Gå til innhold

Duddelmus

Medlemmer
  • Innlegg

    640
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Duddelmus

  1. Godtar du det samme innen PC-verdenen? Vil du godta å kjøpe en PC i dag for 10.000,- som ikke kan kjøre neste versjon av Windows / Linux som lanseres i 2011? Ikke fordi at maskinvaren er for svak, men fordi at produsenten har låst maskinen din til den versjonen den leveres med?

     

    Hvorfor skal man måtte godta dette bare fordi det er snakk om mobiltelefoner? En avansert mobiltelefon er både mer fleksibel og vesentlig kraftigere enn min første PC...

     

    -KJ

    Jeg godtar at jeg ikke får det servert på et sølvfat av Microsoft. Enten må jeg betale mangetusen kroner for nyeste Windows, eller så må jeg bruke bittelitt tid på å sette meg inn i hvordan jeg får f.eks. Linux Ubuntu innstallert, og gjøre det selv.

     

    Det er faktisk ikke værre enn et par museklikk, og et par tastetrykk på maskinen din så er din Desire helt åpen for allverdens operativsystem du vil kaste inn i den. :)

    F.eks. nye sense-rammeverket som nå kommer til Desire Z og HD, er nå tilgjengelig for de som vil ha det takket være OpenSource og flinke folk på xda.

    Eneste HTC begrenser deg til er at du ikke nødvendigvis får det direkte fra dem AKKURAT i det du vil ha det.

     

    Liker man det ikke, får man hoppe over til Apple som gir deg oppdateringene på sølvfat, selv til gamle enheter. Men den muligheten tar de betalt med å begrense friheten du har på telefonen din.

  2. @NgZ

     

    Det skal jeg si meg veldig enig i. At fokuset til produsentene skulle vært anderledes. Problemet er bare et marked som støtter deres forretningsmodell til de grader.

    Det er et faktisk marked for å slippe nye modeller kontinuerlig, og det er også til gjengjeld den mest lønnsomme modellen å følge, så det er naturligvis det mobilprodusentene gjør.

     

    Ville de ha et mer software-fokus hvis forbrukerne hadde vært litt mer gjerrige på lommeboken sin? Det vil vi nok aldri få vite..

     

    Det jeg personlig reagerer på er de som sitter her og synser og klager på manglende støtte fra bl.a. HTC basert på deres ønske om å ligge i teten med det nyeste av det nye, uten å ville betale for det, på tross av at HTC har vist at de tenker bakover også med bl.a. Hero-oppdateringen, selv om den ikke var tilgjengelig samtidig som de nyeste modellene fikk den.

  3. Bare for orden sin skyld. Htc utsatte datoen 3 eller 4 ganger før den ble sluppet ut. Så det var nok ikke bare rykter fra fetter:)

    De offisielle utsettelsene holdt seg innenfor 2010 nærmere bestemt et par mnd. Så det jeg sikter til var uttalelsen om at oppdateringen var et år forsinket. Det begynnte med at de sa at de jobbet med en oppdatering til 2.0 i Oktober, uten å gi en dato. Det ble endret i i slutten av 2009 til at de hoppet over 2.0 og gikk rett til 2.1 og så for seg en oppdatering klar i Mars. Etter det ble det utsatt og første heroene som fikk oppdateringen kom i Mai. (kilde wikipedia)

    Så av offisielle uttalelser ble releasen forsinket i 2mnd, noe som er et stykke unna en forsinkelse på et år..

     

    Duddelmus: En Desire er en datamaskin. En håndholdt liten computer med imponerende regnekraft og nok av både det og RAM til å kjøre mye rart (inkludert ubuntu, om du skulle ha lyst). Det er både svært forbruker- og ikke minst ekstremt miljøfiendtlig å skulle bytte ut hardware som er god nok for å få ny software på den. Derfor burde det vær mulig å oppdatere en telefon i årevis. Hva du mener du har betalt for med Visakortet ditt er fantastisk uinteresant.

    Ja, og akkurat som med en datamaskin så har man ikke krav på noen gratis oppdateringer. For de som vil oppdatere og kjøre det siste av det siste, så er det mulig takket være OpenSource som hele Android-plattformen er basert på. 2.1 til Hero var klar på xda for de som ville ha lenge før HTC kom med sin versjon.

    Nye Sense-oppdateringen er klar på xda for de som vil ha allerede nå.

     

    Hadde vi betalt (visa, kontant, paypal, hvaenn du eller jeg betaler med) for en oppdateringstjeneste hadde fløyten hatt en helt annen lyd. Men poenget mitt er at vi har betalt for et produkt, som vi i aller høyeste grad har fått. Vi har ingen verdens rett til å klage på ting som ikke var der da vi kjøpte produktet.

    Det er bare vi som er for bortskjemte. :)

     

    Teknologien går skremmende fort fremover.. Uavhengig av miljø eller lommebøker. Det koster å være kar :)

  4. @Ngz

     

    Det er bare flisespikkeri..

