Gå til innhold

docadhoc

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av docadhoc

  1. Takk! Jeg setter pris på dette tilbudet!

    Tja,

    bra blir det vel først når de har samme returrett som Elkjøp - 30 dager. Men det er i alle fall et fremskritt dersom vi ikke lenger får dårligere betingelser ved å spare dem for arbeidet med å sende en vare i posten - og oss selv plunderet med å dra på Posten.

     

    Det her kan umulig stemme. Jeg har/hadde en noe spesiell sak gående med NetShop for ca 1.5-2 måneder tilbake med mye korrespondanse over e-post. Til slutt fikk jeg ikke svar, etter å ha forsøkt å ta kontakt per e-post to ganger i ettertid ble jeg verken fulgt opp eller fikk tilbakemelding (annet enn den auto genererte e-posten). Det endte meg at jeg rett og slett ga opp hele saken (la den på is). Systemet fungerer kanskje ikke optimalt likevel?

    Har også dårlig erfaring med servicen - en ekstern disk jeg leverte forsvant fra alle arbeidslistene deres, det var bare kvitteringen min og intens detektivarbeid i datasystemet deres som til slutt ga meg en ny disk. På hentelageret er det alltid kø - selv om det sitter folk som ikke har noe å gjøre i visningsrommet og andre står og skravler i lagerrommet. For da er jo salget i praksis gjort. Har noen ganger vurdert å kansellere kjøpet og gå.

    Stå på - Némacil

  2. Tja, diskusjonen om kvalitet blir vel litt teoretisk - i alle fall for selskaper som gir ut filmene sine på begge teknologier. Det som betyr mest for kvaliteten er den jobben selskapet har lagt i å 'nedgradere' filmen til HD-format. Det er ikke noen helautomatisk prosess - det krever mye innsats for å få godt resultat. Og siden de to teknologiene støtter de samme formater gjør filmselskapene det bare en gang. Så da blir resultatet likt. Om du ser forskjell, har det med spilleren å gjøre, ikke formatet.

     

    Forskjellen på studioenes jobb er derimot stor. Mission Impossible på HD-DVD er et eksempel på hvor dårlig det kan gjøres - King Kong på hvor bra det kan bli.

  3. Kikket på SuperWeekend-tilbudene hos Komplett da mine øyne tilfeldig falt på et unikt finansieringstilbud:

    Betalt med en gang: 149 kr.

    Betalt med avdrag: 2.109 kr.

     

    "Tilbudet" finner du her - i alle fall i helgen.

     

    Om du er interessert kan anbefale min egen fiansieringsordning - til bare 1.400 kroner. Og med etableringsgebyr på bare 200 kroner - mot 295 hos Komplett. Ta kontakt! :D

     

    Antar "tilbudet" genererer automatisk. Men selv da går det vel an å legge inn litt "kånstig int'ligens" i algoritmen?

  4. Dette er ikke direkte sammenliknbart, fordi hvorvidt formatene faktisk gir bedre kvalitet er høyst diskuterbart. Det kom endel remastringer i de nye formatene (som like gjerne kunne væt utført til CD), som jo høres annerledes ut, og de ar flere kanaler, men utover det er det langt fra sikkert formatet gir noen bedre kvalitet.

     

    De nye videoformatene har garantert bedre kvalitet over det jevne.

     

    AtW

    8919207[/snapback]

     

    Tja, hvor mye bedre det er/var kan jo diskuteres. Men uansett var det MP3 som vant. Og det er helt uomtvistelig mye dårligere. Men det ga mye bedre tilgjengelighet.

    Slik tror jeg det blir med film også - kvaliteten er bra nok allerde - men tilgjengelighetne kan bli så mye bedre.

  5. Og vinneren er....?

     

    Snublet over min første DVD-spiller i kjelleren her om dagen. En Sony i middelklassen. Etter å ha kikket på den med nostalgisk blikk oppdaget jeg noen bokstaver på forsiden som jeg rent hadde glemt: SACD. Jeg bar den inn i stuen, koplet den opp mot surroundanlegget, fant frem demo-cd'en som fulgte med - og hørete lyd med vesentlig bedre kvalitet enn det min nye dvd-spiller klarer.

