Gå til innhold

Fredrico89

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fredrico89

  1. Sjekk opp i VG2 Brønnteknikk, dersom du har lyst å komme deg offshore er nok dette sikreste valget så lenge karakterene dine er gode nok. Regn med et absolutt minimums snitt på 4,5.

     

    Dersom du går et år brønnteknikk kvalifiserer du deg til læreplass innenfor følgende fag:

     

    -Borefaget, som går ut på at du er en del av borecrewet på riggen/plattformen.

     

    -Mekanisk wireline, dette går ut på å gjøre forskjellige jobber i borehullet ved hjelp av stålkabel/slick line.

     

    -Elektrisk wireline, går ut på at man har en strømførende kabel som kan brukes til å logge i brønnen, kjøre eksplosiver osv.

     

    -Havbunnsinstallasjoner, dette driver jeg med og går ut på å installere utstyr for havbunnsproduksjon. Typisk ventiltrær, brønnhoder, samlemanifolder, kontrolloduler osv.

    -Sementering, dette går ut på at man jobber offshore med sementering av foringsrør, plugger brønner med sement osv.

     

    -Kveilerør, har kan man gjøre mye det samme som med wireline og man bruker lange rør som er kveilet opp på en trommel for å bore, logge, pumpe kjemikalier, gjøre forskjellige former for brønnoverhaling (work over).

     

    Sjekk gjerne på hjemmesiden til Opplæringskontoret for oljerelaterte fag for å lese mer om mulighetene. Er en kjempespennende bransje i kontinuerlig utvikling.

    • Liker 1
  2. Da ble det endelig Rolex på meg også. Betalte i dag for en '97 Sea Dweller. Regner med den blir sendt i løpet av de nærmeste dagene. Har selvsagt også bestilt svart, grå og bond nato fra TS webshoppen.

     

    Rolex-Sea-Dweller-16600.jpg

     

    Grattis!

     

    Hvor kjøpte du den og for hvor mye? (om det er lov å spørre :) )

    Kjøpte den av en bruker på tidssonen.no. Betalte normalpris, dvs. rundt 35 k. Kan få de litt billigere også, men da uten papirer og slikt noe som er en fordel å ha ved evt. videresalg.

  3. Hei,

     

    Har vunnet litt penger hos unibet og bestemte meg for å ta det ut. Fikk da en mail hvor det står følgende:

     

    "Hei Fredrik.

     

     

    Takk for din henvendelse til Unibet.

    Unibet er pålagt til å ha en rutinekontroll av våre kunder. Vi garanterer at rutine sjekken blir gjort på et sikkerhetsnivå som tilfredsstiller begge parter. Som en del av sikkerhets sjekken, ber vi deg svare på denne e-mailen og vedlegge følgende dokumenter før din utbetaling kan bli gjennomført.

     

    • En kopi av din ID (Pass, førerkort, bankkort).

    - Alle fire hjørner må vises på dokumentet.

    - Ved innsendelse av førerkort må begge sider sendes inn.

    - Gyldig utløps dato.

    - Må inneholde farger.

    - Må være statlig utstedt.

     

    • Et bevis på adresse. Du kan sende inn en kopi på en strømregning eller selvangivelse/skatte kort 2011 som viser ditt navn og adresse. Andre dokumenter som kan brukes er dokumenter fra offentlig etat som vann/kloakk regning eller et dokument fra din bank.

    - Alle fire hjørner må vises på dokumentet.

    - Ikke være eldre enn 3 måneder (gjelder ikke skattekort/selvangivelse 2011)

    - Postboks adresser er ikke godkjent (Du kan enkelt logge inn på "Din Side" hos folkeregisteret eller nettbanken og ta en skjermkopi av din adresse).

    - Ved dokument fra banken må bankens logo vises.

     

    Du gjør følgende for å utføre en skjermbilde/kopi.

    - Logg inn på nettbank/konto.

    - Ta fram din transakjsonsliste/profil side/dokument.

    - Trykk "PrtSc" en gang (denne tasten er oppe til høyre på ditt tastatur), om du har bærbar PC holder du inne Fn knappen og trykker på "PrtSc" en gang.

    - Åpne et blankt Paint/Word-dokument (ikke 2007 versjon).

    - sett muse tasten i det blanke arket og tast Ctrl + v samtidig.

    - Nå skal du ha et blide av din skjerm.

    - Klikk på "Fil" og deretter på "Lagre som".

    - Fyll inn ønsket navn på dokumentet og hvor du vil lagre den.

    - Nedenfor der du fyller inn navnet, klikker du på pilen til høyre, og lagre dokumentet som "JPEG".

    - send denne til oss.

    Du kan sende dette som vedleggs filer hvis du bruker digitalt kamera eller skanner. Vi vil helst motta dokumentene via e-mail da det er lettere at de er godt leselige for oss, Hvis du sender per E-mail, ber vi om at du sender dem i JPG eller PDF format, og filene må ikke være større en 3 MB per E-mail.

