Gå til innhold

magnusalu

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magnusalu

  1. Har planer om et lite sommerprosjekt som går ut på å lage et spisestuebord m/sittebenk. Har tenkt å bruke såkalte "hairpin" bordben, men finner ikke ut av hvor dette kan kjøpes i Norge? Er det noen som vet om noen som kan levere slike bordben i Norge ville jeg satt pris på litt informasjon.

     

    Man kan alltids bestille benene fra USA el.l., men da blir kostnadene fort høye med frakt, moms og fortolling.

     

    www.hairpinlegs.com

     

    Takk for hjelp!

    post-61907-0-40942900-1402247352_thumb.jpg

  2. Det du må huske på er sikkerhet når du går på blodfortynnende stoffer. Fylla + skade kan få døden til følge fordi du for full til å få hjelp eller stoppe blødningen.

    Et kutt i hodet vil aldri slutte å blø hvis du går på blodfortynnende, da må du til lege å få "motgift"

    Største problemet med fylla er strengt tatt ikke at man er for full til å få hjelp, det er heller det at alkoholen tynner ut blodet ytterligere, og at man enklere gjør dumme ting i fylla.

     

    At et kutt i hodet aldri vil slutte å blø hvis du går på blodfortynnende er bare tull. Det kommer helt ann på hvor høy INR-verdien din er. Ja, ved svært høye verdier kan det være riktig at det aldri vil slutte å blø uten bruk av hjelpemidler, men det skal mye til at blodet blir så tynt ved bruk av marevan. Om man imidlertid setter Klexane-sprøyter, som forøvrig ikke påvirker INR-verdien, men tynner ut blodet, så kan dette være en korrekt antagelse.

  3. INR måler man hjemme, på lik linje med som når diabetikere måler blodsukker.

     

    De færreste har mulighet til å måle INR hjemme, ettersom et slikt apparat er kostbart, og ikke noe man får støtte til, med mindre man har en svært god grunn til det.

     

    Back to topic: jeg er selv 22 år gammel, og har gått på marevan nå i 2 år, og har fått beskjed om at jeg skal fortsette å gå på det på ubestemt tid. Uten at jeg skal si at noe er rett eller galt så har jeg i det minste en god del erfaringer jeg kanskje kan dele. Er student, noe som selvsagt medfører en del alkohol. Har på ingen måte vært noe mer måteholden med alkohol etter at jeg begynte på marevan, men jeg har det hele tiden i bakhodet at jeg må være forsiktig når jeg drikker, ettersom blodet blir noe tynnere av alkohol. Må passe på å ikke gjøre noe dumt, som kan provosere frem et slag mot hodet, eller eventuelt falle, noe som i verste fall kan føre til en hjerneblødning.

     

    Angående INR-kontroller, så er det lurt å unngå alkohol de to dagene før man skal på en kontroll, ihvertfall store mengder.

     

    Så, jeg tror at dette med nulltoleranse for alkohol er noe som sikkert er lurest, men i de fleste tilfeller er det å dra den litt for langt. Så lenge man er forsiktig når man drikker, og prøver å ha kontroll, så burde det gå greit. :)

  4. Hva med UKA-09?

    Varer fra 1-25 oktober.

     

    Foreløpig sluppet:

    Franz Ferdinand - 9. okt

    Gåte (gjenforening!) - 24. okt

    Eagles of Death Metal - 8. okt

    Gorgoroth - 19. okt

    Dobbelkonsert: Electric Eel Shock og the Cumshots - 4. okt

     

    Fullstendig program slippes 8. september!

  5. Kjæresten min og jeg skal til Paris i 6 dager i august. Flybillettene er bestilt, men vi har ikke bestilt hotell ennå, ettersom det er vannvittig mange hotell i Paris, og vi er ikke kjent i Paris i det hele tatt.

    Hvilken del av byen er det lurt for oss å bo i? Vi ønsker å ha det relativt sentralt med kort vei til metro, og gunstig plassering mtp gode restauranter og de vanlige attraksjonene.