    Igjen, de prioriterer selvfølgelig å få sine nyeste modeller up-to-date, så det var ikke uventet at Heroen henger litt etter. Og at den var et år forsinket var kun basert på rykter etter som jeg kan huske at HTC ikke kom med noen offisielle uttalelser annet enn "Oppdateingen kommer når den er ferdig"

    Alle ryktene om datoer var bare "Jeg har hørt fra en kamerat som hørte fra sin fetter om at han hadde lest på xda at en HTC-CEO fra Belgia sa at oppdateringen kom til Jul, nærmere bestemt 26.desember kl 10:32!"

     

    Og det er fortsatt imponerende spør du meg.. Du fikk fortsatt en oppdatering som gjorde at du fikk et produkt som kunne mer enn det du ble lovet da du betalte for den..

     

    Folk her ser seg blinde på hvor fort teknologien blir utviklet.. Vi har fått akkurat det vi har betalt for. Faktisk mer enn det du ble lovet da du trakk visa-kortet ditt.

  5. Edit: Svar til Jevel/KJ

     

    Det du poengterer der er jo godt representert i Heroen til HTC. Den ble sluppet i fjor sommer en gang (juli?) og ble levert med Android 1.5 med sense rammeverket og grensesnitt på toppen for å forbedre og gi flere muligheter enn det som er i stock-android. I Juni i år slapp de den offisielle oppdateringen til 2.1 med sence til samme telefon.

    Branded versjoner av Heroen hadde oppdateringen i Mai.

    Altså snakker vi en oppdatering til et helt nytt operativsystem på et år gammel telefon med HTC sine forbedringer og muligheter. Teknologi som vil holde stand det neste året, altså godt over den gjennomsnittelige levetiden på en mobiltelefon. (som jeg så vidt husker ligger på ca 1 år og 4-5 mnd? noen.. rett meg på dette :p )

     

    Det selges i norge alene over 2 millioner mobiltelefoner hvert eneste år og når markedet krever at det skal slippes en ny modell per produsent minst annenhver måned, er det ufattelig mange telefonmodeller der ute, og det er en umulighet for produsenten å holde alle disse ved like med det siste av nysluppen teknologi. Da blir man nødt til å prioritere de nyeste modellene, og det er den smarteste, men også den mest lønnsomme linjen å gå. (og hvem vil vel ikke tjene penger på det man driver med?)

     

    Skal man ligge i tet og ha det nyeste av det nye til enhver tid, så må man rett og slett bruke penger på det, det gjelder absolutt alle aspekter av livet. HTC har vist at de har støtte for eldre modeller som er innenfor gjennomsnittelig levetid på mobiltelefoner, noe de viste med 2.1-oppdateringen til Hero. Og jeg er sikker på at hvis Android 3.0 dukker opp innen rimelig tid, vil HTC gi den til oss på Desire også..

     

    Vi får det vi betaler for.. Vi får faktisk mer enn det vi betaler for når det dukker opp oppdateringer med nye muligheter.

    Vi er bare for bortskjemte i utviklingshastigheten på mobilfronten at vi har begynnt å klage på ting vi absolutt ikke har krav på, noe som minner om barnehage-mentalitet og "Jammen! Jammen! Han har jo fått, så hvorfor ikke jeg?!"-tankegang. :)

     

    HTC har support på alle telefoner som er innenfor garanti.. Men det ligger aldri i noen supportavtale at det omfatter oppgradering for å tilby ny funksjonalitet og teknologi.

  6. Personlig syns jeg det er litt for mye å kreve at man skal få det aller siste til sin innkjøpte telefon. Bilanalogien funker dårlig i alle tilfeller, av den enkle grunnen i at det er to vidt forskjellige teknologier.

    Telefon og datateknologi har skutt i været de siste årene, og det slippes nye mobiler hver eneste måned. Det jobbes på spreng blandt produsentene for å ligge i tet, og holde følge. Det gjør at eldre modeller blir nedprioritert, og det skjer jo på alle områder.

     

    Hvis man først skal sammenligne kan vi sammenligne med datateknologien som har en omtrent like stor utviklingshastighet som mobilteknologien. Når du kjøper en ny laptop med medfølgende programvare, får du akkurat det du betaler for, og akkurat det de lover deg. Et par mnd senere kommer det en ny versjon av den programvaren som introduserer nye funksjoner, og nye muligheter.

    Man har da absolutt ikke automatisk krav på å få den nye versjonen gratis da. Man har fått det man var lovet da man kjøpte produktet, og de kravene man har da, er at det som ikke funker av det man er lovet skal bli fikset uten kost.

     

    Når det kommer nye versjoner av programvare på PC må man som regel betale for den nye versjonen, og ingen klager nevneverdig på det. Hvorfor er det da en selvfølge at det skal tilbys gratis oppdatering på mobilfronten?

    Hva skiller mobilprogramvare fra dataprogramvare som gjør at det skal være gratis?

     

    Personlig syns jeg det var storsindig av HTC å oppdatere bl.a Heroen gratis til 2.1. Det er jo enormt mye arbeid som ligger i å tilpasse et nytt operativsystem til eldre modeller, og da spesielt samtidig som man prøver å holde følge i teten på nye produkter.