     

    For ikke så mange år siden var det en formatkrig; mellom SACD og dvd-audio. Begge ga mye bedre lyd. Og ingen ville gi seg. Problemet var bare at folk flest ikke ville ha bedre lyd - da hadde de kjøpt seg ordentlig utstyr. Folk flest ville ha portabilitet. Så i kampen mellom SACD og dvd-audio var vinneren: MP3

     

    Hva blir vinneren i filmkrigen mellom BD og HD-DVD? Sannsynligvis vil folk flest velge tilgjengelighet: film streamet over nettet. I den kvalitet som nettet ditt tillater. Du vil finne enkelte filmer på BD, HD-DVD, WMV osv., som du finner enkelte SACD-plater i dag (kjøpte forresten 'dark side of the moon' jubileumsutgave, remixet i 5.1 mix SACD - anbefales for dem som har en gammel SACD-spiller). Men filmene vil du stort sett leie over nettet. Det er greit nok allerede i dag, for mange av oss.

     

    Og for datalagring? PC'en min brenner både DVD+ og minus, eller hva det nå heter. Så det blir vel 'ja takk, begge deler'.

  6. Vel, hvis dette ga meg mulighet til å få filmer som ikke finnes på DVD, eller ikke lenger er tilgjengelig på DVD, så kunne det jo vært interessant. Må være mye enklere for en distributør å legge ut en kopi på en server enn å lage og distribuere kassevis med DVD'er. Selv om det sikkert koster en del å digitalisere gamle filmer. Det er en masse filmer jeg gjerne skulle sett som ikke finnes på DVD.

    Det samme gjelder TV-serier. En komplett star-trek samling, for eksempel, koster en formue. Men nedlastet i akseptabel kvalitet til en akseptabel pris... :cool:

    Men om jeg av en eller annen grunn skulle få et påtrengende behov for å se på Karibiske pirater, kan jeg alltids ofre en hundrings og få med en plastboks ....

  7. Tja, sikkert en gladnyhet. :whistle:

    Problemet er at FM-båndet er så fult at det ikke er mulig å finne en frekvens som er ledig over en viss strekning. Min erfaring med iTrip, kjøpt den gang de ennå ble solgt, er at jeg må bytte frekens et par ganger i timen når jeg kjører, fordi det alltid er en ny lokalradio som kolliderer med frekvensen som var ledig noen kilometer før. Og da er jo poenget borte. Hadde det samme tilsynet enda ryddet plass i FM-båndet og reservert et område til mikrosendere, hadde det kanskje vært en nyttig dingsboms. Nå fungerer dey i praksis bare lokalt, og kanskje i grisgrendte strøk velsignet fri for lokalradioer og med værnende fjell på alle kanter. Fra Oslo til Norefjell må du bytte frekvens 3 ganger.... :(

  8. Media-disken har bare USB-interface, til tross for plug-in modul. USB-disken er treg, men rask nok for capture av video. Lager høye klikkelyder. Hvor jeg får kjøpt flere vet jeg ikke,

    hp.com har iallefall. Og kjenner jeg www.dropzone.no rett så tar de inn om man er interessert. (De tok iallefall inn et sært ibm-tastatur som jeg ville ha). Prisen, derimot, er sjelden den beste. Min WinXP klagde forøvrig over at media-disken er koblet til en "low-speed" USB når jeg har den inne i maskina, og anbefalte meg å bytte port. Har ikke rukket å teste noe, slik at jeg kan verifisere om det faktisk stemmer. Hadde vel egentlig forventet meg en s-ata kobling internt, eller i det minste firewire... Men kan vel egentlig ikke klage :)

    HP Norge tar den ikke inn, i alle fall. Fikk følgende mail fra dem:

    "Takk for at du tok kontakt med HP Customer Care.

    Dessvere så finnes det ikke noen plaser som man kjøpe disse på som et tilbehør eller reservedel, disse selges kunn med maskiner, beklager.

    Vennlig hilsen

    Isabelle Wallin

    HP Førsalgs avdeling"

    Nyheten var like dårlig som stavingen. For da er jo mye av vitsen med egen krybbe for USB-disk borte. Med mindre det sendes mange forespørsler. Eller bestilles fra HP-shop i USA

    Kanskje like greit å demontere den og sette inn noen disker i stedet?

  9. I tillett til det som er skrevet om maskinen, kan jeg supplere med følgende:

    Det er plass til en harddisk til i maskinen. Ingen slot, men egne skruehull i bunnen av kabinettet. Kortet har ledig både SATA og IDE uttak.