    Vil heller ikke bo i det mest bråkete strøket i Paris, men på et koselig sted, hvor ting ligger i relativ nærhet.

     

    Tar gjerne imot noen konkrete hotelltips om noen har noen anbefalinger!

    Stiller ikke noen høye krav til hotell, men AC er en fordel, og det skal være rent og pent, og ikke koste noe særlig mer enn 700,- per natt.

     

    Ser frem til svar! :)

  6. Hei.

     

    Er innehaver av et Casio Exilim ex-z60 kamera. Har hatt det i litt over to år og er godt fornøyd, ihvertfall nesten. For, nå har det skjedd noe med kameraet. Bildene blir veldig uklare, og det virker som det er dugg på linsa (noe det ikke er). Har prøvd å kikke meg rundt i det som er av menyer o.l., men jeg finner ingenting som løser problemet. Mistenker derfor at det er noe trøbbel med fokuseringen på kameraet? Er det noen som har noen ideer til hva problemet kan være, og hvordan jeg skal løse det?

     

    Takker for svar! :)

     

    mvh.

    Magnus

  7. Takk for svar! En ren markedsføringsmaster kommer jeg nok ikke til å ta, holder bare mulighetene åpne nå, for er usikker på hva jeg vil spesialisere meg mot.

     

    Tviler mer og mer på at jeg kommer til å bosette meg i Oslo, liker rett og slett ikke byen.

    Men, har som sagt lyst til å bli i Trondheim, om mulig, pga kjæresten min. Men, er det noen som kan si noe negativt/positivt om Trondheim Økonomiske Høyskole som kan få meg til å bestemme meg om jeg skal bli i Trondheim eller ei?

     

    -magnus

  8. Går idag 2. året ved BI Trondheim, og studerer markedsføring. Tenker mye på hvor jeg skal ta master om dagen. Har veldig lyst til å bli i Trondheim, mye på grunn av kjæresten min, men også byen. Alternativet da er å ta et ekstraår for å ta opp en del økonomiske fag for å komme inn på siv.øk på Trondheim Økonomiske Høyskole, og spesialisere masteren min mot markedsføring. Men, er skeptisk til hvor høy anerkjennelse TøH har utenom midt-norge.

     

    Lurer også på andre steder i Norge. Så vidt jeg vet er det vel BI Oslo som er de eneste som har en "ren" markedsføringsmaster. Men, jeg er lite interessert i å flytte til Oslo og betale 120.000,- for å ta masteren der. Har aldri likt Oslo by, så det vil isåfall bli siste utvei.

     

    Finnes det noen andre steder i Norge jeg har mulighet for å ta master i markedsføring? Noen som har peiling på hvordan det fungerer på NHH? Kikket litt på sidene dems, men så vidt jeg skjønte måtte det blitt noe av det samme opplegget som det ville blitt på TøH.

     

    Noen som har noen anbefalinger om noen skoler i utlandet som tilbyr markedsføringsmaster? Er usikker på hva jeg vil rette masteren min mot, så er nok vanskelig å svare på, men setter pris på anbefalinger uansett!

     

    Håper på noen konstruktive svar,

     

    mvh.

    Magnus

  9. Legger det jeg lurer på inn her jeg, istedet for å starte en ny tråd.

     

    Har den samme routeren, har internett fra tele2, og har bredbåndstelefon fra tele2. Sliter med å få internett på det trådløse nettverket. For at bredbåndstelefonen skal fungere må jeg koble internettkabelen fra modemet til bredbåndstelefonboksen, og videre fra den og til routeren. Om jeg prøver å koble bredbåndsmodemet til routeren får jeg ikke mottatt samtaler.

    Sånn som det er nå får jeg det trådløse nettverket til å fungere, men ikke noe internett på nettverket. Jeg har prøvd å resatt hele routeren og koblet opp alt på nytt, men uten hell. Har også prøvd å endre ipen til routeren, i tilfelle bredbåndsmodemet gjerne vil ha den, men hjelper ikke.

