Gå til innhold

CleverLaskiN

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CleverLaskiN

  1.  

     

    1920*1080 144Hz er temmelig kjapt. Sikkert glimrende til spilling. Oppløsningen har et forholdsvis vennlig GPU-krav. Hadde den bare hatt en 3840*2160-modus med 60 Hz til de gangene jeg ikke spiller så hadde det vært fullkomment. :)

    Synd at LCD ikke fungerer på samme måte som CRT altså ;)

    For de som kan, test ut "Strobelight - LightBoost Utility for AMD/ATI and NVIDIA". Så får du se at LCD kan være like bra som CRT.

  2. Da var tiden endelig inne for en ny pc.

     

    Jeg har kommet så langt at jeg har valgt ut alt av deler, bortsett fra hovedkort og ram, men har klare forutsettninger når det kommer til disse 2.

     

    Siden ramen blir kjøpt ut fra hovedkortet, så er vel hovedkortet det første jeg må stille spm. om.

     

    Hovedkort

     

    Jeg har surfet og lest en god del tester rundt hovedkort som støtter og kjører E8400 stabilt.

    Men jeg føler ikke at jeg har kommet over et kort som tilfredsstiller nok til at jeg vil kjøpe det.

     

    Rammene rundt kortet;

     

    - Må ikke koste mer enn 11-1200 kroner. (skulle noen ha et sinnsykt godt kort å annbefale, som koster lit mer, så ikke nøl med å si ifra, da jeg kanskje kan kreste frem et lit større beløp til hovedkortet.)

     

    - Må kunne kjøpes hos komplett.no, da det er min far som skal kjøpe alt samlet derfra igjennom sin bedrift. (Moms er konge når man ikke trenger å betale det :)

     

    Så hva jeg "krever" av selve kortet;

    - Er stabilt og helst testet lit med E8400.

     

    - Har gode tilkoblingsmuligheter (Skal kjøre 2-4 SATA disker på det, 1 dvd-rom, GeForce 9600GT, rundt 3-4 GB med ram og noen eksterne disker.)

    Har en 750W strømforsyning, så det blir hovedkortet som må støtte alt av komponenter som skal kjøres på det.

     

    - Overklokking er ikke det viktigste momente, men må kunne klokke lit og samtidig være dønn stabilt. Samtlige tester jeg har lest forteller meg 1 ting. E8400 er latterlig god til overklokking, så tenker har jeg vil kjøre den på 3,5 - 3,8 GHz.

     

    - Jeg skal i hovedsak bruke maskinen til spilling. Så det viktigste er at hovedkortet er stabilt over lengre perioder, og kanskje spesielt i en klokket tillstand.

     

     

    Ram

     

    Som nevnt over, så må ramen kunne oppdrives hos komplett.no, og den totale summen kan ikke overstige 1000-1100 kroner.

     

    - Den må kunne kjøres stabilt med en delivs overklokket E8400 og virke stabilt med hovedkortet. Mine preferanser er Kingston minne, vet egentlig ikke hvorfor, men har alltids vært fonøyd med de, både når det kommer til ytelse, kvalitet og levetid. Men andre merker som spiller bra på lag med et gitt hovedkort ønskes sterkt !

     

    Håper noen kan hjelpe meg. Er en vanskelig verden med så ufattelig mange produkter å velge mellom, og for hver test jeg leser, så blir egentlig valget enda mer vanskelig. Eneste som står igjen nå er hovedkort og ram, så kan maskinen bestilles og brukes, så håper på gode og informative svar, og kanskje noen raske :)

     

    Takk på forhånd.

  3. Har bygd en pc for en kompis av meg. Alt funka fint i ca 3 uker, så skulle han koble til en ekstern HD, så klikka alt samma når han installerte driverne og måtte starte pc'n pånytt igjen. Jeg slår på pc'n og alle viftene begynner å gå rundt ( cpu, strøm, systemvifte, gpu vifte, kabinettvifter ) men ingenting annet funker. HD'ene bootes ikke, kommer ingen pipelyd fra systemhøytaleren, og leds'n bakpå pc'n som skal indikere om noe er galt, blinker aldri. Noen sier at dette er et klassiske tegn på at det er noe galt med cpu'en men, tingen er at det er et msi hovedkort, med det følger det med et pci kort som har 4 led's på seg. Disse skal lyse i forskjellige kombinasjoner vist noe er galt, også vist cpu'en er skadet eller ikke sitter ordentlig fast, men de blinker ikke engang. Så jeg lurer på hva som kan være galt. Har testa alle de forskjellige komponentene (grafikkort og ram, ikke cpu, siden jeg har en annen socket på min ) så eneste jeg kan komme på er at noe kanskje er galt me cpu'en..? Noen forslag ?

     

    Mvh. Niklas.

×
×
  • Opprett ny...