    Fikk ikke med meg de skruehullene, dette er gode nyheter! :) (Var forberedt på å klare meg med 250GB og ha resten av lagringsplassen tilgjengelig via samba.)

    Manual med tegning og beskrivelse av ekstra diskfeste - side 9:

    http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00492042.pdf

  10. Førstinntrykk.

    Løp og kjøpte i går. Har brukt så mye tid på min HTPC at jeg ikke orket tanken på å bruke uker av mitt liv på å tilpasse en ny. Ville ha noe som virket når jeg slo den på. Det gjorde den ikke. Så da var det feilsøking igjen. Som heldigvis var raskt unnagjort: Det er så trangt i maskinen at den som har montert den har brukket i stykker S-ATA strømforsyningspluggen. Heldigvis var det flere - det er i det hele tatt nok av strømuttak.

     

    I tillett til det som er skrevet om maskinen, kan jeg supplere med følgende:

    Det er plass til en harddisk til i maskinen. Ingen slot, men egne skruehull i bunnen av kabinettet. Koret har ledig både SATA og IDE uttak.

     

    Media-disken har bare USB-interface, til tross for plug-in modul. USB-disken er treg, men rask nok for capture av video. Lager høye klikkelyder. Hvor jeg får kjøpt flere vet jeg ikke, Datakjeden hadde ikke tenkt å ta dem inn. Og da er jo litt av vitsen med egen slot borte.

     

    Maskinen er meget stilegående alt tatt i betraktning.

     

    Så jeg angrer ikke. Ennå :-)

  11. Glitrende artikkel igjen, Mastiff. Dette her kunne du jo gitt ut som bok :D Bedre enn det meste jeg har lest.

     

    Et lite ønske til slutt: Du har påtatt deg en enorm oppgave som utvilsomt må ta tid. Og ting skjer jo fort. Kunne vi, som et PS til din siste artikkel (når den en gang kommer) få noen synspunkter på det nye som er kommet siden du satte igang (6xx serien, 8xx serien, nye hovedkort osv.) Og om du ville gjort noen andre valg om du startet et halvt år seinere? For oss som kommer bak i spannet?

     

    Keep up the good work...

  12. Fin artikkel.

    Men det du skriver om billedsignaler for TV / HDTV stemmer ikke. RGB-signalene skal være bedre enn komponent, i alle fall for PAL-signaler (og det er jo det vi har her i Norge). Du kan jo lese mer om det i Mastiffs fine artikkel her på Hardware.

    Det ville være underlig om ikke det gjaldt for dette kortet også. At komponent er bedre en compostitt er neppe noen nyhet for noen. Så oppdater testen din med å sammenlikne RGB-signaler til HDTV, eller stryk alt sammen. Det er så likevel ikke særlig relevant - kortene er ikke verd pengene om du bare jakter på godt HDTV-bilde - Geforce 6600 gir like bra bilde som 6800 Ultra på HDTV'en (noen mener bedre).

  13. Mastiff: Siden du skrev artikkelen din har Intel kommet med en ny pentium prosessor-serie (ting skjer fort :roll: ). Har du noen tanker om 600 serien vs. 500 serien for min (ennå ikke byggede) HTPC?

    Det var visst om å gjøre å ha flest MHz, så jo raskere Celeron/Pentium4, jo bedre.

    Jo, det har jeg fått med meg. Jeg tenkte nå mer på mulig betydning av økt L-2 cach, 64 bit prosessering, lavere effektforbruk osv. Er det verd prisen? Har det, eller er det trolig at det vil ha noen betydning før HD-materiale blir standardisert (og vi må starte forfra igjen)?

  14. Glitrende artikkel igjen, Mastiff :thumbup:. Godt skrevet, og med fine begrunnelser. Så vi kan se hvordan du har tenkt. Og har et godt grunnlag for enge vurderinger, enten vi følger rådene dine eller ikke. Vurderinger er så uendelig mye bedre enn påstander.

     

    Vissnok skal et holokort gjøre susen fddshow gjør + litt til. Jeg har bestilt;) Så får vi se om det går.

    Jeg har forsøkt å finne ut hva holokort er - nybegynner som jeg er. Men da får jeg stort sett bare treff på kredittkort med hologrammer. Noen som kan si meg hva det er, og hva slags erfaringer dere har? Er dette noe du kommer inn på, Mastiff?