     

    Det er ikke en logisk hjernecelle i mitt hode som klarer å fatte at man skal ha krav på gratis oppgradering til et produkt man ikke er lovet, eller har betalt for funksjonaliteten til.. Hvis noen logisk klarer å begrunne hvorfor vi har krav på den nyeste teknologien gratis, skal jeg med glede kaste meg med i klagebølgen deres. :)

    (og nei.. "Fordi det er kjipt å betale for det man har lyst på" er ingen logisk forklaring)

  7. 20 grader kaldere på idle.

    Etter som kortet justerer viften etter gitt temperatur er ikke kortet noe kaldere på full load. Men viften går 40% saktere på full load, så den er mer stille enn det den var før.. Noe som var grunnen til at jeg moddet, for alle som har hørt et gtx 4** på full guffe vet hvor irriterende det er :p

  8. Har et problem med mine nyinnkjøpte telemarkski. Dynastar Legend Sultan 80, Cobra R8 og Scarpa T2 Eco.

    Første gang jeg prøvde de la jeg merke til at høyre binding "gnisset" litt mot skoen. At skoen på en måte hang litt igjen i bindingen når jeg løftet foten. Det var ikke veldig merkbart da jeg kjørte, så tenkte ikke noe mer over det der og da.

    Men i dag da jeg var ute var været veldig tørt, og det gjorde tydeligvis at bindingen gnisset mer, og en typisk isopor-mot-vindu-gnisselyd kom da jeg løftet foten.

    Prøvde forskjellig stramming av fjærene, men ingen annen forskjell enn at lyden var litt kraftigere på harderde stramming.

    Med identisk stramming på venstre og høyre ski, er det bare høyre ski som har det problemet.

    Det går fint an å stå på skiene, men skal innrømme at det tar vekk litt av gleden når man hører gnisselyd i hver høyresving. :/

     

    Noen som har vært borti dette før og har en løsning på problemet, eller blir jeg nødt til å bite i det sure eplet, sende inn skien til xxl der jeg kjøpte de fra, og ta frem snowboardet i mellomtiden?

  9. Kan anbefale appen OverclockWidget. :)

    Der kan du sette klokkehastigheten på CPU ut i fra gitte parametere. F.eks. at CPU skal kjøre på full guffe så lenge skjermen er på, mens den skal kjøre på laveste hastighet når skjermen er av. Kjappere telefon når den brukes aktiv og batterisparing så lenge den bare ligger i lommen er noe de fleste burde like.

     

    NB: Appen krever root-tilgang, og den kan kun kjøres ved å legge widgeten på en av home-screenene. Prøver man å kjøre den via f.eks. notification om at den er ferdig innstallert, får man feilmelding.

     

    Testet på HTC Hero og er meget fornøyd.

  10. Jeg bruker chompSMS fra Market, skikkelig herlig sms program. Der er det mulighet for å slå av/på smileyer.

    Har prøvd ChompSMS, og likte det ikke. Altfor likt iPhone, og den løsningen liker jeg ikke av en eller annen grunn. :p

     

    Jeg har veldig sansen for den innebygde som er i Sense, men skulle så gjerne få skrudd av de hersens smileysene..

  11. Nå funker alt på telefonen smertefritt, og jeg må si at jeg DIGGER telefonen mer enn noe annet akkurat nå :p

     

    Eneste tingen som irriterer meg er når man har sendt en SMS og bekreftelsen dukker opp på at den er sendt, henger telefonen i 2-3 sekunder.

    Noen som har vært borti det, og har en evt løsning?

    Jeg opplever ogsaa dette.

    En loesning, er aa deaktivere bekreftelsen, det kan man gjoere

    med XperiaTweak.

    Det er noe jeg vurderer aa gjoere, og XperiaTweak har jeg allerede ;)

    Har xperia-tweak jeg også. Men jeg liker å få den bekreftelsen, så vil gjerne beholde den :p

  12. Noen som sliter med å få sendt MMS via OneCall (network norway) med denne telefonen?

    Jeg får mottatt og sett inkommende MMS, men han vil ikke sende. :/

     

    Har prøvd automatiske innstillinger, og operatørkonfiguratoren til www.smartmobil.no

     

    Her er forresten en skjermdump av innstillingene mine. Hvis noen ser noen feil, så rop ut :)

     

    post-62103-1227168209_thumb.jpg

     

    Har også sendt skjermdumpen til OneCall, så hvis de finner noen feil, så skal jeg holde folket her oppdater. :)

    En liten oppdatering for de som lurte :p

     

    Etter mye jatting frem og tilbake med OneCall kundeservice med prøving og feiling, restarter og nye oppsett, fikk jeg denne mailen:

    Hei igjen!

     

    Det lå en sperre inne på ditt abonnement for MMS. Fikk bekreftet dette fra Network Norway. Har fått denne sperren fjernet nå. Test igjen om 10min.

     

     

    Med vennlig hilsen

    XXXXXX

    Kundekonsulent

    One Call AS

    Nå funker MMS som vanlig :p

×
×
  • Opprett ny...