     

    Noen som har noen ideer?

  10. Se det! Var ikke verre nei :)

    Tusen takk skal du ha.

     

    Er en ting til i øvingen:

     

    Del 2: Finne høyeste verdi

     

    I denne delen skal vi finne den høyeste verdien i en liste. Vi vil bruke dataene fra oppgave 1 i denne oppgaven.

     

    Oppgave:

    Etter utskriften av filmoversikten er vi interessert i å finne ut hvilken film som er dyrest, og hvilken som har blitt tildelt best karakter. Du skal skrive ut denne informasjonen slik:

     

    Filmen med den høyeste prisen er filmnr: 7, med prisen: 89

    Filmen med den høyeste karakteren er filmnr: 3, med karakteren: 10

     

    Dette kan du gjøre ved å først lage to variable. Disse skal til slutt inneholde posisjonene i tabellen til filmene som har høyeste pris og høyest karakter. For å finne disse posisjonene må du benytte deg av en for-løkke. Denne for-løkken skal gå gjennom tabellene dine og sjekke om filmen på hver posisjon enten koster mer eller har bedre karakter enn de foregående. Dersom dette er tilfellet må du oppdatere de to variablene dine. Etter du har sjekket alle filmene vil de to variablene til slutt inneholde de riktige posisjonene.

     

    Noen enkel måte å gjøre dette på?

  11. Vel, det fungerer ikke.

     

    500 Servlet Exception

     

    Note: sun.tools.javac.Main has been deprecated.

    /magnus/tabellfilm.jsp:6: Incompatible type for declaration. Can't convert

    <error>[] to java.lang.String[].

    String[] filmTabell = new string[3];

    ^

    /magnus/tabellfilm.jsp:6: Class _cathrso.string not found.

    String[] filmTabell = new string[3];

    ^

    /magnus/tabellfilm.jsp:39: Undefined variable: Karakter

    out.print((Karakter[0]));

    ^

    /magnus/tabellfilm.jsp:45: Undefined variable: Karakter

    out.print((Karakter[1]));

    ^

    /magnus/tabellfilm.jsp:51: Undefined variable: Karakter

    out.print((Karakter[2]));

    ^

    5 errors, 1 warning

     

    Det er feilmeldingen som kommer opp når jeg prøver å legge det ut for å se..

  12. Hei.

     

    Har litt trøbbel med en øving i JSP: For-løkker og tabeller.

     

    <html>

     

    <body>

    <%

     

    String[] filmTabell = new string[3];

    filmTabell[0]="Remember the Titans";

    filmTabell[1]="Gudfaren";

    filmTabell[2]="Snatch";

     

     

     

    int[] Pris = new int[3];

    Pris[0] =(int)(Math.random()*200);

    Pris[1] =(int)(Math.random()*200);

    Pris[2] =(int)(Math.random()*200);

     

     

     

    int[] Karakter = new int[3];

    karakter[0] =(int)(Math.random()*10);

    karakter[1] =(int)(Math.random()*10);

    karakter[2] =(int)(Math.random()*10);

     

     

    %>

     

    <table border="1">

     

    <tr>

    <th>Film</th>

    <th>Pris</th>

    <th>Karakter</th>

    </tr>

     

    <tr>

    <td><%=filmTabell[0]%></td>

    <td><%=Pris[0]%></td>

    <td><%=Karakter[0]%></td>

    </tr>

     

    <tr>

    <td><%=filmTabell[1]%></td>

    <td><%=Pris[1]%></td>

    <td><%=Karakter[1]%></td>

    </tr>

     

    <tr>

    <td><%=filmTabell[2]%></td>

    <td><%=Pris[2]%></td>

    <td><%=Karakter[2]%></td>

    </tr>

     

    </table>

     

    </body>

     

    </html>

     

    Hva er problemet her? :)

  13. Er student i Trondheim, men skal til hjembyen Tønsberg i sommer. Solgte min tidligere bil nå i høst, men er spent på hva jeg skal gjøre sommeren 2008, for jeg blir helt handlingslamma uten bil. Så, jeg har tenkt på flere alternativer:

    - Kjøpe et "oppussingsobjekt", altså en billigbil som noe må fikses på som helst er EU-godkjent et år frem i tid, årsavgift er betalt, og jeg kan tjene noen kroner på å selge den.