  15. SCART.

    Takk for en flott artikkel. Jeg har alltid hatt en forestilling om at komponentsignaler var det beste jeg kunne få av analoge signaler. Uvisst hvorfor. Jeg har en nyinnkjøpt Panasonic AE700 jeg har foret med komponentsignaler (med gull, må vite). Og har vært så skuffet at jeg var i ferd med å bære den tilbake til butikken. Men etter å ha lest om kabeltyper forsøkte jeg med Scart (fra Biltema). Og forbedringen var nesten dramatisk. Så til alle andre med AE700: Gakk ut og bytt kabel! (Tips nr. 2 til AE700 eiere: La den aldri bli stående i stand by modus. En filmaften med komponentsignaler etter stand by modus er en aften med VB i 40 minutter og horisontale striper hele kvelden).

    Jeg venter på neste kapittel med spenning og lengsel, og håper den ikke bare omtaler komponenter jeg ikke lenger kan få kjøpt (som overklokkingsvennlige Northwood-prosessorer). Inntil da: I'm not worthy.... :cool:

  16. :thumbdown:

    Dette er et rent markedsføringsjippo uten praktisk relevans.

    For der første er det ingen elektroniske journaler som kan legges på en slik brikke - de består av data i en database, ikke tekstdokumenter ala word.

    For det andre vil legene gi deg livreddende førstehjelp helt uavhengig av hva som måtte stå på en slik brikke. De sjekker puls, blodtrykk og pust. Og sørger at det fungerer slik at du holder deg i live. Deretter leter de systematisk etter årsaker - også uavhengig av brikken. Livreddende behandling av allergisk sjokk er for eksempel lik uansett hva du er allergisk mot. Og har du skadet deg står det jo ikke på brikken. Det eneste måtte være om du har tatt alt for mye av medisinene dine med vitende og vilje. Men da får de gjerne med pilleglasset.

    Det er mulig markedsførerne tror at folk i helsesektoren er spesielt dumme. Eller at selgerne tror at en 'helse-label' kan forsvare en høyere pris. Men markedsføring av denne typen er bare tull og tøys....

  17. Noen som har handlet fra www.pricejapan.com?

     

    De har temmelig gode priser på hi-fi og electronikk fra Japan.

     

    en Panasonic AE700 koster f.eks. 15.000 i norge, mens den der koster 8.700+1000 i frakt, +25 til staten= 12000,-

     

    Ei ny pære koster ca 1500 inkl frakt, men moms kommer i tillegg. Lampa koster i Norge 3600,-

     

    Pricejapan er et selskap som samler inn den beste prisen i japan, og tar et lite gebyr for å utføre jobbe. De er mao et mellommledd som distribuerer. Har aldri handlet med dem, men det ser jo fristende ut.

    Husk at du får japansk versjon. Med japansk spec, japanske manualer og japanske menyer på skjermen. Så hvis du er stiv i språket.... :)

    Ellers er det jo et stykke dersom du vil returnere den - leste på AV-forum om en som returnerte 3 før han ble fornøyd..... :cry:

  18. En prosjektor kan aldri gjengi sort på et hvitt lerrett, samme hvor stor og dyr den er.

    Vanlig missforståelse - også på AV-forum. Men lerret lager ikke lys selv - det reflekterer bare lyset. Kommer det ikke noe lys på lerretet - så reflekteres det ikke noe heller. Ta med et hvitt papirark inn i et helt lukket rom, og du ser - ingenting.

     

    Opplevelse av "sortnivå" har med kontraster å gjøre. Øyet (og hjernen) oppfatter ikke lyset absolutt - det har ingen forstilling om hvor mange lux som mottas. Øyet (og hjernen) oppfatter kontraster og endringer. Jo større kontrast dess bedre opplevelse får du av "sortnivå". Og her gjelder allt lys - både det på skjermen og det i rommet. Hvor stor kontrast som er "bra nok" avgjør du selv. Selv har jeg en Panasonic AE-700 med kontrast på 2000:1 som jeg selv synes er mer enn bra nok. Andre vil sikkert mene at 6000:1 må til for at det skal bli bra nok. Prøv :)

     