     

     

    Vi kan forsikre om at alle dokumenter som er oversendt oss vil bli behandlet konfidensielt og er bare for internt bruk. Dersom du en gang har sendt oss de forespurte dokumentene vil du ikke bli bedt om og sende dem igjen*.

     

    Dette skjer i henhold til avsnitt 2.2 i våre regler og vilkår:

     

    2.2 Unibet reserver seg retten til enhver tid å:

     

    Kreve dokumentasjon som beviser identiteten til den som ønsker å benytte kredittkort eller kontoinnehaveren før ekspedering av innbetalinger og/eller utbetalinger."

     

    Er det noen andre her som har gjort dette? Syns det virker ekstremt sketchy å levere fra seg såpass sensitiv informasjon.

     

    Mvh Fredrik

  4. Tissot-en min har etter halvannet år plutselig sluttet å gå. Stoppeklokkefunksjonen fungerer. Er dette normal oppførsel ved tomt batteri, eller er det noe mer alvorlig?

    Det er nok litt verre enn tomt batteri, men beste er å levere den til urmakeren. Samme skjedde med en Tag Heuer Aquaracer jeg hadde, full service med polering ble litt i overkant av 3 k.

  5. Vurderer nå å legge til enda klokke i samlingen min, har sett på en del forskjellig i det siste, men nå heller jeg mest mot en speedy ettersom dette er en klokke jeg mener enhver klokkeentusiast burde ha i "samlingen" sin.

     

    Men da er spørsmålet; Skal jeg gå for den opprinnelige "moon watch" med manuelt opptrekk, den automatiske utgaven av den opprinnelige "moon watch" eller skal jeg gå for den med manuelt opptrekk og moon phase komplikasjon?

     

    Aller helst vil jeg ha den siste, men det er jo tross alt første alternativet som er den opprinnelige "moon watch" og som eneste klokke ble godkjent av NASA for bemannede operasjoner i rommet ved første månelandingen. Jeg vurderer den automatiske rett og slett fordi det er beleilig å slippe å måtte huske på å trekke opp klokken for at den skal gå.

     

    Tanker og innspill?

     

    Bilder:

     

    Original speedy:

    35705000-60.jpg

     

    Moon phase:

    Omega-Speedmaster-Moonphase.jpg

  6. Hei, vil det lønne seg å være konsulent(gjennom eller utenom bemanningsbyrå) fremfor fast ansatt?

     

    Nå jobber jeg som konsulent i oljebransjen gjennom et bemanningsbyrå. Bemanningsbyrå som Manpower opererer med en faktor mellom 1.5 til 1.8 på Siv-Ingeniører. Altså de "tar" mellom 30-45% av det jeg virkelig tjener. Dette går til arbeidsgiveravgift og andre "sosiale" utgifter samt overskudd.

     

    Jeg fikk dermed ideen at jeg burde starte for megselv å rake inn 50-80% høyere lønn. Enkeltmannsforetak betaler ikke arbeidsgiveravgift.

     

    Hvis bedriften jeg jobber hos går med på at de leier direkte fra meg og vil betale det samme, hva kan jeg forvente av reel lønnsvekst? Hva går jeg evnt glipp av (sykepenger, dagpenger m.m)?

     

    Takker

    I følge de jeg har snakket med må man som tommelfingerregel tjene ca. 50% mer for at det skal svare seg å jobbe som konsulent. Dette for å dekke inn forsikring, pensjon og andre sosiale utgifter. Vet ikke hvilken avtaler du har i dag, men som konsulent er du jo ganske fritt villt og du har svært få rettigheter som arbeidstaker. Da tenker jeg på i forhold til oppsigelser osv. Det er vel også vanlig at man blir leid inn på prosjektbasis som betyr at dersom du ikke innfrir kravene til arbeidsgiver, eller når prosjektet er over står de fritt til å kutte deg fra staben.

    Det er også verdt å få med seg at mange selskaper allerede har, eller prøver å gå vekk fra bruk av konsulenter, spesielt de som ikke jobber gjennom et konsulentbyrå fordi dette fører til en del merarbeid for bedriften.

     

    Gjerne litt greit å skrive mer utfyllende om hvilken utdannelse og funksjon du har. Finnes en del konsulentfirmaer som retter seg direkte mot oljeindustrien, så det kunne jo vært interessant å kontakte dem? For eksempel Ross Offshore eller PSW

  7. Dersom du jobber på timebetaling får du jo ikke lønn når du er på ferie, ergo "kjøper" du ferie pga. manglende betaling når du ikke er der. Men du må ikke betale noe utenom dette.

     

    Når du har fast betaling får du heller ikke lønn når du har ferie, og man får derfor ikke betalt denne tiden. I stedet får man hvert år feriepenger for å få "lønn" denne måneden.