    - Lease bil, såvidt jeg har skjønt så er det minimum 36 mnd på leasing av bil?

    - Leie bil, blir vel vanvittig dyrt med mindre noen har noen fenomenale tilbud? :)

     

    Noen som har noen råd til meg? Og vil dette bare være et pengesluk?

     

    mvh. Magnus

  14. Hei!

    Skal på dykketur til Egypt til sommeren, og er på jakt etter et deksel eller en vanntett pose til mitt kamera, casio exilim ex-z60. var på koh phangan i thailand i sommer, og utrolig irriterende å ikke få tatt bilder under vann.

    kikka litt rundt, og fant noe på eBay:

    DICAPAC WP-100 DC Waterproof Housing Case

    er litt skeptisk til dette, så lurer på om noen har noen erfaringer med dette eller lignende?

    og om jeg skulle kjøpt i norge, hvor gjør jeg det? og hvilken pris vil det ligge på?

     

    på forhånd takk! :)

     

    mvh.

    Magnus

  15. Hei.

    Sitter nå på laptopen til kjæresten min, og hun har en laptop med Windows som OS, og jeg blir helt oppgitt. Vi har trådløst nettverk her i leiligheten vår, og på denne laptopen må man reparere tilkoblingen hver gang man skal koble seg til. Den skal jo i utgangspunktet koble seg til automatisk, og det gjør den jo på en måte, men man må fortsatt reparere. Og det går heller ikke å bare koble til manuelt, man må reparere. Noen som har noen ide om hva grunnen til dette kan være?

     

    Magnus

  16. Hei. Jeg har et problem med oppstart av min Shuttle SS56G.

    Når jeg trykker på "power" knappen får pcen strøm av PSUen, men det kommer ikke noe bilde opp på skjermen. Det er en annerledes oppstart, fordi den har en annen lyd enn når oppstarten er feilfri. Jeg får altså ikke noe bilde opp på skjermen, men pcen står og går, men jeg kommer ikke inn i bios på noen måte.

    Pcen har fungert uten problemer tidligere, men jeg har hatt et par lignende problemer som dette tidligere. Da har det holdt og rett og slett bare bytte om på ramen, ta skjermkortet inn og ut etc. Men, nå har jeg prøvd alt jeg kan komme på, men jeg får ting fremdeles ikke til å fungere.

    Greit, dette kan sikkert høres ut som et skjermkort problem, og at jeg burde prøve med et annet skjermkort, men det har jeg gjort, og det hjelper ingenting..

    Jeg har altså prøvd alt jeg kan komme på, men til ingen nytte:

    - Annen ram/ta ut en rambrikke etc.

    - Annet skjermkort/bruke skjermkortet som er integrert

    - Resette minnet på hovedkortet

    - Ta hele pcen fra hverandre, og sette den sammen igjen

    - Diverse "knoting".

    Men, ingenting av dette har hjulpet noenting.

    Når jeg har fått dette problemet tidligere så mener jeg at det har hatt noe med strømmen å gjøre, for eksempel når strømmen har gått etc. Så, kan det kanskje ha noe med PSUen og gjøre?

     

    Det er Windows XP Pro på pcen

    Shuttle SS56G

    CPU - P4 2,8 GHz

    RAM - 2x 512 DDR

    Skjermkort - Sapphire 9600 Pro 128 MB

     

    Er det noen som har noen ideer til hva dette kan være, og hva jeg evnt kan gjøre for å fikse dette problemet? :)

     

    mvh. Magnus

×
×
  • Opprett ny...