp kort som har to mottakere. Det er absolutt et pluss i MCE konfigurasjoner.

     

    Personlig bruker jeg kort fra Hauppauge 500 MCE og fra ATI (550 theater). Begge har meget gode bilder, men er avhengig av bra programvare. Det er for eksempel ikke uvensentlig hvilken MPEG codec en velger.

     

    Uansett er det slik at nyere skjermkort har bra kvalitet på utgangen sin slik at i en MCE konfig er det slik du vil hente ut signalet til skjermen.

     

    Ideellt er et bra skjermkort, med Hauppauge eller ATI TV kort, DVI ut fra PCen til DVI inn på LCD skjerm. Da snakker vi :)

    5153402[/snapback]

     

    Etter tester jeg har sett sålangt ser det ut for at Happauge-kortene er de beste. Eller har jeg gått glipp av noe..?

     

    Når du skriver MPEG codec, tenker du da på encoder? Isåfall hvilke er å anbefale?

     

    Ang skjermkort med DVI-utg. Ser at mange framhever NVidia-kort som veldig bra TV-bilder, men gjelder dette via DVI?

    Til en mediacenter-boks, så er det vel nesten det samme hva som brukes av kort bare det er en DVI-utg. F.eks et vifteløst Nvidia med en 6200 chip på skulle vel funke bra, eller glemmer jeg noen hensyn her..?

     

    :cry: macmaster

  15. Har du et GForce4200 med tvutgang ligende å slenge så har dette også en fantastisk bra tvutgang..  :thumbup:

    5146499[/snapback]

     

    Tanken min var nok også å bruke et skjermkort som tv-utgang, og da faller vel litt av vitsen med PVR-350 bort. Forstår jeg disse tingene rett er man vel nødt for å bruke skjermkortutgangen for å få bildet fra PC(Mediacenter Edt.).

    Ut av selve PVR-350 blir det vel bare rent TV-bilde, eller?

  16. 350 har svideo UTGANG for visning på tv, mens man med 500 og 150 må se bildet gjennom grafikkortet. Har du et grafikkort som viser bra tv-bilder (6600 serien viser rgb signal) så trenger du ikke 350.

    500 er likt som to stk 150 på den måten at det har to tunere. -Slik at du kan ta opp en ting og se en annen. -eller ta opp to programmer osv.

    5143186[/snapback]

     

    Vet du noe om billedkvaliteten på disse kortene, er den lik?

    Er det evt. andre produsenter som holder høyere kvalitet?

  17. Hei

     

    Vurderer å bygge meg et mediacenter.

    Ønsker i utg.punktet best mulig bilde gjennom pc`n. Fortrinnsvis i samme kvalitet, som hvis jeg skulle kjørt direkte utenom mediapc`n.

     

    Har blitt anbefalt Happauge PVR-350.

    Ser at Happauge har flere kort i forskjellige prisklasser. Noen som har testet noen av disse, og kan utdype forskjellene?

    Tenker da i første rekke på PVR-150, PVR-350 og PVR-500.

     

    mh macmaster

     

    noen som vet om MSCE kan fjernstyre Lyses tv-boks?

×
×
  • Opprett ny...