Gå til innhold

d'RaZiel

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av d'RaZiel

  1. 3600 dpi? Litt vel lavt for dagens standar imo.

     

    (Og ikke kom med utsagn om at du ikke trenger mer en x antal dpi, da har du tydligvis missforstått hele poenget med hvorfor høy dpi mus er mer presis en low dpi mus)

     

    Dagens standard? WTF? Kan du forklare oss poenget da?

     

    La oss si du spiller i 1920*1080. Hvert bilde du ser på skjermen viser 90 grader (fov 90) av en full rotasjon rundt din egen akse, altså 1920 piksler i bredden. Snur du deg 360 grader, vil dette utgjøre (1920*4=) 7680 piksler. Hvor høy DPI trenger du for å snu deg 360 grader på 10 cm (~4 tommer)? Enkelt, du trenger 7680 / 4 = 1920 DPI.

     

    Hvem spiller med så høy sensitivitet i et spill? Noobs gjør.

    Noe mere realistisk er at en spiller snur seg 360 grader på 40 cm (~16 tommer). Det vil si man trenger bare (7680/16 =) 480 DPI :O

     

    Men la oss gjerne høre din versjon av betydningen av DPI ;)

  2. Laser kommer aldri til å bli like bra som LED. Av den enkle grunn at laser ikke klarer å følge med når hastigheten til bevegelsene dine når en bestemt hastighet. Og laser er mer kresen når det gjelder underlag.

     

    Jeg gjorde det allerede mulig å endre samplerate på musen opptil 1000hz i Windows XP tilbake i 2004, som jeg delte gledelig med andre, så dette er langt ifra noe nytt.

     

    MX518 er sikkert som banken enda, når det gjelder nøyaktighet ved høye hastigheter. Ingen vet om nyere mus er mere nøyaktig.

     

    Det som skjer når en mus ikke greier å følge med, er at den enten skipper, stopper eller gir deg negativ akselerasjon (som er mest vanlig, og som de fleste ikke klarer å detektere under bruk). En enkel test er å gå inn i et skytespill:

     

    1. flytt musen helt til venstre på musmatten, husk plassen siktet ditt befinner seg på skjermen din.

    2. flytt musen helt til høyre på musmatte (normal hastighet), husk plassen hvor siktet er.

    3. flytt musen helt til venstre på musmatten igjen, merk at du er tilbake til utgangspunktet, og forhåpentligvis samme plass som i punkt 1.

    4. flytt musen KJAPT helt til høyre på musmatten. Har du siktet på samme sted som du merket deg i punkt 2? Ikke? Da har du opplevd negativ akselerasjon.

     

    Høy DPI, samplerate, og en haug med knapper, er fin fint det. Men når tallene egentlig ikke gir noen pekepinn på hvor nøyaktig en mus er, er det verdiløst. Man må ha et uniformt testmiljø og gi målbare data for å si hva som er bra eller ei. Slik som ble skrevet tilbake i 2007 hos esreality.com: http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679

     

    Slik bør alle seriøse tester av mus bli gjort. Siden det ikke er en standard måte beskrevet på siden til esreality, så lag noe selv. Jeg brukte et CD cover til å finne ut at DPI antallet på flere mus var helt feil, i forhold til det de reklamerte.

     

    Visste dere forresten at Logitech og Razer bruker sensorer fra samme leverandør? Produsenten heter Agilent. Og de selv, trodde at laser var bedre enn LED; http://www.agilent.com/German/about/newsroom/presrel/optmousesensor_22_12_04.html

  3. Jeg skjønner ikke hvorfor de trenger alle de ekstra tallene etterpå, jeg?

     

    Chrome 7.0.517.41

     

    Har de publisert 41 versjoner av 7.0.517? Og igjen 517 versjoner av 7.0? Dette virker mer rotete. Heldigvis trenger ikke jeg bry meg, siden Chrome kommer ut ofte nok til at jeg kun trenger følge med på Chrome 7 og Chrome 8 ;-)

     

    Nummerene betyr revisjonsnummer ved kildekodekontroll og byggenummer. Betydelig når bug skal rapporteres.