    Regnbue-effekten er nevnt. Ca. 5% av oss skal visstnok være plaget av det (påstår leverandørene av DLP-prosjektorer - jeg har ingen uavhengieg opplysninger - men de tar neppe for hardt i). Om det skyldes at vi som opplever regnbuer har spesielt kjappe hjerner eller er hjerneskadet, vet jeg ikke. Effekten kommer av at DLP-projektorene ikke sender ut alle farger samtidig, men en og en av gangen. Selve DLP-brikke reflekterer bare hvitt lys. Lyset filtreres av et roterende fargehjul, slik at en får fargene som kommer etterhverandre. I de fleste situasjoner skjer dette så kjapt at du ikke merker noe. Men ved raske bevegelser i filmen, raske bevegelser av hodet eller blunking, oppdateres ikke fargene raskt nok. Og du ser regnbuer i små glimt. Raskere fargehjul og flere farger i hjulet kan redusere problemet. Men hvis du plages av regnbuer kan du neppe "kjøpe" deg fra det ved bare å velge en litt dyrere løsning. Du må enten velge en projektor med tre DLP brikker (dyrt), en LCD-projektor (som har tre LCD-brikker) - eller CRT, med tre lyskilder.

     

    LCD sliter tilgjengjeld med vertical banding (verikale striper), som alle kan se dersom de finnes (ikke bare vi "sensitive"), og screen door effects (rutenett). Min Panasonic har så absolutt verical banding, brukt med en billig (1000 kroners) DVD-spiller, men jeg har sett lite til screen door effects. Og når jeg en gang får bygget meg en HTPC, regner jeg med at det blir mindre vertical banding også. Skal bare lese del IV først. :)

    Vertical banding problemer kan visstnok også begrenses med justering. Men jeg bruker ikke tid på det før jeg har en ordentlig kilde.

  19. Det er rett som du sier (og som artikkelforfatteren sier): Det er null vits å bygge en htpc for fremtidens formater!

    Tja. Poenget var snarere at om jeg brukte mye tid og penger på å lage en HTPC som ikke kunne spille en film fra i forfjor, ville jeg bli litt trist - spesielt om jeg kunne gjøre litt andre valg og få det til, slik som forslagene i HTPC News Pentium Guide og AMD Guide

    Så da hadde det jo vært greit med et lite avsnitt som diskuterte alternativene - behovet for prosessorkraft for spill (AMD) vs. prosessorkraft for multimedia (Pentium) vs. lite varme og støy (Pentium M) - eller hvordan det nå blir.

  20. UNDERKILL?

     

    T2 Extreme Edition med HD-materiale ramlet akkurat ned i postkassen min. Systemkrav: 3GHz prosessor.

     

    Lar seg ikke spille med min P4 1.6 Ghz prosessor (klokket til 2.2 GHz) - hakker som et kjøkkenredskap.

     

    Så det blir vel neppe akseptabelt med den foreslåtte HTPC heller?

    Mulig HTPC'en ikke er bygget for en fjern fremtid. Men denne filmen er fra i forfjor.

     

    Kanskje et poeng å nevne i en ellers fin artikkel?

  21. Kjøpte EIZO L768 her om dagen - dels fordi jeg har bra erfaringer med Eizo fra før og trengte en LCD-skjerm, dels pga. testen her. Pakket spent opp, installerte, og ble - skrekkelig skuffet. Det var ikke bare litt rødt etterslep når jeg 'scrollet' en side i explorere eller word, det var nærmest som en blodrød solnedgang over Capri. Jeg vil nærmest si det var invalidiserende, jeg ble sittende og se på rødfargen i stedet for å lese web-sidene. Og var vel i ferd med å pakke skjermen ned i esken og sende den tilbake til Komplett. Men jeg er ikke så kjapp av meg. Og tenkte jeg hadde en uke eller så å teste på. Og for hver dag ble den bedre. Så den står her fortsatt. Og det er nesten ikke rødt etterslep igjen. Mindre enn på den 17' Samsung skjermen jeg har på jobben.

    Er dette vanlig? I så fall burde en vennlig sjel skrive det inn i testen eller i de mer generelle betraktninger om LCD-skjermer. Godt synlig. Med STORE bokstaver. Eller er det bare hjernen min som forfaller raskere og raskere? Jeg ser fortsatt regnbuer fra DLP-prosjektoren. Der har intet forandret seg.

×
×
  • Opprett ny...