  8. Takk for svar. :)

     

    Bumper denne lit til. Lurer òg på hva som generelt sett er ebst betalt når alt kommer til alt, hvor mye kan man regne med å tjene som feltingeniør eller mudlogger?

    De fleste offshorestillinger betales med roughly det samme, men enkelte firmaer har bedre avtaler enn andre. Noen ansetter deg på en nasjonal, mens andre kan ansette deg på en internasjonal avtale.

     

    Du kan nok regne med en lønn på rundt 400k i grunnlønn og så offshorebonus (offshore tillegg). Noen selskaper betaler en grunnlønn med offshorebonus innbakt i lønnen, og man vil da ha en høyere grunnlønn. Akkurat hvem som betaler mest er vanskelig å si ettersom ikke alle er ansatt med samme villkår, men har snakket med en del folk i Geoservice som har uttalt at de har lavere lønn enn konkurrerende firma. Det som er helt sikkert er at du uansett hvordan du vrir og vender på det ikke kommer til å få dårlig betalt, selv om et firma kanskje betaler mindre enn et annet.

     

    Du kan nok forvente en lønn på rundt 600 000 +/-

  9. nå sier hun at hun ikke kan :(

    sier at det blir for hektisk. men kan jo skjønne det siden vi holder på å øve til to sommerprøver :(

     

    Hun sier at hun gjerne gjør det en anen gang, så hvor lenge må jeg vente før jeg spør henne ut igjen?

    Hvorfor ikke slenge ballen over på hennes banehalvdel og få henne til å gi beskjed når det passer for henne?

  10. Du vil trekkes 50% over fribeløpet, det stemmer. Men til syvende og sist vil du ikke betale mer skatt på et år bare fordi det trekkes da. Husk at det man betaler i skatt hver måned er forhåndstrekk. Det du faktisk skal betale vil avgjøres når du får selvangivelsen, det er derfor man får restskatt eller penger tilbake da.

     

    Om du tjener 40 000 på et år og betaler 50% skatt hele året vil du ved slutten av året få tilbake de resterende 50% siden du er innenfor fribeløpet. Du kan ordne et nytt skattekort, men hvis du ikke skal jobbe mer har vel det trekket på et par tusen kroner ikke så mye å si?

  11. Er faren min som ser etter klokke, hvorav han ble fasinert av historien bak Baume & Mercier. Pene klokker du postet i forrige post, men tror han ser på klokker med litt fler elementer.

    Jeg ville nok gått for en Speedy som orjanr foreslår. En flott klokke med en kul histore "first watch on the moon". Dette er også en klokke som holder seg relativt godt i pris. Vurderer en slik selv for øyeblikket.

  12. Jeg jobber 14-21, offshore og det passer meg egentlig helt ypperlig. Scarabeo 8 du skal søke på?

     

    I forbindelse med ferie har vi det iallefall slik at vi har en periode i løpet av et år det vi kan låse ferien vår med 4 uker. Slik at vi får en uke ekstra i en forhåndsbestemt friperiode.

  13. Har jobbet med flere geologer som jobber som mudloggere, dvs. at de underveis i boringen sjekker borekaks og andre parametre for å verifisere dyp man borer på osv.

     

    Har også jobbet med dataloggere som har samme bakgrunn, disse overvåker alle boreparametre. Borehastighet, slamvekt, surge / swag (suge- og stempeleffekt i brønnen ved innkjøring og tripping), maks ekvivalent slambdensitet osv. Firmaer som tar inn folk innen disse disiplinene er Geoservice, Baker Hughes Intek og Sperry Sun (Halliburton).

     

    Andre muligheter er boreingeniør eller geolog hos Statoil. Normalt sett jobber man da på land, men etter en stund har man mulighet for å reise offshore som geolog, boreingeniør eller boreleder. Vet at Statoil i hovedsak ansetter masterstudenter.

     

    Med en geologiutdannelse kan man nok sansynligvis få jobb i de fleste serviceselskaper, når man får erfaring har man mulighet for å gå over i andre bedrifter og andre stillinger.

  14. Seamaster Aqua Terra er en favoritt, mye mer diskret og elegant enn de glorete "James Bond"-modellene, minner faktisk litt om min fars gamle Seamaster fra 50-årene. Ble likevel litt usikker på de helt blå viserne, ville nok heller valgt en modell med mørke visere, eller i sølv/sort, ev litt gull.

    Personlig syns jeg det er de blå viserne som gjør hele klokken. Men dette er smak og behag.

  15. dePierre: Kjøpte den på nett,men har prøvd klokken på hånden på forhånd, for å se at den passet meg.

     

    Jostein K.: Er ikke den klokken jeg kjøpte, men er ganske sikker på at det er den som teller timer på chronometer funksjonen. Det som kalles 24h chronometer. Så teller den minutter i bunn.

     

    Her er klokken jeg bestemte meg for til slutt:

    DSC01297.jpg

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...