  4. Hva i alle dager skal man med en maskin som bare inneholder en nettleser? Klarer ikke å se fordelene eller hensikten uansett hvor hardt jeg prøver.

     

    Hva er viktigst for Google? Informasjon. Å ha en maskin som er 100% i nettskyen, gir dem all den informasjon de har våte drømmer om. De samler på alt, til og med trafikk fra åpne wlan. Og oppi alt dette, ser folk på Microsoft som en skurk enda.

  5. I 99% av tilfellene, er programmeringsspråkvalg dominert av forretningsmessige vurderinger, ikke av tekniske hensyn. Ting som virkelig betyr noe er ting som tilgjengeligheten av et programmeringsspråksmiljø for utviklingsmaskinen, tilgjengelighet av kjøretidsmiljø(er) for målmaskinen(e), lisensiering / juridiske spørsmål av kjøretid-og / eller utviklingsmiljøer, tilgjengelighet av utdannede utviklere, tilgjengeligheten av konsulenttjenester, og bedriftskultur / politikk. Disse forretningsmessige vurderinger generelt spiller en mye større rolle enn kompileringsytelse, kjøretidsytelse, statisk vs dynamisk typing/binding etc.

     

    Alle som argumenterer for et språk over et annet rent teknisk (dvs., som ignorerer de dominerende virksomhetsproblemene) eksponerer seg selv som en teknologi-nerd med skylapper, og fortjener ikke å bli hørt. Forretningsspørsmål dominerer tekniske problemer, og alle som ikke skjønner dette, er forutbestemt til å ta beslutninger som har forferdelige konsekvenser for et firma - de er farlige for arbeidsgiveren.

  6. "Den mener blant annet at PDF-formatet ikke lar seg tilrettelegge på en god nok måte for spesielle grupper som blinde og svaksynte."

     

    Dette er kjernen i problemet ja. Men som folk sier over, er det ikke formatet som hindrer for slikt. PDF-leseren må ha støtte for tilgjengelighet allerede. Det finnes en norsk skjermleser faktisk, Lingspeak 3. Den kan lese opp høyt ifra Adobe Reader uten problemer. Så lenge teksten i dokumentet ikke er et bilde da. Men man kan jo lagre tekst i form av bilder i docx og odt også.

     

    Lingspeak 3 er for svaksynte. NVDA er for blinde.

  7. Er en stund siden jeg laget samplerate patchene til XP. Har mekket et program for å forandre samplerate i XP i realtime, dvs uten å ta en reboot.

    CPL vurderer sterkt å ta i bruk dette fremover, siden nye mus kan øke samplerate via hardware, og det vil være urettferdig overfor dem som sverger til sine eldre mus.

     

    Du bare kjører en enkel exe fil. Velger Hz med en "slider" og trykker "apply".

    Har du hardware som utsettes som får sin funksjonalitet svekket eller du er rett og slett redd for at de blir skadet, kan du bare plugge dem ut før spilling, sette opp Hz. Og stille det på default når du er ferdig.

     

    Relevante linker:

    Last ned UsbRate 0.5 her...

    ESReality

    CPL-forum

  8. RocketArena: Et lite barn kom springende på irc til meg så fort du skrev dette.

     

    Det funker bare til XP og Windows2003. Han som skrev på futuremark kan dra dit pepperen gror, nevner ikke kilder. Kan misforstås at det bare funker på MX mus, og det sies ikke noe om OS annet enn SP2. Som også er feil, funker på alle servicepacks av XP, og retail.

     

    Men du kan bruke str's mus filter til windows2000.

    Den finner du her: http://www.str.pwp.blueyonder.co.uk/USBHz.zip

     

    En helt annen måte å få det til å fungere, siden windows2000 kan lytte til firmware i musen. Og har da en funksjon som ikke XP har, mye enklere rett og slett.

     

    Ser ut som den siden er nede. Så prøv å søk på USBHz.zip i google eller noe.

×
×
  • Opprett ny...