Gå til innhold

orginal

Medlemmer
  • Innlegg

    604
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av orginal

  1. Hei.

     

    Er student og har en deltidsjobb ved siden av. Kommer til å tjene omkring 70,000 på den i år. I fjor vinter kjøpte jeg meg leilighet, og kommer til å betale ca 120,000 kr i renter på den iløpet av året (leier ut en liten hybel skattefritt, så derav denne skjeve fordelingen).

     

     

    Har jeg skjønt det rett, får jeg 28% av renteutgiftene i fradrag, dvs 37,000. Dette er vel mer enn det jeg totalt må skatte av inntekten på 70,000? Vil det si at jeg da kan be arbeidsgiver ikke trekke noe skatt fra lønna mi, uten at jeg går på en restskatt-smell?

  2. Hei!

     

    Akkurat mottatt ny PC; Asus N53SN.

     

    Men den er selvfølgelig stappa full av en masse unødvendig.

     

    Kan få helt standard/ren Windows 7 på skolen, så tenker og formatere alt og legge inn det.

     

    Men hvilke konsekvenser kan det få? Det fulgte med egen CD med drivere til PC'en.

    Er skeptisk på om for eksempel touch-padden og bytte mellom integrert grafikk og det andre grafikkortet er enkelt å få til å fungere godt igjen?

     

    På forhånd takk.

  3. http://www.dustinhome.no/asus-n55sf-ci7-20-8gb-750-gt555m-156-w7hp/product/5010600760?csref=Pricecompare_mediahuset_1007

     

    Eller denne?

     

    Ellers må jeg si samsungen frister. Den er mye penere, og 14" er jo en positiv ting.

     

    Si f.eks et spill som GTA IV, vil noen av de nevnte PCen klare å spille dette med ok detaljnivå og oppløsning? Hvor mye dårligere vil Samsungen prestere ifht. Asus N55SF? Snakk om merkbart mange FPS?

  4. Hei!

     

    Min gode gamel Toshiba har tatt kvelden, så må ha ny PC! Men har ingen peiling på hvilken maskinvare som er bra.

     

    Den skal brukes på skolen (må tåle litt, da den kommer til å ligge i sekken hver dag) samt se film og spille litt osv.

     

    Vil ha:

     

    - 1600x900 eller bedre oppløsning

    - 13"-15,6" (pluss minus litt) skjerm

    - God byggekvalitet

    - Nokså god grafikkytelse

     

    Gjerne lett og slank - i pose og sekk!

     

    Tips mottas med stor takk!

  5. En rente på 6% går uten store problemer, men du mente kanskje en økning på 6% - altså en rente på ca 9,5?

     

    Jaja, jeg får vel avtale et møte med banken og undersøke litt uansett.

     

     

    Noen som har formeninger om tidspunktet og kjøpe på? Bra nå på sommeren, før det store studentinnrykket kommer til høsten? Eller er boligmarkedet så bra for tiden, at en må regne med en sprekk? Det virker som om de leilighetene jeg har fulgt med på blir solgt skremmende fort, og godt over taktst.... :(

     

    Takk for svar sålangt!

  6. Strøm, internett og TV deles på leietakerne og meg (F.eks deles på 4, hvorav jeg er 4.mann sammen med tre leietakere). Når man kjøper leilighet, vil da fellesutgiftene tilhørende borettslag dekke kommunale avgifter og forsikring for bygget? Hvis ikke - omtrent hvor mye må beregnes i kommunale avgifter og forsikring? Andre utgiftsposter som må taes hensyn til (uten om uforutsette reprasjoner etc) som jeg glemmer her?

     

    Har sjekket litt rundt og det skal helt sikkert gå og leie ut for 3*4500 i vertfall. Hvis jeg i tillegg regner med å betale like mye selv i "leie", er vi oppe i en inntekt på 18.000/mnd. Med dagens rente vil dette gå smertefritt, men man må vel regne med at renta øker.. Hvor høy rente bør man kunne klare, for å være på den sikre siden?

  7. Hovedinntektskilden vil være inntekt fra utleie - omkring 3*4500-5000 pr mnd. I tillegg har jeg en deltidsjobb og fullt studielån/stipend. Slik som leiemarkedet er nå, burde det være lett og skaffe leietakere.

     

    Rent teoretisk "går det rundt", men er veldig usikker på det hele. Har 10% egenkapital og sannsynligvis kan foreldrene mine stille som kausjonist mtp lånet. Et alternativ er og spleise sammen med min bror. Dobler da egentkapitalen.

     

    I tillegg har jeg muligheten til å flytte hjem igjen til mor og far og bo gratis for så og leie ut alle rommene i leiliheten om det skulle bli krise.

     

    Men: i tillegg til fellesutgiftene (som er oppgitt på finn-annonsene), hvilke andre utgifter må påberegnes?

  8. Hei!

     

    Leier for tiden leilighet sammen med tre kompiser, men har i det siste kommet inn på tanken om å kjøpe selv. Tenker da en leilihet (evt. halvdel av enebolig etc) i Trondheim sentrum eller omeng med 4 eller 5 soverom. Det er ikke mange slike leiligheter ute for salg, men priser ligger på alt fra 2,6 til 3,5 mill for de jeg har sett som er aktuelle mtp beliggenhet og standard.

     

    Noen som har kunnskaper om hvordan boligmarkedet er fortiden? Er det erfaringsmessig lurt å kjøpe på sommeren, før høstens nye studenter kommer? Noen som tør og spå prisutviklingen de neste tre år? :---)

     

    Det aktuelle er nok et lån på omkring 3 mill, avdragsfritt i studietiden, og betjent vha utleie av alle untatt ett soverom.

     

    Hvilke kostander må jeg ta med i budsjettet? Hva mer enn rentene, månedtlige fellesutgifter, forsikring og kommunale avgifter må medberegnes?

     

    Håper noen som har erfaring med tilsvarende boligkjøp har noen erfaringer og dele!

  9. Nå har jeg lastet ned FroydVillain 1.7.0 m/ oppdateringer til 1.7.2 samt tatt backup av sms med "Sms Backup & Restore", kopiert over bilder og musikk til PC. Men hvordan ta backup av kontakter på enkel måte? Noe annet jeg bør huske på og ta vare på før jeg sletter alt? MMS eller blir de med sammen med SMSene?

  10. Ok!

     

    Hvilke forskjeller er det om ROMen er basert på android 2.1, 2.2. eller 2.3?

     

    Driver og googler og blir overøst med informasjon... Elelinux 7.1, VillainROM 13, FroydVillain osv. Noen sier det ene er dårlig, andre sier noe annet. Hva vil det i praksis si at ROMen ikke har noen HTC Sense?

     

    Det jeg er ute etter er en kjapp og stabil telefon. At den henger seg nå og da orker jeg, og nytt utseende er ikke å forakte. Alltid artig med noe nytt...

     

    Er det noen risikoer eller definitivt negative sider ved det å bytte ROM? Lett og ta backup av meldinger osv og føre over?

  11. Har hatt min Hero nå i snart to år. Oppgraderte programvaren her når versjon 2 av Android kom ut, men den ble ikke særlig mye kjappere (nesten snarere tvert imot). Nå ser jeg her at alle driver og bytter ROM osv. Er det det samme som å bytte operativsystem? Blir telefonen kjappere av dette, eller får man bare flere funksjoner? Det jeg trenger er en kjappere telefon!! Noen tips til hva jeg bør gjøre? Hvilken ROM anbefales?

  12. Flere som har sett inne på nettsidene på Amentio? Der selges mange komaktkamera til omkring 100 kr?

     

    F.eks

     

    Panasonic Lumix LX3 til 69 kr,

    Canon S95 til 120,-,

    Canon G10 til 186,-

    Canon G12 til 488,-

     

    Kan dette stemme? :!:

     

    Hvilke rettigheter har man om man kjøper kamera til disse prisene og betaler for dem?

    Man har vel rett til og få den varen man har kjøpt til den prisen som ble forlanget, eller kan de "trekke tilbake" ting som er solgt og betalt for? Regner med prisen blir raskt forandret til det normale når dette blir oppdaget, men prisene som står må vel være gjeldene til så lenge :D

  13. Hei!

     

    Studerer for tiden på NTNU (siv.ing) og har bestemt meg for å ta det 4. studieåret i utlandet. Drømmen er et universitet som er nært gode skisteder, og hvor man samtidig ikke trenger å bruke så alt for mye tid på studiene... :)

     

    Noen her inne som har gjort liknende før, eller tenker og gjøre det? Hvilke land og universitet kan anbefales?

     

    Alternativene er vel i området rundt alpene (Østerrike, Tyskland, Sveits?) eller Canada (i nærheten av Whistler?)? Andre land eller verdensdeler som bør vurderes?

     

    Hadde vært utrolig fint med konkrete tips og erfaringer! På forhånd takk.

  14. Hei.

     

    Mine besteforelder har bestemt seg for å kjøpe seg bærbar pc. De er ca 80 år gamle og har aldri brukt PC før!

     

    I denne forbindelse lurer jeg på om noen har noen spesielle maskiner å anbefale?

     

    Maskinen vil bli brukt til surfing og vanlig lett bruk - ingen spilling eller avanserte saker!

     

    Skulle helst hatt nokså stor skjerm (kanskje 17" ?), men lav oppløsning så skrift o.l. blir stort og lett leselig. I tillegg må tastaturet være så stort som mulig, med store, lettleste symboler. Maks pris 5000.

     

    På forhånd, tusen takk!

  15. Heisann.

    Har mange bilder liggende i litt diverse systemer på 2-3 andre PC'er, men har nå gått til innkjøp av en ny, med 2x500gb harddisker. Denne PCen skal brukes til bildelagring. (Tenker å lagre alt likt på begge harddiskene, samt en ekstern som oppbevares et annet sted) Har noen spørsmål i den forbindelse:

     

    De fleste bildene ligger i mapper som f.eks "20081224 Beskrivelse", og noen som "2008.12.24 Evt. Beskrivelse", mens selve bildene har helt andre navn (IMG123456 osv...). Det er vel kanskje greit at bildene har de navnene de får (så man ikke risikerer at to bilder har samme navn og overskriver hverandre!), men mappene skulle vært bedre systematisert.

    Hvilket program vil dere anbefale for å gjøre denne jobben? Altså importere bilder og opprette mapper etter bildets fotografidato, og organisere og navngi bilder/mapper på ønsket måte? Hvordan er IDimager? http://www.idimager.com/store/software.

    OG: Er Synctoy bra til backupjobben?

  16. Hei.

     

    Prøver å installere noen progammer i det siste, f.eks Paint.NET og Google Sketchup, men får det ikke til. Installasjonene stopper like før den er ferdig, og jeg må inn i "Task Manager" osv og stoppe det.

     

    Noen som aner hva som er feil?

     

    Laster jeg derimot ned piratversjoner (F.eks Google Sketchup Pro) går installasjonen problemfritt... Sykt irriterende.

     

    På forhånd, Takk!!

×
×
  • Opprett ny...